Offseason 2013: Oakland Raiders

Πως τους αφήσαμε.

Η περασμένη σεζόν για τους Raiders τελείωσε με ρεκόρ 4-12 και την ομάδα να τερματίζει στην 3η θέση της AFC West μπροστά από τους Chiefs που ήταν αal-davisκόμα χειρότεροι. Όμως ίσως το σημαντικότερο γεγονός της περασμένης σεζόν δεν ήταν μια ακόμα κακή χρονιά για την ομάδα, αλλά ο θάνατος του ιδιοκτήτη της στα 82 του χρόνια Al Davis. Ο Davis είχε αφιερώσει την ζωή του σε αυτή την ομάδα και έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες της ομάδας. Οι παίχτες ενώθηκαν μετά από αυτό το γεγονός και κατάφεραν να κερδίσουν κάποια παιχνίδια και κυρίως να γίνουν κάπως ανταγωνιστικοί. Φυσικά μετά το τέλος της σεζόν μια νέα περίοδος ξεκίνησε για την ομάδα. Η μετά Davis εποχή. Και αυτή η εποχή ξεκίνησε με πολλές αλλαγές. Από την ομάδα αποχώρησαν πολλοί παίχτες και ανάμεσα τους μεγάλα ονόματα και παίχτες πάνω στους οποίους είχε χτιστεί αυτή η ομάδα.

Οι περισσότερες αλλαγές έγιναν στην άμυνα και το μεγαλύτερο όνομα που αποχώρησε ήταν ο Richardseymour Seymour (DT) που είχε αποκτηθεί από τους Patriots για αρκετά και υψηλά picks. Επίσης αποχώρησαν οι δύο βασικοί CB ο Huff (που έπαιζε και safety) και ο Spencer, ενώ από την secondary παρελθόν αποτέλεσε και ο βασικός Giordano αλλά και ο Mitchell. Η γραμμή των linebacker θα εμφανιστεί ολοκαίνουργια φέτος καθώς 2 βασικοί παίχτες αποτελούν παρελθόν. Πρόκειται για τους Wheeler και Gaither, ενώ και ο Burris αναμένεται να μην ξεκινήσει φέτος. Από την DL παρελθόν αποτέλεσαν εκτός από τον Seymour και ο Shaughnessy (DE) αλλά και ο αναπληρωματικός του Seymour Bryant.

Από την επίθεση οι Raiders αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στον Palmer, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στους Cardinals. Παρελθόν αποτελεί και ο LG Carlisle, ο μόνος παίχτης της OL που αποχώρησε. Άλλοι βασικότατοι παίχτες που έφυγαν είναι ο Myers (TE), οι WR HeywardBey και Hagan και ο RB Goodson. Όλες αυτές οι αποχωρήσεις δημιούργησαν μεγάλο κενό στο salary cap της ομάδας για την δημιουργία των νέων Raiders.

 Τεχνικό Επιτελείο.

saints_dennis_allenΠροπονητής της ομάδας παραμένει ο νεαρός Dennis Allen που ανέλαβε πέρσι. Ο Allen είναι ανερχόμενος προπονητής και οι άνθρωποι των Raiders πιστεύουν σε αυτόν. Για να τον βοηθήσουν όμως έφεραν ως βοηθό του τον γερόλυκο των πάγκων Sparano σε μια θέση που δημιούργησαν, αυτή του assistant head coach. Αλλαγές έγιναν με την πρόσληψητου Bobby April ως Special Teams Coordinator, καιτου Greg Olson ως Offensive Coordinator. Όλες αυτές οι αλλαγές συμβαδίζουν στο πνεύμα της μετά Al Davis εποχής, για μια ανανεωμένη και διαφορετική ομάδα στο Oakland.

Ρόστερ.

Όπως είδαμε το ρόστερ των Raiders έμεινε μισό και έπρεπε να αποκτηθούν πολλοί παίχτες για την δημιουργία της νέας ομάδας. Με αρκετό χώρο στο saraly cap οι Raiders κινήθηκαν αρκετά στην free agency. Πρώτο απόκτημα τους ο Matt Flynn, ο QB που τελικά δεν πήρε την ευκαιρία που αναζητούσε ούτε στους Seahawks πέρσι, αφού έχασε την θέση από τον Wilson. Την θέση του Goodson ως 2ος rb μαζί με τον McFadden πήρε ο Rashard Jennings από τους Jaguars. WOODSONΕπιθετικά πήραν και 2 WRs για το rotationτης ομάδας, τους A.Holmes και Josh Cribbs. O τελευταίος θα βοηθήσει και στο return παιχνίδι των special teams. Στα ST νέο πρόσωπο αποτελεί ο punter Kluwe που έμεινε ελεύθερος από τους Vikings. Τελευταίο επιθετικό απόκτημα ήταν ο Barron (RT) για βάθος στην OL.

Στην άμυνα που έφυγαν και οι πιο πολλοί παίχτες οι Raiders κινήθηκαν πιο δυναμικά. Υπέγραψαν τους Hunter (DE), Vance Walker (DT) και Pat Sims (NT) για να δυναμώσουν την DL. Στις θέσεις των LBs η νέα τριάδα θα αποτελείται από τους Nick Roach, Kevin Burnett και Kaluka Maiva. Τέλος στην ανανεωμένη secondary  αποκτήθηκαν ο Mike Jenkins (CB), Reggie Smith (S) αλλά και ο γερόλυκος Charles Woodson (S) που επέστρεψε στην ομάδα που τον έκανε draft. Τα υπόλοιπα κενά θα προσπαθήσουν να τα καλύψουν μέσω του draft.

