Divisional Previews 2019: NFC West

Έφυγε ο Josh Rosen. Ο Jared Goff δεν κατάφερε να στεφθεί Super Bowl πρωταθλητής. Oι Seahawks από κλείστηκαν από τους Dallas Cowboys στο Wild Card γύρο, κι οι 49ers έχασαν έναν quarterback για να βρουν… έναν tight end. Δεν ήταν η καλύτερη division της NFC, αλλά σίγουρα δεν ήταν η πιο αδιάφορη. Φέτος, παίζεται περίπου η ίδια μπάλα μεταξύ των ομάδων, με μερικές αλλαγές. Έχουμε έναν νεοφερμένο στους Cardinals, ονόματι Kyler Murray, ενώ οι παλιοί έφυγαν από το Σιάτλ, όπως στην περίπτωση των αποχωρήσεων των Frank Clark και Earl Thomas. Οι 49ers ζητούν ένα replay της σεζόν τους υπό τον Jimmy Garoppolo, ενώ οι Rams θα παλέψουν πάλι για να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος.

ARIZONA CARDINALS

2018

3 – 13, 4οι στην NFC West, δεν προκρίθηκαν στα playoffs.

Προπονητής

Kliff Kingsbury (1ο έτος)

Σημαντικές Αποχωρήσεις

Josh Rosen (QB), Mike Iupati (OG), J.J. Nelson (WR), Jermaine Gresham (TE).

Σημαντικές Προσθήκες

J.R. Sweezy (OG), Marcus Gilbert (OT), Michael Crabtree (WR), Charles Clay (TE), Maxx Williams (TE).

Rookie Class of 2019

Kyler Murray (QB), Byron Murphy (CB), Andy Isabella (WR), Zach Allen (DE), Hakeem Butler (WR), Deionte Thompson (S), KeeSean Johnson (WR), Lamont Gaillard (C), Joshua Miles (OT), Michael Dogbe (DE), Caleb Wilson (TE).

Λόγοι Αισιοδοξίας

Προέρχονται από απαίσια χρονιά όπου κατάφεραν να πάρουν το νούμερο ένα στο draft. Εγκατέλειψαν γρήγορα την επένδυση που ακούει στο όνομα Josh Rosen και διάλεξαν να χτίσουν την ομάδα γύρω από τον Kyle Murray. Ο χρόνος θα δείξει εάν έπραξαν σοφά ή όχι.

Αυτό που ελπίζουν οι fans της ομάδας είναι να δουν την ελπίδα μέσα από τα μάτια του Murray, όπως είδαν στο Cleveland πέρσι  με τον Baker Mayfield. Ας ελπίσουμε να είναι αρκετά σοφός ώστε να μην τον παρασύρει το νεανικό του μυαλό σε ένα ατελείωτο scrambling game που πιθανόν να του κοστίσει έναν τραυματισμό.

Τι Μπορεί Να Πάει Στραβά

Η επιστροφή του David Johnson ήταν απογοητευτική και ο γερασμένος πλέον future Hall of Famer Larry Fitzgerald δεν μπορεί παρά να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα. Εάν αναλογιστούμε ότι ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας CB Patrick Peterson  θα χάσει τέσσερα παιχνίδια, καταλαβαίνουμε ότι o ανταγωνισμός με τους Bengals και τους Dolphins θα είναι τεράστιος για την πρώτη θέση στο draft του 2020.

Πρόβλεψη

Τελευταία θέση στην NFC West, με διαφορά, και ρεκόρ 3-13

LOS ANGELES RAMS

2018

13 – 3, 1οι στην NFC West, έχασαν στo Super Bowl από τους New England Patriots με σκορ 3 – 13.

Προπονητής

Sean McVay (3ο έτος)

Σημαντικές Αποχωρήσεις

Mark Barron (LB), Rodger Saffold (OG), Ndamukong Suh (DT), Lamarcus Joyner (S).

Σημαντικές Προσθήκες

Clay Matthews III (LB), Blake Bortles (QB), Eric Weddle (S).

