XFL: O φτωχός συγγενής του ΝFL

Η μετα – SuperBowl – ική κατάθλιψη καλά κρατεί τις τελευταίες μέρες. Για μία ακόμη φορά, πιστή στο ραντεβού της σαν την επιλόχεια κατάθλιψη, ξέρεις ότι έρχεται αλλά δεν μπορείς να την αποφύγεις.

Και πως, λοιπόν, θα γεμίσουμε τα αδειανά Σαββατοκύριακα μας; To κολλεγιακό football τελείωσε, το NFL δεν έχει δράση και η ζωή μας μοιάζει απελπισμένη σαν αυτή των φαντάρων που μόλις τους βάλανε στο κέντρο και τους ντύσανε με τα χακί. Αντί λοιπόν να μετράμε αντίστροφα τις μέρες και να βιώνουμε το μαρτύριο της σταγόνας, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με ένα υποκατάστατο, το XFL, ή Extreme (Xtreme) Football League.

Ένα πρωτάθλημα που μοιάζει τόσο στο NFL όσο το WWE με το MMA. Μία λίγκα που πόνταρε στην ψυχική μας ανάγκη για football και επένδυσε πάρα πολλά λεφτά σε ένα νεοσύστατο πρωτάθλημα με λίγο πιο διαφορετικούς κανονισμούς.

Οι σπουδαιότερες ιδιαιτερότητες του νέου πρωταθλήματος είναι:

  • ότι υπάρχει κοινή ιδιοκτησία όλων των ομάδων
  • ότι δεν υπάρχουν extra point kick attempts
  • γίνονται live συνεντεύξεις την ώρα του αγώνα
  • ακούμε τα plays του head coach στην μετάδοση
  • Ότι η 4th down territory είναι πολύ ευρύτερη
  • Ότι το Booth Review χρησιμοποιεί μοχλό τύπου PlayStation

Και πολλά άλλα.

Στόχος όλων των παικτών είναι η επιστροφή στην γη της επαγγελίας. Κακά τα ψέματα, το εν λόγω πρωτάθλημα λειτουργεί για τους παίκτες σαν development league του NFL, όπως η Triple A στο MLB και η G-League στο NBA. Πολλοί παίκτες έχουν περάσει (ανεπιτυχώς) από το NFL και πολλοί άλλοι έχουν μεγάλη καριέρα στο CFB αλλά δεν στέριωσαν στο επαγγελματικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Aaron Murray, που έχει πολλά ρεκόρ στην SEC division του NCAA αλλά δεν έκανε τίποτα στο μεγάλο σαλόνι. Για όλους αυτούς λοιπόν τους παίκτες, το πρωτάθλημα είναι second chance school.

Τώρα όσον αφορά το XFL, δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν 20 χρόνια είχε ξανακάνει την εμφάνιση του για μία χρονιά. Το προϊόν δεν πούλησε και πήγε άκλαυτο. Χαρακτηριστικά του τότε πρωταθλήματος ήταν ότι οι interceptions, που ήταν σχεδόν περισσότερες από τα touchdowns, οι συχνότατοι τραυματισμοί καθώς και το show πριν τον αγώνα, που ήταν στα όρια της… πορνογραφίας. Ο τελικός του εν λόγω πρωταθλήματος ήταν τόσο αδιάφορός και άτεχνος που ήταν βγαλμένος από ταινία παρωδίας τύπου American Pie.

Όσον αφορά την καινούρια προσπάθεια, θα την χαρακτήριζα αξιόλογη καθώς υπάρχουν πολλοί ελπιδοφόροι παίκτες και το επίπεδο είναι αρκετά καλό σε σχέση με τις προσδοκίες μας. Φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι έμαθαν από τα λάθη του παρελθόντος και προσπαθούν να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες της αγοράς. Μέχρι τώρα είδαμε κάποια ωραία παιχνίδια με καλές εμφανίσεις. Ξεχώρισα τον PJ Walker καθώς και τον Matt McGloin που δείξανε ότι έχουν ελπίδα να γυρίσουν στην Promise Land. Παράλληλα, μου έκανε εντύπωση το επίπεδο των offensive lines που δεν μπάζουν και δίνουν ικανοποιητικό χρόνο στους QB να κάνουν το παιχνίδι τους. Μένει να δούμε πως θα συνεχιστεί και εάν θα το αγκαλιάσει το φιλοθεάμον κοινό.

https://twitter.com/ForeverGridiron/status/1226295640004669441?s=20

About The Author: Alex

Οπαδός του αμερικανικού αθλητισμού λόγω τους συστήματος των draft. Λάτρης των small market και θρησκευτικός ακόλουθος (εδώ και 4 χρόνια) οποιασδήποτε ομάδας εδρεύει στο Wisconsin, λόγω του Gianni GOATokounmpo. Παραδοσιακή αγάπη για τους RAMS, από εποχές Kurt Warner, αλλά και παθολογικό μίσος για τους Patriots και το τρίγωνο των βερμούδων Kraft – Brady – Belichick.