Divisional Previews 2020: AFC North

Οι Ravens δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά πίσω. Οι Steelers θα παλέψουν για την είσοδό τους στα playoffs, ενώ οι Browns θα παραμένουν το μεγάλο ερωτηματικό, ώσπου να μας αποδείξουν ότι μπορούν να είναι σταθεροί. Τέλος οι απαιτήσεις των φιλάθλων των Bengals είναι μηδαμινές, οπότε, οτιδήποτε θετικό, θα είναι και ευπρόσδεκτο.

[vc_headings style=”theme5″ lineheight=”0.5″ title=”BALTIMORE RAVENS” titlesize=”25px” titleclr=”#8224e3″ icon=”fa fa-dot-circle-o” iconclr=”#8224e3″][/vc_headings]

2019

14-2, πρώτοι στην AFC North. Αποκλείστηκαν από τους Titans στο divisional round με σκορ 12 – 28.

Προπονητής

John Harbaugh (13ο έτος)

Σημαντικότερη προσθήκη

Calais Campbell (DE)

Σημαντικότερη αποχώρηση

Marshal Yanda (OL)

Rookie class of 2020

Δείτε τη στις Βαθμολογίες της AFC

Λόγοι αισιοδοξίας

Η περυσινή εντυπωσιακή πορεία των Ravens είναι ο μεγαλύτερος λόγος αισιοδοξίας. Σε συνδυασμό με το ότι η επίθεση έμεινε σχεδόν ανέπαφη από πέρσυ, δίνει μια εγγύηση οτι η ομάδα θα σκοράρει με ευχέρεια και φέτος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια σεζόν, που η προετοιμασία των ομάδων είναι σαφώς ελλειπής, και τα περιθώρια προσαρμογής είναι ελάχιστα.

Τι μπορεί να πάει στραβά

Η άμυνα. Μπορεί ο Campbell να προσθέτει δύναμη και εμπειρία στη defensive line, αλλά είναι και 30+. Η αποδέσμευση του Earl Thomas λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, πιθανόν να αφήσει κενά στα μετόπισθεν. Αυτό μπορεί να στοιχίσει παιχνίδια, ειδικά στην αρχή της σεζόν, αν η επίθεση δε μπορέσει να “ρεφάρει” το σκοράρισμα των αντιπάλων.

Πρόβλεψη

11-5, πρώτοι στην AFC North

[vc_headings style=”theme5″ lineheight=”0.5″ title=”CINCINNATI BENGALS” titlesize=”25px” titleclr=”#fe4e00″ icon=”fa fa-dot-circle-o” iconclr=”#fe4e00″][/vc_headings]

2019

2-14, τελευταίοι στην AFC North, δεν προκρίθηκαν στα playoffs.

Προπονητής

Zac Taylor (2ο έτος)

Σημαντικότερη προσθήκη

Trae Waynes (CB)

Σημαντικότερη αποχώρηση

Darqueze Dennard (CB)

Rookie class of 2020

Δείτε τη στις Βαθμολογίες της AFC

Λόγοι αισιοδοξίας

Ο κυριότερος λόγος αισιοδοξίας ειναι το ταλέντο που συσσωρεύουν οι Bengals. Σαφώς σε κλίμα ανασύνταξης, φρόντισαν να κάνουν καλές επιλογές στο ντραφτ, και να υπογράψουν οκτώ free agents. Ταυτόχρονα κράτησαν και τον A.J. Green, χάνοντας ουσιαστικά μόνο δύο σημαντικούς αμυντικούς παίκτες.

Φυσικά, τα μάτια όλων θα είναι πάνω στον Joe Burrow, τον οποίον οι Bengals επέλεξαν στο νο 1 του ντραφτ. Ο νεαρός quarterback θα αναλάβει από το πρώτο παιχνίδι να χαράξει μια νέα εποχή για την ομάδα.

Τι μπορεί να πάει στραβά

Τα πάντα! Πολλοί νέοι παίκτες, χωρίς τον απαραίτητο χρόνο και τα παιχνίδια που χρειάζονται για να δέσουν. Και πολλή απειρία, με πρώτον τον Burrow. Δε θα είναι εύκολα τα πράγματα για την ομάδα, ειδικά στις αρχές της σεζόν, ώσπου να αρχίσει να ρολλάρει. Όσο προχωράει όμως η σεζόν, η ομάδα θα καλυτερεύει.

