NFL Draft 2020: Βαθμολογίες NFC

Αν και το Draft πέρασε, η περίοδος μέχρι να ξεκινήσει η καινούργια σεζόν (ελπίζοντας ότι δεν διακοπεί όπως οι άλλες) που ακολουθεί είναι περίοδος αξιολόγησης, ανασυγκρότησης και πρόβλεψης. Όλα αυτά παίρνουν μέρος γύρω από τους παίκτες που επιλέχθηκαν, την κατάσταση των ομάδων, και την πορεία που θα πάρουν από εδώ και πέρα. Ήδη ανεβάσαμε τις πρώτες μας αντιδράσεις με το πέρας της πρώτης μέρας, και τώρα, δύο συντάκτες μας θα βαθμολογήσουν τις επιλογές των ομάδων με το πέρας όλης της διαδικασίας.

Η αξιολόγηση, κατά κόρον, γίνεται σε κλίμακα του ενός μέχρι πέντε αστέρια, και με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Τις ανάγκες της κάθε ομάδας.
  • Το αν έκαναν reach σε κάποιο trade.
  • Σε λιγότερη κλίμακα, αν υπήρχαν κάποιοι καλύτεροι παίκτες τη στιγμή της επιλογής. Αυτό θα επικεντρώνεται πιο πολύ στον πρώτο γύρο.

Σημειώνουμε ότι οι απόψεις παρακάτω είναι του συγγραφέως. Οι βαθμολογίες θα χωριστούν σε δύο μέρη, ανά conference. Πάμε να δούμε την NFC, η οποία πέρσι εκπροσωπήθηκε από τους San Francisco 49ers, στο Super Bowl.

Arizona Cardinals

Παίκτες: Isaiah Simmons, DB (1ος), Josh Jones, OT (3ος), Leki Fotu. DT (4ος), Rashard Lawrence, DL (4ος), Evan Weaver, LB (6ος), Eno Benjamin, RB (7ος).

Η secondary των Cardinals δεν έκανε καλή χρονιά και γενικά η άμυνα της ομάδας χρειαζόταν ενίσχυση. Τι καλύτερο από τον ελβετικό σουγιά του Clemson, Isaiah Simmons, που στο κολλέγιο έπαιξε σε μία πληθώρα αμυντικών θέσεων. Παίκτης που αν ανταποκριθεί στις προσδοκίες μπορεί άνετα κάποια μέρα να γίνει DPOY. Από κει και πέρα μυστήριο αποτελεί η πτώση του Josh Jones στον τρίτο γύρο. Μία πτώση που την καλοδέχτηκε στην ταπεινή του κατοικία ο Kliff Kingsbury. Παράλληλα, είναι ωραία η προσθήκη του Eno Benjamin στον έβδομο γύρο, καθώς θα πλαισιώσει ιδανικά τους Kenyan Drake και Chase Edmonds. Εάν ο Murray αναβαθμίσει το παιχνίδι του, τότε δεν αποκλείεται να ξαναδούμε τους Cardinals στα play-off.

Βαθμολογία:⋆⋆⋆½

Atlanta Falcons

Παίκτες: AJ Terrell, CB (1ος), Marlon Davidson, DT (2ος), Matt Hennessy, OC (3ος), Mykal Walker, LB (4ος), Jaylinn Hawkins, S (4ος), Sterling Hofrichter, PT (7ος)

Κακό draft από τους Falcons, με άστοχες επιλογές και χαμηλό value. Συμφωνώ με την επιλογή CB στον πρώτο γύρο αλλά όχι του συγκεκριμένου παίκτη. Ο Jeff Gladney θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή. Ο Marlon Davidson είναι το δυνατότερο pick, καθώς έχει αποδείξει την αξία του στο Auburn και θα μπορούσε να επιλεγεί ακόμη και στον πρώτο γύρο. Οι Walker και Hawkins δεν αποκλείεται να είναι βασικοί. Τέλος, ο Hennessy μάλλον θα μείνει στον πάγκο και θα αντικαταστήσει μελλοντικά τον Mack.

Βαθμολογία: ⋆½

Carolina Panthers

Παίκτες: Derrick Brown, DT (1ος), Yetur Gross-Matos, EDGE (2ος), Jeremy Chinn, S (3ος), Troy Pride, CB (4ος), Kenny Robinson, S (5ος), Bravvion Roy, DT (6ος), Stantley Thomas-Oliver III, CB (7ος).

