Ανασκόπηση : Draft 2015

Αυτό ήταν!

To φετινό draft είναι παρελθόν και πλέον απομένουν μόνο οι αποκτήσεις των Undrafted Free Agents (UFAs) για να ξέρουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες από τα roster με τα οποία θα ξεκινήσουν οι ομάδες τα training camps τους

Μία πρωτόγνωρη διαδικασία, μιας και ήταν ο πρώτος χρόνος μακριά από τη Νέα Υόρκη, που είχε πολλές ειδήσεις, πολλά θέματα και εξίσου πολλά συμπεράσματα.

  • Η σημαντικότερη είδηση είναι φυσικά ότι οι δύο τελευταίες ομάδες που δεν είχαν QB, απέκτησαν. Ο Jameis Winston και ο Marcus Mariota είναι οι νέοι QB των Buccaneers και των Titans αντίστοιχα. Παρά τα σενάρια για trade down που αφορούσαν και τις δύο ομάδες, οι δύο ομάδες κράτησαν τις επιλογές τους.
  • Εκτός από τις δύο πρώτες ομάδες, πολύ καλές (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο), έκαναν όλες οι ομάδες στο πρώτο μισό του πρώτου γύρου. Ειδικότερα ομάδες με συνεχή παρουσία στις ψηλές θέσεις του draft και χαμηλές στις τελικές βαθμολογίες, όπως οι Jaguars, οι Raiders και οι Browns έκαναν επιλογές με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και αναμένονται να παρουσιαστούν βελτιωμένες.
  • Μεγάλη επιστροφή έκανε και η θέση του RB στον πρώτο γύρο, όπου οι Todd Gurley (#10) και Melvin Gordon (#15) επιλέχθηκαν στο πρώτο μισό του γύρου.
  • Μάλιστα η απόκτηση του Melvin Gordon προήλθε από το πρώτο trade στο φετινό draft. Ήταν ένα trade που “άργησε” περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στη σύγχρονη μορφή της διαδικασίας και ήταν το ένα από τα δύο που έγιναν στον πρώτο γύρο. Αμφότερες οι αποφάσεις για trade up των Chargers και των Broncos ήταν αμφιλεγόμενες.
  • Ίσως όμως το μεγαλύτερο θέμα στο draft ήταν η πτώση του Leonard Williams στο Νο 6 και στους Jets. Ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης της φετινής τάξης, είδε τους Jaguars στο No 3, τους Redskins στο Νο 5 και τους αγαπημένους του Raiders στο Νο 4 να του γυρίζουν την πλάτη για να καλύψουν άλλες, πιο σημαντικές, θέσεις ανάγκης. Αντίθετα οι Jets παρά το γεγονός ότι δεν τον χρειάζονταν άμεσα, μιας και υπάρχουν οι Sheldon Richardson και Mohammad Wilkerson στη θέση όπου αγωνίζεται, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τον αποκτήσουν.
  • Όπως και κάθε χρόνο υπήρχαν και οι παίκτες που έπεσαν λόγω προβλημάτων τραυματισμού ή συμπεριφοράς. Ο DE Shane Ray έπεσε στο No 23 του 1ου γύρου, ο Randy Gregory επιλέχθηκε από τους Cowboys στο τέλος του 2ου γύρου, ενώ ο ταλαιπωρημένος TJ. Clemmings επιλέχθηκε από τους Vikings στον 4ο γύρο.
  • Ειδική περίπτωση αποτελεί ο ΟΤ La’el Collins του LSU, του οποίου το όνομα είχε συμπεριληφθεί σε μία υπόθεση δολοφονίας μία ημέρα πριν από το draft. Ο ίδιος ο Collins μετά την πρώτη ημέρα και τον πρώτο γύρο είχε δηλώσει ότι αν δεν επιλεχθεί τη δεύτερη ημέρα στους 2ο και 3ο γύρο, δε θα υπέγραφε συμβόλαιο με καμία ομάδα ακόμα και αυτή τον επέλεγε. Στόχος του ήταν να καθαρίσει το όνομα του και είτε να δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο draft ή να επιλέξει ως UFA την ομάδα της αρεσκείας του.
Αναλυτικά όλοι οι γύροι του draft: [masterslider id=”13″]

About The Author: NFLgreece