Στο draft οι Raiders επέλεξαν συνολικά 10 φορές. Αρχικά στον πρώτο γύρω έπεσαν προς τα κάτω, καθώς είχαν βάλει στο μάτι τον CB D.J. Hayden που θα υπήρχε και αργότερα ελεύθερος, όπως και έγινε. Στην συνέχεια πήραν έναν ΟΤ για να βελτιώσουν την OL, έναν LB για να παλέψει για μια θέση στην ολοκαίνουργια αυτή γραμμή, έναν QB για το μέλλον αλλά και να παλέψει για την θέση με τον Flynn, 2 ΤΕ για να καλύψουν την αποχώρηση του Myers και έδωσαν βάθος στην DL και στις θέσεις του RB και WR. Ας δούμε αναλυτικά όμως τις επιλογές τους.

Round 1, D.J. Hayden, Cornerback, Houston.

D.J. Hayden

Πολύ γρήγορος cornerback με καλά χέρια που μπορεί να παίξει όλα τα συστήματα. Του λείπει λίγο η δύναμη και το ύψος. Επέζησε από ένα ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή του, αλλά όλες οι ομάδες επιβεβαίωσαν ότι είναι κάλα. Θα ξεκινήσει πιθανότατα αμέσως απέναντι από τον Jenkins.

[http://www.youtube.com/watch?v=llLcuVvBZ1M]

Round 2, Menelik Watson, Offensive Tackle, Florida St.

2013 NFL Scouting Combine

Ήρθε από την Αγγλία για να παίξει basket και κατέληξε OT στο football. Παίχτης με φοβερά προσόντα. Αν κάνουν καλή δουλειά να τον δουλέψουν τότε έχουν χτυπήσει διαμάντι.

[http://www.youtube.com/watch?v=rPDKNEl1sfg]

Round 3, Sio Moore, Outside Linebacker, Connecticut.

2008 NFL Scouting Combine

Παίχτης που εμφανίστηκε από το πουθενά και δουλεύει πολύ σκληρά. Παίχτης με καλή ταχύτητα και tackle που μπορεί ακόμα και να καλύπτει την πάσα.

[http://www.youtube.com/watch?v=clOSd1qVyas]

Round 4, Tyler Wilson, Quarterback, Arkansas.

2013 NFL Scouting Combine

Πολύ ταλαντούχος QB που ουσιαστική του αδυναμία είναι ότι κρατάει πολύ την μπάλα. Είναι κλασικός pocket passer και θα διαγωνιστεί με τον Flynn για την θέση βασικού. Μην ξεχνάμε πέρσι ο Flynn έχασε την θέση βασικού από τους Seahawksαπό έναν άλλο rookie QB ονόματι Wilson. Έχει καλό χέρι αλλά πρέπει να βελτιώσει την ακρίβεια του.

[http://www.youtube.com/watch?v=81jLeMYwMkY]

Round 6, Nick Kasa, Tight End, Colorado.

Round 6, Latavius Murray, Running Back, Central Florida.

Round 6, Mychal Rivera, Tight End, Tennesee.

Round 6, Stacy McGee, Defensive Tackle, Oklahoma.

Round 7,Brice Butler, Wide Receiver, San Diego St.

Round 7, David Bass, Defensive Tackle, Missouri Western.

Προσδοκίες.

Οι Raiders είναι μια ολοκαίνουργια ομάδα. Όπως όλες αυτού του είδους οι ομάδες, χρειάζονται χρόνο για να δέσουν. Χρειάζονται σταθερότητα στην θέση του QB πράγμα που σημαίνει ότι πρεπει να αποφασίσουν με ποιον παίχτη θα πορευτούν στο μέλλον. Πιθανότατα ο Flynn θα ξεκινήσει και στα μέσα της σεζόν, έχοντας δουλέψει τον Wilson, οι δύο παίχτες θα παλέψουν πραγματικά για την θέση του βασικού και μελλοντικού QB των Raiders. Έχουν αρκετό ταλέντο στην ομάδα αλλά έχουν αδυναμίες σε θέσειςperilipsi όπως αυτή του TE και το βάθος στους WRs. Στην άμυνα η ηγετικές ικανότητες του Woodson πρέπει να φανούν για να δέσουν ένα ολοκαίνουργιο σύνολο. Σίγουρα στα χαρτιά φαίνονται βελτιωμένοι αλλά πρέπει να το δείξουν και στο γήπεδο. Δεν περιμένουμε πολλά από την ομάδα, ειδικά με τις ενισχυμένες φέτος ομάδες τις AFC West. Αυτό που χρειάζονται οι Raiders είναι να βρουν μια ταυτότητα και παίχτες στους οποίους μπορούν να στηριχθούν στο μέλλον, και να αρχίσουν να προσθέτουν σε αυτό τα επόμενα χρόνια. Πάντως το μέλλον δείχνει πιο ελπιδοφόρο με σοβαρές κινήσεις από τους υπεύθυνους της ομάδας.

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.