Week 17: Η τελευταία στροφή για τα playoffs

Disclaimer: Αυτά τα previews είναι κείμενα που ανεβάζω στο φόρουμ από το 2017 κάθε αγωνιστική, ώστε να έχουμε ένα thread για να συζητάμε τα τεκταινόμενα κάθε εβδομάδας. Τα παιδιά εκεί θεώρησαν ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένα, και πρότειναν να ανέβουν εδώ. Με έπεισαν, και τα δίνω και σε εσάς. Το χούμορ μου είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξω, οπότε αν σας ενοχλεί, μην το διαβάσετε. Αν και καλό είναι να γελάτε και λίγο με τις ομάδες σας!

Α και μπείτε στο φόρουμ. Ειλικρινά. Χάνετε.


Ζητώ συγνώμη για την απουσία των δύο εβδομάδων. Ήμουν μεταξύ εξεταστικής και γενικής εξάντλησης από δουλειά κι εξόδους που έκανα. Παίζει να είναι το πρώτο ΠΣΚ που κάθομαι κανονικά μετά από, σίγουρα, ένα μήνα. Σκεφτείτε ότι τα περισσότερα ματς τις περασμένες 2 εβδομάδες τα είδα πιο πολύ από highlights. Δεν είχα κουράγιο για τρεις ώρες Redzone από την κούραση. Αλλά, τώρα είμαστε στις γιορτές, κι είμαι καλύτερα!

Τι παραμονεύει; Το κλείσιμο μίας ακόμα σεζόν, μίας χρονιάς με απρόσμενα αποτελέσματα, με δράματα, με εναλλαγές στα seeds, και με ξαφνικούς πρωταγωνιστές. Οι ομάδες που δεν θα πάνε playoffs ήδη έχουν οριστεί… παρά μία θέση σε κάθε περιφέρεια. Στην AFC ακόμα υπάρχει ελπίδα για το τελευταίο seed, για κάποιους πιθανή, ενώ για άλλους είναι κοντά στην έννοια του θαύματος. Στην NFC, δύο ομάδες παίζουν για το τέταρτο, και τελευταίο, seed, σε μία έχθρα που αναζοπυρώνεται διαρκώς.

Όπως κάθε έτος, είμαι εδώ για να σας δώσω τα σενάρια, και τα σημαντικά ματς της αγωνιστικής. Κι είναι αγωνιστική με δράμα, σε όλες τις χρονικές ζώνες. Και ναι, το πράγμα θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο χαώδες, αν αυτοί οι Vikings δεν έχαναν όπως έχασαν.

Ugh. Λοιπόν. Ώρα να μπούμε σε πρόγραμμα. Γρήγορα – γρήγορα, τα ματς που δεν επηρεάζουν καθόλου τα playoffs:

 1. Browns @ Bengals
 2. Jets @ Bills
 3. Falcons @ Buccaneers
 4. Cardinals @ Rams

Ναι, δώδεκα ματς επηρεάζουν seeds αλλά και playoffs. Θα ρέει ο Scott Hanson άφθονος!

AFC

Εδώ, τα πέντε πρώτα seeds έχουν ουσιαστικά κλείσει, με το ουσιαστικά να μην είναι τετελεσμένο. Από το 2 έως το 4 μπορούν να αλλάξουν. Στο έκτο, όμως, γίνεται το Ελ Αλαμέιν. Μπορούν να το πάρουν [i]τρεις [/i] ομάδες. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά, για να τα έχετε και φρες φρες.

New England Patriots

Nαι, ακόμα εδώ είναι. Όχι, δε φεύγουν. Ναι, λογικά θα μείνουν και μέχρι τη νέα κυβέρνηση. Όχι, ο Belichick δεν είναι σαν τον Παλπατίνο. Είναι πάντα εδώ. Ελέω ενός σχετικά εύκολου προγράμματος τις 8 πρώτες αγωνιστικές, και μία division που την ξέρετε όσο κι οι ίδιοι πλέον (ό,τι κι αν λέτε οι Πατριώτες περί μύθου της εύκολης division, πάλι το τσιμπήσατε το ενδοdivisional 5 – 0), το χειρότερο που μπορούν να κάνουν είναι 12 – 4. Αλλά, δε θα τους είναι ωραίο. Καραδοκεί ξανά το Κάνσας. Ακριβώς ανάποδα με πέρσι.

Εξαιρετικό. Φαντάζεστε τους Patriots χωρίς bye week;

Για να έχουν οι Patriots το δεύτερο seed κι ένα bye στη Wild Card θα πρέπει να:

 • Κερδίσουν (ή να φέρουν ισοπαλία) με τους Dolphins ‘Η
 • Να χάσουν (ή να φέρουν ισοπαλία) oι Chiefs με τους Chargers.

Για να πέσουν οι Patriots στο τρίτο seed θα πρέπει να:

 • Χάσουν με τους Dolphins + να κερδίσουν Chiefs τους Chargers.