Οι Carolina Panthers κατάφεραν την all-time πρωτοτυπία να πάρουν μόνο αμυντικούς παίκτες. Οι προσθήκες, όμως, είναι πολύ δυνατές. Αρχικά, ο Derrick Brown θεωρείται generational talent και θα μπορούσε να είχε επιλεχθεί ακόμη νωρίτερα. Έπειτα, ο Yetur Gross-Matos, σε πολλά mock draft, έφτανε στην πρώτη εικοσάδα και κατά την άποψη μου είναι καλύτερος από τον K’Lavon Chaisson του LSU. O Jeremy Chinn του Southern Illinois αποτελεί μέγα steal και θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί μέχρι και στον πρώτο γύρο. Τέλος, θα ήθελα να σταθώ στον Kenny Robinson που αρχικά αποβλήθηκε από το κολλέγιο του (West Virginia) για ένα παιδιάστικο λάθος και αφετέρου αναζήτησε την τύχη του στο XFL, για να μπορέσει να στηρίξει οικονομικά την άρρωστη μητέρα του. Στο εν λόγω πρωτάθλημα, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Βαθμολογία: ⋆⋆⋆½

Chicago Bears

Παίκτες: Cole Kmet, TE (2oς), Jaylon Johnson, CB (2ος), Trevis Gipson, Edge (5ος), Kindle Vildor, CB (5ος), Darnell Mooney, WR (5ος), Arlington Hambright, OT (7ος), Lechavious Simmons, OG (7ος).

Τα pick ήταν λίγα και late. Ο Cole Kmet, βάσει σώματος και ταλέντου, είναι το καλύτερο tight end της τάξης και θα γίνει πολύ ωραίο δίδυμο με τον Jimmy Graham. Ο Jaylon Johnson είναι καλός παίκτης, χωρίς να φαίνεται ότι έχει προοπτικές για να γίνει star κάποια μέρα, αλλά σε σχέση με τον Prince Amukamara είναι σίγουρα upgrade. Στον πέμπτο γύρο επιλέχθηκε ο Trevis Gipson. Πρόκειται για ένα αμυντικό με μεγάλα χέρια και αρκετή δύναμη. Κατά την διάρκεια της θητείας του στο κολλέγια της Tulsa έβαλε αρκετό βάρος και αναβάθμισε το παιχνίδι του. Όμως η τεχνική του είναι ακόμη ημι-επαγγελματική και σε συνδυασμό με το υψηλό κέντρο βάρους του θα δυσκολευτεί πολύ να φτάσει τον QB.

Δύσκολα θα πάρει θέση βασικού στο εγγύς μέλλον, κάτι που αναδεικνύει την σοφή επιλογή των Bears για rebuilding. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, θα απορριφθεί η επιλογή του πέμπτου έτους στο συμβόλαιο του Mitch Trubisky.

Λίγα pick πιο κάτω είχαμε μία αψυχολόγητη κίνηση με την προσθήκη του Darnell Mooney. Ένα τον ήθελαν τόσο πολύ θα μπορούσαν να τον πάρουν σαν undrafted free agent. Σοβαρολογώ, δεν πίστευα σε καμία περίπτωση ότι ένας παίκτης που απλά είναι γρήγορος μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου ότι θα υπάρξει franchise που θα σπαταλούσε ένα pick για αυτόν τον παίκτη, πόσο μάλλον ένα pick πέμπτου γύρου.

Θα ήμασταν αλαφροΐσκιωτοι, εάν πιστεύαμε ότι η ομάδα του Chicago βγαίνει δυνατότερη από το draft.

