NFLGreece Top 5 : Post Draft Top 10 Version

Επιστρέφουμε στην στήλη μετά το πολυαναμενόμενο Draft! Είδαμε 7 γύρους και συνολικά 256 παίκτες να επιλέγονται κατά την τριήμερη διάρκεια του, από τις 26 εώς τις 28 Απριλίου. Εδώ λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να κατατάξουμε όχι τα πιο επιτυχημένα drafts των ομαδών, αλλά γενικά αυτά που μας έκαναν περισσότερο εντύπωση στο σύνολο τους. Μιλάμε για ένα ιδιαίτερο Draft, στο οποίο τα περισσότερα mocks πήγαν “κουβά” και είχαμε για πρώτη φορά 5 επιλογές quarterback στον πρώτο γύρο, μετά το 1999! Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι από εκείνο το draft, ο καλύτερος QB ήταν ο #2 Donovan McNabb, ενώ συμπαθητική (εώς κακή, όσον αφορά τα αποτελέσματα με ρεκόρ 41-59) καριέρα έκανε και ο Daunte Culpepper, που επιλέχθηκε στο #11. Οι υπόλοιποι πέρασαν και δεν ακούμπησαν, ενώ για ακόμη μια φορά οι Browns είχαν την 1η επιλογή του Draft. Επίσης, να αναφέρω ότι το 1999 οι Saints έδωσαν και τις 6 διαθέσιμες επιλογές τους, στους Redskins για τον RB Ricky Williams στη θέση νούμερο 5. Κάναν κάτι παρόμοιο και φέτος, απλά τους κόστισε ένα 5ο γύρο του 2018 και την 1η επιλογή τους για το 2019!        
#10 Indianapolis Colts Ξεκινάμε με τους Colts. Στα χαρτιά η ομάδα από την Ινδιανάπολη, πραγματοποίησε ένα αρκετά καλό Draft. Ενίσχυσαν τόσο την OL τους με τους Nelson (OG #6) και Smith (OG #37). Επίσης ενίσχυσαν την άμυνα τους με τις υπόλοιπες 3 επιλογές που είχαν στο τοπ 100, ενώ στην συνέχεια επέλεξαν 2 RB και 2 WR. Αυτό δείχνει, αν μη τι άλλο, πίστη στον Luck και η αλήθεια είναι ότι την αξίζει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει να παίξει από το 2016, όταν μετά την σεζόν πραγματοποιήσε μια εγχείρηση επιδιόρθωσης ενός προβλήματος στον ώμο του, που είχε εμφανιστεί το 2015. Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι ότι δεν ξέρουμε πότε και αν θα παίξει μέσα στο 2018, καθώς ακόμη δεν έχει επιχειρήσει ούτε μια απλή πάσα στις προπονήσεις. Σίγουρα ένα τεράστιο ρίσκο, καθώς μπορεί να είμαστε μάρτυρες ενός δεύτερου “suck for Luck”, αλλά αυτήν την φορά με αντίθετα αποτελέσματα.
#9 Arizona Cardinals Ένα Draft σχεδόν μόνο επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος QB των Cardinals ήταν ο Allen και τον έχασαν οριακά, ωστόσο για πολλούς αναλυτές, ο Rosen ήταν ο καλύτερος QB του Draft και τον πήραν στην δέκατη θέση, δίνοντας μόνο μια επιλογή 3ου και 5ου γύρου! Η συνέχεια των επιλογών τους ήταν 2 OLinemen 1 RB και 1 WR, δίνοντας την ευκαιρία στο draft class τους να ωριμάσουν και να δέσουν παρέα. Επίσης έχουν και την ασφάλεια του Sam Bradford, ώστε να δώσει χρόνο στον Rosen να αναπτυχθεί, τουλάχιστον μέχρι να τραυματιστεί ξανά.
