NFL 2017: Λιγα λογια για τo πρόγραμμα της Regular Season – NFC

Την Πέμπτη 20 Απριλίου, 68 ημέρες έπειτα από το Super Bowl LI που διεξήχθει στις 5 Φεβρουαρίου του 2017, το NFL ανακοίνωσε την το πρόγραμμα για το 2017.  Όλα τα ντέρμπι βρισκονται κυρίως στο prime time της Κυριακής, με τα Thursday Night Football αλλά και Monday Night Football να αναμένονται συναρπαστικά. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην σελίδα του site (εδώ).

Το rematch του Super Bowl LI, ανάμεσα στους Atlanta Falcons και New England Patriots, θα πραγματοποιηθεί την έβδομη αγωνιστική. Υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε να συνέλθουν οι Falcons από την απώλεια του τροπαίου… Οι αγώνες στην Αγγλία θα συνεχιστούν και το 2017, με τις αναμετρήσεις να έχουν οριστεί για την 3η αγωνιστική ανάμεσα στους Baltimore Ravens και Jacksonville Jaguars, την 4η αγωνιστική ανάμεσα στους New Orleans Saints και Miami Dolphins, την 7η αγωνιστική ανάμεσα στους Arizona Cardinals και τους Los Angeles Rams και τέλος την 8η αγωνιστική ανάμεσα στους Minnesota Vikings και τους Cleveland Browns. Να σημειώσουμε ότι την 11η αγωνιστική η ομάδα των Oakland Raiders θα υποδεχθεί τους New England Patriots στο Estadio Azteca, στο Μεξικό.

Στην NFC North υπάρχει ένας μόνιμος κάτοικος της κορυφής τα τελευταία χρόνια, αλλά οι ελπίδες εκθρόνισης είναι αρκετές. Ο λόγος βέβαια για τους Green Bay Packers οι οποίοι έχουν αρκετά δύσκολη αρχή το 2017. Συγκεκριμένα ξεκινούν την regular season απέναντι στους Seahawks εντός έδρας, ταξιδεύουν στους Falcons, έπειτα αντιμετωπίζουν Bengals και Bears εντός έδρας. Η συνέχεια έχει δύο εκτός παιχνίδια με Cowboys και Vikings. Αρκετά δύσκολα τα πράγματα για τους Packers, αλλά εφόσον η επίθεση βίσκεται σε καλή ημέρα ίσως γίνουν εύκολα. Σε αντίθετη μοίρα οι Chicago Bears δεν διαθέτουν την καλύτερη ομάδα, αλλά ίσως κάνουν αρκετές εκπλήξεις, με την πρόκριση στα playoff να μοιάζει αδύνατη. Η χρονιά ξεκινά με τους Falcons, Buccaneers, Steelers, Packers και Vikings για αντιπάλους στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Η περσινή ευχάριστη έκπληξη, Detroit Lions θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυναμικό ξεκίνημα, μιας και οι Cardinals, Giants, Falcons, Vikings και Panthers θα προσπαθήσουν να τους κρατήσουν μακριά από τις νίκες. Η πορεία στα playoff κρίνεται στην καλή αγωνιστική κατάσταση της άμυνας των Lions, με τους οπαδούς να αισιοδοξούν. Μια από τις απογοητεύσεις του 2016, οι Μinnesota Vikings, θα αντιμετωπίσουν τον ίδιο γολγοθά και το 2017. Μπορεί το ξεκίνημα να μοιάζει εύκολο για την ομάδα, αλλά το φινάλε έχει αντίπαλους τους Redskins, Lions και Falcons εκτός έδρας. Όλα ανοιχτά για τους Vikings και την αγωνιστική τους κατάσταση.

Στην NFC East κάθε χρόνο το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, μιας και όλες οι ομάδες καταφέρνουν να διεκδικούν την πρόκριση στα playoff καθόλη την διάρκεια της regular season. Ξεκινάμε με τους Philadelphia Eagles, οι οποίοι έχουν πολλά χιλιόμετρα να διανύσουν, μιας και ταξιδεύουν στην West Coast, στους Chiefs και στους Chargers. Έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τους Panthers και τους Seahawks, με τα ενδοdivision να αναμένονται αρκετά και δυνατά. Δύσκολο χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα αλλά η παρέα του Carson Wentz έχει στόχο τα playoff. Περνάμε στους Dallas Cowboys, οι οποίοι θέλουν να υπερασπιστούν το περσινό τους 13-3 στην regular season, το οποίο σημειώθηκε με σχετικά πιο αδύναμους αντιπάλους. Σαφώς δυσκολότερο το έργο τους το 2017, αλλά η ομάδα πλέον θα έχει τους περσινούς rookie ακόμη πιο έτοιμους για το βήμα παραπάνω. H AFC και NFC West βρίσκονται στο πρόγραμμα των Cowboys την φετινή χρονιά, και μαζί με τους Green Bay Packers και Atlanta Falcons, το πρόγραμμα θα έχει πολλά αμφίρροπα βράδια για τους Cowboys. Οι New York Giants έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα από τις τέσσερις της NFC East. Η πρώτη αγωνιστική τους φέρνει πάλι στο Dallas, απέναντι στους Cowboys και από την 4η αγωνιστική έως την 15η έχουν Buccaneers, Chargers, Broncos, Seahawks, και έπειτα από δύο αγωνιστικές τους Chiefs. Δύσκολα τα πράγματα για τους Giants. Τέλος οι Washington Redskins εάν καταφέρουν και ξεκινήσουν δυνατά στις πρώτες 5 αγωνιστικές όλα είναι δυνατά για τους ίδιους, μιας και το νεανικό ρόστερ και η δίψα για διάκριση μπορεί να φέρει ως φαβορί τους Redskins στα περισσότερα παιχνίδια του 2017.

