Talk the Talk, Walk the Walk

Ένας από τους αδιαμφισβήτητα καλύτερους αμυντικούς παίκτες των τελευταίων ετών είναι ο Richard Sherman. Με πολλές διακρίσεις και ένα Lombardi Trophy στις επιτυχίες του, η πορεία του Sherman στο άθλημα χαρακτηρίστηκε από αμφιλεγόμενες καταστάσεις αλλά και μια μεγάλη δύναμη μπροστά στις δυσκολίες. Με αφορμή την παρουσία του σε έναν ακόμα τελικό, πάμε να θυμηθούμε το πως έφτασε μέχρι εδώ.

Ο Richard Kevin Sherman γεννήθηκε το 1988 στο Compton της California και από μικρός έδειξε το ταλέντο του προς τον αθλητισμό. Με διακρίσεις στο football αλλά και στο στίβο, ο Sherman είχε μια λαμπρή πορεία στα εκπαιδευτικά του χρόνια. Η πορεία αυτή τον οδήγησε στο Stanford University με υποτροφία και καθ όλη τη διαμονή του εκεί, διέπρεψε τόσο στα αθλητικά όσο και στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Στο football ξεκίνησε ως Wide Receiver (υπό την καθοδήγηση του Jim Harbaugh) αλλά στην πορεία και λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο, έκανε την αλλαγή σε Cornerback και οδήγησε την ομάδα του Stanford σε μια από τις καλύτερες της χρονιές. Εκτός των αθλημάτων, ο Sherman ήταν πάντα και κοινωνικά ενεργός, βοηθώντας και ενθαρρύνοντας πολλούς συμμαθητές του να βελτιωθούν στα μαθήματα και στις προσπάθειες τους.

Το 2011 ο Richard Sherman επιλέχθηκε από τους Seattle Seahawks στον πέμπτο γύρο του NFL Draft. Η καθυστερημένη επιλογή του ( ήταν ο 25ος CB που επιλέχθηκε) τον εξόργισε και θεώρησε πως άξιζε πολλά παραπάνω από άλλους συναδέλφους του που επιλέχθηκαν πριν από εκείνον. Σε μια συνέντευξη του είχε δηλώσει: ” Σκεφτόμουν πως αυτό είναι γελοίο. Ποιος είναι ο λόγος να παίζεις καλά, εάν δεν μετράει; Έλεγα πως όταν μπω στο NFL, θα διαλύσω το πρωτάθλημα. Και αυτό κάνω από τότε.”. Μόλις στην δεύτερη του χρονιά με τους Seahawks, ο Sherman αποδείχθηκε ένας από τους καλύτερους Cornerbacks στο παιχνίδι. Στο Seattle, αποτέλεσε μέρος της θρυλικής Legion of Boom, όνομα που δόθηκε (αρχικά ) στην secondary της ομάδας. Με συμπαίκτες όπως Kam Chancellor και Earl Thomas, στα 7 χρόνια ύπαρξης της LOB, οι Seahawks είχαν 6 διαδοχικές winning seasons, 3 divisional τίτλους, 2 NFC Championships καθώς και την κατάκτηση του Super Bowl XLVIII εναντίον των Denver Broncos. Η άμυνα εκείνης της εποχής έχει μείνει πλέον ως μια από τις καλύτερες όλων των εποχών στην ιστορία του NFL.

Το τέλος της πορείας του στο Seattle ήρθε το 2017 με έναν μεγάλο τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα. Με μια δύσκολη περίοδο αποθεραπείας και επαναφοράς του επιπέδου του σαν αθλητή, ο Sherman επέστρεψε στο NFL με τους San Francisco 49ers. Η πορεία του στο SF ξεκίνησε μέτρια, με την δεύτερη του χρονιά να συνοδεύεται από επιτυχίες και μια διαδρομή που καταλήγει στο Miami και στον τελικό, μάλιστα με τελευταία πράξη του αγώνα για το NFC Championship να είναι ένα interception σε πάσα του Rodgers.

Μέσα στα χρόνια, ο Richard Sherman έχει απασχολήσει πολλάκις τα μέσα, για πράγματα εκτός του αθλητισμού. Έχει εμπλακεί σε καυγάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και δηλώσεις που έχουν προκαλέσει σάλο. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η post game συνέντευξη με την Erin Andrews όπου ο Sherman αυτο-αποκαλέστηκε “ο καλύτερος corner στο παιχνίδι” και έκανε προκλητικές δηλώσεις για τον Michael Crabtree, receiver των 49ers. Το γεγονός αυτό, είναι και ένας λόγος που η προσθήκη του στην ομάδα του San Francisco, δεν έγινε αποδεκτή με θερμά σχόλια από τους φίλους της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του φαίνεται να έχει δημιουργήσει ένα “επιθετικό” προφίλ προς τα media και ο ίδιος έχει δηλώσει πως μεγαλώνοντας είχε ως πρότυπο τον Muhammad Ali. Έχει πει μάλιστα πως ο Ali είχε καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι του ανταγωνισμού και πως ήξερε πως να παρουσιάζει μια persona που διασκέδαζε τους θεατές, δημιουργούσε ηγετική αίσθηση αλλά και έριχνε ψυχολογικά τους αντιπάλους του πριν το παιχνίδι. Όμως παρ όλη αυτή την εικόνα, ο Sherman είναι γνωστός ως ένας πολύ καλός συμπαίκτης, ένας άνθρωπος με κοινωνική ευαισθησία καθώς και ένας από τους καλύτερους, αντικειμενικά, παίκτες που έχει βγάλει το NFL τα τελευταία χρόνια. Όπως λένε και στις ΗΠΑ, “Talk the Talk, Walk the Walk”. Ο Richard Sherman μπορεί να έχει “μεγάλο στόμα” αλλά πάντα φρόντιζε να αποδεικνύει τον εαυτό του και το ταλέντο του και μέσα στο γήπεδο.

About The Author: John S.

Λάτρης του NFL και πολλών άλλων πραγμάτων που έρχονται απο τις Η.Π.Α. Οπαδός των Baltimore Ravens εδώ και πολλά χρόνια από όταν και ανακάλυψε το άθλημα. Χιούμορ, ηρεμία και ισορροπία οι βάσεις της καθημερινότητας του. Όταν δεν παρακολουθεί football, θα τον πετύχετε να βλέπει κάποια σειρά/ταινία ή να παίζει κάποιο πρόσφατο game.