Το football είναι και πάλι εδώ με τον αγώνα ανάμεσα σε Baltimore Ravens και Chicago Bears!

Σήμερα η αγωνιστική δράση του NFL football επιστρέφει στους δέκτες μας, έστω και με ενα “φιλικό” παιχνίδι της preseason. Είναι και αυτό μια αρχή, καθώς έπειτα από το Super Bowl LII η free agency και το draft μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας. Το πρώτο παιχνίδι της preseason ανάμεσα στους Baltimore Ravens και τους Chicago Bears έχει άρωμα Hall of Fame, μιας και οι Ray Lewis και Brian Urlacher, δύο εκ των κορυφαίων linebackers στην ιστορία του NFL, εισάγονται στο πάνθεον του Pro Football Hall of Fame την εβδομάδα που διανύουμε. Ο Brian Urlacher αγωνίστηκε στους Bears για 13 χρονιές από το 2000 έως και το 2012, και σημείωσε 1,353 tackle, 41.5 sack, 22 interception, ενώ πέτυχε και δύο touchdown. Με οκτώ συμμετοχές στο Pro Bowl (2000–2003, 2005, 2006, 2010, 2011) και τους δύο τίτλους NFL Defensive Rookie of the Year (2000), NFL Defensive Player of the Year (2005), που όλοι οι αμυντικοί ονειρεύονται, ο Urlacher αποτελεί έναν θρύλο για τους Chicago Bears. O Ray Lewis είναι και αυτός ένας θρύλος για τους Ravens, και αποτέλεσε μέλος της από το ξεκίνημά της το 1996 έως και to 2012, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα Super Bowl, ώντας Super Bowl MVP το 2000. Ατομικά ο Ray Lewis σημείωσε 2,061 tackle, 41.5 sack, 31 interception, πετυχαίνοντας και 3 touchdown.

Τι περιμένουμε να δούμε από το σημερινό παιχνίδι;

Αρχικά δεν θα δούμε όλα τα αστέρια να αγωνίζονται και από τις δύο ομάδες, και σίγουρα δεν θα δούμε πάρα πολλά δυναμικά μαρκαρίσματα. Αυτό ευνοεί τα επιθετικά σχέδια και των δύο προπονητών, και ιδιαίτερα του νέου Head coach των Bears Matt Nagy, ο οποίος έχει ως βασικό στόχο την αξιoποίηση του Mitchell Trubisky, βασικό QB. Ο νέος προπονητής των Bears θα προσπαθήσει να εφαρμόσει ότι έμαθε στο Kansas City δίπλα στον Andy Reid, και να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, και θα προσπαθήσει να βγάλει από την ξηρασία την ομάδα του Chicago. Βέβαια τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας Naggy – Trubisky δεν είναι πολυ ενθαρρυντικά, μιας και τα επιθετικά σχέδια  που παρουσιάστηκαν στην προετοιμασία είναι πάρα πολλά, και η πίστωση χρόνου ίσως είναι το πρώτο βήμα για την βελτίωση της εικόνας των Bears.

Από την άλλη πλευρά οι Ravens, έχουν κινηθεί αρκετά δυναμικά στο φετινό draft, με προτεραιότητα την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής. Η επιλογή των Hayden Hurst, Lamar Jackson, Orlando Brown, Jordan Lasley και Jaleel Scott αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των Ravens για το 2018 ώστε να παρουσιαστούν πιο δυνατοί επιθετικά Ravens, οι οποίοι την προηγούμενη χρονιά απογοήτευσαν με τα αποτελέσματά τους. Επίσης να προσθέσουμε και την απόκτηση του έμπειρου Michael CrabTree στο ρόστερ της ομάδας, έναν αθλητή που μάλλον δεν θα δούμε να αγωνίζεται απόψε. O John Harbaugh θα έχει πολλά να δοκιμάσει, και κυρίως στην θέση του QB, μιας και οι Joe Flacco, Lamar Jackson και Robert Griffin III διεκδικούν την φανέλα του βασικού για το 2018. Ο Head Coach βέβαια δήλωσε ότι ο Joe Flacco θα είναι αυτός που είναι στην θέση Νο1, αλλά όλα είναι ανοιχτά, μιας και φέτος θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό για την θέση του. Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε πως οι τρεις QB θα “δέσουν” μεταξύ τους.

Απόψε στο Canton του Ohio θα δούμε τον πρώτο, αν και ανεπίσημο, αγώνα του 2018, και αυτό σημαίνει και στοιχηματισμός, εάν βέβαια έχει μείνει τίποτα από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Έξυπνος στοιχηματισμός στο over του αγώνα, μιας και η νίκη αποτελεί μεγάλο ρίσκο. Καμμία ομάδα δεν ρισκάρει να κερδίσει τον αγώνα, αλλά να χάσει βασικές μονάδες του ρόστερ της. Οι 33.5 πόντοι είναι αρκετά χαμηλό όριο, και εφόσον οι Urlacher και Lewis θα φορούν μόνο τα πολιτικά τους ρούχα και όχι την στολή τους, τότε θα αφήσουν τους QB να κάνουν το παιχνίδι τους, σημειώνοντας αρκετούς πόντους.

Έπειτα από έξι μήνες αναμονή, το football είναι πάλι εδώ.

 

About The Author: Serdiegito

Οπαδός των Raiders, κάτι που κληρονόμησε από την οικογένεια. Όπως ο Πατσίνο στον Νονό, έτσι κι αυτός δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την μοίρα που του επέβαλε το σόι του και πιο συγκεκριμένα τα ξαδέρφια του που τον βασάνιζαν όταν ήταν μικρός (και μεγάλος). Γεννημένος στην Αμερική είναι Απόφοιτος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, γύριζε στο "ψηλέ" και πριν τον στρατό, έχει επενδύσει στο cross fit και χρησιμοποιεί χιούμορ και στον ύπνο του. Υπεύθυνος για τη μη παραγωγικότητα αρκετών υπαλλήλων χάρη στις αμέτρητες αστείες φωτό που στέλνει. Η θέση του Commisioner είναι το πάθος του, αν και δεν εχει ακόμη τίτλο....