Ανασκόπηση 3ης Εβδομάδας: Το κυρίως μενού

Τρίτη εβδομάδα, πριν ξεκινήσουν τα bye των ομάδων, για το NFL με πολλές εκπλήξεις και πολλά ματς να κρίνονται για μια ακόμα φορά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μετά από τρεις αγωνιστικές λοιπόν έχουμε βγάλει τα πρώτα μας συμπεράσματα για τις ομάδες, αλλά μην ξεχνάμε ότι στον κόσμο του NFL δεν μπορείς να προδικάζεις τίποτα. Άλλωστε είναι πολύ νωρίς για να καταδικάσεις κάποια ομάδα, ή να την βγάλεις φαβορί για το Superbowl. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ματς της Κυριακής.

St Louis Rams at Dallas Cowboys: 7-31

Εύκολη νίκη για τους Cowboys που δείχνουν ότι όταν μπορούν να τρέξουν καλά την μπάλα, όλα γίνονται πιο εύκολα. Ο Murray με παράδοση απέναντι στους Rams, ήταν ο πρωταγωνιστής τρέχοντας για 175 γυάρδες και 1 td. Η πολύ καλή στα χαρτιά άμυνα των Rams όμως απογοήτευσε καθώς δέχτηκε για 2ο σερί παιχνίδι 31 πόντους. Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να χρειάζεται την επίθεση για να μείνει στο ματς. Ο Bradford (240 γυάρδες, td) και η παρέα του δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να μείνουν μέσα στο παιχνίδι και η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Οι Cowboys πήραν κεφάλι στην NFC East με τους Rams να μένουν πίσω με 1-2 ρεκόρ.

181566655

Houston Texans at Baltimore Ravens: 9-30

Μεγάλη μέρα στο γήπεδο των Ravens, με την ομάδα να βραβεύει τον Ray Lewis για την προσφορά του στην ομάδα, βάζοντας το όνομα του στο λεγόμενο ring of honor. Φυσικά ήταν μεγάλη μέρα και εξαιτίας της επιστροφής του έταιρου ηγέτη της άμυνας Ed Reed ως αντίπαλος για πρώτη φορά. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τους Ravens που έμειναν πίσω στο σκορ με 6-0 και η επίθεση δεν είχε λύσεις, με τον Flacco (171 γυάρδες) για μια ακόμη φορά να μην δικαιολογεί τα εκατομύρια που πήρε. Την λύση όμως έδωσε η άμυνα και τα special teams που σκόραραν από μια φορά και έδωσαν μεγάλο προβάδισμα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Texans είχαν όμως και αυτοί την επίθεση τους σε κακή μέρα με τον Schaub (194 γυάρδες, int) να μην μπορεί να βρει επαφή με τους receiverτου και εν τέλει να περιορίζονται σε 3 field goal που τους καταδίκασαν στην πρώτη τους ήττα. Μην ξεχνάμε ότι την γλίτωσαν παρά τρίχα τις προηγούμενες 2 αγωνιστικές. Με λίγα λόγια και οι δύο ομάδες παραμένουν ερωτηματικό στο 2-1, με τους πρωταθλητές να δείχνουν επιτέλους σημείο ζωής. Όμως αν δεν πάρει μπροστά η επίθεση τα προβλήματα έρχονται.

Ray Lewis, Ed Reed

New York Giants at Carolina Panthers: 0-38

Ντροπιαστική ήττα για τους Giants απέναντι στους Panthers που και αυτοί ήθελαν μια μεγάλη νίκη για να μην χαθεί ο έλεγχος στην ομάδα. Ο Cam Newton (223 γυάρδες, 3 td, int, 45 rush γυάρδες, rusht d) έκανε μεγάλο παιχνίδι με τον Williams να τον βοηθάει από το έδαφος με 120 γυάρδες. H άμυνα των Giants κρατούσε στην αρχή καλά, αλλά η αναποτελεσματικότητα της επίθεσης είχε φανερή επίδραση πάνω τους όσο περνούσε ο χρόνος. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης η DL των Panthers που έκανε πλάκα στην απαράδεκτη OL των Giants μετρώντας 6 sack στο πρώτο ημίχρονο. Ο Manning από τύχη έφυγε “ζωντανός” από το γήπεδο πασάροντας για 119 γυάρδες και 1 int. Οι Giants δεν έχουν μείνει πολύ πίσω παρά το 0-3, αλλά οι εμφανίσεις τους δεν δίνουν καμία ελπίδα. Οι Panthers απέφυγαν τις μουρμούρες και πήραν την πρώτη τους νίκη που έχασαν στο παραπέντε στα προηγούμενα παιχνίδια.

