Υπερβολές: QB; Όλοι θα πάρουν!

Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες να συνοψίσω τα πεπραγμένα της προηγούμενης εβδομάδας, αποφάσισα να το κάνω σήμερα, θεωρώντας απίθανο να έχουμε και 4η βόμβα που θα με κάνει να ξανασβήσω ότι έχω γράψει.

Οι πρώτες τρεις βόμβες ήταν φυσικά το trade των Rams-Titans για το Νο1 pick, το trade των Eagles & Browns για το Νο2 pick και φυσικά η απόφαση των Panthers να αποσύρουν τη franchise tag στον CB Josh Nortman, κάτι που φυσικά τον κάνει unrestricted free agent (UFA από εξής).

Τα νέα αυτά αποτέλεσαν 3 διαδοχικά reset σε όλα τα σενάρια του τελευταίου μήνα, αλλά τουλάχιστον πρόσφεραν μπόλικα συμπεράσματα:

Οι δύο πρώτες επιλογές θα είναι QBs. Οι Rams του συντηρητικού και παλιομοδίτη Fischer, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ο head coach με τη μικρότερη εκτίμηση στη σημασία της θέσης του QB στη λίγκα, θα αποκτήσουν τον Jared Goff και οι Eagles τον Carson Wentz.

 • Οι Rams είναι πλέον ομάδα του LA και τι το ιδανικότερο να ξεκινήσει ένα κολεγιακό ήρωας της πόλης βασικός στην πρώτη χρονιά μετά την επιστροφή του συλλόγου. Ο Goff αποτελεί τον πιο έτοιμο QB από τις δύο προφανείς επιλογές και ελαχιστοποιεί το ρίσκο. Με τον Gurley να προορίζεται ως το Νο1 βιολί της επίθεσης, το τελευταίο που θα ήθελαν οι Rams θα ήταν έναν rookie QB που με τα λάθη της προσαρμογής του να χαλάει ότι χτίζει το running game. Τα λάθη αυτά θα υπάρχουν, αλλά θεωρητικά θα είναι λιγότερα με τον Goff.
 • Οι Eagles από την άλλη, ξόδεψαν οτι τους είχε απομείνει από τα picks που δεν είχε ανταλλάξει ο Chip Kelly για να αποκτήσουν όποιον δε θα πάρουν οι Rams. Αυτός θα είναι ο Carson Wentz λογικά μιας και οι Rams πάτησαν τη σκανδάλη του trade λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Goff στις εγκαταστάσεις τους. Ο Wentz παραμένει ο QB με το μεγαλύτερο ταβάνι ανάμεσα στους QBs της φετινής τάξης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τις παραστάσεις της Pac-12 που έχει ο Goff. Το North Dakota St στο οποίο φοίτησε δεν ανήκε στα μεγάλα κολεγιακά προγράμματα και έπαιζε σε αδύναμη περιφέρεια του NCAA. Αυτό όμως δεν πτόησε τους Eagles, οι οποίοι ξέμειναν από picks 1ου και 2ου γύρου για τα draft του 2016 και 2017 (εκτός φυσικά του Νο2). Μία τόσο γενναία απόφαση δύσκολα θα μπορούσε να έχει παρθεί για έναν παίκτη που παίζει σε άλλη θέση (πχ RB Ezekiel Elliott). Μόνο τη μέση διάρκεια θητείας ενός QB στη λίγκα να δει κανείς σε σχέση με τις άλλες θέσεις, θα καταλάβει το λόγο.
 • Η μεγάλη ειρωνία αυτού του trade είναι φυσικά ότι οι δύο ομάδες που ανέβηκαν στις δύο πρώτες θέσεις τις διαδικασίας είχαν ανταλλάξει βασικούς QBs μόλις πέρσι το καλοκαίρι. Ήταν τέτοια η επιτυχία του Nick Foles στους Rams και του Sam Bradford στους Eagles που αμφότερες οι ομάδες τους έδωσαν γη και ύδωρ για να βρουν τους αντικαταστάτες τους.
 • Μεγάλοι κερδισμένοι αυτών των trades δεν είναι άλλοι από τους QBs Paxton Lynch και τους Tennessee Titans. Ο πρώτος, ως ο κατά κοινή ομολογία ο τρίτος καλύτερος QB στο draft, θα δει τις 29 υπόλοιπες ομάδες στον πρώτο γύρο να σκέφτονται σοβαρά την επιλογή του. Ομάδες όπως οι 49ers και οι Jets, μπορεί να έχουν μπόλικο ταλέντο σε άλλες θέσεις, δεν έχουν όμως ακόμα βασικό QB και αν τελικά αναβάλουν την απόφαση τους για τον 2ο γύρο, κινδυνεύουν να τον χάσουν. Ομάδες όπως οι Chargers, οι Cowboys και οι Saints έχουν αρχίσει να ψάχνουν εδώ και καιρό τους αντικαταστάτες των βετεράνων QBs τους. Οι Chargers και Cowboys διαλέγουν νωρίτερα από τους 49ers ενώ και οι τρεις προαναφερθείσες ομάδες διαλέγουν νωρίτερα από τους Jets. Πως λοιπόν να μην αγχωθούν 49ers και Jets για να τον προλάβουν στον 1ο γύρο; Ας ρωτήσουν καλύτερα τους Texans το 2014 που περίμεναν να επιλέξουν τον Garopolo με το πρώτο pick του 3ου γύρου και τους πρόλαβαν οι Patriots τρία picks νωρίτερα.
 • Όσο για τους Titans ίσως έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την πρώτη τους επιλογή ακόμα και μετά το trade down από την Νο1 στη Νο15 θέση. Μπόλικοι OTs υπάρχουν, μπόλικοι DTs επίσης υπάρχουν. Οι Titans πρέπει να προσπαθήσουν για να αποτύχουν δεδομένου του pick τους και φυσικά των αναγκών τους.