Βαθμολογία: ⋆½

Dallas Cowboys

Παίκτες: CeeDee Lamb, WR (1oς), Trevor Diggs, CB (2ος), Neville Gallimore, DT (3ος), Reggie Robinson, CB (4ος), Tyler Biadasz, C (4ος), Bradlee Anae, Edge (5ος), Ben DiNucci, QB (7ος)

Αμφιλεγόμενο draft αλλά, κατά γενική παραδοχή, πολύ καλό. Αρχικά, οι Cowboys διάλεξαν τον CeeDee Lamb για δύο λόγους. Αφενός, γιατί είναι ο καλύτερος WR της τάξης και ήταν ανέλπιστον να κατρακυλίσει στο νούμερο 17, και αφετέρου για να τον στερήσουν από τους rivals Philadelphia Eagles. Σίγουρα δεν ήταν η μεγαλύτερη τους ανάγκη, αλλά ο τρόπος σκέψης ήταν σωστός και η επιλογή πάρα πολύ εύστοχη. Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον Dak Prescott, αφού θα έχει πολύ δυνατά όπλα. Μεγάλο πρόβλημα του Dallas ήταν η άμυνα του, έτσι με τα επόμενα pick κατάφερε να την αναβαθμίσει. Ο Trevor Diggs είναι ένα από τα καλύτερα CB, και θα προσθέσει βάθος σε μία θέση όπου δεν θα υπάρχει πλέον ο Byron Jones. Ο Bradlee Anae είναι πολύ καλός παίκτης και ένας Θεός ξέρει πως έπεσε τόσο χαμηλά. Από κει και πέρα οι Cowboys συνεχίζουν να ψωνίζουν από το offensive line factory του Wisconsin και επέλεξαν τον θηριώδη center Tyler Biadasz. Ενας παίκτης που προέρχεται από κακή χρονιά, με μικροτραυματισμούς. Μέχρι πέρσι θεωρούνταν ταλέντο 1-2 γύρου. Σε γενικές γραμμές πολύ καλό Draft, που πλέον τους δίνω τον πρόωρο τίτλο του φαβορι στην κούρσα της NFC East.

Βαθμολογία: ⋆⋆⋆⋆½

Detroit Lions

Παίκτες: Jeff Okudah, CB (1oς), D’Andre Swift, RB (2ος), Julian Okwara, Edge (3ος), Jonah Jackson, OG (3ος), Logan Stenberg, OG (4ος), Quintez Cephus, WR (5ος), Jason Huntley, RB (5ος), John Penisini, DT (6ος), Jashon Cornell, DT (7ος).

Μετά την φυγή του Darius Slay υπήρχε τεράστιο κενό στην θέση του CB, και έτσι η επιλογή του Jeff Okudah ήταν no brainer. Παράλληλα, ήταν πολύ ωραία και η προσθήκε του D’Andre Swift καθώς ήταν από τα καλύτερα RB της τάξης του και πλέον το backfield του Detroit αναβαθμίζεται σημαντικά και αποτελεί κίνδυνο για κάθε άμυνα.

Θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον Quintez Cephus από το (αγαπημένο μου) Wisconsin. Πρόκειται για ένα παιδί που πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, καθώς ο πατέρας του άνηκε σε μία από τις χειρότορες συμμορίες τον ΗΠΑ. Επίσης, αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο του Wisconsin κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση, για την οποία έπειτα βρέθηκε ότι δεν είναι ένοχος και επέστρεψε στο πόστο του. Είναι WR με πολύ δυνατά χέρια που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον Matt Stafford με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν αφήσει τους δαίμονες πίσω του, τότε μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα.

Μεγάλο στοίχημα και οι δύο OL, που εάν πιάσουν, τότε θα μιλάμε για θεαματική αναβάθμιση της ομάδας.

Βαθμολογία: ⋆⋆⋆½

Green Bay Packers

Παίκτες: Jordan Love, QB (1ος), R.J.Dillon, RB (2ος), Josiah Deguara, TE (3ος), Kamal Martin, ILB (5ος), John Runyan, OT/G (6ος), Jake Hanson, OC (6ος), Simon Stepaniak, OG (6ος), Vernon Scott, S (6ος), Jonathan Garvin, Edge (7ος).

Οι Packers προκάλεσαν πάταγο, αφού έκαναν επιλογές, οι οποίες αντιστοιχούν σε μία ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία rebuild mode και όχι win now. Όπως έγραψα και στις αντιδράσεις, συμφωνώ με την επιλογή του QB Jordan Love, γιατί έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να τον αναδείξουν σε μεγάλο QB εάν δουλέψει σωστά. Από εκεί και πέρα παραθέτω ένα ακόμη στοιχείο. Όταν οι Packers επέλεξαν τον Aaron Rodgers, τότε ο Brett Favre ήταν ένα χρόνο νεότερος από όσο είναι σήμερα ο Rodgers. Σαν να λέμε ακολουθείται η ίδια πετυχημένη συνταγή. Είναι φανερό ότι οι Packers δεν πιστεύουν όπως παλιά στον QB τους και πως ήδη σκέφτονται την επόμενη μέρα.

