Season Preview 2015: AFC West

Σε λιγότερο από 2 εβδομάδες ξεκινάει η νέα σεζόν του NFL και σε αυτή την στήλη βλέπουμε κατηγορία-κατηγορία, τι έκαναν όλες οι ομάδες στην preseason και το πως περιμένουμε να εμφανιστούν την νέα σεζόν. Πάμε να δούμε τι έγινε στην  AFC West.

Denver Broncos bc1c00e068100dbd5a76246f98ae5e12-original

2014: 12-4 , κέρδισαν την AFC West. Έχασαν στα Divisional Playoffs από τους Colts με σκορ 24-13. Προπονητής: Gary Kubiak. Σημαντικές αποχωρήσεις: Orlando Franklin (G), Nate Irving (LB), Terrance Knighton (DT),Will Montgomery( C ), Rahim Moore (S), Julius Thomas (TE), Mitch Unrein (DT), Jacob Tamme. Σημαντικές προσθήκες: James Casey (FB),Owen Daniels (TE), Sione Fua (DE), Ryan Harris (OT), Marcel Jensen (TE), Antonio Smith (DE), Salomon Patton (WR), Shelley Smith (G), Darian Stewart (S), Reggie Walker (LB), Vance Walker (DE). Rookie class 2015: 1- Shane Ray (LB), 2- Ty Sambrailo (OT) , 3- Jeff Heuerman (TE), 4- Max Garcia (C), 5- Lorenzo Doss (CB), 6- Darius Kilgo (NT), 7- Trevor Siemian(QB) 7- Taurean Nixon(CB) 7-Josh Furman (S). Λόγοι αισιοδοξίας: Με νέο προπονητή αλλά τον παλιό καλό QB, Peyton Manning η ομάδα των Broncos θα αγωνιστεί στην επίθεση με σχήμα zone-blocking/run-oriented. Με υγιή τον Manning και βελτιωμένο το run παιχνίδι, η επίθεση των Broncos θα μοιάζει ασταμάτητη. Ο Kubiak γνωρίζει καλά να αναδεικνύει ταλέντα RB, με τον C.J Anderson να δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Αποτελούν το φαβορί για τον τίτλο της AFC West. Τι μπορεί να πάει στραβά: Από τον Μάιο γνωρίζουμε την απώλεια του left tackle της ομάδας, Ryan Clady, ο οποίος θα χάσει όλη την σεζόν. Τα ερωτηματικά στην defensive line σε συνδυασμό με το σχήμα 4-3 tackle που αποτελεί πρωτοτυπία για την ομάδα μπορεί να αναδειχθούν ως τα αδύναμα σημεία.

Kansas City Chiefs chiefs(2)

2014: 9-7 , 2οι  στην ΑFC West και δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στα playoffs. Προπονητής: Andy Reid. Σημαντικές αποχωρήσεις: Kurt Coleman (S), Thomas Gafford (S), Rodney Hudson (C), Jeff Linkenbach(G), Kevin Vickerson(DT). Σημαντικές προσθήκες: Jeremy Maclin (WR), Tyson Branch (S). Rookie class 2015: 1- Marcus Peters (CB), 2- Mitch Morse (G) , 3- Chris Conley (WR), 3- Steven Nelson (CB), 4 – Ramik Wilson(LB) 5- D.J Alexander (LB), 5- James O’Shaughnessy(TE) 6- Rakeem Nunez-Roches (DT), 7- Da’Ron Brown (WR). Λόγοι αισιοδοξίας: Mε τον Jamaal Charles πιο ώριμο από ποτέ  και τον Alex Smith να έχει αξιοπιστία στις πάσες του, καθώς οι προσθήκες των Jeremy Maclin αλλά και του rookie Chris Conley, θα βελτιώσoυν τα νούμερα του. το επιθετικό κομμάτι της ομάδας δείχνει ανανεωμένο. Ο Justin Houston , έπειτα και από την ανανέωση του συμβολαίου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με την επιστροφή του Eric Berry να δίνει άλλο αέρα στην άμυνα της ομάδας. Κλειδί για την επιτυχία είναι να εκμεταλλευτούν το πρόγραμμα που τους φέρνει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια να αντιμετωπίζουν εντός έδρας αντιπάλους που πρέπει να κερδίσουν. Τι μπορεί να πάει στραβά: Με το αμυντικό κομμάτι να μην αποδίδει τα περσινά νούμερα αλλά και πιθανή απουσία σημαντικών παικτών σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως του Travis Kelce (TE), οι Chiefs θα παρουσιαστούν άλλη ομάδα καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ.