Rookie Class of 2019

Taylor Rapp (S), Darrell Henderson (RB), David Long (CB), Bobby Evans (OT), Greg Gaimes (DT), David Edwards (OT), Nick Scott (S), Dakota Allen (LB)

Λόγοι Αισιοδοξίας

Προέρχονται από μία φοβερή χρονιά με συμμετοχή στο Super Bowl. Διαθέτουν τον καλύτερο ίσως παίκτη του πρωταθλήματος τον Aaron Donald και ένα σύνολο από πολλούς καλούς παίκτες. Το μεγάλο ερωτηματικό που βασανίζει την ομάδα είναι το γόνατο του Todd Gurley. O Gurley όντας υγιής, αποτελεί τον καλύτερο RB στο NFL. Ο τραυματισμός του, όμως, στο finale της χρονιάς, στέρησε από τους Rams την ελπίδα να κατακτήσουν το ιερό δισκοπότηρο. Για τον φόβο των Ιουδαίων, η ομάδα γέμισε RB. Έτσι έγινε draft στον τρίτο γύρο ο Darrell Henderson και διατηρήθηκαν οι Brown και Kelly.

Η άμυνα δυνάμωσε αρκετά με τις προσθήκες του Clay Matthews και Eric Weddle. Αποχώρησε ο κάκιστος Joyner o οποίος είχε μία απογοητευτική χρονιά, μολονότι προερχόταν από Prο Bowl season. Βέβαια υπάρχει έντονη ανησυχία για τον Marcus Peters, ο οποίος ήταν τραγικός. Βαρόμετρο για την πορεία της ομάδας θα αποτελέσουν οι δευτεροετείς offensive linemen Brian Allen και Joseph Noteboom, που καλούνται να καλύψουν το κενό του Roger Saffold. Στα θετικά και η επάνοδος του WR Cooper Kupp που ήταν εξαιρετικός μέχρι τον τραυματισμό του.

Από κει και πέρα ο Jared Goff απέδειξε την αξία του και είναι πλέον έτοιμος να λάμψει.

Τι Μπορεί Να Πάει Στραβά

Τι είχαμε πει πέρσι; Ότι ένας καταστροφικός τραυματισμός σε αστέρα τους, όπως ο Todd Gurley, μπορούσε να αποβεί μοιραίος για την ομάδα; Δεν παίζαμε καλύτερα Τζόκερ; Οι φήμες περι της κατάστασης του γόνατου του σπουδαίου running back σιγοκαίουν όλη την off season, κι όλοι ελπίζουν να μην είναι αληθινές. Από την άλλη, το σοκ μιας τόσο βαριάς ήττας (όχι από άποψη πόντων αλλά στρατηγικής) μπορεί κάλλιστα να κλονήσει έναν micromanager όπως ο Sean McVay. Οι απώλειες στην άμυνα είναι επίσης σημαντικές. Δε φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά αυτοί οι Rams είναι διαφορετικοί από πέρσι. Για καλό ή κακό, ο χρόνος θα το δείξει.

Πρόβλεψη

Πρώτη θέση στην NFC West με ρεκόρ 13-3

SAN FRANCISCO 49ERS

2018

4 – 12, 3οι στην NFC West, δεν προκρίθηκαν στα playoffs.

Προπονητής

Kyle Shanahan (3ο έτος)

Σημαντικές Αποχωρήσεις

Alfred Morris (RB), Pierre Garcon (WR), Reuben Foster (LB) .

Σημαντικές Προσθήκες

Dee Ford (DT), Kwon Alexander (LB), Tevin Coleman (WR), Jason Verrett (CB).

Rookie Class of 2019

Nick Bosa (DE), Deebo Samuel (WR), Jalen Hurd (WR), Mitch Wishnowsky (P), Dre Greenlaw (LB), Kadeb Smith (TE), Justin Skule (OT), Tim Harris (CB).

Λόγοι Αισιοδοξίας

Προέρχονται από μία κάκιστη χρονιά που ίσως θα τους βγει σε καλό, γιατί πήραν στο draft τον καλύτερο παίκτη που υπήρχε, τον Nick Bosa. O πρόωρος τραυματισμός του Jimmy Garoppolo τους στέρησε κάθε ελπίδα να πρωταγωνιστήσουν. Από κει και πέρα στα οφέλη της περσινής χρονιάς συγκαταλέγονται η απίστευτη χρονιά του George Kittle, που πλέον θεωρείται το καλύτερο Tight End, καθώς και ο RB Matt Breida που ήταν εξαιρετικός.

Οι δυνατότητες υπάρχουν και οι προσθήκη του Dee Ford θα δυναμώσει πολύ την ομάδα του Kyle Shanahan. Ερωτηματικό παραμένουν τα secondary, για αυτό και επιλέχθηκε τόσο ψηλά ο safety Deebo Samuel.

