Μάθε Μπαλίτσα: Steelers Reloaded

Η έκπληξη της αγωνιστικής ήρθε στην Καρολίνα όπου η περσινή 2η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος υπέφερε στα χέρια των νέων Steelers. Το τελικό 37-19, μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτικό της ποιότητα των δύο ομάδων αλλά καταδεικνύει πλήρως την ευκολία της επικράτησης των Steelers. Που κρίθηκε λοιπόν το παιχνίδι; Το παιχνίδι κρίθηκε στο running game των Steelers και στα TOs των Panthers του δευτέρου ημιχρόνου. Παρότι το σκορ ήταν 9-3 στο ημίχρονο και έδειχνε ότι θα κυλήσει με αργό ρυθμό και χαμηλό σκορ στα χέρια των φιλοξενούμενων, 2 fumbles και 2 λάθη στο running game, έβαλαν τους Steelers στην redzone.
  • Το 1ο προσωπικό TD του Antonio Brown μετά από το fumble που προκάλεσε ο DE Jarvis Jones στον QB Cam Newton:
FUMBLE Newton
  • To 3o TD των Steelers που προήλθε από Fumble του Philly Jones στο kickoff return μετά το 2o TD:
Που οφείλεται η επικράτηση των Steelers στο Running game; Το παιχνίδι στην Καρολίνα ήταν ένα δείγμα της δουλειάς του Mike Munchak στη θέση του O-line coach των Steelers. Τόσο οι 5 O-linemen όσο και ο TE Ηeath Miller ήταν τέλειοι στα μπλοκ τους σε όλο το παιχνίδι, ανοίγοντας εύκολα διαδρόμους για τους RBs. Ήταν το πρώτο παιχνίδι μετά από 28 χρόνια για τους Steelers όπου είχαν 2 runners με περισσότερες από 100 γιάρδες. Οι LeVeon Bell και LeGarrett Blount έτρεξαν συνολικά για 265 γιάρδες στο παιχνίδι. Μία πρώτη γεύση από την ικανότητα του Bell να αποφεύγει αντιπάλους. Ο δευτεροετής παίκτης δείχνει να δικαιώνει την επιλογή της ομάδας. Για να επιτύχουν αποδοτικά runs, οι Steelers παρέταξαν πολυπρόσωπα running sets. Φυσικά και ο Heath Miller μπλοκάρει στο κρίσιμο σημείο…   Παρά το γεγονός ότι το 1ο και το 3ο TD προήλθαν από fumble, το 2ο και το 4ο TD προήλθαν από σεμιναριακά running plays.
  • Το run του LeVeon Bell για 81 γιάρδες.
Κλειδί στην παραπάνω φάση είναι η ικανότητα των LG και LT των Steelers να κρατήσουν τα μπλοκ και το διάδρομο ανοιχτό. Φυσικά ο Luke Kuechly έχει ευθύνη για τη φάση καθώς σημαδεύει το λάθος κενό στην υπερφορτωμένη πλευρά.
  • Το run του LeGarrett Blount για 50 γιάρδες:
Αν κάποιος δε συμπαθήσει τον Heath Miller μετά από αυτό το play, δε θα τον συμπαθήσει ποτέ. Ο TE μπλοκάρει στο κρίσιμο σημείο για άλλη μία φορά, η υπόλοιπη O-line δεν κάνει βήμα πίσω και ο Blount έχει τη δυνατότητα να αλλάξει 2 φορές κατεύθυνση έχοντας μάλιστα 2 κενά να διαλέξει στο τέλος. Μάλιστα ο ίδιος ο Blount ήταν αυτός που τελείωσε το drive, σκοράροντας πάνω από τον Thomas DeCoud που προσπάθησε να τον σταματήσει. TD blount Γιατί οι Panthers έμειναν στους 19 πόντους εντός έδρας; Ο βασικός λόγος είναι η αποτελεσματική πίεση των Steelers στον Newton. Το γεγονός ότι πιέστηκε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, τον ανάγκασε να πάρει βιαστικές αποφάσεις και να μην κερδίσει γιάρδες με τα πόδια του. Επιπλέον το 3-4 σύστημα των Steelers και το πολύ καλό παιχνίδι των DEs, έκλεισαν τον Newton και απαγόρευσε τα outside runs. Πολύ καλό παιχνίδι έκαναν οι rookies WRs Benjamin (115 γιάρδες, 1 TD, 8 υποδοχές) και Philly Brown (7 υποδοχές για 66 γιάρδες). Μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Shazier που πολλές φορές έπαιζε μόνος του στο κέντρο της άμυνας. Το παραπάνω play ήταν μία από τις σπάνιες θετικές αποφάσεις του Cam Newton. Παρόλ’ αυτά είναι ένα καλό δείγμα τόσο για την ταχύτητα του Shazier όσο και για το πείσμα των Steelers να επιτεθούν στο σημείο του exchange. Πότε με τον MLB και πότε με τον Polamalu, οι Steelers έφερναν πάντα έναν παραπάνω παίκτη μέσα στο αντίπαλο pocket. Επίσης οι Steelers ήταν καλύτεροι και στο running game, παίζοντας πιο δυνατό football και ρισκάροντας φέρνοντας τους Safeties πολύ ψηλά. Ποιος ήταν ο MVP; Παρά το ώριμο παιχνίδι του Roethlisberger (196 γιάρδες και 2 TDs) και την άριστη ομαδική δουλειά της O-line, MVP για τους Steelers ήταν ο Antonio Brown. Τα στατιστικά δε λένε ψέματα στη συγκεκριμένη περίπτωση: 90 γιάρδες και 2 TDs. Η παρουσία και μόνο του Brown σ΄αυτή την επίθεση αναγκάζει τους αντίπαλους Safeties να παίζουν πολύ πίσω. Άμεσο αποτέλεσμα είναι μεγάλα plays σαν αυτά των Bell και Blount. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Antonio Brown είναι μες την τριάδα των καλύτερων WR του πρωταθλήματος μαζί με τους Calvin Johnson και AJ Green. Το παρακάτω είναι το 2ο TD του Antonio Brown, μετά το μεγάλο play του Bell. Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, οι Panthers παίζουν ζώνη και “ξεχνούν” τον σημαντικότερο παίκτη της αντίπαλης επίθεσης. 2o TD A.Brown      

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.