#8 Los Angeles Rams Ισορροπήμενο Draft για μια ομάδα που δεν επέλεξε πριν τον 3ο γύρο. Μέσω των επιλογών τους προσπάθησαν να καλύψουν τα κενά που είχαν δημιουργήσει μέσα από trades ή cuts, αλλά και να επιλέξουν την επόμενη γενιά για την γερασμένη OL τους. Μπορεί να μην είχα picks στους πρώτους γύρους, αλλά στην ουσία αυτά ήταν οι Cooks, Peters και Talib, δίνοντας στην ομάδα ένα win-now attitude. Τέλος, περιμένουμε να δούμε τον edge rusher Okoronkwo (#160) μέσα από το σύστημα του Wade Phillips, και ειδικά σε αυτό το front-7 όπως διαμορφώνεται ως τώρα!
#7 Oakland Raiders Κοινά των Raiders του 1999 με αυτούς 2018. O Gruden ήταν προπονητής τότε και τώρα. Το 1999 στις θέσεις 18 και 40 (1ος και 2ος γύρος) επέξεναν έναν OT και έναν DL. To 2018 επέλεξαν στις θέσεις 15 και 57 (1ος και 2ος γύρος) έναν ΟΤ και έναν DL! Στα υπόλοιπα των φετινών επιλογών τους, μιλάμε για ένα αξιόλογο draft class με πολλά ερωτηματικά. Στην ουσία επέλεξαν παίκτες που είτε έχουν εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, αλλά χρειάζονται χρόνο να εξελιχθούν (OT Kolton Miller #15, DT P.J. Hall #57), OT Brandon Parker #65), είτε έχουν προβλήματα εκτός γηπέδου, όπως ο ταλαντούχος Arden Key (DE #87). Make or break draft class για μια ομάδα που απογοήτευσε πέρυσι, παρά τους 5 παίκτες στο Pro Bowl και βρίσκεται και στην μέση ενός relocation, κάτι που παραδοσιακά δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο.
#6 New York Jets Και ναι! Πλησιάζει η ώρα που οι Jets θα ξαναγίνουν ανταγωνιστικοί. Μου άρεσαν αρκετά οι προσθήκες τους πριν το Draft και στην ουσία το trade-up τους, τους βγήκε σε καλό. Αρχικά γλίτωσαν από το ρίσκο του Mayfield. Προσοχή, δεν λέω ότι είναι κακός παίκτης. Απλά, θα ερχόταν με ήδη “φορτωμένες αποσκευές” και επιπλέον προσοχή από τα μίντια, που ΕΙΔΙΚΑ στην Νέα Υόρκη, κάνει μόνο κακό στους παίκτες. Win-Win δηλαδή κατά την άποψη μου και για τους 2. Επίσης, τους έπεσε ο Darnold σαν δώρο στον 3ο γύρο και αν τον χειριστούν σωστά, θα έχουν την ευκαιρία να τον τρίβουν στα μούτρα των Giants (είχαν την 2η επιλογή) για τα επόμενα χρόνια. Επίσης μου άρεσε η επιλογή του DE Nathan Sepherd (#72), ενώ περιμένω να δω και τον ταχύτατο RB Trenton Cannon (#204). Τέλος, ίσως να ήθελα να δω και έναν WR, αλλά μετά την ανταλλαγή, οι επιλογές τους ήταν λιγοστές. Η φώτο με τον φίλαθλο είναι πριν από 7 μήνες!
#5 Denver Broncos Κατά την άποψη μου, οι Broncos πιθανόν να μπήκαν στο Draft με σκοπό να ανταλλάξουν την 5η θέση τους για περισσότερες επιλογές. Προφανώς, όταν σου πέφτει ο Bradley Chubb σε αυτό το νούμερο και έχεις την ευκαρία να τον εντάξεις σε αυτήν την άμυνα, δεν μπορείς να την αφήσεις ανεκμετάλλευτη. Εκτός κι αν είσαι οι Browns. Για πολλούς, όπως και για μένα, ήταν το καλύτερο draft class της χρονιάς και μετά το δωράκι του Chubb πήραν και στο νούμερο 40 τον WR Courtland Sutton. Ίσως, ένας μικρός αστερίσκος για την μη επιλογή κάποιου QB, αλλά πιθανόν ο Case Keenum να είναι αρκετός για να τους ξανακάνει ανταγωνιστικούς για τα επόμενα 2 χρόνια. Έξτρα πόντοι, οι επιλογές των RB Royce Freeman (#71) και DB Isaac Yiadom (#99).
