Επιδημία συλλήψεων για DUI στο NFL

Η περίοδος που διανύουμε στο NFL δεν έχει αγωνιστική δράση και όλοι βρίσκονται σε αναμονή της έναρξης των training camps. Και δυστυχώς οι ειδήσεις που υπάρχουν τέτοια περιόδο αφορούν μια νέα επιδημία στον χώρο του NFL, τις συλλήψεις για DUI. Δηλαδή τις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια (Driving Under Influence) είτε αλκοόλ, είτε ναρκωτικών ουσιών.

Τελευταία τέτοια περίπτωση ήταν η σύλληψη του CB των Bucs Eric Wright, ο ο51e22fbbe064f.preview-300ποίος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ είχε τιμωρήθει με ποινή 4 αγωνιστικών για χρήση παράνομων ουσιών για βελτίωση της απόδοσης. Η ομάδα της Tampa Bay σταμάτησε να στηρίζει τον παίχτη μετά και το τελευταίο του παράπτωμα και τον έδωσε με trade για ένα pick του draft του 2014 στους 49ers. Μια ακόμη περίπτωση είναι και αυτή του Dennard, CB των Patriots. Για αυτόν τον παίχτη οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται για κάτι σημαντικό και δεν θα κοπεί από την ομάδα.

Τριπλό κρούσμα σύλληψης για DUI είχαμε στους Broncos. Αρχικά ήταν 2 στελέχη της ομάδας, ο yahoo_broncosmattrussellMatt Russel και ο Tom Heckert. Ο πρώτος συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ την ώρα που τράκαρε ένα περιπολικό, ενώ ο  δεύτερος για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Με βάση την σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης, ο ιδιοκτήτης των Broncos τιμώρησε τον πρώτο με διακοπή πληρωμής επ΄αόριστον και τον δεύτερο για 1 μήνα. Η τρίτη περίπτωση ήταν του παίχτη Quentin Slaulsberry που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποια τιμωρία.

Ενδιαφέρον έχουν και οι περιπτώσεις των ΤΕ Evan Rodriguez και SeferianJenkins που έγιναν νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι. Ο πρώτος εν τέλει κόπηκε από τους Bears, ενώ ο δεύτερος δήλωσε ένοχος και έκανε μια μέρα φυλακή, χωρίς καμία συνέπεια από την ομάδα του.

Φυσικά το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αρκεί να θυμηθούμε περσινές περιπτώσεις μεγάλων ονομάτων, όπως των RB Lynch(η υπόθεση του ακόμα εκρεμμεί) και lynchTurner, των WR Blackmon και HeywardBey, αλλά και του φετινού 1ου pick των Rams Ogletree. Φέτος όμως βλέπουμε τις ομάδες να είναι ανήσυχες για την εξάπλωση αυτού του φαινομένου και να  παίρνουν τα μέτρα τα οποία θεωρούν η κάθεμια κατάλληλα.

** Update: Ο Eric Wright απέτυχε στις εξετάσεις που του έκαναν οι 49ers, πιθανότατα για κάποιο παλιό πρόβλημα στο γόνατο. Έτσι ακυρώθηκε το trade και εν τέλει ο παίχτης έμεινε ελεύθερος από τους Bucs.

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.