Εδώ δεν πιάνουν οι κατάρες, εδώ δεν πιάνουν οι ευχές…

Ο άνθρωπος που σνόμπαραν 9 ομάδες, ο ανακόλουθος της πατρικής Baseball-ικής παράδοσης, ο future G.O.A.T. που διάλεξε σε λάθος draft το Detroit1, το ακριβώς αντίθετο του Anthony Davis (στο θέμα της πυκνότητας των φρυδιών) μοιάζει σαν το απόλυτο cheat code σε game του PlayStation.

Μετά από μία εκκωφαντική MVP season, με 5.097 γιάρδες και 51 touchdowns, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσει το ιερό δισκοπότηρο και παράλληλα να αδράξει τον τίτλο του άλλου MVP, αυτού του Super Bowl. Τι και αν ξεκίνησε σαν ρεζέρβα του άτυχου Alex Smith, τι και αν έπαιξε σε μία, τουλάχιστον, μέτρια κολλεγιακή ομάδα, τι και αν έχασε τόσο ανέλπιστα και άδοξα στο περσινό championship game, το άστρο του ήταν θέμα χρόνου να λάμψει. Και όχι απλά έλαμψε, αλλά άστραψε και φωταγώγησε όλη την πολιτεία του Missouri και την πόλη του Kansas City.

Οι μεγάλοι παίκτες μιλάνε τις μεγάλες στιγμές. Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές στο NFL, και το ξαναείδαμε και φέτος. Όταν η μπάλα έκαιγε, όταν οι Chiefs ήταν στο καναβάτσο τότε μίλησε το ταλέντο και η αξία αυτού του παίκτη. Το παρατσούκλι του θρυλικού NBA παίκτη Dominique Wilkins είναι ‘’Human Ηighlight’’ και πραγματικά θα ταίριαζε γάντι στον ηγέτη των Chiefs. Είναι εντυπωσιακό το πόσες φορές αναγκάζεται να τρέξει για την ζωή του και κόντρα στην φορά του σώματος του βρίσκει με μοναδική ακρίβεια διπλομαρκαρισμένους receivers. Κάποιοι τις λένε 50-50 balls⋅ για μένα είναι 90-10 balls, γιατί προέρχονται από το χέρι του Patrick Mahomes.

Πολύς λόγος γίνεται και για τον Andy Reid. Μετά από μία μεγάλη και επιτυχημένη καριέρα πήρε αυτό που τόσο πολύ ποθούσε και λυτρώθηκε. Ο μπουφές στο White House ήταν προσωπικό στοίχημα για τον head coach, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του. Από εκεί και πέρα, επουδενί δεν θέλω να μειώσω τον πολύ αξιόλογο αυτόν προπονητή, αλλά όταν έχεις στην φαρέτρα σου τον Mahomes, είναι πολύ εύκολο να γίνεις στρατηγός.

Οι San Francisco 49ers, κατά γενική ομολογία, ήταν η πιο πλήρης και, συνολικά, η πιο καλή ομάδα του Super Bowl. Δεν είμαι θιασώτης της άποψης ότι ένας QB αρκεί για να φέρει την άνοιξη αλλά όταν μιλάμε για τόσο διαστημικό ταλέντο, οι ισορροπίες ανατρέπονται και τα πλάνα αλλάζουν. Όταν, λοιπόν, έχεις ένα generational talent στην ομάδα σου τότε πάντα μπορείς να ελπίζεις και όποιος κάνει το λάθος και σε κηρύξει νεκρό θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

1Οι Detroit Tigers επέλεξαν στον έκτο γύρο του draft του MLB τον Patrick Mahomes.

About The Author: Alex

Οπαδός του αμερικανικού αθλητισμού λόγω τους συστήματος των draft. Λάτρης των small market και θρησκευτικός ακόλουθος (εδώ και 4 χρόνια) οποιασδήποτε ομάδας εδρεύει στο Wisconsin, λόγω του Gianni GOATokounmpo. Παραδοσιακή αγάπη για τους RAMS, από εποχές Kurt Warner, αλλά και παθολογικό μίσος για τους Patriots και το τρίγωνο των βερμούδων Kraft – Brady – Belichick.