Offseason 2013: Atlanta Falcons

Πως τους αφήσαμε.

Η περασμένη σεζόν για τους Falcons τελείωσε στο ένα βήμα πριν το Superbowl. Εκεί αναμετρήθηκαν με τους 49ers όπου και ηττήθηκα49ersfalconsν με 28-24, αν και είχα προηγηθεί με 17-0. Αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος που ήρθε, έδωσαν ένα πικρό τέλος στην σεζόν των Falcons. Προβληματισμός υπάρχει καθώς ένα μεγάλο προβάδισμα έχασαν και στο προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στους Seahawks, το οποίο όμως κέρδισαν στο τέλος. Αιτία και στις δύο περιπτώσεις ήταν τα λάθη του Matt Ryan που κόστισαν στην ομάδα του. O προβληματισμός έρχεται στο γεγονός ότι σε όλα τα παιχνίδια playoff που έχει δώσει ο Ryan έχει κακή απόδοση σε σημεία των αγώνων, που δεν αντικατοπτρίζουν τις πολύ καλές εμφανίσεις του στην regular season. Ειδικά πέρσι που ήταν και υποψήφιος για MVP της σεζόν. Η ομάδα είναι χτισμένη πολύ καλά, και τα τελευταία χρόνια είναι βασική υποψήφια για το Dunta+Robinson+New+Orleans+Saints+v+Atlanta+plSBUz_nFeHlSuperbowl. Από την περσινή ομάδα αποχώρησαν αρκετοί παίχτες, μεγάλα ονόματα. Ένας από αυτούς δεν είναι ο Tony Gonzalez που αποφάσισε να παίξει μια ακόμη χρονιά. Αρχικά αποχώρησε ο Turner (RB), που έβλεπε τον ρόλο του να μικραίνει. Στην συνέχεια αποχώρησαν 2 από τους 3 βασικούς cornerback, οι Dunta Robinson και ο Grimes, ενώ στην λίστα προστέθηκε και ο Owens. Τέλος παρελθόν αποτέλεσαν ο βασικός DE John Abraham, ο Center της ομάδας McClure, oRT Clabo και αρκετοί άλλοι αναπληρωματικοί (Hope (S), Palmer (TE), Peterson (MLB), Cox (FB), Svitek (LT) αλλά και ο DE Sidbury)

Mike+Smith+Carolina+Panthers+v+Atlanta+Falcons+RhEw1QJzU-ulΤεχνικό Επιτελείο.

Το τεχνικό επιτελείο των Falcons θεωρείται άκρως πετυχημένο και γιαυτό δεν έγινε καμία απολύτως αλλαγή. Ο Mike Smith έχει καταφέρει να φτιάξει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα που κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί.

Ρόστερ.

ΌJacksonπως είδαμε πιο πάνω από το ρόστερ των Falcons αποχώρησαν αρκετοί παίχτες, από τους οποίους πολλοί έπαιζαν βασικοί. Οι Falcons είναι ομάδα που λύνει τις υποθέσεις τις εσωτερικά και κάνει λίγες κινήσεις στην free agency. Τα βασικά κενά που δημιουργήθηκαν ήταν στην θέση του running back, του cornerback και του defensive end. Την θέση του Center κάλυψαν εσωτερικά, μεταφέροντας τον Konz από την θέση του Guard. Την θέση του Clabo αλλά και του Guard κάλυψαν επίσης εσωτερικά.Στην free agency οι Falcons ήξερumenyioraαν ακριβώς τι ήθελαν να πάρουν. Αρχικά λοιπόν κάλυψαν το κενό στην θέση του running back με τον έμπειρο Steven Jackson και στην συνέχεια το κενό που άφησε ο Abraham με τον specialist στα sack Osi Umenyiora. Φυσικά δεν αποκλείεται να κάνουν και κάποια ακόμα κίνηση μέχρι την έναρξη της περιόδου, καθώς έχουν χώρο στο salary cap αλλά θέλουν να τεστάρουν πρώτα τα πιτσιρίκια που δοκιμάζουν, όπως επίσης θα δώσουν και ευκαιρίες στα νέα παιδιά που ήδη υπήρχαν στο ρόστερ. Πάντως έντονα ακούγεται το όνομα του Richard Seymour (DT).