Kansas City Chiefs

Ο άλλος έχασε τον Patrick Mahomes, έπαιζε με κάτι που λεγόταν Matt Moore, κι ακόμα έχει ελπίδες για δεύτερο seed. Λέμε λέμε για AFC East, αλλά κι η έταιρή της στη Δύση φέτος καμία σχέση με το 2018, που είχες τους Chargers να κοντράρουν στα ανοιχτά τους Chiefs μέχρι το τέλος. Το 2019 όλοι πήραν ρεπό, βαρέθηκαν, το έπαιξαν άσσο – διπλό, ξέρω γω, αλλά το Κάνσας στέκεται στο 5 – 0 μες στη division. Λίγη προσπάθεια για αλλαγή ρε παιδιά; Κάτι; Όχι;

Για να πάρουν οι Chiefs το δεύτερο seed κι ένα bye στη Wild Card θα πρέπει να κερδίσουν τους Chargers + κι οι Patriots να χάσουν από τους Dolphins. Δεδομένου ότι οι Patriots κάθε χρόνο κάνουν μία πατάτα με τους Dolphins, λέτε να κάνει το θαύμα του ο Fitzpatrick;

 • Σημειώνω επίσης ότι σε περίπτωση που κερδίσουν οι Texans και χάσουν οι Chiefs, οι Chiefs πέφτουν στο τέταρτο seed κι οι Texans ανεβαίνουν στο τρίτο. Έχει σημασία. Το τέταρτο συναντά τους Buffalo Bills.

Και τώρα προσδεθείτε, γιατί πάμε στο έκτο seed που το διεκδικούν τρεις ομάδες, με διαφορετικά σενάρια, από τα πιο απλά ως τα πιο… απίθανα.

Pittsburgh Steelers

Για να πάρουν οι Steelers το έκτο seed, και μία θέση στα playoffs, θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω σενάρια:

 • Να κερδίσουν οι Steelers τους Ravens + να χάσουν (ή αν φέρουν ισοπαλία) oι Titans με τους Texans Ή
 • Να φέρουν ισοπαλία οι Steelers τους Ravens + να χάσουνTitans από τους Texans Ή
 • Να χάσουν οι Titans + να κερδίσουν οι Colts τους Jaguars + να χάσουν (ή να φέρουν ισοπαλία) οι Raiders με τους Broncos Ή
 • Να χάσουν οι Titans + να κερδίσουν οι Colts τους Jaguars + οι Steelers να έχουν πλεονέκτημα στο strength of victory, το οποίο προϋποθέτει τις νίκες των: Vikings (vs CHI), Packers (vs DET), Chiefs (vs Chargers) + Dolphins (vs Patriots).

Ωραίο σενάριο το τελευταίο. Παίξτε το παρολί.

 Τennessee Titans

Εδώ τα πράγματα είναι απλούστερα. Το Τεννεσσί το νοιάζει περισσότερο η δική του νίκη και τίποτα άλλο. Ωστόσο, αν οι Texans αποφασίσουν να πάνε για τρίτο seed, τότε το Τεννεσσί έχει τις ακόλουθες διαδρομές για να πάρει το έκτο seed:

 • Να κερδίσουν τους Texans ‘Η
 • Να φέρουν ισοπαλία με τους Texans + να χάσουν (ή αν φέρουν ισοπαλία) oι Steelers με τους Ravens Ή
 • χάσουνSteelers με τους Ravens + να χάσουν (ή αν φέρουν ισοπαλία) οι Colts με τους Jaguars.

 Oakland Raiders

Ναι, έχουν ελπίδες. Ναι, είναι δύσκολο να συμβεί αλλά όχι ακατόρθωτο. Είχαν τόσες πιθανότητες και την περασμένη αγωνιστική και τα κατάφεραν. Oakland, πιστεύεις στην τύχη;

https://www.instagram.com/p/B6ZOvdshxea/

Για να πάρει το Oakland το έκτο seed, θα πρέπει να συμβούν όλα τα παρακάτω:

Να κερδίσουν οι Raiders τους Broncos + να χάσουν οι Steelers από τους Ravens + να χάσουν οι Titans από τους Texans + να κερδίσουν οι Colts τους Jaguars + ΜΙΑ από τις ακόλουθες να κερδίσει (ή να φέρει ισοπαλία): Bears (vs MIN), DET (vs GB), LAC (vs KC) Ή Patriots (vs MIA).

Ο Χριστός κι η μανατζέρ του. Πάμε, επιτέλους, στην ΝFC.

