Week 17: Win and you’re in

Disclaimer: Αυτά τα previews είναι κείμενα που ανέβαζα στο φόρουμ από το 2017 κάθε αγωνιστική, ώστε να έχουμε ένα thread για να συζητάμε τα τεκταινόμενα κάθε εβδομάδας. Τα παιδιά εκεί θεώρησαν ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα, και πρότειναν να ανέβουν εδώ. Aπό φέτος, όμως, στεγαζόμαστε στην πιο διαδραστική πλατφόρμα του Discord!

Για αυτό μη χάνετε χρόνο. Μπείτε στο Discord και στην παρέα! Έχουμε ανοίξει συζητήσεις για NFL μέχρι και την καλύτερη μπάντα της μέταλ σκηνής εκεί μέσα.


Δεν γίνεται στο NFL να μην έχουμε μία δέκατη έβδομη αγωνιστική όπου δε γίνεται ο χαμός. Σήμερα, πολλές ομάδες παίζουν τη σεζόν τους επί χόρτου. Υπάρχει η πιθανότητα μία ομάδα με ρεκόρ 11 – 5 να μείνει εκτός playoffs στην AFC, και μία με 7 – 9 να πάρει το τέταρτο seed της NFC. Οι New York Giants, ανάλογα με νίκη (και λίγη βοήθεια από τους Eagles) ή με ήττα, παίρνουν draft pick κοντά στην εικοσάδα ή… το τρίτο overall! Το πρώτο seed δεν έχει σφραγιστεί στην ΝFC, τέσσερις ομάδες στην AFC τα παίζουν όλα για όλα για ένα εισιτήριο μέσω της Wild Card, ενώ στην NFC το τελευταίο seed μπορεί να κριθεί στο… τέταρτο tie breaker των κοινών αγώνων! Τίποτα δεν έχει κριθεί, κι ακόμα και το ματς της Δευτέρας έχει διακυβεύσεις. Και θα μπορούσε να έχει περισσότερες, αν οι Eagles δεν έχαναν από την ομάδα του Red Rifle.

Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να ασχοληθούμε με τα “αν” και τα “ρουλεμάν”. Είναι ώρα για playoffs. Όπως κάθε χρόνο, σας λέω τι να μη δείτε, με τα παρακάτω να είναι ματς που δεν επηρεάζουν τα ματς του Ιανουαρίου.

 1. Vikings @ Lions
 2. Chargers @ Chiefs
 3. Jets @ Patriots
 4. Raiders @ Broncos

Μόλις τέσσερα ματς, και τα πέντε από τα δώδεκα είναι στη ζώνη των 20:00 απόψε. Όσοι δεν ξέρετε από Redzone, είναι ώρα να το μάθετε. Πάμε να δούμε τα σενάρια πρόκρισης ανά conference, και στην AFC επιτέλους δεν έχουμε Patriots!

AFC

Εδώ, το πρώτο seed, η bye week και το πλεονέκτημα έδρας είναι κλειδωμένα στο όνομα των Kansas City Chiefs. Χαλαρά, διακοπές για Mahomes για δύο εβδομάδες, δηλαδή. Όλα τα υπόλοιπα, ωστόσο, παίζονται, μαζί με όλες τις Wild Card μεταξύ τεσσάρων ομάδων. Ξεκινάμε από τα ανώτερα seed, και θα κατεβαίνουμε.

Buffalo Bills

Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, οι Bills στέκονται στην κορυφή της AFC East. Ήμουν μόλις δύο ετών το 1995, και τώρα θα ζήσω να το δω με αναμνήσεις. Οι Jim Kelly, Thurman Thomas και Andre Reed θα χαμογελάνε στους νεαρούς Josh Allen και Stefon Diggs, που θα έχουν ευκαιρίες να ξεγράψουν 25 χρόνια σχετικής μετριότητας. Το πλεονέκτημα έδρας είναι μεγάλο ζήτημα, και θα το κυνηγήσουν μαζί με τους Pittsburgh Steelers. Μεταξύ τους παίζονται το δεύτερο και τρίτο seed.

Για να έχουν οι Bills το δεύτερο seed και πλεονέκτημα έδρας στη Wild Card θα πρέπει να:

 • Κερδίσουν (ή να φέρουν ισοπαλία) με τους Dolphins ‘Η
 • Να χάσουν (ή να φέρουν ισοπαλία) oι Steelers με τους Browns.

Για να πέσουν οι Bills στο τρίτο seed θα πρέπει να:

 • Χάσουν με τους Dolphins + να κερδίσουν Steelers τους Browns.

