Green Bay Packers: 5 οδηγίες για να κερδίσουν τους πρωταθλητές!

Κυριακή 18 Ιανουαρίου και σήμερα στο Centurylink Field θα αναμετρηθούν οι Seattle Seahawks με τους Green Bay Packers, ένα παιχνίδι που θα αναδείξει τον νικητή της NFC και θα του δώσει το εισιτήριο για το Superbowl. Για μια από τις δύο ομάδες η σεζόν θα έχει ανοίξει και κλείσει με το ίδιο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στο παιχνίδι που άνοιξε την φετινή σεζόν στο NFL, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι κέρδισαν εύκολα 36-16. Το Green Bay έχει χάσει και τα 2 προηγούμενα παιχνίδια απέναντι στους Seahawks, την περσινή σεζόν με 17-10 και την προπέρσινη με 14-12 (με το περιβόητο Hail Mary).packers25  14 spt wood Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι Packers για να μπορέσουν να φύγουν νικητές από μια από τις πιο δύσκολες έδρες απέναντι στους πρωταθλητές; Φυσικά αυτό δεν είναι ένα πράγμα. Για να κερδίσεις τους Seahawks πρέπει να κάνεις ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Οι 2 ομάδες είναι διαφορετικές απο αυτές που έπαιξαν το παιχνίδι στην αρχή της σεζόν. Ειδικά οι Packers που έχουν βελτιωθεί αισθητά από τότε. Το να παίξουν όμως απλά καλύτερα δεν αρκεί. Ας δούμε λοιπόν 5 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουν:
  • Πρώτο και πιο σημαντικό είναι να αποφύγουν πάση θυσία τα λάθη. Οι Seahawks είναι ομάδα που σε πνίγει με την άμυνα της. Οι παίχτες τους σε κάθε play κυνηγάνε το turnover και γιαυτό σε αυτόν τον αγώνα οι επιθετικοί των Packers πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να προστατεύουν την μπάλα. Τις καλύτερες πιθανότητες νίκης τους δίνει να μην κάνουν κανένα λάθος προφανώς, αλλά τουλάχιστον πρέπει να τελειώσουν τον αγώνα με λιγότερα λάθη από τους Seahawks. Και οι πρωταθλητές δεν κάνουν συχνά λάθη. Σημείωση ότι το να αποφύγουν τα λάθη δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να παίξουν συντηρητικά.
  • Να καταφέρουν να τρέξουν την μπάλα. Στον πρώτο αγώνα οι Packers απέτυχαν να τρέξουν με τον Lacy να είναι σε κακή κατάσταση. Όμως είπαμε, είναι άλλο παιχνίδι το σημερινό και η OL των τυριών έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Το ίδιο και ο Lacy. Οι πρωταθλητές έχουν χάσει 4/6 παιχνίδια όταν οι αντίπαλοι τους έτρεξαν για πάνω από 100 γυάρδες. Η επίθεση τους πρέπει να παίζει με μια ισορροπία και να κουράσει την αντίπαλη άμυνα κάνοντας τα drive τους μεγαλύτερα σε διάρκεια.Eddie+Lacy+Green+Bay+Packers+v+Seattle+Seahawks+sjZyEKg0HXOl
  • Πολύ σημαντικό είναι το ξεκίνημα. Τα συνεχόμενα 3 and out απαγορεύονται, γιατί δίνουν καλό field position στους Seahawks. Είναι μέσα στο πλάνο τους αυτό για να βοηθήσουν την επίθεση τους. Επομένως οι Packers πρέπει να μπουν στο παιχνίδι και να κερδίσουν γυάρδες αμέσως. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιτεθούν απο νωρίς με όλα τα όπλα τους. Το μάθημα τους το πήραν την προηγούμενη φορά και μάλλον δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος να μην πασάρουν απο την πλευρά που καλύπτει ο Sherman. Αυτό μόνο την άμυνα των Seahawks βοήθησε, αφού τελικά είχαν μόνο μισό γήπεδο για να καλύπτουν. Αν ο Eli Manning μπορεί να σημαδεύει τον Sherman και να έχει επιτυχία ολοκληρώνοντας πάσες στον Odell Beckham, τότε μπορεί να το κάνει σίγουρα και ο Rodgers αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή προστασία ώστε να έχει χρόνο να βρει το σωστό receiver.
  • Αμυντικά οι Packers πρέπει να μην δώσουν μεγάλα plays. Η Carolina τους έπαιζε πολύ καλά στην άμυνα και όμως προδόθηκαν από μερικά μεγάλα plays. Με τον τρόπο που παίζει ο Wilson οι Seahawks τα κυνηγάνε αυτά σε μεγάλο βαθμό και πολύ συχνά κάνουν την διαφορά σε μια όχι και τόσο φοβερή επίθεση. Ανάγκασε τους να κατέβουν όλο το γήπεδο για να σκοράρουν. Εκεί είναι που δυσκολεύονται συνήθως οι πρωταθλητές.
  • Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό να κάνουν καλά tackles. Είναι δύσκολο να σταματήσεις τον Lynch, ναι! Αλλά αν έχεις 18 missed tackles δεν μπορείς να περιμένεις να σταματήσεις κανέναν. Έτσι έγινε και στον προηγούμενο αγώνα όπου ο Lynch κέρδισε τις μισές του γυάρδες αφού πρώτα είχε σπάσει κάποιο tackle. Δεν περιμένει κανείς να σταματήσουν εντελώς τον Lynch αλλά σε αυτόν τον τομέα πρέπει να εμφανίσουν μεγάλη βελτίωση και να τον περιορίσουν.lynchpackers
Αν λοιπόν οι Packers εμφανιστούν όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο και καταφέρουν να κάνουν αυτά τα πράγματα τους βλέπω να φεύγουν νικητές και πρωταθλητές της NFC! Σε άλλη περίπτωση οι Seahawks θα έχουν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους και θα πηγαίνουν για το repeat στην Αrizona. Αναμένεται ένα μεγάλο παιχνίδι, όπως και το Patriots-Colts, οπότε ας απολαύσουμε την προτελευταία Κυριακή της φετινής σεζόν. ΥΓ: Για το preview και των 2 championship games εδώ!

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.