#4 Baltimore Ravens Αν πριν μίλησα για το καλύτερο, εδώ ίσως έχουμε το αγαπημένο μου Draft. Αρχικά, οι Ravens έδειξαν ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παρουσιάσουν ένα τέρμα random draft class! Προσπέρασαν στο νούμερο 16 τους τοπ αμυντικούς  Derwin James και Tremaine Edmunds. Ξανά έκαναν ένα trade down και τέλος στο #24 επέλεξαν τον Hayden Hurst που θα γίνει 25 πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επίσης ήταν παίκτης baseball ως το 2014. Ωστόσο, μου άρεσε σαν επιλογή καθώς ήταν πιο έτοιμος από τους άλλους ΤΕ, απλά πιστεύω ότι θα τον έβρισκαν κι αργότερα. Στην συνέχεια κάνουν φανταστικό trade up για τον Lamar Jackson με ουσιαστικό κόστος μια επιλογή 2ου γύρου το 2019. Συνέχισαν με την επιλογή του ΟΤ Orlando Brown (#83), αγνοώντας το γεγονός ότι είχε ένα από τα χειρότερα combine της ιστορίας και αναφέροντας ότι δεν τον θέλουμε για να τρέχει 40αρια στους αγώνες, που στο φινάλε έχουν απόλυτο δίκιο. Στο #86 επέλεξαν και έναν 2ο ΤΕ που δεν μπορεί να μπλοκάρει, αλλά είναι πάρα πολύ καλός reciever. Τώρα, εδώ είναι το ερώτημα. Αφού επέλεξες παίκτες που θέλουν εξέλιξη και είναι πολλά υποσχόμενοι, γιατί να επιλέξεις τον Hurst στο #24 και να μην πας για έναν εκ των Gesicki ή Goedert? Στο φινάλε πάρε κάποιον από τους απίστευτους αμυντικούς που σου έπεσαν στις προηγούμενες θέσεις! Παρόλα αυτά, ήταν ένα τρελό και εντελώς απρόβλεπτο Draft για τους Ravens και όσο να πεις έδωσε επιπλέον ενδιαφέρον στο Draft!
#3 New York Giants Για πολλούς, ο Barkley ήταν ο καλύτερος παίκτης του Draft. Σίγουρα η επιλoγή του από μόνη της, βελτιώνει τους Giants και η προσθήκη του run blocker Will Hernandez στο 34 τον βοηθάει ακόμη πιο πολύ. Ωστόσο πέρυσι είδαμε μια κακή γενικά ομάδα με τεράστια κενά και έναν 37άρη QB πίσω από μια τραγική άμυνα. Ακόμη, υπάρχει και το πρόβλημα με τον Beckham που δεν το έχουν λύσει ως τώρα. Όλα αυτά συσσωρευμένα, αναδεικνύουν μια κατάσταση που έχουμε δει στο παρελθόν, ότι μπορεί να καταστρέψει χρονιές ολόκληρες, όπως οι Rams του 2016 και ο Todd Guerley. Δεν ξέρω κατά πόσο ένας RB μπορεί να σώσει μια χρονιά, ειδικά πίσω από μια από τις χειρότερες OL που είδαμε πέρυσι. Και έχουν και 2 αγώνες με Eagles και έναν με Jaguars. Μπορεί να αναστηθεί ο Eli, ή θα μετανιώσουν που έχασαν αυτό το deep Draft σε QB. Έξτρα πληροφορία : Ο Kyle Lauletta που επέλεξαν στον 4ο γύρο οι Giants έχει ήδη μια ρήξη πρόσθιου χιαστού το 2016.