Παρ’όλα αυτά, θεωρώ εγκληματικό να μην επιλέξουν ούτε έναν WR σε ένα draft που στην συγκεκριμμένη θέση ήταν ίσως το πλουσιότερο όλων των εποχών. Η επιλογή του TE Josiah Deguara δείχνει ότι ο Matt LaFleur προσανατολίζεται σε ένα επιθετικό πλάνο αντίστοιχο με αυτό των 49ers που τρέχουν κατά κόρον την μπάλα. Τόσο ο Deguara όσο και ο Charlie Woerner, που πήραν οι 49ers, είναι blocking tight ends. Τέλος, οι Packers πήραν 3 offensive linemen που δεν ξέρω πόσοι θα καταφέρουν να μπουν στο ρόστερ, αλλά η στρατηγική ήταν, ότι έστω και ένας να βγει τότε θα είναι ευχαριστημένοι. Κακό draft, που σκότωσε τα όνειρα μιας ολόκληρης πολιτείας. Ίσως από τεχνοκρατικής απόψεως να έχει βάση, αλλά δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι σε έναν ηγέτη με τον οποίο είναι τόσο δεμένοι οι χιλιάδες ιδιοκτήτες της ομάδας.

Βαθμολογία: ⋆

Los Angeles Rams

Παίκτες: Cam Akers, RB (2ος), Van Jefferson, WR (2ος), Terell Lewis, Edge (3ος), Terrell Burgess, S (3ος), Brycen Hopkins, TE (4ος), Jordan Fuller, S (6ος), Clay Johnston, LB (7ος), Sam Sloman, P (7ος), Tremayne Anchrum, OT/G (7ος).

Καταρχάς, μου άρεσε η προσθήκη του Cam Akers. Η ανάγκη για RB ήταν επιτακτική και καλύφθηκε άμεσα. Πρόκειται για καλό παίκτη που θα μπορούσε να γράψει πολύ καλύτερα στατιστικά, αν δεν έπαιζε πίσω από μία κατεστραμμένη OL. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο κενό στην ομάδα είναι αυτό, που άφησε ο Cory Littleton στην θέση του LB. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Rams περίμεναν μέχρι τον έβδομο γύρο, ενώ είχαν την δυνατότητα να πάρουν παίκτη πολύ νωρίτερα. Ο Van Jefferson δίνει βάθος σε ένα ήδη δυνατό group WR και ο Lewis αν παραμείνει υγιής μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την defensive front line της ομάδας, που θα αγωνίζεται στο SoFi Stadium. Παράλληλα, η κίνηση με τον Brycen Hopkins αποτελεί καμπανάκι για τον Gerald Everett που ή θα γίνει trade ή θα αποχαιρετήσει μετά το τέλος της χρονιάς. Τέλος, ένα ακόμη ερωτηματικό είναι γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μία τόσο ευάλωτη OL, πίσω από την οποία ο Jared Goff προσπαθεί να χτίσει την χαμένη του εμπιστοσύνη.

Βαθμολογία: ⋆⋆½

Minnesota Vikings

Παίκτες: Justin Jefferson, WR (1ος), Jeff Gladney, CB (1ος), Ezra Cleveland, OT (2ος), Cameron Dantzler, CB (3ος), D.J. Wonnum, Edge (4ος), James Lynch, DT (4ος), Troy Dye, LB (4ος), Harrison Hand, CB (5ος), K.J. Osborn, WR (6ος), Blake Brandel, OT (6ος), Josh Metellus, S (6ος), Kenny Willikes, Edge (7ος), Nate Stanley, QB (7ος), Brian Cole II, S (7ος), Kyle Hinton, OC (7ος).