Στο draft οι Falcons επέλεξαν συνολικά 8 φορές. Mε τις επιλογές τους κάλυψαν το κενό του cornerback, έδωσαν βάθος στην θέση του DE αλλά και σε αυτές του TE και της secondary. Ανέβηκαν στον 1ο γύρο για να αποκτήσουν τον Desmond Trufant (CB), που θεωρούν ότι μπορεί να πάρει αμέσως την θέση του βασικού cornerback απέναντι στον Samuel. Πήραν επίσης τον Robert Alford για 3ο CB, και τους Malliciah Goodman, Stansly Maponga για βάθος στην θέση του DE. Με τις άλλες επιλογές προσπάθησαν να πάρουν παίχτες που δεν χρειάζεται να παίξουν αμέσως, με πολύ ταλέντο και να δώσουν βάθος στην ομάδα τους. Ας δούμε τις επιλογές τους.

Round 1, Desmond Trufant, Cornerback, Washington.

trufant

Ο αδερφός των Marcus και Isaiah που έχουν ήδη αγωνιστεί στο NFL. Eίναι ένας playmaker. Πάρα πολύ γρήγορος, που όμως πρέπει να βελτιώσει τα tackle του. Τον πιστεύουν πολύ στους Falcons και πιθανότατα θα ξεκινήσει αμέσως.

[http://www.youtube.com/watch?v=Eih9wVdXS2c]

Round 2, Robert Alford, Cornerback, Southeastern Louisiana.

alford

Επίσης πολύ γρήγορο cornerback, που όμως είναι πολύ αθλητικός παίχτης. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι οι αντίπαλοι εκμεταλεύονται το ότι είναι πιο κοντός. Θα παλέψει για την θέση του 3ου cornerback και πιθανό να παίξει στο slot.

[http://www.youtube.com/watch?v=fHdnD850l6g]

Round 4, Malliciah Goodman, Defensive End, Clemson.

2008 NFL Scouting Combine

Θα δώσει βάθος στην θέση. Δεν είναι πολύ γρήγορος ή εκρηκτικός παίχτης. Έχει όμως πολύ μεγάλα χέρια που του δίνουν πλεονέκτημα και δύναμη έναντι των αντιπάλων του.

[http://www.youtube.com/watch?v=auL1dayRhoo]

Round 4, Levine Toilolo, Tight End, Stanford.

2013 NFL Scouting Combine

Έχει πολύ ταλέντο αλλά πρέπει να βελτιώσει την τεχνική του για να γίνει βασικός. Έχει μεγάλο ύψος και είναι πολύ αθλητικός, γεγονός που τον κάνει να έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει αν βελτιωθεί στις αδυναμίες του.

[http://www.youtube.com/watch?v=AicP8Q_XzvM]

Round 5, Stansly Maponga, Defensive End, TCU.

2008 NFL Scouting Combine

Round 7, Kemal Ishmael, Defensive Back, Central Florida.

Round 7, Zeke Motta, Safety, Notre Dame.

Round 7, Sean Renfree, Quarterback, Duke.

Προσδοκίες.

Οι προσδοκίες για την ομάδα της Atlanta φυσικά παραμένουν οι ίδιες. Η κατάκτηση ενός Superbowl. Οι Falcons πρέπει να συνεχίσουν να προκαλούν τρόμο στις αντίπαλες άμυνες με τους receiver που έχουν (Jones, Gonzalez, White). falcons_wide_receiversΗ Atlanta δεν είχε κάποια αδυναμία πέρσι που να έκανε μπαμ, παρά μόνο ίσως την αδυναμία της front 4 να πιέσει και να κάνει sack στον αντίπαλο quarterback. Σε αυτό τον τομέα θα προσπαθήσουν να βελτιωθούν. Οι αλλαγές στους cornerback είναι επικίνδυνη αλλά οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν ότι οι rookies θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Μένει να δούμε αν οι Falcons και ο Ryan είναι έτοιμοι για να διατηρήσουν την θέση τους και αν είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Μην ξεχνάμε ότι φέτος θα είναι πιο δύσκολη η χρονιά μετά την αισθητή βελτίωση των Bucs και την επάνοδο των Saints μετά την περσινή καταστροφική τους σεζόν.

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.