Όταν το Football δεν είναι προτεραιότητα…

Στον τελικό της Κυριακής παίζουν οι δύο καλύτερες φετινές ομάδες. Όχι απλά οι καλύτερες αυτή τη στιγμή αλλά και οι καλύτερες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αν κάποιος κάνει μία έρευνα ανάμεσα στους υπόλοιπους παίκτες του NFL, οι περισσότεροι είναι αυτονόητο ότι θα ήθελαν να βρίσκονται σε κάποια από αυτές τις δύο ομάδες. Υπάρχει όμως ένας παίκτης που αρνήθηκε τα φώτα και το χρήμα. Αυτός είναι ο John Moffit. O Moffit ήταν pick 3ου γύρου από το Seattle το 2011 και αγωνιζόταν στη θέση του Offensive Guard. Έπαιξε στους Seahawks για 2 γεμάτες χρονιές μέχρι που οι Seahawks τον έστειλαν στους Broncos ύστερα από μία ανταλλαγή για τον DT Siliga.

Στα μέσα της χρονιάς και συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου, ο Moffit αποφάσισε ότι δε θέλει να παίξει άλλο ποδόσφαιρο. Τα λίγα χρήματα που είχε κερδίσει μέχρι τότε του ήταν αρκετά και αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι που πραγματικά τον γεμίζει.

 

Για να κατανοήσουμε όμως την απόφαση του Moffit πρέπει να πάμε πίσω στο Seattle και να συστήσουμε έναν άλλο παίκτη, τον FB Michael Robinson του Seattle. Πρόκειται για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, με θητεία και διακρίσεις στο Penn State που ανάγκασαν τους 49ers να τον επιλέξουν στο draft του 2006 στον 4ο γύρο. Ο Robinson πέρασε 3 δύσκολα χρόνια στο San Francisco, δεν προσαρμόστηκε και στις αρχές της σεζόν 2010 τον έκοψαν. Ο Robinson υποσχέθηκε στους 49ers ότι θα πάει σε ανταγωνίστρια ομάδα και θα πάρει εκδίκηση. Ο Pete Carroll τον εμπιστεύτηκε στην πρώτη του χρονιά στου Seattle και γρήγορα ο Robinson εγκληματίστηκε και έγινε αρχηγός της νέας του ομάδας. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Moffit; Ο Robinson είναι ο πρώτος αθλητής-δημοσιογράφος στην ιστορία των επαγγελματικών σπορ. Από το 2011 και έκτοτε ίδρυσε μία ιστοσελίδα όπου οι ίδιοι αθλητές θα παράγουν τις ειδήσεις. Κυκλοφορούσε με μία κάμερα στο χέρι στα αποδυτήρια της ομάδας, παίρνοντας συνεντεύξεις από τους αστέρες της ομάδας μέχρι και τους φροντιστές. Φυσικά, δεν κατάφερε ποτέ να κάνει τον Lynch να μιλήσει, απλά (όπως λέει ο ίδιος), πείραζε το τέρας. 

Η εκπομπή του Robinson έγινε αμέσως διάσημη, χάρη στην γνησιότητα και αυθεντικότητα των πρωταγωνιστών, τις καλές σχέσεις του Carroll με τους παίκτες που επέτρεψαν μία κάμερα στα “άδυτα” των αποδυτηρίων και φυσικά την καλή απόδοση σ’ αυτές τις χρονιές της ομάδας που έδινε σε όλους τη διάθεση να κάνουν έξτρα δηλώσεις. Αποκάλυψη αυτής της εκπομπής ήταν ο John Moffit. Οι παρουσίες του στα βίντεο ήταν τόσο συχνές που κάποιες φορές λειτουργούσε ως συμπαρουσιαστής.