Μόλις 15 pick. Δεν είναι όμως μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα. Μετά την φυγή του γκρινιάρη Stefon Diggs, η ομάδα πήρε τον Justin Jefferson που είναι ίσως ο καλύτερος slot WR του draft. Παράλληλα, ο Jeff Gladney κατά την γνώμη μου είναι ο τρίτος καλύτερος CΒ του draft πίσω από τους Okudah και Henderson. Είναι μία θέση που οι Vikings πονάνε και χρειάζονται απεγνωσμένα βάθος. Όσο για τις υπόλοιπες επιλογές θεωρώ ότι υπάρχουν 2 μεγάλα steal. O unanimous All – American James Lynch και ο Kenney Willekes. Ο Lynch είναι παίκτης του προπονητή και της ομάδας. Ένας αξιολάτρευτος χαρακτήρας που δίνει τα πάντα για την νίκη και το κοινό καλό. Χαρακτηριστικά που σπανίζουν σε ένα χώρο γεμάτο stat – padders.

Όσον αφορά την offensive line και τις αδυναμίες που υπήρχαν στο pass protection έχουμε ευχάριστα νέα. Ο Ezra Cleveland αποτελεί εξαιρετική επιλογή με τρομερό value για τον δεύτερο γύρο. Ένα upgrade είναι πέρα για πέρα επιβεβλημένο και ο Kirk Cousins σίγουρα μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλείς. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω και στον CB από το Temple. O Harrison Hand δεν είναι ευρέως γνωστός για τις αμυντικές του αρετές, αλλά το tape του δείχνει στοιχεία που μπορούν να τον αναδείξουν άμεσα σε πρωταγωνιστή. Αν ήταν λίγο ψηλότερος και λίγο ταχύτερος, τότε θα μιλούσαμε ακόμη και για 1st round talent.

Μετά από αυτές τις επιλογές, αλλά και τις αστοχίες του Green Bay, τα play-off μοιάζουν εφικτά. Θεωρώ δύσκολο να φτάσουν μέχρι το Super Bowl, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι έκαναν ένα εξαιρετικό draft.

Βαθμολογία: ⋆⋆⋆⋆

New Orleans Saints

Παίκτες: Cesar Ruiz, C (1ος), Zach Baun, LB (3ος), Adam Trautman, TE (3ος), Tommy Stevens, QB (7ος).

Σύντομο αλλά και πολύ δυνατό draft. Σε αντίθεση με τους Packers, οι Saints παίζουν τα ρέστα τους. Προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τις τελευταίες παραγωγικές ημέρες του Drew Brees κάνουν επιθετικές κινήσεις αποσκοπώντας στο ιερό δισκοπότηρο. Ο Ruiz ήταν μάλλον ο καλύτερος center του draft και θα αναβαθμίσει σημαντικά την OL. Πέρσι, ο Erik McCoy αντικατέστησε επάξια τον Max Unger κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά. Η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο McCoy μάλλον θα μετατοπιστεί στην θέση του guard και ο Ruiz θα είναι βασικός από την πρώτη κιόλας μέρα.

O Zack Baun είναι ένας παίκτης που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι late first round pick, αλλά ο μικροβιολογικός του έλεγχος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και έσπειρε την αμφιβολία σε ολόκληρο το NFL. Οι Saints όμως σε desperate Super Bowl mode, τον πήραν στον τρίτο γύρο. Πέρα από ενδεχόμενη τιμωρία γεννάται και το ερώτημα με το που θα αγωνιστεί, καθώς ο Sean Payton θέλει να τον χρησιμοποιήσει σαν ILB και όχι ως edge rusher.

Ο Adam Trautman, δεν πιστεύω ότι θα τους βοηθήσει άμεσα αλλά θα δώσει ικανοποιητικό βάθος πίσω από τον Cook. Τέλος, ο Tommy Stevens είναι ένας παίκτης που δεν πιστεύω ότι θα στεριώσει στο NFL και θεωρώ άκυρη την επιλογή του, ειδικά τώρα που στο ρόστερ υπάρχει ο ελβετικός σουγιάς Taysom Hill αλλά και ο Jameis Winston. Εν κατακλείδι, δεν ξέρω αν μπορεί να θεωρηθεί καλό ένα draft στο οποίο επιλέχθηκα 4 παίκτες, εκ των οποίων μόνο ένας θα είναι σίγουρα βασικός.

