Ανασκόπηση 5ης Εβδομάδας: Το κυρίως μενού

Μια ακόμα Κυριακή έφτασε στο τέλος της. Από την 5η αγωνιστική επιβίωσαν αήττητες 3 ομάδες. Οι Saints, οι Chiefs και οι Broncos. Πρώτη ήττα για τους Patriots και τους Seahawks, ενώ είχαμε και άλλες εκπλήξεις και μερικά πολύ καλά φινάλε. Ας δούμε όμως το πρόγραμμα της Κυριακής αναλυτικά.

New Orleans Saints at Chicago Bears: 26-18

Το παιχνίδι ήταν σκληρό με τους Saints να έχουν συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα και να φτάνουν σε μια εύκολη νίκη και το 5-0. Η αρχή ήταν δύσκολη με τους CB των Bears να κάνουν καλή δουλειά, αλλά τελικά ο Brees (288 γυάρδες, 2 td) βρήκε τις λύσεις στα πρόσωπα του Graham (135 γυάρδες) και του μεγάλου πρωταγωνιστή Pierre Thomas (36 γυάρδες, 55 recγυάρδες, 2 rectd). Με τις screen πάσες και τα matchup του TE του απέφυγε να ρισκάρει την playmakingικανότητα των πολύ καλών CB του Chicago. Από την άλλη ο Cutler (358 γυάρδες, 2 td, fumble) δέχθηκε φοβερή πίεση και δεν κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι. Μεγάλη εμφάνιση από τον δευτεροετή Jeffery (218 γυάρδες, td). Οι Bears έχασαν το 2ο συνεχόμενο παιχνίδι τους, έμειναν όμως στην κορυφή με 3-2 μαζί με τους Lions. Οι Saints συνεχίζουν τρένο και με τέτοιες εμφανίσεις δείχνουν ξεκάθαρα διεκδικητές της NFC.

Pierre Thomas

New England Patriots at Cincinnati Bengals: 6-13

Στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι άμυνες, με αυτή των Bengals να βγαίνει νικήτρια υποχρεώνοντας τον Brady (197 γυάρδες, int) και τους Patriots να μην σκοράρουν touchdown. Ούτε ο Dalton (212 γυάρδες, int) όμως τα πήγε καλύτερα που για δεύτερο παιχνίδι δεν κατάφερε να έχει καλή επαφή με τον AJ Green. Παρόλα αυτά οι Bengals κατάφεραν να σκοράρουν με τον GreenEllis και να πάρουν την νίκη. Πρώτη ήττα για τους Patriots, που δεν έχουν πείσει ακόμα και δείχνουν ότι θέλουν ακόμα δουλειά και περιμένουν την επιστροφή του Gronk. Οι Bengals έχουν πολύ καλή άμυνα και χάρη σε αυτή κατάφεραν να μείνουν στην κορυφή με τους Brownsκαι τους Ravens. Όμως για να έχουν ελπίδες για κάτι καλό πρέπει να βελτιώσουν αρκετά την επίθεση τους.

1381090443000-USATSI-7476187

Detroit Lions at Green Bay Packers: 9-22

Η κατάρα να μην μπορούν να κερδίσουν οι Lions στο γήπεδο των Packers καλά κρατάει. Οι Packers, μετά την bye week τους, ήξεραν ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι must win για να μην μείνουν πίσω στην διεκδίκηση της πρωτιάς της NFC North. Οι Lions έπαιζαν χωρίς τον Megatron και ο Stafford (262 γυάρδες, td) χωρίς το μεγάλο του όπλο δεν κατάφερε πολλά. Οι Packers είχαν τον έλεγχο του αγώνα και με τον Rodgers (274 γυάρδες, td) και τον Lacy (99 γυάρδες) πήραν μια εύκολη νίκη που τους έχει μισό αγώνα πίσω από τους Lions και τους Bears.

b99114194z.1_20131006221130_000_g072rb4q.1-0

Seattle Seahawks at Indianapolis Colts: 28-34

Καταπληκτικό παιχνίδι, με τους Colts να υποχρεώνουν στην πρώτη τους ήττα τους Seahawks. Ο Luck (229 γυάρδες, 2 td) δεν φοβήθηκε την secondary των Seahawks και την εξέθεσε. Μεγάλη βοήθεια πήρε από τον T.Y Hilton (140 γυάρδες, 2 td) που τους κράτησε στο παιχνίδι για να κάνουν την μεγάλη ανατροπή με ένα 11-0 στην 4η περίοδο. Οι Seahawks έκαναν καλό παιχνίδι επιθετικά με τον Wilson (210 γυάρδες, 2 td, int, 102 γυάρδες rush) να φαίνεται να κερδίζει την μάχη με τα πόδια του, όμως η τελευταία του ευκαιρία πήγε γρήγορα στα σκουπίδια μετά τον interception που πέταξε. Και οι 2 ομάδες είναι στο 4-1, με τους Colts να δείχνουν ότι μετά το trade του Richardson παίζουν ξεκάθαρα ως διεκδικητές του τίτλου.