 Στην NFC North οι περσινοί φιναλίστ του Super Bowl, Atlanta Falcons, θα μπορέσουν να φτάσουν αήττητοι στο rematch με τους Patriots την έβδομη αγωνιστική, μιας και οι αντίπαλοι τους δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την ομάδα του Dan Quinn. Δύσκολα να μην φτάσουν οι Falcons σε διψήφιο νούμερο νικών. Οι Carolina Panthers εκτός από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια την τέταρτη και πέμπτη αγωνιστική απέναντι σε Patriots και Lions, το πρόγραμμα είναι στα μέτρα τους. Εάν πραγματοποιήσουν ένα δυνατό ξεκίνημα, τότε ίσως θαυμάσουμε πάλι τοην ομάδα του 2015, που έφτασε έως και το Super Bowl L. Οι New Orleans Saints έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα στην division, με την ομάδα να έχει πολλά κενά στο ρόστερ, με το 2017 να μην μοιάζει ενθαρρυντικό. Πιο αναλυτικά ξεκινούν απέναντι στους Vikings στην Minnesota, υποδέχονται τους Patriots, ταξιδεύουν στους Panthers, υποδέχονται τους Dolphins και Lions και αντιμετωπίζουν τους Packers στο Lambeau. Οι ελπίδες για ένα θετικό πρόσημο νικών είναι λίγες για τους Saints. Τέλος οι Tampa Bay Buccaneers ξεχνούν τα ενδοdivision έως και την όγδοοη εβδομάδα, με την αρχή να έχει Dolphins, Bears, Vikings, Giants, Patriots, Cardinals και Bills στο πρόγραμμά τους. Μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός αυτό, καθώς με ένα θετικό πρόσημο νικών μπορεί να αφοσιωθεί στην NFC South στις τελευταίες αγωνιστικές, κατακτώντας μια από τις πρώτες δύο θέσεις.

Τέλος στην NFC West υπάρχουν οι Seahawks και Cardinals, οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν τις περσινές “τρύπες” στα ρόστερ τους ώστε να συνεχίσουν να κυριαρχούν, και οι Los Angeles Rams και San Francisco 49ers, οι οποίοι θέλουν να κάνουν την υπέρβαση και να κλέψουν μια θέση στα playoff. Οι Arizona Cardinals στις πρώτες οκτώ εβδομάδες αντιμετωπίζουν ομάδες οι οποίες διεκδικούν επί ίσοις όροις (πλην των 49ers και Rams) το εισιτήριό τους στα playoff. Το ταξίδι στην Αγγλία προσθέτει αρκετά χιλιόμετρα για το 2017, και οι Cardinals θα πρέπει να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους, αν θέλουν να ελπίζουν την είσοδό τους στα playoff. Οι Rams έχουν καινούργια πρόσωπα στον πάγκο, μετά από αρκετά χρόνια, και αυτό ίσως σημάνει μια νέα αρχή. Το πρόγραμμα έχει αντιπάλους από την NFC East και την AFC South, και τα πράγματα λίγο περιπλέκονται. Δεν μπορούμε με ακρίβεια να χαρακτηρίσουμε το πρόγραμμα των Rams, μιας και η αγωνιστική τους παρουσία αποτελεί ερωτηματικό. Οι Seattle Seahawks τα τελευταία χρόνια καταφέρνουν και σημειώνουν διψήφιο νούμερο νικών ανεξαρτήτως προγράμματος. Έάν εξαιρέσει κανείς το ξεκίνημα απέναντι στους Packers, οι Seahawks μπορούν να φτάσουν εύκολα στις οκτώ η εννιά νίκες την 14η αγωνιστική, όπου και αντιμετωπίζουν τους Falcons, στο δυσκολότερο παιχνίδι της Regular Season του 2017. Τέλος οι 49ers θα πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις τρεις νίκες του 2016, με το πρόγραμμα να είναι αρκετά δύσκολο μιας και τα κενά στην ομάδα να είναι πολλά.

About The Author: Serdiegito

Οπαδός των Raiders, κάτι που κληρονόμησε από την οικογένεια. Όπως ο Πατσίνο στον Νονό, έτσι κι αυτός δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την μοίρα που του επέβαλε το σόι του και πιο συγκεκριμένα τα ξαδέρφια του που τον βασάνιζαν όταν ήταν μικρός (και μεγάλος). Γεννημένος στην Αμερική είναι Απόφοιτος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, γύριζε στο "ψηλέ" και πριν τον στρατό, έχει επενδύσει στο cross fit και χρησιμοποιεί χιούμορ και στον ύπνο του. Υπεύθυνος για τη μη παραγωγικότητα αρκετών υπαλλήλων χάρη στις αμέτρητες αστείες φωτό που στέλνει. Η θέση του Commisioner είναι το πάθος του, αν και δεν εχει ακόμη τίτλο....