Head to Head: Kirk Cousins

Το μεγάλο σίριαλ της φετινής free agency ακούει στο όνομα του Kirk Cousins, με τους New York Jets, Minnesota Vikings, Denver Broncos και Arizona Cardinals να είναι οι υποψήφιοι για την απόκτησή του. Οι Jets κι οι Cardinals έχουν τα χρήματα, αλλά όχι απαραίτητα το υλικό, οι Vikings διαθέτουν και τα δύο, ενώ οι Broncos έχουν τεράστια ανάγκη. Τα βάζουμε όλα κάτω, και αποφασίζουμε στο εξής ερώτημα.

Πού θα καταλήξει ο Kirk Cousins;

Προσωπικά, θα ήθελα να τον δω στους New York Jets. Ο λόγος; Αρχικά είδαμε το 2017 τον Josh McCown να οδηγεί τους Jets επιθετικά, και ενώ όλοι μας περιμέναμε ότι θα είναι απογοητευτικοί, μας εντυπωσίασαν και αναρωτηθήκαμε που θα έφταναν εάν είχαν έναν νεότερο και πιο μαχητικό QB. Ο Kirk διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία, και εάν οι Jets τον υπογράψουν, θα μπορέσουν να βρουν τον QB της επόμενης πενταετίας για την ομάδα τους. Επίσης η άνοδος του Jeremy Bates απο προπονητής QB σε offensive coordinator, γεμίζει σιγουριά ότι οι δύο άντρες θα μπορέσουν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης και να αλλάξουν το πρόσωπο της επίθεσης των Jets. Να θυμήσουμε η επίθεση των Jets παραμένει μέτρια για πολλά χρόνια, και τα σκαμπανευάσματα στην απόδοσή τους οφείλονται και στην απουσία σταθερού QB. Βέβαια, η ομάδα της Νέας Υόρκης διαχρονικά αποκτά QBs στην free agency, οι οποίοι δεν έχουν σταθερή στέγη και κανείς δεν τους εμπιστεύεται, και καταφέρνει να τους ανεβάσει την απόδοση. Επίσης έχουν αυτό που ζητά ο Cousins:

Θέλω να είμαι εκεί που με θέλουν και με αγαπούν πιο πολύ.

Να συμπληρώσουμε στην παραπάνω φράση “…και εκεί που θα με πληρώσουν καλύτερα.”. Ο Cousins βρέθηκε κάτω από franchise tag συμβόλαιο για δύο συνεχόμενες χρονιές, και έγινε ο πρώτος QB που το καταφέρνει αυτό. Λογικό είναι να ψάχνει το καλύτερο συμβόλαιο, σε αυτή την φάση της καριέρας του. Οι Jets έχουν τον χώρο στο salary cap και μπορούν να του δώσουν το συμβόλαιο που επιθυμεί. Επιπρόσθετα με το έκτο Pick στο φετινό draft μπορούν να του κάνουν ακόμη ένα “δώρο” στην θέση του WR η και ακόμη στη θέση του RB, με τον στόχο να ακούει στο όνομα του Saquon Barkley. O Cousins το 2017 σημείωσε 4.093 γιάρδες σε πάσες και πάσαρε για 27 touchdown και 13 interceptions. Στους Jets θα μπορέσει να συνεργαστεί με αρκετούς receivers, και με όσους καταφέρει να αναπτύξει καλή χημεία θα αποτελέσουν και την αιχμή του δόρατος για το 2018.

Serdiegito


Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο για τον Kirk Cousins θα ήταν να πάει στους Minnesota Vikings, των οποίων η ομάδα είναι πιο έτοιμη, επιθετικά από τις υπόλοιπες. Επίσης, έχουν ένα μεγάλο cap, που μπορεί να βολέψει τις επιθυμίες του Cousins. Αλλά με εμποδίζουν δύο σημεία:

  • Η ανάγκη που θα δείξουν οι Vikings για τον Cousins. Έχουν ακόμα στο ρόστερ τους τον Sam Bradford, ο οποίος έχει αγωνιστεί αξιότιμα όσο καιρό ήταν στην ομάδα, κι έτσι δεν θα δώσουν γη κι ουρανό για τον Cousins, αν τα ζητήσει.
  • Η NFC North είναι ανερχόμενη division, κι έχει στις τάξεις της τον Aaron Rodgers. Για έναν quarterback που επιθυμεί να δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να αναδειχθεί, ο Rodgers δεν είναι το κατάλληλο αντίπαλο στέλεχος για να κοντραριστείς.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξει στη Minnesota. Το δέλεαρ μιας πρόσφατης playoff ομάδας είναι μεγάλο. Εν τέλει, θεωρώ πως ο Cousins ενδέχεται να πάρει τη λάθος απόφαση και να καταλήξει στους Denver Broncos. Είναι μια ομάδα που έχει απεγνωσμένη ανάγκη από ένα σταθερό quarterback, και έπειτα από τις επανηλειμμένες αποτυχίες του general manager John Elway να γεμίσει το κενό μέσω των draft επιλογών του (Brock Osweiler, Trevor Siemian, Paxton Lynch), δε νομίζω να ρισκάρουν να ξαναπροσπαθήσουν εκτός κι αν δεν έχουν άλλες οπτικές. Η απόφαση της ομάδας να στείλουν τον Aqib Talib στην NFC West για να ξεφορτωθούν το μεγάλο ποσό του (κοντά στα $11 εκατομμύρια) δείχνει πως οι Broncos έχουν πάρει στα σοβαρά την κούρσα της free agency.

Εξάλλου, η AFC West είναι πιο αμφίρροπη από την NFC North, και με την αναχώρηση του Marcus Peters, έρχεται πιο πολύ στα κυβικά του Cousins. Ποτέ δε ξέρουμε, βεβαίως, τι θα γίνει με τους Raiders, που έχουν νέο προπονητή και νέο αέρα, ή με τους Chargers, που αμυντικά γίνονται όλο και καλύτεροι. Ο πρώην quarterback της Washington έχει ξεκαθαρίσει, όμως, τη θέση του, και έχει πει ότι θα πάει εκεί που θα τον αγαπούν και θα τον πληρώσουν πιο αδρά. Η αγάπη έρχεται με τις επιτυχίες, και μετά από δύο θρύλους όπως ο Elway κι ο Peyton Manning, ο Cousins πρέπει να επαναφέρει τους Broncos στις νίκες για να γίνει αρεστός. Αλλά ότι το θέλουν; Είναι το μόνο βέβαιο.

Στεφανία Λ.


Εσείς που πιστεύετε ότι θα καταλήξει ο Cousins;

  • Minnesota Vikings (37%, 10 Votes)
  • New York Jets (26%, 7 Votes)
  • Arizona Cardinals (19%, 5 Votes)
  • Denver Broncos (15%, 4 Votes)
  • Άλλη ομάδα (4%, 1 Votes)

Total Voters: 27

Loading ... Loading ...

About The Author: NFLgreece