San Diego Chargers

Dec 20, 2014; Santa Clara, CA, USA; San Diego Chargers quarterback Philip Rivers (17) at the line during overtime against the San Francisco 49ers at Levi's Stadium. Charges won 38-35 in overtime. Mandatory Credit: Bob Stanton-USA TODAY Sports

2014: 9-7 , 3οι στην AFC West. Προπονητής: Mike McCoy. Σημαντικές αποχωρήσεις: Jerome Clary (G), Nick Hardwick (C), Jarret Johnson (LB). Σημαντικές προσθήκες: Austin Pettis (WR), King Dunlap (LT), Jacoby Jones (WR), Orlando Franklin (G), Trevor Robinson (C ), Ricardo Mathews (DE), Stevie Johnson (WR), Patrick Robinson (CB), Chris Hairston (T). Rookie class 2015: 1- Melvin Gordon (RB), 2- Denzel Perryman (LB) , 3- Craig Mager (CB), 5- Kyle Emanuel (DE), 6- Darius Philon (DT). Λόγοι αισιοδοξίας: Με δύο συνεχόμενες τρίτες θέσεις και έπειτα από την απογοητευτική τελευταία αγωνιστική οι Chargers θέλουν να επιστρέψουν στα  playoffs. Με τα αστέρια της ομάδας Philip Rivers, Antonio Gates και Eric Weddle να αποδίδουν τα μέγιστα η ομάδα έχει ελπίδες να ξεπεράσει τις εννέα νίκες που πετυχαίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Με τον Melvin Gordon και τον Brandon Oliver να παραμένουν υγιής το run απιχνίδι της ομάδας θα είναι πολύ δυνατό. Στην άμυνα ο Donald Butler, Corey Liuget και o Melvin Ingram θα αποτελέσουν βαρόμετρο. Τι μπορεί να πάει στραβά: Η ασυνέπεια του Philip Rivers στα σημαντικά παιχνίδια σε συνδυασμό με την υπόλοιπη μετριότητα της ομάδας θα τους φέρει πάλι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από τα playoffs.

Oakland Raiders amari-cooper-nfl-preseason-st.-louis-rams-oakland-raiders-850x560

2014: 3-13 , 4οι στην AFC West. Προπονητής: Jack Del Rio Σημαντικές αποχωρήσεις: Darren McFadden (RB), Tyvon Branch (S), James Jones (WR). Σημαντικές προσθήκες: Malcolm Smith (LB), Curtis Lofton (LB), Dan Williams (DT), Roy Helu (RB), Rodney Hudson (C), Lee Smith (TE), Michael Crabtree (WR), Nate Allen (S), , Trent Richardson (RB). Rookie class 2015: 1- Amari Cooper (WR), 2- Mario Edwards Jr. (DE),  3- Clive Walford (TE), 4- Jonathan Feliciano (OG), 5- Ben Heeney (LB), 5- Neiron Ball (LB), 6-Max Valles (DE) 7- Antony Morris (OT) 7- Andre Deobose (WR) 7- Dexter McDonald (CB). Λόγοι αισιοδοξίας: H ομάδα έπειτα από καταστροφικές χρονιές φαίνεται να συνέρχεται και με τον Jack Del Rio στοχεύει σε καλύτερα αποτελέσματα που θα την ξεκολλήσουν από το βυθό. Ο Derek Carr φαίνεται να μπορεί να σηκώσει το βάρος του ηγέτη και μαζί με τους Amari Cooper και Michael Crabtree θα αναστήσουν το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Khalil Mack Justin Tuck Dan Williams, Curtis Lofton, Malcolm Smith και ο Mario Edwards Jr θα αποτελέσουν την βάση της φετινής άμυνας στην οποία ο Jack Del Rio έχει παράδοση στο να την χτίζει πάρα πολύ καλά. Τι μπορεί να πάει στραβά: To run παιχνίδι της ομάδας βασίζεται σε παίχτες που δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία και η secondary στην άμυνα δεν είναι σταθερή. Με δυνατούς αντιπάλους μπορεί η νεανική ομάδα των Raiders να μην αποδώσει τα αναμενόμενα και η ψυχολογία να πέφτει μαζί με την απόδοση της ομάδας.

About The Author: Serdiegito

Οπαδός των Raiders, κάτι που κληρονόμησε από την οικογένεια. Όπως ο Πατσίνο στον Νονό, έτσι κι αυτός δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την μοίρα που του επέβαλε το σόι του και πιο συγκεκριμένα τα ξαδέρφια του που τον βασάνιζαν όταν ήταν μικρός (και μεγάλος). Γεννημένος στην Αμερική είναι Απόφοιτος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, γύριζε στο "ψηλέ" και πριν τον στρατό, έχει επενδύσει στο cross fit και χρησιμοποιεί χιούμορ και στον ύπνο του. Υπεύθυνος για τη μη παραγωγικότητα αρκετών υπαλλήλων χάρη στις αμέτρητες αστείες φωτό που στέλνει. Η θέση του Commisioner είναι το πάθος του, αν και δεν εχει ακόμη τίτλο....