Βαθμολογία: ⋆⋆⋆

New York Giants

Παίκτες: Andrew Thomas, OT (1ος), Xavier McKinney, S (2ος), Matt Peart, OT (3ος), Durnay Holmes, CB (4ος), Shane Lemieux, OG (5ος), Cam Brown, LB (6ος), Carter Coughlin, Edge (7ος), T.J. Brunson, LB (7ος), Chris Williamson, CB (7ος), Tae Crowder, LB (7ος, τελευταίο pick του draft!)

Εδώ το πλάνο ήταν ξεκάθαρο. Προστατεύουμε τον Daniel Jones και βοηθάμε τον Saquon Barkley για να μην πάνε χαμένα τα 2 τόσο ψηλά pick των προηγούμενων ετών. Αρχικά, μπορεί να ήταν mini έκπληξη η επιλογή του Andrew Thomas αλλά το Bulldog είναι έτοιμο για το NFL, και στα προσωπικά μου αρχεία ήταν το δεύτερο καλύτερο OT μετά τον Jedrick Wills, αλλά πιο versatile από τον αμιγώς RT player των Cleveland Browns. Οι Giants είχαν αμελήσει πολλές φορές την OL τους στο παρελθόν και αυτό το πλήρωσαν ακριβά. Έτσι δεν δελεάστηκαν από τους φερέλπιδες QB και χτύπησαν διάννα. Έπειτα, η τύχη τους χαμογέλασε και βρήκαν διαθέσιμο στον δεύτερο γύρο τον καλύτερο Safety του draft. Ο Xavier McKinney είναι τρομερός Playmaker και θα δώσει μεγάλη ώθηση στην πολύπαθη άμυνα των Giants. Από τα υπόλοιπα pick μου άρεσε ιδιαίτερα ο Carter Coughlin της Minnesota που θα παλέψει για μία θέση στον ήλιο. Περίμενα να επιλεχθεί στον πέμπτο γύρο, οπότε μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε και steal.

Βαθμολογία: ⋆⋆⋆½

Philadelphia Eagles

Παίκτες: Jalen Reagor, WR (1ος), Jalen Hurts, QB (2ος), Davion Taylor, LB (3ος), Κ’Won Wallace, S (4ος), Jack Driscoll, OT (4ος), John Hightower, WR (5ος), Shaun Bradley, LB (6ος), Quez Watkins, WR (6ος), Prince Wanogho, OT (6ος), Casey Toohill, Edge (7ος).

Μετριότατο draft. Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρα να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας και όχι το best player available, κάτι που μου αρέσει πολύ σαν στρατηγική. Οι Eagles υπέφεραν από τραυματισμούς στις skill position και αυτό φάνηκε στα play-off όπου και κατέβηκαν με street WR. Έτσι, πήρανε τον Jalen Reagor στον πρώτο γύρο. Προσωπικά, θα επέλεγα τον Justin Jefferson του LSU, αλλά εάν αυτόν θεωρούν πως τους ταιριάζει τότε καλά έκαναν.

Από κει και πέρα, δεν μου άρεσε καθόλου η επιλογή του Jalen Hurts. Ο Carson Wentz είναι ένας ικανός QB που είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στους τραυματισμούς και έτσι οι Eagles σκέφτηκαν να τον πλαισιώσουν με έναν καλό backup σε περίπτωση νέου τραυματισμού. Ένα πλάνο που τους βγήκε στα προπέρσινα play-off με τον Nick Foles. Όμως, οι συγκρίσεις είναι εντελώς άκαιρες. Η ομάδα μόλις επένδυσε 128 εκατομμύρια δολλάρια στον Carson Wentz και αυτός είναι ακόμη στην αρχή της καριέρας του. Παράλληλα, δεν πιστεύω ότι ο Hurts έχει τα προσόντα για να εξελιχθεί σε decent QB στο NFL και θα μπορούσε το κενό να καλυφθεί με μία προσθήκη τύπου Jameis Winston. Τα υπόλοιπα pick είναι σε γενικές γραμμές αξιόλογα.

Βαθμολογία: ⋆⋆

San Francisco 49ers

Παίκτες: Javon Kinlaw, DT (1ος), Brandon Aiyuk, WR (2ος), Colton Mckivitz, OT/G (5ος), Charlie Woerner, TE (6ος), Javan Jennings, WR (7ος).

