Offseason 2013: Miami Dolphins

Πως τους αφήσαμε.

Η περασμένη σεζόν για τους Dolphins τελείωσε με ρεκόρ 7-9 και την ομάδα να μην καταφέρνει logoνα μπαίνει στα playoff, τερματίζοντας 2η στην AFC East. Σε ένα σημείο της σεζόν έδειξαν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν την είσοδο τους στα playoff μέσω μιας wildcard θέσης στην αδύναμη πέρσι AFC. Όμως οι ήττες απέναντι στους Titans, Bills, τους τραγικούς πέρσι Jets, αλλά και τους διεκδικητές της ίδιας θέσης Colts δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο. reggie-bushΟι διοικούντες της ομάδας θα περίμεναν καλύτερα αποτελέσματα μετά τα λεφτά που είχαν ξοδέψει, αλλά η ομάδα δεν τους δικαίωσε. Όμως η σεζόν ήταν μια πρόοδος από τα προηγούμενα χρόνια και η ομάδα έγινε πιο ανταγωνιστική δείχνοντας σημεία ανάκαμψης. Όμως ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές για να πάει η ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν αρκετοί παίχτες, ανάμεσα σε αυτούς και μεγάλα ονόματα. Από την επίθεση παρελθόν αποτέλεσαν οι Jake Long (LT) και Reggie Bush (RB), ενώ τους ακολούθησαν και οι επίσης βασικοί Davone Bess (WR) και Anthony Fasano (TE). Από την άμυνα έφυγαν ο Sean Smith (CB) καθώς και οι LBs Dansby και Burnett. Όλοι αυτοί έπαιζαν βασικοί πέρσι. Άλλα ονόματα που αποχώρησαν ήταν οι Brown (RT), Moore (WR), McDaniel (DT), Culver (S) και Spitler (CB).

 Τεχνικό Επιτελείο.

joe-philbin2Προπονητής της ομάδας παραμένει ο Joe Philbin που ανέλαβε την ομάδα τον Ιανουάριο του 2010. Το προπονητικό team επίσης παραμένει το ίδιο. Η διοίκηση έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Philbin που φαίνεται να κάνει σοβαρή δουλειά στην ομάδα του και φυσικά δεν θα τον κρίνει μέσα σε μια ουσιαστικά χρονιά, καθώς κανείς δεν περιμένει μια αρκετά κακή ομάδα να γίνει πολύ καλή μέσα σε ένα χρόνο. Αυτή ίσως είναι πιο σημαντική χρονιά για το μέλλον του, καθώς μετά τα λεφτά που ξόδεψαν και φέτος, όλος ο κόσμος περιμένει να δει ουσιαστική βελτίωση στην ομάδα και πάνω από όλα να έχει διάρκεια.

Ρόστερ.

Από το ρόστερ των Dolphins έφυγαν συγκεκριμένοι παίχτες και τα κενά σε θέσεις ήταν ξεκάθαρα. Αυτά αφορούσαν τις θέσεις του CB, WR, LB, TE και της OL. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι wallaceδεν χρειάζονταν ενίσχυση και σε θέσεις όπως η DL. Οι Dolphins είναι ομάδα που κάνει πολλές κινήσεις στην free agency και φέτος έκανε το ίδιο. Οι 2 πρώτες κινήσεις της ομάδας προκάλεσαν ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων. Στην θέση του WR υπέγραψαν τον MikeWallace από τους Steelers, ενώ για την θέση του MLB πήραν τον Daniel Ellerbe που έγινε βασικός πέρσι στους πρωταθλητές Ravens. Ο Ellerbe έκανε μια πολύ καλή χρονιά και οι Dolphins του έδωσαν πολλά λεφτά, ίσως πληρώνοντας τον περισσότερα από την αξία του. Η συνέellerbe2χεια μπορεί να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακή αλλά συνέχισαν να κάνουν κινήσεις με μεγάλα ονόματα της free agency. Έτσι απέκτησαν τον Wheeler από τους Raiders για να ξεκινήσει ως τρίτος LB καλύπτοντας έτσι τις τρύπες που άφησαν οι Dansby, Burnett. Στην συνέχεια απέκτησαν τον Dustin Keller για να πάρει την θέση του Fasano. To κενό στην θέση του CB κάλυψαν με τον Brent Grimes που έπαιζε στους Falcons. Το μεγάλο κενό του Jake Long κάλυψαν εσωτερικά με το να μεταφέρουν από την δεξιά πλευρά τον Jonathan Martin και στην θέση του απέκτησαν πάλι από την Atlanta τον Clabo (RT). Τέλος έδωσαν βάθος σε OL και DL με την απόκτηση των Louis (RG) και Vaugh Martin (DT) ενώ απέκτησαν και έναν ακόμα WR τον Gibson από τους Rams. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το κενό που άφησε ο Bush θα καλύψουν οι ήδη υπάρχοντες RBs με τον Lamar Miller να ξεκινάει βασικός και τον Daniel Thomas να τον συμπληρώνει.