Ο Luck βρίσκει τον T.Y. Hilton για το td..
Ο Luck βρίσκει τον T.Y. Hilton για το td..

Baltimore Ravens at Miami Dolphins: 26-23

Μεγάλη νίκη για τους πρωταθλητές που μένουν στην κούρσα για την πρωτιά στην κατηγορία τους, που θα δώσει και το εισιτήριο για τα playoff. Οι Ravens αποφάσισαν ότι πρέπει να τρέξουν με τον Rice (74 γυάρδες, 2 td), από το να πασάρουν. Και ο Flacco (269 γυάρδες, int) τους επιβεβαίωσε με μια ακόμα μέτρια (αν όχι κακή) εμφάνιση και ένα pick six που έκανε το 23-23 λίγο πριν το τέλος. Οι Dolphins ηττήθηκαν για 2η φορά συνεχόμενα πληρώνοντας, την κακή προστασία του Tannehill (307 γυάρδες, td) και τα drops των receiver τους. Με αυτή την ήττα οι Dolphins είναι στο 3-2, όμως δεν υπάρχει λόγος να τους πιάσει πανικός, αφού δείχνουν μια ομάδα που μπορεί να μπει στα playoff.

ray-rice-baltimore-ravens_3015453

Philadelphia Eagles at New York Giants: 36-21

Μπορεί να είναι 2 μόλις αγώνες πίσω στην χειρότερη κατηγορία για φέτος στο NFL, αλλά η χρονιά είναι ήδη χαμένη για τους Giants που έμεινα στο 0-5. Σε έναν αγώνα που ήταν μέσα στο παιχνίδι ο Eli (334 γυάρδες, 2 td, 3 int) στην 4η περίοδο πέταξε ένα int (υπήρχε penalty για facemask που έχασαν οι διαιτητές) και μετά όλη η ομάδα κατέρευσε. Οι Eagles στο πρώτο ημίχρονο με τον Vick (105 γυάρδες, 79 rushγυάρδες) και στο δεύτερο με τον Foles (197 γυάρδες, 2 td) απέφυγαν τα λάθη και έφυγαν θριαμβευτικά από το γήπεδο των αντιπάλων τους στο 2-3 και την πρώτη θέση της NFC East. Είναι δύσκολο πάντως να βάλουμε κάποιον φαβορί για την πρώτη θέση, βλέποντας όλες τις ομάδες να έχουν αρνητικό ρεκόρ.

Eagles Giants Football.JPEG-015ab

Jacksonville Jaguars at St Louis Rams: 20-34

Αναμενόμενη νίκη για τους Rams απέναντι στην χειρότερη ομάδα φέτος, τους Jaguars. H είδηση είναι ότι οι Jags σκόραραν 20 πόντους, και ότι ο προπονητής αποφάσισε να βγάλει τον Gabbert (181 γυάρδες, td, 2 int) για τον Henne (89 γυάρδες, td). Οι Rams ήταν ήρεμοι σε όλο των αγώνα, με τον Bradford (222 γυάρδες, 3 td) να βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του και να δίνει μια εύκολη νίκη στην ομάδα του. Στο 2-3 οι Rams που δεν μπορούν να ελπίζουν σε κάτι φέτος, ειδικά έτσι όπως παίζει η άμυνα τους.

Ο Gabbert πετάει στην redzone το interception και κάνει έξαλο τον προπονητή του..
Ο Gabbert πετάει στην redzone το interception και κάνει έξαλο τον προπονητή του..

Kancas City Chiefs at Tennessee Titans: 26-17

Απουσία του Locker οι Titans δεν κατάφεραν να εκμεταλευτούν την δυνατή τους έδρα και έχασαν από τους Chiefs. Αντικαταστάτης του ο Fitzpatrick (247 γυάρδες, td, 2 int, rushtd) που δεν κατάφερε να περιορίσει τα λάθη που συνήθως στοιχίζουν στην ομάδα. Οι Chiefs με πρωταγωνιστή τον Charles (108 γυάρδες, td) πήραν την 5η νίκη τους και έμειναν αήττητοι. Εντυπωσιακό ξεκίνημα από την ομάδα που πέρσι ήταν η χειρότερη του πρωταθλήματος και φέτος πάει για να μπει στα playoffμέσα από μια πολύ δύσκολη κατηγορία που έχει τους Broncos μέσα.

