Offseason 2013: Minnesota Vikings

Πως τους αφήσαμε.

Η περασμένη σεζόν για τους Vikings τελείωσε στον wildcard γύρο στα playoff. Εκεί βρέθηκαν αντίπαλοι με τους Packers από τους οποίους ηττήθηκανMinnesota Vikings at Green Bay Packers με 24-10 σε ένα παιχνίδι που στην θέση του quarterback ξεκίνησε ο Joe Webb και όχι ο Ponder λόγω προβλήματος τραυματισμού. Αυτό τους κόστισε πάρα πολύ, μειώνοντας δραματικά τις πιθανότητες για μια νίκη. Όμως η σεζόν πρέπει να θεωρείται πετυχημένη, ειδικά αν υπολογίσει κανείς ότι στην αρχή της σεζόν κανείς δεν περίμενε να καταφέρουν να έχουν winning record. Τελικά τερμάτισαν δεύτεροι στην NFC North με ρεκόρ 10-6. Ένα ρεκόρ που οφείλουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στον MVP της regular season AdrianAllDayPeterson.  O AD για ελάχιστες γυάρδες δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Eric Dickerson (2,105) τρέχοντας για 2,097 γυάρδες στην σεζόν και 12 td. Ένας πραγματικός ηγέτης που δεν έπαιζε για το ρεκόρ αλλά για τις νίκες της ομάδας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στους Packers που τους έβαλε στα playoff. Με το σκορ ισόπαλο στο 34-34 ο Peterson έτρεξε αρκετές γυάρδες για να επιτρέψει στην ομάδα του να εκτελέσει το νικητήριο field goal , αντί να περιμένει να έρθει η παράταση και να διεκδικήσει εκεί την νίκη αλλά και το ρεκόρ μαζί.Adrian-Peterson-Beast-Mode-1

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτή έπαιξε και η σαφώς βελτιωμένη άμυνα των Vikings. Παρά την επιτυχία της ομάδας, οι Vikings αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που κάνουν επίθεση με τPercy-Harvinην πάσα. Πέρσι έπαιζαν με πολύ playaction, trick plays αλλά και κοντινές πάσες, υπολογίζοντας στον Percy Harvin να κερδίσει πολλές γυάρδες μετά το πιάσιμο της μπάλας. Ο Harvin όμως δεχόταν πολλά χτυπήματα και δεν μπορούσε να μείνει υγιής για μια ολόκληρη σεζόν. Επίσης η pass offense τους ήταν από τις χειρότερες στο πρωτάθλημα. Αποφάσισαν λοιπόν να απλώσουν το παιχνίδι τους με μεγάλους στόχους για τον Ponder στα πλάγια του γηπέδου. Αυτό θα έχει και ως αποτέλεσμα ο Peterson να βρίσκει περισσότερους χώρους για να τρέχει. Ως αποτέλεσμα της αλλαγής φιλοσοφίας ο Harvin έγινε trade με τους Seahawks για ένα pick 1ου γύρου. Άλλες αποχωρήσεις βασικών παιχτών ήταν του βασικού CB Winfield και του βασικού LB Brinkley. Αποχώρησαν επίσης και ο punter Kluwe, ο RG Schwartz αλλά και ο WR Jenkins.

 Τεχνικό Επιτελείο.Leslie+Frazier+Minnesota+Vikings+v+Chicago+NBIqn0ZoiN1l

Μετά την περασμένη επιτυχημένη σεζόν δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξει κάτι στο προπονητικό team. Ο Leslie Frazier παρέμεινε στο τιμόνι δίκαια, καθώς έχει βελτιώσει δραματικά την ομάδα που ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής στα μέσα της σεζόν του 2010. Μαζί του συνεχίζει και όλο το  team των coordinator και προπονητών.

Ρόστερ.

Από το ρόστερ των Vikings έφυγαν συγκεκριμένοι παίχτες και τα κενά σε θέσεις ήταν ξεκάθαρα. ΑGreen Bay Packers v Minnesota Vikingsυτά αφορούσαν τις θέσεις του P,CB, WR και LB. Στην free agency η ομάδα από την Minnesota δεν έκανε κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά ουσίας. Πρώτος στόχος της ομάδας ήταν να καλύψει τα κενά της μέσα από το draft με νεαρούς παίχτες. Μεγαλύτερη προσθήκη ήταν αυτή του Greg Jennings από τους μισητούς αντίπαλους Packers, ένας receiver που ταιριάζει απόλυτα με την νέα φιλοσοφία της ομάδας. Επίσης πήραν για backup αλλά και για εσωτερικό ανταγωνισμό στον Ponder τον QB Matt Cassel. OJoe Webb φέτος δεν υπολογίζεται για την θέση του QB αλλά μάλλον θα εκμεταλευτούν τα αθλητικά του προσόντα από την θέση του WR. Πήραν για βάθος στην OL τον RG Olsen, ενώ για βάθος στην DL τον DE Lawrence Jackson. Τέλος πήραν και τον CB Jacob Lacy.