NFC

Εδώ δεν είναι καθαρά κι εξάστερα όπως πέρσι. Με τα seeds τεσσάρων ομάδων γίνεται άρτρι μπούρτσι και λουλά. Η NFC East κονταροχτυπιέται σε μάχη μέχρις εσχάτων για το τέταρτο seed. Kαι μία ομάδα από την NFC West μπορεί να καταλήξει τόσο πρώτη όσο και πέμπτη, τη μία στιγμή με πλεονέκτημα έδρας και bye, και την άλλη μες στα ταξίδια. Seahawks, 49ers, Packers και Saints μπλέκονται μεταξύ τους σε μία κληρωτίδα του χάους, τόσο συνδεδεμένα μεταξύ τους που δε μπορώ να τα βάλω ξεχωριστά. Έτοιμοι;

 Green Bay Packers

Για να πάρουν οι Packers το πρώτο seed (ναι, μπορούν) θα πρέπει να κερδίσουν τους Lions και να χάσουν οι 49ers (ή να φέρουν ισοπαλία) με τους Seahawks Ή να φέρουν ισοπαλία Packers, 49ers ΚΑΙ Saints (στους τελευταίους είναι επιτρεπτή κι η ήττα). Θα δούμε τα playoffs να περνάνε από το Lambeau;

Για να διατηρήσουν το δεύτερο seed oι Packers, θα πρέπει:

 • Να κερδίσουν τους Lions ‘Η
 • Να χάσουνSaints από τους Panthers Ή
 • Να φέρουν ισοπαλία με τους Lions + να χάσουν οι 49ers από τους Seahawks ‘Η
 • Να φέρουν ισοπαλία με τους Lions + να φέρουν ισοπαλία οι Saints με τους Panthers.

Τώρα που ξέρετε τα ματς, θα τα λέω λίγο πιο σύντομα, γιατί θα αρχίσει το σύστημα να μου λέει ότι το παρακάνω με το όριο λέξεων.

New Orleans Saints

Για να πάρουν οι Saints το πρώτο seed θα πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα:

 • Nίκη Saints + ήτταισοπαλία) Packers + ήτταισοπαλία) 49ers Ή
 • Ισοπαλία Saints + ήττα των Packers KAI 49ers

Για να πάρουν οι Saints το δεύτερο seed θα πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα:

 • Nίκη Saints + ήτταισοπαλία) Packers Ή
 • Nίκη Saints + ήτταισοπαλία) 49ers Ή
 • Ισοπαλία Saints + ήττα των Packers Ή 49ers Ή
 • Ήττα 49ers + νίκηισοπαλία) Packers.

 San Francisco 49ers

Για να πάρουν οι 49ers το πρώτο seed θα πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα:

 • Nίκη επί των Seahawks (ξεπερνάς τον Marshawn Lynch;) Ή
 • Ισοπαλία 49ers + ήτταισοπαλία) των Packers KAI Saints

Για να πάρουν οι 49ers το δεύτερο seed θα πρέπει φέρουν ισοπαλία με τους Seahawks + ήτταισοπαλία) των Packers Ή Saints (προσέξτε το Ή εδώ)

Προφανώς, νίκη τους επί των Seahawks τους χαρίζει την NFC West. Αν χάσουν, πέφτουν κατευθείαν στο πέμπτο seed.

 

Seattle Seahawks

Εδώ τα πράγματα είναι σχεδόν ίδια με τους 49ers, αλλά τα σενάρια είναι πολύ πιο απλά.

Οι Seahawks μπορούν να έχουν:

 • Το πρώτο seed με νίκη τους επί των 49ers + ήττα των Packers + ήττα των Saints.
 • Το δεύτερο seed με νίκη τους επί των 49ers + ήττα των Packers.
 • Το πέμπτo seed με ήττα τους από τους 49ers.

Προφανώς, νίκη τους επί των 49ers τους χαρίζει την NFC West.

Philadelphia Eagles, Dallas Cowboys

Άι στον κόρακα, επιτέλους ένα λογικό και σύντομο ζευγάρι. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Παίζεται το τέταρτο seed, και μόνο. Οι μάχες είναι εντός της NFC East, και μόνο. Για την ώρα, το πάνω χέρι το έχουν οι Eagles. Για να μην μακρυγορούμε, τα σενάρια είναι αυτά:

 • Αν κερδίσουν οι Eagles τους Giants, ό,τι κι αν κάνουν οι Cowboys δε θα έχει σημασία. Με νίκη παίρνουν τη division, και το τέταρτο seed, και το εισιτήριο για playoffs. Με ήττα των Cowboys αλλά και δική τους, επίσης.
 • Για τους Cowboys, το πράγμα κρέμεται κι από τους Eagles. Αν κερδίσουν οι Cowboys τους Redskins ΚΑΙ χάσουν οι Eagles, τότε μπαίνουν μέσα. Οποιοδήποτε σενάριο έχει τους Eagles να κερδίζουν, τους πετάει έξω.

Οκ; Οκ. Φύγαμε ντουγρού για πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Καλές γιορτές!

About The Author: Στεφανία Λ.

Οπαδός των St. Louis Rams από το 2004 και του αθλήματος, έπειτα από τυχαίο συμβάν. Με τα χρόνια, βρήκε λιμάνι στη Βαλτιμόρη και στους Ravens, αλλά θα θυμάται πάντα το 1999. Λάτρης των underdogs, των nail biting αγώνων, και παικτών που της γεμίζουν το μάτι. Μιλάει πολύ, λατρεύει την έρευνα και το ιδανικό της βράδυ πλαισιώνεται από ζεστή σοκολάτα και έναν καλό αγώνα ή mixtapes από το Κασετόφωνο. H αντικειμενικότητά της πηγαινοέρχεται ανά βδομάδα.