1381092611000-USP-NFL-Kansas-City-Chiefs-at-Tennessee-Titans

Carolina Panthers at Arizona Cardinals: 6-22

Μπορεί ο Palmer (175 γυάρδες, 1 td, 3 int) να έκανε κακό παιχνίδι, όμως η άμυνα των Cardinals ήταν εκεί για να τον ξελασπώσει για τα καλά. Η πολύ καλή άμυνα των Panthers έδινε και αυτή όλη μέρα ευκαιρίες στον Newton (308 γυάρδες, 3 int, fumble) όμως η άμυνα των Cardinals τις έπαιρνε πίσω με όλους τους τρόπους. Αυτή ήταν που ουσιαστικά έδωσε την 3η νίκη στους Cardinals για το 3-2 ρεκόρ και την 2η θέση στην NFCWest. Αν και η επίθεση μπορέσει να βρει τα πατήματα της στο σύστημα του Bruce Arians, οι Cardinals μπορούν να εκπλήξουν πολύ κόσμο.

Cam Newton, Calais Campbell

Denver Broncos at Dallas Cowboys: 51-48

Σε ένα ματς που είχε από τα πιο υψηλά σκορ στην ιστορία του NFL οι Broncos κατάφεραν και κέρδισαν και έμειναν αήττητοι. Το παιχνίδι ήταν φοβερό με τις επιθέσεις να διαλύουν τις αντίπαλες άμυνες. O Romo πάσαρε για 506 γυάρδες και 5 td για τους Cowboys, όμως με το σκορ στο 48-48 κατάφερε να καταστρέψει (για μια ακόμα φορά) την φοβερή του βραδιά πετώντας ένα interception που έδωσε την νίκη στους Broncos. O Manning (414 γυάρδες, 4 td, int, rushtd) έριξε και αυτός το 1ο int στην τρομερή σεζόν που κάνει, όμως κατάφερε στο τέλος να φύγει με μια τεράστια νίκη σπαταλώντας τον χρόνο για το νικητήριο field goal. Οι Broncos φαίνονται το απόλυτο φαβορί, περνώντας από μια δυνατή έδρα. Από την άλλη οι Cowboys έχασαν σπουδαία ευκαιρία να κερδίσουν ένα ματς που δεν υπολόγιζαν και να μείνουν μόνοι πρώτοι στην NFC East.

O Peyton Manning ξεγελάει τους πάντες και περπατάει για το σκοράρισμα..
O Peyton Manning ξεγελάει τους πάντες και περπατάει για το σκοράρισμα..
Ο Romo δίνει την νίκη στους Broncos..
Ο Romo δίνει την νίκη στους Broncos..

Houston Texans at San Francisco 49ers: 3-34

Συντριβή για τους Texans μέσα στον γήπεδο των 49ers, που τους έφερε στο 2-3 και σε πολύ δύσκολη θέση για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι 49ers έκαναν πάρτυ, ειδικά στην άμυνα τους. Υπεύθυνος ο Schaub (173 γυάρδες, 3 int) που είχε για 4ο αγώνα συνεχόμενο 1 picksixκαι ανάγκασε τον προπονητή του να τον αλλάξει. Επιθετικά οι 49ers ήταν πολύ προσεχτικοί, τρέχοντας κυρίως την μπάλα με τον Gore (81 γυάρδες, td). O Kaepernick έκανε καλή εμφάνιση πασάροντας για 113 γυάρδες και 1 td. Πλέον η ομάδα του SF βρίσκεται στο 3-2, 1 αγώνα πίσω από τους Seahawks.

Στο πρώτο drive του αγώνα ο Schaub ρίχνει το 4ο συνεχόμενο pick six..
Στο πρώτο drive του αγώνα ο Schaub ρίχνει το 4ο συνεχόμενο pick six..

San Diego Chargers at Oakland Raiders: 17-27

Στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του ο Pryor (221 γυάρδες, 2 td) οδήγησε την ομάδα του στην 2η νίκη της. Ο Pryor ήταν πάρα πολύ καλός, αλλά ουσιαστικά την νίκη έδωσε η άμυνα των Raiders που ανάγκασε τους Chargers σε 5 λάθη. Ο Rivers (411 γυάρδες, 2 td, 3 int) έκανε τα πιο πολλά, κάνοντας το χειρότερο φετινό του παιχνίδι και δίνοντας την νίκη στους αντιπάλους του, καταστρέφοντας την δική του προσπάθεια να μείνουν οι Chargers στο παιχνίδι. Η νίκη των Raiders έφερε και τις 2 ομάδες στο 2-3, αρκετά μακριά από τους Broncos και Chiefs που έχουν ξεφύγει στο 5-0.

RaiderLeap_1381143031550_1051332_ver1.0_640_480

About The Author: NFLgreece