Πρόβλεψη

4-12, τελευταίοι στην AFC North

[vc_headings style=”theme5″ lineheight=”0.5″ title=”CLEVELAND BROWNS” titlesize=”25px” titleclr=”#ff3c00″ icon=”fa fa-dot-circle-o” iconclr=”#ff3c00″][/vc_headings]

2019

6-10, τρίτοι στην AFC North, δνε προκρίθηκαν στα playoffs.

Προπονητής

Kevin Stefanski (1o έτος)

Σημαντικότερη προσθήκη

Austin Hooper (ΤΕ)

Σημαντικότερη αποχώρηση

Joe Schobert (LB)

Rookie class of 2020

Δείτε τη στις Βαθμολογίες της AFC

Λόγοι αισιοδοξίας

Το ταλέντο που έχουν στο ρόστερ. Ειδικά στην επίθεση η ομάδα είναι σχεδόν πλήρης, και έχει τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικά εκρηκτική. Η πρόσληψη ενός ευφυούς επιθετικού μυαλού ως κόουτς, θα δώσει αυτό το κάτι που έλλειπε πέρυσι. Τα πράγματα μπορεί να μην είναι το ίδιο αισιόδοξα αμυντικά, αλλά η επίθεση έχει τα φόντα να φέρει την ομάδα στον αφρό.

Τι μπορεί να πάει στραβά

Για τους Browns μιλάμε, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σαμποτάρουν οτιδήποτε καλό χτίζουν. Πέρσυ θεωρούνταν η ομάδα που θα σαρώσει, και τελικά τέλειωσαν τη σεζόν, με μόλις έξι νίκες. Η ελάχιστη προετοιμασία είναι επίσης εναντίον τους, αφού ο Stefanski δε θα έχει προλάβει να εγκαταστήσει το σύστημά του, και η άμυνα να δέσει με τα αρκετά νέα πρόσωπα που θα έχει.

Πρόβλεψη

8-8, τρίτοι στην AFC North

[vc_headings style=”theme5″ lineheight=”0.5″ title=”PITTSBURGH STEELERS” titlesize=”25px” titleclr=”#ffb612″ icon=”fa fa-dot-circle-o” iconclr=”#ffb612″][/vc_headings]

2019

8-8, δεύτεροι στην AFC North, δεν προκρίθηκαν στα playoffs.

Προπονητής

Mike Tomlin (14ο έτος)

Σημαντικότερη προσθήκη

Eric Ebron (ΤΕ)

Σημαντικότερη αποχώρηση

Javon Hargrave (DT)

Rookie class of 2020

Δείτε τη στις Βαθμολογίες της AFC

Λόγοι αισιοδοξίας

Οσο κι αν οι Steelers δείχνουν outsider, δεν είναι. Το σημαντικότερο είναι ότι το ρόστερ τους δεν έχει σημαντικές αλλαγές από πέρσυ, το οποίο είναι συν σε μια σεζόν που δε δίνει τα περιθώρια του χρόνου. Ειδικά η άμυνα έχει εξαιρετικούς παίκτες, και θα είναι και πάλι η βάση της ομάδας. Ο Μάικ Τόμλιν έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε οποιοδήποτε πρόβλημα, και να προετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα του να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Και τέλος, επιστρέφει και ο Big Ben.

Τι μπορεί να πάει στραβά

O Big Ben. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι, αλλά ακόμη κι αν είναι σε τοπ φόρμα, έχει δείξει ότι είναι επηρρεπής σε τραυματισμούς. Ένας νέος τραυματισμός φέτος, θα φέρει και πάλι ζόρια στην ομάδα, η οποία δεν έχει φροντίσει να έχει έναν καλό αντικαταστάτη πίσω του.

Πρόβλεψη

9-7, δεύτεροι στην AFC North

About The Author: gms

Μετά από περιπλάνηση χρόνων στο NBA και στο MLB, κατέληξε στο NFL την τελευταία δεκαπενταετία. Οπαδός των Cardinals, και στα καλά, και στα άσχημα. Γνωστό νυχτοπούλι, θα ξημερώσει κάθε Πέμπτη, Κυριακή και Δευτέρα! Οι Κυριακες του φθινοπώρου και του χειμώνα αποτελούν απλά ιεροτελεστία! Κατά τ' άλλα κοπανάει πληκτρολόγια τα τελευταία τριάντα χρόνια παριστάνοντας τον προγραμματιστή, περπατάει αδυσώπητα τους δρόμους της πόλης, και λατρεύει τις γάτες!