Είναι σαφές ότι οι 49ers ορκίστηκαν εκδίκηση για το χαμένο δακτυλίδι. Έτσι με πολύ επιθετικές κινήσεις στείλανε τον Marquise Goodwin στους Eagles, τον Matt Breida στους Dolphins και πήρανε τον Trent Williams από τους Redskins. Βέβαια όλα αυτά γνωρίζοντας ότι ο ποιοτικότατος Joe Staley βγαίνει στην σύνταξη. Η κίνηση με τον Javon Kinlaw είναι προφανής, αφού καλείται να αναπληρώσει το κενό του ικανότατου DeForest Buckner, που ήταν αδύνατον οικονομικά να παραμείνει.

Ταυτόχρονα, η επιλογή του Brandon Aiyuk έχει σκοπό να καλύψει το τεράστιο κενό του Emmanuel Sanders. Δεν θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Αμφότεροι, είναι μεγάλα ταλέντα με τεράστιο ταβάνι, αλλά τουλάχιστον άμεσα δεν συγκρίνονται με τους αποχωρήσαντες. Η κίνηση με τον Charlie Woerner είναι κλασική κίνηση του Kyle Shanahan για να τονώσει ακόμη περισσότερο το running game της ομάδας. Παράλληλα, επιλέχθηκε QB, καθώς ο Nick Mullens είναι από τις πλέον καλές ρεζέρβες. Δεν θεωρώ ότι οι 49ers μετά το draft είναι πιο δυνατοί σε σχέση με πέρσι, όμως αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα μέτριο draft.

Βαθμολογία: ⋆⋆½

Seattle Seahawks

Παίκτες: Jordyn Brooks, LB (1ος), Darrell Taylor, Edge (2ος), Damien Lewis, OG (3ος), Colby Parkinson, TE (4ος), DeeJay Dallas, RB (4ος), Alton Robinson, Edge (5ος), Freddie Swain, WR (6ος), Stephen Sullivan, TE (7ος).

Ομολογουμένως παράξενες επιλογές. Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πως η ομάδα απομακρύνεται από τον Jadeveon Clowney, κάτι που είναι λογικό εάν σκεφτούμε τις οικονομικές του απαιτήσεις. Παράλληλα, η απόκτηση του Jordyn Brooks μου προκαλεί έκπληξη, λόγω του προϋπάρχοντος βάθους που υπάρχει στην ομάδα του Pete Carroll. Πρόκειται για έναν παίκτη με πολύ καλά αθλητικά προσόντα, γρήγορο με πολλά tackling και αρκετά καλά στατιστικά. Ωστόσο, υστερεί στην ζώνη και στο coverage σε σημείο που δύσκολα θα κερδίσει θέση βασικού στην rookie season του. Ένα ακόμη πρόβλημα που θα πρέπει να προβληματίζει την ομάδα από την πολιτεία της Washington είναι οι τραυματισμοί, καθώς ο Jordyn Brooks έχει ήδη δύο χειρουργεία στον ώμο.

Όσον αφορά τον Darrell Taylor, πρόκειται για αρκετά υποσχόμενο παίκτη, σε μια τάξη χωρίς ιδιαίτερο βάθος στην συγκεκριμένη θέση. Δυστυχώς, δεν συμμετείχε στο combine για ιατρικούς λόγους και έτσι η αξιολόγηση του είναι ελλιπής. Μολαταύτα, η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα είναι ολοφάνερα στο tape του. Εάν, αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυαζόταν και με δύναμη τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για παίκτη πρώτου γύρου. Η μελέτη του tape με κάνει δύσπιστο για την ικανότητα του στο running game αλλά και για τις μονομαχίες με παίκτες μεγαλύτερου αναστήματος. Νομίζω ότι και ο συγκεκριμένος παίκτης προσφέρει χαμηλό value στον δεύτερο γύρο, την ώρα που θα μπορούσε να έχει επιλεχθεί ένα καλό RB τύπου Cam Akers ή J.K. Dobbins, καθώς η απουσία του Carson στα play-off πλήγωσε την ομάδα του Seattle. Σε επίπεδο value μου άρεσε η επιλογή του Colby Parkinson, διότι μπορεί να εξελιχθεί σε pro-bowler μετά από 2-3 χρόνια.