Στο draft οι Dolphins επέλεξαν συνολικά 9 φορές. Με αυτές τις επιλογές τους κατάφεραν να βάλουν πολύ ταλέντο στο ρόστερ τους και να δώσουν σημαντικό βάθος σε διάφορες θέσεις που η ομάδα πονάει. Φυσικά η ομάδα του Miami έστρεψε πάνω της τα φώτα όταν ανέβηκε λίγες θέσεις στον 1ο γύρο. Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα έπαιρναν κάποιον OT, αυτοί επέλεξαν τον Dion Jordan, τον πιο αθλητικό αμυντικό του draft. Ας δούμε όμως όλες τις επιλογές τους πιο αναλυτικά.

Round 1, Dion Jordan, Defensive End, Oregon.

2008 NFL Scouting Combine

Παίχτης με εκπληκτικά αθλητικά προσόντα. Η εκρηκτικότητα που έχει τον κάνει ένα γνήσιο pass rusher που μπορεί να παίξει σε όποιο σύστημα άμυνας χρειαστεί. Θα χρειαστεί να πάρει μερικά κιλά για να γίνει ακόμα πιο δυνατός παίχτης. Κατά πολλούς, ο καλύτερος αμυντικός παίχτης του draft.

[http://www.youtube.com/watch?v=kSueETQ-_hc]

Round 2, Jamar Taylor, Cornerback, Boise St.

taylor

Πολύ γρήγορος Cornerbackπου παίζει πολύ δυναμικά την θέση. Πρέπει να βελτιώσει την τεχνική του, ειδικά σε press coverage καταστάσεις αλλά έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσει βασικός από φέτος κιόλας.

[http://www.youtube.com/watch?v=DMHLTcEs3bI]

Round 3, Dallas Thomas, Offensive Tackle, Tennessee.

2013 NFL Scouting Combine

Δήλωσε tackle αλλά είναι καλύτερος στην θέση του guard όπου μπορεί να κάνει μια πολύ καλή καριέρα με βάση την σωματοδομή του.

[http://www.youtube.com/watch?v=T00AJ2CmQXU]

Round 3, Will Davis, Cornerback, Utah St.

Will Davis

Είναι ένας cornerback που παίζει καλά man-to-man, αλλά έχει πρόβλημα όταν πρέπει να καλύψει χώρους.

[http://www.youtube.com/watch?v=ZCDCJ6jiSko]

Round 4, Jelani Jenkins, Outside Linebacker, Florida.

jenkins

Παίχτης με προβλήματα τραυματισμών. Είναι καλός στις καλύψεις και έχει ταχύτητα και καλά tackle αλλά του λείπει το μέγεθος και η δύναμη.

Round 4, Dion Sims, Tight End, Michigan St.

2013 NFL Scouting Combine

Από τους καλύτερους blocking tight end του draft.

Round 5, Mike Gillislee, Running Back, Florida.

Round 5,Caleb Sturgis , Kicker, Florida.

O πιο ακριβής στα χτυπήματα του kicker του draft.

Round 7, Don Jones, Safety, Arkansas State.

Προσδοκίες.

Οι προσδοκίες της ομάδας από το Miami είναι να μπουν στα playoff. Και ρεαλιστικά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια wildcard θέση, καθώς η 1η θέση της AFC East είναι καπαρωμένη από τους Patriots του Brady. H ομάδα παρά το γεγονός ότι έφυγαν σημαντικοί παίχτες, μοιάζει να είναι ενισχυμένη. Οι επιλογές στο draft ήταν πολύ καλές,tannehill ειδικά του Jordan που μαζί με τον Wake μπορούν να προκαλέσουν πολλούς πονοκεφάλους στις αντίπαλες O-Lines. Και ξέρουν ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σταματήσουν τους Patriots (και όχι μόνο) επιθετικά. Ο Ellerbe αν συνεχίσει όπως σταμάτησε πέρσι θα κάνει τους οπαδούς των Dolphins να ξεχάσουν εύκολα τον Dasby, όμως σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της άμυνας είναι να δέσουν τα κομμάτια του puzzle. Επιθετικά η διοίκηση έκανε το παν για να δώσει όπλα στον Tannehill να εξελιχθεί. Πλέον οι Dolphins με την προσθήκη του Wallace μπορούν να απειλούν και με την μακρινή πάσα, ενώ βρήκε και άλλες λύσεις με την προσθήκη του πολύ αξιόπιστου Keller και του ταλαντούχου Gibson. Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία της επίθεσης είναι οι εσωτερικές αλλαγές, με τους Miller και Thomas να πρέπει να δημιουργήσουν ένα καλό δίδυμο που θα απειλεί με το run και τον Martin να πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να προστατεύσει την blind side του Tannehill. Μένει να δούμε αν ο Philbin μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχίες αυτή την ομάδα των Dolphins. Και μην ξεχνάμε ότι η offseason δεν έχει τελειώσει και οι Dolphins έχουν ακόμα αρκετά λεφτά ελεύθερα στο salary cap.

*Φέτος οι Dolphins θα έχουν καινούργιες εμφανίσεις και σήμα.

Sorry, there are no polls available at the moment.

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.