Στο draft οι Vikings επέλεξαν συνολικά 9 φορές. Είχαν ήδη 2 επιλογές 1ου γύρου μετά το trade του Harvin, αλλά ανέβηκαν μια ακόμα φορά για να κάνουν τις επιλογές 1ου γύρου 3! Με τις επιλογές που είχαν πήραν WR για να παίζει απέναντι στον Jennings, έναν CB για να παίξει κατευθείαν βασικός, έναν punter και 2 linebackers για να καλύψουν το κενό στην θέση. Τέλος έδωσαν βάθος στην DL παίρνοντας 2 DT και στην OL παίρνοντας 2 OG. Σίγουρα το draft τους ήταν πολύ καλό, καθώς γέμισαν με ταλαντούχους παίχτες (αρκετούς έτοιμους να ξεκινήσουν) σε θέσεις ανάγκης για την ομάδα.

Round 1, Sharrif Floyd, Defensive Tackle, Florida.

2008 NFL Scouting Combine

Τεράστια έκπληξη ότι αυτός ο παίχτης έπεσε στο Νο23 και στους Vikings. Τεράστιος σε μέγεθος αλλά πολύ αθλητικός παίχτης με φοβερή δύναμη. Έχει την εκρηκτικότητα να κάνει και pass rush αλλά είναι καλός και στο σταμάτημα του run. Μείον του είναι ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει παίχτες εκτός της γραμμής της DL. Όλοι πίστευαν ότι θα έχει επιλεχθεί στους 5 πρώτους παίχτες. Θα παίζει στο rotation του DT.

[http://www.youtube.com/watch?v=wjOw2S8tU-Q]

Round 1, XavierRhodes, Cornerback, FloridaSt.

Xavier Rhodes

Cornerback με πολύ καλές διαστάσεις και πολύ καλός στο press coverage. Μπορεί να γίνει ένας shutdown corner. Πρέπει να βελτιώσει τα tackle του. Θα ξεκινήσει αμέσως.

[http://www.youtube.com/watch?v=8Xqnl1QaDEA]

Round 1, Cordarrelle Patterson, Wide Receiver, Tennessee.

2013 NFL Scouting Combine

Παίχτης με φοβερά αθλητικά προσόντα, αλλά και ύψος και ταχύτητα. Πολύ εκρηκτικός. Θα ξεκινήσει απέναντι από τον Jennings ολοκληρώνοντας την αλλαγή φιλοσοφίας στους Vikings που πλέον έχουν 2 μεγάλους στόχους στα πλάγια για τον Ponder.

[http://www.youtube.com/watch?v=CaE0Kqr3WCM]

Round 4, Gerald Hogdes, Outside Linebacker, Penn St.

2008 NFL Scouting Combine

Πρώην safety που έγινε linebacker. Παίχτης με πολύ καλή κάλυψη της πάσας, πολύ καλά tackle και καλή ταχύτητα. Πρέπει να μάθει πώς να αντιμετωπίζει τους blockers καλύτερα. Μπορεί να ξεκινήσει και άμεσα στην θέση του linebacker.

[http://www.youtube.com/watch?v=3k7p-qJzV28]

Round 5, Jeff Locke, Punter, UCLA.

2013 NFL Scouting Combine

O καλύτερος punter του draft, αριστεροπόδαρος. Δυνατό σημείο είναι και τα kickoff του που καταλήγουν σε touchback.

Round 6, Jeff Baca, Offensive Guard, UCLA.

2013 NFL Scouting Combine

Ένας παίχτης που έχει τα προσόντα να εξελιχθεί στο μέλλον σε ένα καλό guard.

Round 7, Michael Mauti, Inside Linebacker, Penn St.

mauti

Παίχτης που θα μπορούσε να επιλεγεί πολύ ψηλότερα αν δεν είχε το κακό ιατρικό ιστορικό με 2 τραυματισμούς του ACL. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας MLB με πολύ καλά tackle και πολύ καλή κατανόηση του παιχνιδιού.

Round 7, Travis Bond, Offensive Guard, North Carolina.

Round 7, Everett Dawkins, Defensive Tackle, Florida St.

Προσδοκίες.

Οι προσδοκίες της ομάδας των Vikings είναι να καταφέρουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να φτάσουν ψηλότερα από πέρσι. Με βάση τις κινήσεις τουςponder-ap αυτό δεν πρέπει να θεωρείται ακατόρθωτο. Η άμυνα περιμένουμε να εμφανιστεί λίγο βελτιωμένη από πέρσι, ενώ η επίθεση με την νέα της φιλοσοφία απελευθερώνει τον Peterson. Πλέον οι άμυνες δεν θα έχουν αποκλειστικό στόχο να σταματήσουν τον AD, αλλά θα πρέπει να έχουν το νου τους σε όλο το μήκος του γηπέδου. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της επίθεσης θα παίξει και το κατά πόσο ο Ponder θα ανταποκριθεί στα νέα διευρυμένα καθήκοντά του. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουν στην πολύ ανταγωνιστική NFC και μάλιστα στην North και θα πρέπει να ξεπεράσουν τους πολύ δυνατούς Packers του Aaron Rodgers για να μπουν σίγουρα στα playoff. Γενικά ως τώρα η offseason των Vikings δείχνει ότι η ομάδα έχει πλάνο και με ένα πολύ καλό draft όπως έκανε, βάζει τις βάσεις για ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον στην ομάδα.

Sorry, there are no polls available at the moment.

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.