panthers_giants.jpg.size.xxlarge.letterbox

 Detroit Lions at Washington Redskins: 27-20

Παρά το καλό ξεκίνημα της άμυνας των γηπεδούχων, που σκόραρε με ένα interception του Hall, o Stafford (385 γυάρδες, 2 td, int) έκανε πάρτυ με την secondary και έδωσε την νίκη στην ομάδα του. 2 receiver του τελείωσαν με πάνω από 100 γυάρδες (Burleson, Megatron). Από την άλλη ο RG3 (326 γυάρδες, int, 37 rush γυάρδες, fumble) δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του για μια ακόμη αγωνιστική και έτσι οι Redskinsείναι πλέον στο 0-3. Είναι νωρίς ακόμα για την NFC Eastαλλά τα πράγματα δυσκολεύουν για τους γηπεδούχους. Oι Lions είναι στο 2-1 κάτω από τους Bears, αλλά πάνω από Packers, Vikings και φέτος δείχνουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω.

San Diego Chargers at Tennessee Titans: 17-20

Φοβερό παιχνίδι που κρίθηκε το τελευταίο λεπτό, μετά από ένα φανταστικό driveτων Titans με πρωταγωνιστή τον Locker (299 γυάρδες, td, 68 rush γυάρδες, rush td) να πασάρει για 34 γυάρδες στον Hunter. Το παιχνίδι ήταν κλειστό σε όλη την διάρκεια, με τους Chargers να βρίσκονται συνέχεια μπροστά στο σκορ. Ο Rivers έκανε ένα μεστό παιχνίδι πασάροντας για 184 γυάρδες και 1 td, όμως δεν βοήθησε την ομάδα του να διασφαλίσει το αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να γίνει η ανατροπή. Οι Titans πήγαν στο 2-1, ενώ οι Chargersπου έχουν χάσει 2 δικά τους παιχνίδια είναι στο 1-2.

iewewvKxXAp

Atlanta Falcons at Miami Dolphins: 23-27

Οι Dolphins ενθουσιάζουν. Το είπαμε και την προηγούμενη αγωνιστική, το λέμε και τώρα. Ο Tannehill (236 γυάρδες, 2 td, int) δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του, όπως έκανε στο τελευταίο driveπου έδωσε την νίκη στην ομάδα του με την πάσα του στον Sims. H άμυνα και αυτή δείχνει σε καλή κατάσταση, καθώς κράτησε τους Falcons στους 23 πόντους και ανέκοψε τον Ryan (231 γυάρδες, 2 td, int) και την παρέα του στο τελευταίο drive. Οι Falcons έπεσαν στο 1-2 και έμειναν 2 παιχνίδια πίσω από τους Saints. Οι Dolphins είναι μαζί με τους Patriots στο 3-0 και μένει να δούμε αν μπορούν να κρατήσουν αυτά τα επίπεδα απόδοσης.