 Pittsburgh Steelers

Ξεκίνησαν 11 – 0 και ξεφούσκωσαν γρηγορότερα κι από μπαλόνι σε πάρτι γενεθλίων. Ωστόσο, είχαν κάνει αρκετή ζημιά για να μην έχουν να ιδρώσουν την τελευταία εβδομάδα, και κατά την απόφαση του Mike Tomlin, θα ξεκουράσουν πολλούς βασικούς παίκτες στο ντέρμπι με τους Browns. Στο 12 – 3, ωστόσο, παίζουν για τα ίδια σκήπτρα με τους Buffalo Bills.

Για να πάρουν οι Chiefs το δεύτερο seed κι ένα πλεονέκτημα έδρας στη Wild Card θα πρέπει να κερδίσουν τους Browns + κι οι Bills να χάσουν από τους Dolphins. Σκεφτείτε ότι οι Dolphins παίζουν επίσης τα ρέστα τους, αλλά χωρίς τον Ryan Fitzpatrick. Υπάρχει λίγη μαγεία στον Tua Tagovailoa, άραγε;

Εδώ έχουμε το νικητή της AFC South. Για τώρα, οι Tennessee Titans κρατάνε την πρώτη θέση της division, ενώ οι Indianapolis Colts θα προσπαθήσουν να μπουν και μέσω της Wild Card. Τα πράγματα είναι απλά, με τους Titans να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Tennessee Titans

Για να πάρουν οι Titans το τέταρτο seed, και μία θέση στα playoffs, θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω σενάρια (θα τα πάω γρήγορα, γιατί είστε εξπέρ πια):

 • Νίκη Titans επί των Texans Ή
 • Ήττα των Colts από τους Jaguars

Indianapolis Colts

Για να πάρουν οι Colts το τέταρτο seed, και μία θέση στα playoffs, θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω σενάρια (το ακριβώς ανάποδο από Titans):

 • Νίκη Colts επί των Jaguars Ή
 • Ήττα των Titans από τους Texans

 Baltimore Ravens,  Miami Dolphins,  Cleveland Browns, Indianapolis Colts,  Tennessee Titans

Τώρα εδώ ετοιμαστείτε, γιατί έχει να γίνει της μουρλής το πανηγύρι. Όλα τα ματς μεταξύ αυτών των ομάδων συσχετίζονται. Παίζονται οι τρεις wild cards, μαζί με το εισιτήριο για playoffs. Μία από αυτές θα μείνει εκτός, ακόμα κι αν κερδίσει. Οι Indianapolis Colts έχουν το μεγαλύτερο μειονέκτημα, καθώς με νίκη όλων μένουν εκτός playoffs. Πάμε να δούμε τα σενάρια για κάθε ομάδα ξεχωριστά.

Baltimore Ravens

Οι Ravens, αυτή τη στιγμή, κατέχουν το έκτο seed της περιφέρειας κι έχουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Με νίκη μπαίνουν στα playoffs, ασχέτως τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες.

 • Κλειδώνουν συμμετοχή στα playoffs με νίκη επί των Bengals Ή ήττα των Browns από τους Steelers Ή ήττα των Colts από τους Jaguars, διατηρώντας το έκτο seed.
 • Στην περίπτωση που κερδίσουν τους Bengals + oι Dolphins χάσουν από τους Bills, θα ανέβουν στο πέμπτο seed.
 • Αν χάσουν + κερδίσουν οι άλλες ομάδες, μένουν εκτός playoffs.

Miami Dolphins

Οι Dolphins αυτή τη στιγμή, κατέχουν το πέμπτο seed της περιφέρειας κι έχουν ίδιο πλεονέκτημα με τους Ravens. Με νίκη μπαίνουν στα playoffs, ασχέτως τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες.

 • Κλειδώνουν συμμετοχή στα playoffs με νίκη επί των Bills Ή ήττα των Browns από τους Steelers Ή ήττα των Colts από τους Jaguars Ή ήττα των Ravens από τους Bengals, διατηρώντας το πέμπτο seed.
 • Στην περίπτωση που oι Dolphins χάσουν από τους Bills, θα κατέβουν στο έκτο ή τελευταίο seed, ανάλογα τι γίνει στα υπόλοιπα ματς. Σαν τους Ravens, μπορούν να μείνουν εκτός playoffs, αν νικήσουν οι υπόλοιπες ομάδες και χάσουν από τους Bills.

Cleveland Browns

Οι Browns, αυτή τη στιγμή, κατέχουν το έβδομο και τελευταίο seed. Με νίκη μπαίνουν στα playoffs, ασχέτως τι κάνουν οι άλλες ομάδες.