H σεζόν 2013 δεν ξεκίνησε καλά για τους δύο παίκτες, ούτε για τους φίλους της εκπομπής. Ο Robinson τραυματίστηκε τον Οκτώβριο αναγκάζοντας τη διοίκηση να τον κόψει. Ενώ ο Moffit πήγε σε μία ομάδα στην οποία τα αποδυτήρια ήταν λιγότερο διασκεδαστικά. Μάλιστα παρά τη μετακίνηση του, o Moffit προσπάθησε να μπει στη θέση του Robinson και να κάνει εκπομπές για τα αποδυτήρια της νέας του ομάδας. Πριν την αποχώρηση του από το NFL κατάφερε να γυρίσει μόλις ένα βίντεο.

Η μοίρα του Robinson είναι πλέον γνωστή. Μετά τον τραυματισμό του, η ομάδα τον ξαναχρειάστηκε και τον επανέφερε λίγους μήνες αργότερα. Στη δεύτερη θητεία του στο Seattle, ο άλλοτε παραγωγικός σε εκπομπές Robinson δεν έχει δημοσιεύσει ούτε μία, παρά το ότι οι Seahawks παίζουν στο Super Bowl θα του έδινε μπόλικο υλικό. Την ίδια στιγμή ο Moffit, αντί να ετοιμάζεται στα αντίπαλα αποδυτήρια, ασχολείται με τα social media, κάποια δικά του podcast και γενικά εκμεταλλεύεται τη δημοτικότητα του, ενώ έχει δημιουργήσει και το δικό του site. Ως τώρα οι δύο παίκτες δεν έχουν αναφέρει παρέμβαση των διοικήσεων ή του NFL στις εκπομπές τους.

Οι περισσότεροι αθλητές χρησιμοποιούν τα αθλητικά του προσόντα για να μπουν με αθλητική υποτροφία σε κάποιο από τα ακριβά Αμερικάνικα κολέγια. Είναι άλλωστε αρκετοί οι παίκτες του NFL που δεν τελείωσαν τις σπουδές τους, που επιστρέφουν στις σχολές τους για να πάρουν πτυχίο. Μία κατηγορία παικτών βλέπει το football σαν εύκολο χρήμα, αλλά δεν το απολαμβάνει.  Τόσο στην περίπτωση του Robinson όσο και στην περίπτωση του Moffit, το football είναι απλά ένα από τα hobby τους. O Robinson έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία μόλις τελειώσει το football, ενώ ο Moffit έχει αναφέρει ότι δεν ήθελε να φύγει από το κολέγιο. Μέσα στην τρέλα του, ο Moffit έχει μιλήσει στις εκπομπές αυτές για πάρα πολλά (τα περισσότερα όχι σοβαρά) θέματα, φανερώνοντας τα πολλά ενδιαφέροντα του. Οι δύο παίκτες αποδεικνύουν ότι στο NFL δεν υπάρχουν  μόνο επαγγελματίες αθλητές της πρώτης κατηγορίας που είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Για πολλά από τα παιδιά που επιλέγονται από το κολέγιο, το football παραμένει hobby και παιχνίδι.

Όταν ανακοινώθηκε η απόσυρση του Moffit, οι δημοσιογράφοι αναρωτήθηκαν γιατί ο παίκτης αρνείται ένα ακόμη εκατομμύριο δολάρια που έμενε στο συμβόλαιο του. Στις δηλώσεις ο παίκτης τόνισε ότι δεν απολαμβάνει πλέον το παιχνίδι και δεν θα ήθελε να συνεχίσει ούτε καν για να κυνηγήσει μία συμμετοχή στο Super Bowl. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν του επέτρεπαν να ζήσει μία ήρεμη ζωή όπως επιθυμούσε. Τα γόνατα και ο αγκώνας του είχαν προβλήματα είχε επίσης προβλήματα αϋπνίας από τα χτυπήματα στο κεφάλι. Παρόλα αυτά κάποιοι αναρωτήθηκαν αν ήταν τρελός που άφησε λεφτά, επιτυχίες και ένα πιθανό δαχτυλίδι. Η απάντηση είναι ότι ο Moffit είναι όντως τρελός. Ευχάριστα τρελός όπως θα έχει παρατηρήσει οποιοσδήποτε που τον έχει δει σε κάποιο βίντεο. Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής με τον εαυτό του και είναι πλέον ένας ευτυχισμένος και διάσημος τρελός.

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.