Τι Μπορεί Να Πάει Στραβά

Ο Garoppolo ακόμα δεν έχει προλάβει να δικαιολογήσει το συμβόλαιό του, και μπαίνει στο τρίτο του (εμ, 2½ χρόνια δεν είναι εκεί;) έτος μετά από γερό τραυματισμό. Ο Nick Bosa τραυματίστηκε στην off season, και γενικά η ομάδα έχει χτυπήσει σε διάφορα σημεία και θέσεις. Το μόνο σταθερό φωτεινό σημείο είναι ίδιο με πέρσι, στο πρόσωπο του George Kittle, αλλά ένας tight end μόνος του δε φέρνει την άνοιξη. Τουλάχιστον , μέχρι να δούμε σε τι κατάσταση είναι η άμυνα.

Πρόβλεψη

Αν όλα πάνε καλά και παραμείνουν υγιής, τότε μάλλον θα βγουν δεύτεροι με ρεκόρ 8-8 ή 9-7.

SEATTLE SEAHAWKS

2018

10 – 6 2οι στην NFC West, ηττήθηκαν στη Wild Card από τους Dallas Cowboys με σκορ 22 – 24.

Προπονητής

Pete Carroll (10ο έτος)

Σημαντικές Αποχωρήσεις

Justin Coleman (CB), J.R. Sweezy (OG), Earl Thomas (S), Maurice Alexander (S), Doug Baldwin (WR), Frank Clark (DE).

Σημαντικές Προσθήκες

Ziggy Ansah (DE), Geno Smith (QB), Earl Mitchell (DT), Jadeveon Clowney (DE).

Rookie Class of 2019

L.J. Collier (DE), Marquise Blair (S), D.K. Metcalf (WR), Cody Barton (LB), Gary Jennings Jr (WR), Phil Haynes (OG), Ugochukwu Amadi (S)m Ben Burr – Kirven (LB), Travis Homer (RB), Demarcus Christmas (DT), John Ursua (WR).

Λόγοι Αισιοδοξίας

Προέρχονται από μία εξαιρετική χρονιά (τηρουμένων των αναλογιών). Κανείς δεν πίστευε ότι θα έφταναν στα playoff και όμως τα κατάφεραν παίζοντας παλιάς κοπής football, με έμφαση στο running game. Κακά τα ψέματα, όσο και άσχημα να φαίνονται τα πράγματα επί χάρτου, οι Seahawks πάντα παραμένουν ανταγωνιστικοί· δεν έχουν κάνει losing season από το 2011. Αξιοποίησαν το draft για να γεμίσουν με νεαρό κοινό τη receiving μονάδα του Wilson, κάτι που θα τον βοηθήσει να μην έχει σαν μόνη επιλογή το rushing. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν έχει και άλλον άσσο στο μανίκι ο Pete Carroll ή αν θα αρχίσει από το 2020 να απολαμβάνει την σύνταξη του.

Τι Μπορεί Να Πάει Στραβά

Τα πράγματα για την ομάδα που τόσο αριστοτεχνικά coachάρει ο Pete Carroll δεν είναι ευοίωνα. Η λεγεώνα πλέον δεν υπάρχει και οι Wilson – Wagner είναι οι μόνοι που θυμίζουν τις πάλαι ποτέ ένδοξες ημέρες. Ο Russell πήρε την bag και ανανέωσε, ο Wagner όχι ακόμη. Από κει και πέρα η απουσία των Earl Thomas και Frank Clark είναι τεράστια. Όσον αφορά τον νεοαποκτηθέντα Ziggy Ansah, που η αξία του δεν αμφισβητείται, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, τα οποία κυρίως αφορούν το ιατρικό του ιστορικό (επέμβαση στον ώμο). Παράλληλα, ο L.J. Collier που επιλέχθηκε πρώτος στο draft (θέση 29) μάλλον δεν φτάνει για να κλείσει τις τρύπες που δημιουργήθηκαν. Σημαντική και η απώλεια του Baldwin, αλλά ο Metcalf από την rookie class, λογικά θα καλύψει επάξια το κενό στην θέση του Wide Receiver.

Πρόβλεψη

9 – 7 και τρίτη θέση στην NFC West.Διαβάστε εδώ την ανάλυσή μας για την NFC Sou

About The Author: Alex

Οπαδός του αμερικανικού αθλητισμού λόγω τους συστήματος των draft. Λάτρης των small market και θρησκευτικός ακόλουθος (εδώ και 4 χρόνια) οποιασδήποτε ομάδας εδρεύει στο Wisconsin, λόγω του Gianni GOATokounmpo. Παραδοσιακή αγάπη για τους RAMS, από εποχές Kurt Warner, αλλά και παθολογικό μίσος για τους Patriots και το τρίγωνο των βερμούδων Kraft – Brady – Belichick.