#2 Cleveland Browns  Άμα θέλεις καποιον να σου δείξει πως να αποτύχεις σε ένα NFL Draft, ρώτα τους Browns. Αυτό μας έχουν δείξει, οι ίδιοι οι Browns, εδώ και πόσα drafts. Βασικά ξεκίνησαν επιλέγοντας τον Mayfield, ενώ ξέρουν ότι η όποια επιλογή QB κάναν, θα είχε τρομερή πίεση για επιτυχία. Έτσι επιλέξαν έναν, που έχει ήδη υπερπροβολή από τα μίντια. Επιπλέον, ήταν πολύ πιθανόν να βρισκόταν εκεί και στο #4. Σίγουρα έχουν τον Tyrod Taylor, κάτι που θα του επιτρέψει να εξελιχθεί από αυτό που έπαιζε στο κολλέγιο, αλλά και πάλι η πίεση θα είναι εκεί. Και ξέρουμε πως καταλήγει αυτή η πίεση για προπονητές που χάνουν και έχουν 1st round QB στον πάγκο! Συνέχισαν με το reach του Denzel Ward προσπερνώντας τον Chubb και συνέχισαν σε αυτό το μοτίβο και στον 2ο γύρο. Πρώτη επιλογή, ήταν ο δηλωμένος Guard Austin Corbett (#33), o οποίος έπαιζε tackle στο κολλέγιο, αλλά είναι άγνωστο αν μπορεί να κάνει αυτό το transition στο NFL. Και στο νούμερο 35, επέλεξαν εν τέλη εναν Chubb, αλλά τον Nick, RB από το πανεπιστήμιο της Georgia. Λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων και ενός άσχημου τραυματισμού, ήταν χαμηλά στα περισσότερα boards, ενώ μεγάλα σάιτ τον είχαν στις λίστες τους ως 6ο καλύτερο RB του Draft. Δεν διαθέτει κάποια ιδιαίτερη ταχύτητα ή έκρηξη, ενώ κατά περιόδους χανόταν σε αντίπαλες ελίτ άμυνες. Τέλος, είπαν να πάρουν και έναν WR και επέλεξαν τον Callaway. Aν και τρομερός παίκτης, o συγκεκριμένος έρχεται με off-field issues και συγκεκριμένα με χρήση μαριχουάνας. Να θυμήσω εδώ, ότι μόλις φέτος θα έχει ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί για ολόκληρη σεζόν, μετά την τιμωρία του το 2014, για επανηλλημένη χρήση ινδικής κάναββης. Ε, όσο να πεις, ένα παραπάνω άγχος θα έπρεπε να το έχουν.
#1 New England Patriots Ο Tom Brady είναι 41 ετών. Οπότε, οι Pats πήραν έναν ΟT για να τον προστατέψει στο #23. Στην συνέχεια επέξεξαν τον Sony Michel (RB #31) και τον Duke Dawson (CB #56) που τα χαρακτηρίζεις και ως reach – typical Bill Belichick fashion. Κλασσική επίλογή WR των Pats, o Braxton Berrios στο 210, λευκός, άγνωστος και κοντός! Αντί για τον QB του μέλλοντος πήραν τον Danny Etling στο 219 και εκτός και αν ο Belichick έχει μαγικό ραβδί να τον κάνει 2ο Tom, τότε δεν ξέρω γιατί δεν πήραν σε αυτό Draft έναν QB, αφού ο Tom Brady είναι 41 ετών. Εκτός και αν δεν γνωρίζει ότι ο Tom Brady είναι 41 ετών. Τέλος θα ήθελα να πω ότι ο Tom Brady είναι 41 ετών.
 

About The Author: Giannis Konstantinidis

Research, stats and rankings. History shows the way!