 • Σε αντίθετη μοίρα βρίσκονται οι Browns. Μπορεί να απέκτησαν καλή αποζημίωση για να δώσουν το Νο2 pick τους από τους Eagles, αλλά η κίνηση αυτή δείχνει ότι αναβάλουν για άλλη μία χρονιά την ανεύρεση ενός βασικού και ικανού QB, ποντάροντας στον UFA RG3 για βασικό. Κάποιοι θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν θετικά την πτώση από το Νο2 στο Νο8 θεωρώντας ότι η ομάδα θα κινηθεί για τον Paxton Lynch, για το οποίο πιθανόν να είχαν παραπλήσια γνώμη με τον “διαφημισμένο” Wentz. Σε αυτή την περίπτωση το trade down θα είχε λογική αλλά και μεγάλο ρίσκο. Άλλωστε μόλις πριν από μερικές γραμμές αναφέρθηκα στους 49ers που ψάχνουν βασικό QB στο Νο7. Οι συνεχείς αποτυχίες των Browns τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη σε τέτοιο σημείο, που η πλειοψηφία της πιστεύει ότι είναι πιθανότερο με τα δύο επιπλέον picks στους δύο πρώτους γύρους του 2017 να αποτύχουν παρά να επιτύχουν. Άλλωστε τελευταία φορά που η ομάδα είχε δύο picks στον πρώτο γύρο, οι επιλογές της ήταν ο ανώριμος CB Justin Gilbert και ο ήδη κομμένος QB Johnny Manziel.
 • Η φουρνιά των QBs δεν τελειώνει όμως στους τρεις προαναφερθέντες. Ο Connor Cook του Michigan State είναι ο 4ος καλύτερος, είχε ξεχωρίσει στο κολεγιακό επίπεδο, μέχρι πέρσι θεωρούνταν ο καλύτερος QB της φουρνιάς αυτής, αλλά το αδύναμο του χέρι κυρίως τον έχουν ρίξει στις αξιολογήσεις. Άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι ο Christian Hackenberg του Penn State. Ειδικότερα για τους Texans του Bill O’Brien με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο κολέγιο, μία επιλογή σε χαμηλότερο γύρο έχει αρκετό νόημα. Στη φετινή τάξη βρίσκεται και ο υβριδικός QB Cardale Jones του Ohio State, ο QB με τις αδιαμφισβήτητα περισσότερες παραστάσεις.
Στα υπόλοιπα:
 • Οι Rams θα είναι μακράν η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα του Hard Knocks! Μετακόμιση, LA, νέος QB, κρίσιμες συζητήσεις για ανανεώσεις των 50 first round picks που έχουν στο ρόστερ… Υπομονή μέχρι τον Αύγουστο.
 • Ο Talib σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι οι Broncos δεν έχουν πρόβλημα στη θέση του QB παρά τις απώλειες των Manning, Osweiler. Ας ρωτήσει καλύτερα τον Elway που από την απελπισία του απέκτησε τον Sanchez και συζητά να αποκτήσει τον Kaepernick.
 • Οι μνηστήρες του Josh Norman είναι αρκετοί, ο καλύτερος του προορισμός όμως είναι οι Jaguars. Η ομάδα του Jacksonville μπορεί να καυχιέται πλέον ότι δεν έχει μόνο την δυνατότητα να του παρέχει ένα τεράστιο συμβόλαιο (έχουν ελεύθερα 50 εκατομμύρια στο cap), αλλά και μία ανταγωνιστική ομάδα.
 • Τώρα το γιατί έμεινε ελεύθερος ο Norman από τους Panthers είναι το μεγάλο ερώτημα. Ειδικότερα όταν ούτε και το οικονομικό ήταν πρόβλημα, αφού η franchise tag δεν έβαζε μέσα την ομάδα. Μόνο και μόνο που οι δύο πλευρές είναι ακόμα ανοιχτές σε διαπραγματεύσεις για επιστροφή του παίκτη στην Carolina, αυτό σβήνει κάθε υποψία των υπολοίπων διεκδικητών του ότι δεν υπάρχει κάποιο θαμμένο εξωαγωνιστικό πρόβλημα ή περίπτωση σοβαρού τραυματισμού. Οι Panthers δεν προλαβαίνουν πλέον να τον αναπληρώσουν, εκτός αν είναι αρκετά τυχεροί στο draft.
 • Νωρίτερα φέτος ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της σεζόν. Ομολογώ ότι το Panthers @ Broncos είναι ωραίο και ιντριγκαδόρικο rematch του περσινού Super Bowl, αλλά θα επιθυμούσα να δω αυτή την αναμέτρηση όταν οι ομάδες θα είναι στα καλύτερα τους. Πολύ δυνατό χαρτί για το πρόγραμμα  που παίχτηκε πολύ νωρίς.
 • Ο RB του Ohio State, Ezekiel Elliott είναι πολύ καλός και πληρέστατος παίκτης, αλλά παραμένει RB. Γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό η επιλογή του στο top-10 θα είναι λάθος. Οι RBs έχουν πολύ μικρή παραγωγική διάρκεια εξαιτίας της φθοράς που δέχονται. Τελευταία φορά που κάποιος RB επιλέχθηκε τόσο ψηλά, λεγόταν Trent Richardson…
 • Κλείνω με την ευχή να επιλέξουν επιτέλους στον πρώτο γύρο OG οι Colts και CB οι Lions.

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.