 • Κλειδώνουν συμμετοχή στα playoffs με νίκη επί των Steelers Ή
 • Ήττα των Titans + νίκη των Ravens Ή
 • Ήττα των Titans + νίκη των Colts Ή
 • Ήττα των Titans + νίκη των Dolphins

Indianapolis Colts/Tennessee Titans

Όπως είπα, εδώ παίζεται κι εισιτήριο wild card, αλλά κι η AFC South. Για τη division μιλήσαμε, οπότε:

Οι Colts κλειδώνουν συμμετοχή στα playoffs με

 • Nίκη επί των Jaguars + ήττα των Ravens Ή
 • Νίκη επί των Jaguars + ήττα των Browns Ή
 • Νίκη επί των Jaguars + ήττα των Dolphins

Θεέ μου. Τα δάχτυλα σταυρωμένα σε όλη την Ινδιανάπολη.

Οι Titans χρειάζονται οπωσδήποτε ήττα των Ravens για να μπουν Ή ήττα των Dolphins, εφόσον χάσουν, ή ήττα των Colts, για να πάρουν τη division.

NFC

Κοιτάξτε να δείτε πώς έχει το πράγμα στην NFC. Τρεις ομάδες παίζουν για το πρώτο seed, και θα πάρουν τα τρία πρώτα, ό,τι κι αν γίνει. Τρεις ομάδες παίζουν για ένα εισιτήριο στα playoffs, και μόνο δύο από αυτές θα το πάρουν. Τρεις ομάδες παίζουν για την κορυφή της NFC East, και μόνο μία θα την πάρει στο τέλος. Γενικώς, τα τρία μου. Εδώ θα σας το πω με εικόνες, γιατί πρέπει να ανέβει κι ένα άρθρο.

Pete Carroll, ρίχτο.

To έχουμε; Ωραία. Θυμηθείτε ότι αν κερδίσουν οι Green Bay Packers, κλειδώνουν το πρώτο seed. Μπαμ – μπαμ, σας ξεπέταξα.

 Chicago Bears,  Los Angeles Rams,  Arizona Cardinals

Δώσε το οπτικοακουστικό υλικό, μαέστρο!

Είμαι ο Steve Kornacki της Ελλάδας, ή όχι; Ουσιαστικά, αν κερδίσουν οι Bears τους Packers, μπαίνουν και σας χαιρετάνε. Στην μάχη Cardinals με Rams, οι δύο ομάδες παίζουν τη σεζόν τους.

New York Giants, Dallas Cowboys, Washington FT

Ναι ρε τρέλα NFC East! Δηλώσεις λένε πως ο Alex Smith θα αγωνιστεί τη Δευτέρα, κι αν ο Alex Smith πάει playoffs, εγώ θα τον στηρίζω ακόμα κι ενάντια στους Ravens. Ασχέτως που δεν μπορούν να συναντηθούν εκτός του Super Bowl. Αντιστέκεστε εσείς σε τέτοια φάτσα;


Εδώ τα πράγματα είναι απλά: αν κερδίσει η Washington FT, μπαίνει playoffs, κι ας κερδίσουν οι άλλες δύο ομάδες με 60  – 0. Για τις άλλες δύο, ισχύουν αυτά τα σενάρια:

Οι Dallas Cowboys παίρνουν την NFC East, το τέταρτο seed, και το εισιτήριο για playoffs με:

 • Νίκη επί των Giants + ήττα των Washington

Οι New York Giants παίρνουν την NFC East, το τέταρτο seed, και το εισιτήριο για playoffs με:

 • Νίκη επί των Cowboys + ήττα των Washington

Οκ; Οκ. Φύγαμε ντουγρού για τα Φώτα. Καλές γιορτές!

About The Author: Στεφανία Λ.

Οπαδός των St. Louis Rams από το 2004 και του αθλήματος, έπειτα από τυχαίο συμβάν. Με τα χρόνια, βρήκε λιμάνι στη Βαλτιμόρη και στους Ravens, αλλά θα θυμάται πάντα το 1999. Λάτρης των underdogs, των nail biting αγώνων, και παικτών που της γεμίζουν το μάτι. Μιλάει πολύ, λατρεύει την έρευνα και το ιδανικό της βράδυ πλαισιώνεται από ζεστή σοκολάτα και έναν καλό αγώνα ή mixtapes από το Κασετόφωνο. H αντικειμενικότητά της πηγαινοέρχεται ανά βδομάδα.