Συμπερασματικά, η ομάδα δείχνει να προσανατολίζεται σε ένα mini rebuilt, κάτι που δεν είναι κακή απόφαση, καθώς ο αειθαλής QB Russell Wilson έχει ακόμη πολλά χρόνια για να κερδίσει.

Βαθμολογία: ⋆⋆

Tampa Bay Buccaneers

Παίκτες: Tristan Wirfs, OT (1ος), Antonie Winfield Jr., S (2ος), Ke’Shawn Vaughn, RB (3ος), Tyler Johnson, WR (5ος), Khalil Davis, DT (6ος), Chapelle Russell, LB (7ος), Raymond Calais, RB (7ος).

Οι Tampa Βay Buccaneers, όντας σε κατάσταση απόγνωσης, ανέβηκαν μία θέση στον πρώτο γύρο, παραδίδοντας το pick του τετάρτου γύρου τους στους 49ers. Έτσι, πήραν τον τελευταίο από το καρέ των θεωρητικά πρωτοκλασσάτων offensive linemen, Tristan Wirfs. Σε επίπεδο αθλητικότητας, είναι μακράν ο καλύτερος της τάξης, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά για να βελτιώσει την τεχνική του. Παράλληλα, προσέθεσαν ένα αξιόπιστο DB τον Antonie Winfield Jr. στα secondary τους. Πολύ καλός και ο Tyler Johnson, o WR της Minnesota αποτελεί δυνατή προσθήκη καθώς είναι ο πιο παραγωγικός WR στην ιστορία των Gophers. Έτσι κάνει και αυτός check-in στην πλεον φορτωμένη επίθεση του πρωταθλήματος. Μοναδική μου ένσταση είναι ότι δεν δόθηκε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην OL, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι o Tom Brady σε λίγο θα είναι 43.

Βαθμολογία: ⋆⋆⋆

Washington Redskins

Παίκτες: Chase Young, Edge (1ος), Antonio Gibson, WR (3ος), Saahdiq Charles, OT (4ος), Antonio Gandy-Golden, WR (4oς), Keith Ismael, C (5ος), Khaleke Hudson, OLB (5ος), Kamren Curl, S (7ος), James Smith-Williams, DE (7ος).

Τρικυμία εν κρανίω στην πρωτεύουσα. Η επιλογή του Chase Young δεν αξιολογείται, καθώς ήταν no brainer move. Από κει και πέρα, η ομάδα έχει πάρα πολλά κενά και η επιλογή ενός παίκτη όπως ο Αntonio Gibson είναι άστοχη. Πρόκειται για παίκτη που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε τόσο υψηλό pick και η offensive versatility του δεν μου λέει απολύτως τίποτε. Έπειτα στον τέταρτο γύρο, αρχικά ρίξανε τη μπίλια στην ρουλέτα διαλέγοντας τον απείθαρχο Saahdiq Charles, που είναι πολύ πιθανό να κοπεί για εξωαγωνιστικούς λόγους, καθώς έχει προβληματικό χαρακτήρα και άφησε το LSU με διαγωγή κοσμία. Όταν χτίζεις ομάδα για το μέλλον, δεν χρειάζονται τέτοια ρίσκα. Όσο για τον Antonio Gandy – Golden πρόκειται για βίο αντίθετο . Φιλότιμο παιδί, διαβασμένο και ιδιαίτερα εύστροφο με περιορισμούς βέβαια στο ταλέντο του. Η καλυτερη επιλογή βάση value είναι αυτή του Keith Ismael, καθώς δίνει βάθος στην Offensive line και πιθανότατα θα αντικαταστήσει το 2021 τον βασικό Chase Roulier.

Βαθμολογία: ⋆½

About The Author: Alex

Οπαδός του αμερικανικού αθλητισμού λόγω τους συστήματος των draft. Λάτρης των small market και θρησκευτικός ακόλουθος (εδώ και 4 χρόνια) οποιασδήποτε ομάδας εδρεύει στο Wisconsin, λόγω του Gianni GOATokounmpo. Παραδοσιακή αγάπη για τους RAMS, από εποχές Kurt Warner, αλλά και παθολογικό μίσος για τους Patriots και το τρίγωνο των βερμούδων Kraft – Brady – Belichick.