Έφτασε η ώρα να μιλήσω για τον Jordan Love

Λοιπόν, έφτασε η ώρα να μιλήσω για τον Jordan Love.

Κάποιοι περιμένουν ή δίνουν 2-3 χρονιά σε έναν quarterback για να τον κρίνουν. Αρκετά περίμενα. Από αυτά που έχω δει, έχω σχηματίσει μια γνώμη και δύσκολα θα την αλλάξω. Είχε 3 χρόνια που μάθαινε την θέση και έβλεπε τον Aaron Rodgers καθημερινά, στα οποία όντως είχε μάθει πολλά. Θα συμφωνήσω ότι δεν έχει τα όπλα που έχουν κάποιοι άλλοι quarterbacks ώστε να τον βοηθήσουν να ανεβάσει το ποσοστό του στα completions. Η offensive line είναι αρκετά μέτρια και απέναντι σε καλές defensive lines έχει θέματα κι αυτό δεν τον βοηθάει τόσο. Μπορεί να κάνει οποιαδήποτε πάσα όπως έκανε ο Rodgers. είτε να κάνει πάσα τρέχοντας, με τα πόδια του να μην είναι πλήρως στημένα, πλάγιες πάσες, όταν οπισθοχωρεί, γενικά τα πάντα. Διαβάζει πολύ καλά τι του δίνει η άμυνα πριν το snap, θα έλεγα, αλλά πριν ρίξει δεν βλέπει καλά το γήπεδο .

Το κυριότερο, όμως, αρνητικό στοιχείο είναι η ακρίβειά του. Ακόμα και στις πάσες στις 5 με 10 γιάρδες δεν ξέρεις πού θα την πετάξει. Μπορεί να την πετάξει χαμηλά, πίσω από τον receiver του, μπροστά, ακριβώς στα χέρια του, ψηλά ακόμα και εντελώς εκτός στόχου. Για μεγαλύτερες πάσες δεν το συζητώ, είναι ακόμα πιο άστοχες απλά είναι κάπου εκεί. Και όπως έχει πει ο Ian, και συμφωνώ απολυτά, το accuracy είναι το πιο δύσκολο να βελτιώσεις στο NFL.

Δεν ξέρω αν ποτέ θα το βελτιώσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνει ένας από τους κορυφαίους. Για τον Tua Tagovailoa έβλεπες από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το χαρακτηριστικό ήταν το κορυφαίο του, η ακρίβεια, πάντα η πάσα στα χέρια του receiver. Ο Jordan Love δεν το έχει αυτό. Μπορούν να κερδίσουν οι Packers μελλοντικά Super Bowl με τον Love; Σίγουρα, αλλά πρέπει να έχουν πολύ καλή ομάδα σε άλλες κομβικές θέσεις, με τον Love να παίζει το ρόλο του game manager. Μπορεί ο Love να κάνει μια μέτρια ομάδα να πηγαίνει στα playoff κάθε χρόνο; Όχι!

Πάμε να σχολιάσουμε και λίγο το μενταλιτέ του και την προσωπικότητα του. Είχαμε τόσα χρόνια τον Aaron Rodgers και έλεγαν γκρινιάζει στην επίθεσή του και το έδειχνε. Έδειχνε τα αισθήματα του έντονα, ναι, αλλά ήταν αυθεντικός. Ο Love είτε παίζει και σκοράρει touchdown, είτε πετάξει interception έχει το ίδιο βλέμμα, άντε ελάχιστα να πανηγυρίσει, δηλαδή να πάει να συγχαρεί τον συμπαίκτη του.

Δεν δείχνει την προσωπικότητα του σαν να φοβάται να δείξει ποιος είναι. Ξεκινάει το drive και απλώς κάνει την κίνηση με τα χέρια και τους λέει το σχηματισμό. Ούτε ένα αστείο, ούτε να χορέψει, να φωνάξει, τίποτα. Το ίδιο πρόσωπο συνέχεια. Ένα άλλο που έχω προσέξει είναι ότι στις συνεντεύξεις του είναι ο ίδιος, δεν κάνει πλάκα, απαντάει μονότονα με τις κλασικές δηλώσεις. Ο Aaron Rodgers, από την rookie σεζόν, έκανε πλακά με τους ρεπόρτερ έδινε πιο ενημερωτικές απαντήσεις. Επίσης, ο Love φαίνεται ότι δεν μελετάει πολύ, δεν ξέρει τους αντίπαλους παίχτες με τα ονόματά τους. Λέει γενικά ο αριστερός safety. ο δεξιός και δεν θυμάται πολλά plays από το παιχνίδι. Ο Rodgers θυμόταν plays που είχε δει από αντίπαλη ομάδα, ή των Packers, από preseason παιχνίδια πριν 10 χρόνια.

Φτάνω στο τέλος. Δεν είναι ο franchise quarterback για τους Packers για τα επόμενα χρόνια, μπορεί να είναι ένας μέτριος quarteback αλλά μέχρι εκεί. Με την πρώτη ευκαιρία, οι Packers όταν βρουν κάτι άλλο θα τον ξεφορτωθούν, πιστεύω.

About The Author: George