GameWinning

Green Bay Packers at Cincinnati Bengals: 30-34

Τεράστια νίκη για τους Bengals σε ένα φοβερό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος με ένα αμυντικό play. Πιο συγκεκριμένα οι Bengals βρέθηκαν στο τέλος της 3ης περιόδου με την πλάτη στον τοίχο καθώς έχαναν με 14-30 από την ομάδα του Rodgers (244 γυάρδες, td, 2 int) που είχε εκμεταλευτεί τα περισσότερα λάθη των αντιπάλων τους. Και όμως με τον Dalton (235 γυάρδες, 2 td, int) να βρίσκει επιτέλους επαφή με τους receiverτου πέτυχαν 13 πόντους συνεχόμενους. Αυτοί όμως δεν ήταν αρκετοί. Εκεί έδωσε την λύση η άμυνα με ένα δικό της σκοράρισμα μετά από fumble return για 58 γυάρδες από τον Newman και μαζί και την νίκη. Αμφιλεγόμενο είναι αν οι Packers έπρεπε να παίξουν το 4 and 1 σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Packers έμειναν 2 παιχνίδια πίσω από τους Bears και η Bengals στην κορυφή με τους Ravens.

packers-fumble-against-bengals-full-play

Cleveland Browns at Minnesota Vikings: 31-27

Και οι δύο ομάδες ήταν στο 0-2. Οι Browns αποδεκατισμένοι μετά το trade του Richardson και αναγκασμένοι να ξεκινήσουν με τον Hoyer QB. Οι Vikings έτοιμοι να ξεκινήσουν ένα σερί για να μην χάσουν νωρίς το τρένο, απόλυτο φαβορί στο ματς. Και όμως οι Browns με καρδιά κατάφεραν να κερδίσουν το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα με πάσα του Hoyer (321 γυάρδες, 3 td, 3 int)  στον Cameron (66 γυάρδες, 3 td). Μεγάλο play του αγώνα το fake field goal που κατέληξε στο 2 td του Cameron, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Vikings παρότι έμειναν αρκετά πίσω στο σκορ, κατάφεραν να το γυρίσουν με τον Ponder (228 γυάρδες, int, 46 rush γυάρδες, 2 rush td) να τρέχει αρκετά σε αυτό το παιχνίδι. Όμως δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας και το πλήρωσαν, καθώς η άμυνα δεν άντεξε στο τέλος. Οι Browns έκαναν μια νίκη, αλλά δεν έχουν ελπίδες για πολλά. Σίγουρα δεν είναι η χειρότερη ομάδα. Οι Vikings με το 0-3 βλέπουν τις ελπίδες τους για τα playoff να λιγοστεύουν επικίνδυνα.

130922-jordan-cameron-cp2

Arizona Cardinals at New Orleans Saints: 7-31

Οι Cardinals προηγήθηκαν με 7-0 με ένα τρέξιμο για 3 γυάρδες του Smith, όμως ο Palmer (187 γυάρδες, 2 int) και η παρέα του δεν κατάφεραν να προσθέσουν άλλους πόντους στο παιχνίδι. Έτσι το παιχνίδι έγινε εύκολο για την ομάδα του Brees (342 γυάρδες, 3 td, int, rushtd) που δεν αντιμετώπισε δυσκολίες από την καλή άμυνα των Cardinals. O Brees βασίστηκε στον Graham και πάλι που είχε 9 receptions για 134 γυάρδες και 2 td. Οι Saints μετά την περσινή απογοητευτική σεζόν έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά με 3-0, ενώ οι Cardinals έμειναν στο 1-2.  

Tampa Bay Buccaneers at New England Patriots: 3-23

Με τον Freeman (19/41, 236 γυάρδες, int) να κάνει πολύ κακή εμφάνιση για μια ακόμα φορά, οι Bucs έχασαν εύκολα από τους Patriotsπου τους κράτησαν στους 3 πόντους. O Brady (225 γυάρδες, 2 td, int) από την άλλη βρήκε επιτέλους επαφή με τους rookiereceivers.O Thompkins υποδέχθηκε 2 td, ενώ ο Dobson έπιασε 7 πάσες. Εύκολο απόγευμα λοιπόν για τον Brady και 3-0 για τους Patriots. 0-3 οι Bucs που δείχνουν να χαραμίζουν την καλή άμυνα που έχτισαν φέτος.

