Run the bootleg!

Bootleg  

H νέα στήλη του NFLGreece, το Thursday Bootleg, και ο συντάκτης της κάνουν το ντεμπούτο τους – σαββατιάτικα.

Όποιος περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες να έρθουν προτού επιχειρήσει κάτι, το πιθανότερο είναι να μην κάνει ποτέ τίποτα. Χρειάζεται, όμως, να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις ώστε να μπορεί το κάθε εγχείρημα, η κάθε προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία. Είμαι ο Γιώργος Κασσάκος και το Thursday Bootleg είναι η δική μου προσπάθεια να φέρω το NFL πιο κοντά στο ελληνικό κοινό και το NFLGreece προσέφερε το καταλληλότερο περιβάλλον για αυτή την προσπάθεια.

Λίγα λόγια για εμένα:

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο το 2009, ως fan των Philadelphia Eagles. Από το 2011 γράφω σε διάφορες ιστοσελίδες για το NFL, την ανώτερη επαγγελματική λίγκα football στον κόσμο. Ξεκίνησα σαν writer στο Bleacher Report τον Δεκέμβριο του 2011, όπου για δύο μήνες βρέθηκα στο Top-3 των writers των Philadelphia Eagles (για περισσότερα, κλικ εδώ). Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, δε συνέχισα στο B/R και ξεκίνησα να γράφω fantasy football previews στο The Fantasy Greek (thefantasygreek.com), ένα website απόλυτα αφιερωμένο στο fantasy football και το οποίο σας προτείνω να τσεκάρετε. Το όνομα του website μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς ο ιδιοκτήτης του, ο Jim, είναι ελληνοαμερικανός. Παράλληλα με το TFG, ξεκίνησα τον περασμένο Γενάρη να γράφω για το Inside The Iggles, ένα website γεμάτο αρθρογραφία για τους Eagles (περισσότερα εδώ). Παρ’όλα αυτά, πάντα ήθελα να κάνω κάτι και στα ελληνικά. Το προσπάθησα μια-δυο φορές μέσω προσωπικού blog, αλλά η έλλειψη ενδιαφέροντος και η δική μου απειρία γρήγορα οδήγησαν στην εγκατάλειψη της προσπάθειας. Πρόσφατα, τα παιδιά του NFLGreece με προσκάλεσαν να συμμετάσχω σε ένα από εβδομαδιαία podcasts τους. Ηχογραφήσαμε το podcast, μείναμε όλοι ικανοποιημένοι και είπαμε να το ξανακάνουμε. Ωστόσο, το κλίμα ήταν υπερβολικά καλό για να μείνουμε σε ένα podcast. Έτσι, χωρίς πολλές κουβέντες, φτάσαμε στο Thursday Bootleg.

Λίγα λόγια για το Thursday Bootleg:

To Thursday Bootleg θα είναι μια εβδομαδιαία στήλη, η οποία θα ανεβαίνει κάθε Πέμπτη στο NFLGreece. Η θεματολογία θα ποικίλει και τις περισσότερες φορές, θα μπορείτε να διαβάσετε για πάνω από ένα θέμα σε κάθε κείμενο της στήλης. Δεν έχω αμφιβολίες ότι ξέρετε πως Thursday σημαίνει Πέμπτη, αλλά ίσως κάποιοι από εσάς να μη γνωρίζετε τι είναι το bootleg. Οπότε ας κάνουμε το πρώτο μας play analysis. Το bootleg είναι ένα play design (κι όχι play) στο american football και ίσως το αγαπημένο μου. Ρίξτε μια ματιά στην εικόνα. Στο bootleg, ο quarterback προσποιείται πως δίνει τη μπάλα στον running back (όπως σε ένα απλό play-action play), αλλά δεν κρατάει απλώς τη μπάλα. Μετά την προσποίηση, κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, βγαίνοντας από το pocket (τον χώρο που προστατεύουν οι linemen του) και χωρίς να γυρίσει αμέσως μέτωπο στην επίθεση. Στόχος είναι η άμυνα να κινηθεί αντίθετα σε σχέση με τον quarterback. Μόλις ολοκληρώσει την κίνησή του, έχει δύο επιλογές. Είτε να πασάρει σε κάποιον από τους receivers είτε να τρέξει μόνος του με τη μπάλα, εφόσον η προσποίηση έχει πιάσει και κανένας αντίπαλος δεν κατάλαβε εξ αρχής πως ο quarterback κράτησε τη μπάλα. To bootleg συνήθως εκτελείται με κατεύθυνση δεξιά για δεξιόχειρες QBs και αριστερά για αριστερόχειρες. Ένα παράδειγμα είναι το βιντεάκι παρακάτω. Δεν είναι ένα πολύ καλά εκτελεσμένο bootleg, αλλά η φιλοσοφία του play είναι εμφανής. Αυτά για αρχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά του NFLGreece για τον ενδιαφέρον που έδειξαν στο πρόσωπο μου και για την πρόσκληση που μου έκαναν να συμμετάσχω στην προσπάθειά τους Θα τα λέμε πλέον κάθε Πέμπτη. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία, σχόλιο ή απλά όρεξη για κουβέντα γύρω από το american football και γενικότερα τον αθλητισμό, θα με βρείτε στο Twitter, στο handle @Greek_QB.

About The Author: Γιώργος Κασσάκος

Philadelphia Eagles fan από το 2009, NFL writer από το 2011. Η offseason του NFL είναι η δική του regular season – φτιάχνει σενάρια για τη free agency και "λιώνει" ότι college tape πέφτει στα χέρια του ενόψει του draft. Αργός δρομέας που κρέμασε τα παπούτσια του νωρίς, προτιμώντας τα μαχαιροπίρουνα. Έχει πάντα χρόνο για συζητήσεις αθλητικού περιεχομένου, τις οποίες προτιμά να κάνει παρέα με ένα ποτήρι bourbon.