Buffalo Bills at New York Jets: 20-27

Στην μάχη των rookie QB Manuel (19/42 243 γυάρδες, td) και Smith (16/29, 331 γυάρδες, 2 td, 2 int, rush td) νικητής βγήκε ο δεύτερος. Ο πρώτος έκανε κακό αλλά ώριμο παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος ρίσκαρε παραπάνω, δεν μπορούμε να πούμε ότι έκανε κακό παιχνίδι και είχε και την νικητήρια πάσα για 69 γυάρδες στον Holmes. Μεγάλη βοήθεια πήρε και από τον Powell που έτρεξε για 149 γυάρδες. Οι Bills ήταν κακοί γενικά, αντιμετωπίζοντας μια καλή άμυνα που όμως τους κράτησε στο παιχνίδι, εξαιτίας των συνεχόμενων penalties που είχε. Και οι δύο ομάδες παραμένουν κακές και οι Jets παρά το 2-1 δεν πρέπει να ενθουσιάζονται καθώς έχουν δύσκολο πρόγραμμα μπροστά τους.

New York Jets Smith carries the ball after scoring a touchdown against the Buffalo Bills in the first quarter during their NFL football game in East Rutherford

Jacksonville Jaguars at Seattle Seahawks: 17-45

Η είδηση στο παιχνίδι είναι ότι οι Jaguars σκόραραν. Βέβαια μετά το 31-0 τους άφησαν οι Seahawks. Το παιχνίδι δεν είναι για παραπάνω σχολιασμό. Οι Seahawks έκαναν από ένα σημείο και μετά πολλές αλλαγές με τον Wilsonνα τελειώνει με 202 γυάρδες, 4 td, 1 int, ενώ και ο Jackson που μπήκε αργότερα πρόλαβε να πασάρει για 129 γυάρδες, 1 td και να τρέξει για 1 ακόμα. 3-0 οι Seahawks με προβάδισμα 2 παιχνιδιών από τις άλλες 3 ομάδες της NFC West.

Indianapolis Colts at San Francisco 49ers: 27-7

Μετά την μεγάλη ήττα την προηγούμενη αγωνιστική θα περίμενε κανείς τους 49ers να χτυπήσουν σε αυτό το παιχνίδι. Και όμως έμειναν στους 7 μόλις πόντους με τον Kaepernick (150 γυάρδες, 1 int, fumble) να κάνει κακό παιχνίδι και τον Gore να μένει στα 11 carries για 82 γυάρδες και στο τέλος να γκρινιάζει δίκαια γιατί δεν πήρε παραπάνω προσπάθειες. Οι Coltsμε τον Richardson (35 γυάρδες, td) να παίζει κατευθείαν, έτρεξαν κυριολεκτικά πάνω από την άμυνα των 49ers. Βοήθησε σε αυτό και ο Bradshaw (95 γυάρδες, td) με φοβερή εμφάνιση. Ο Luck απελευθερωμένος πάσαρε για μόλις 164 γυάρδες και έτρεξε και αυτός για 1 td. Στο 2-1 οι Colts δείχνουν ότι αλλάξαν τις ισορροπίες με την απόκτηση του Richardson. Οι 49ers προβληματίζουν με το κακό ξεκίνημα, αλλά είναι νωρίς και πολύ καλή ομάδα για να τους καταδικάσεις.

628x471

Chicago Bears at Pittsburgh Steelers: 40-23

Η επίθεση των Steelers εμφανίστηκε και με την επιστροφή του Miller. Όμως τα 4 λάθη του Big Ben (406 γυάρδες, 2 td, 2 int, 2 fumbles) κόστισαν 2 td από την άμυνα των Bears και εξαφάνισαν την φοβερή βραδιά του Brown (9 rec, 196 γυάρδες, 2 td). Η επίθεση των Bears απέφυγε τα λάθη με τον Cutler (159 γυάρδες, td) και με τον Forte (87 γυάρδες, td) σε καλή μέρα πήραν μια τελικά εύκολη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Οι Bears είναι πέρα κάθε προσδοκίας στο 3-0 ενώ οι Steelers σε μεγάλα προβλήματα με το 0-3.

BrownCatch

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.