Head to Head: Καλύτερο δίδυμο receivers

Το ερώτημα αυτής της εβδομάδας μας απασχολεί αρκετό καιρό στο NFLgreece. Οι γνώμες είχαν κατατεθεί, αλλά σήμερα δημοσιεύονται. Η απάντηση στο γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εβδομάδα, μπορεί να βρεθεί στο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής. Χωρίς περισσότερα λόγια:

Ποια ομάδα διαθέτει το καλύτερο δίδυμο receivers;

Οι Oakland Raiders (φυσικά): Οι Oakland Raiders έχουν έξι νίκες στα οκτώ πρώτα παιχνίδια. Με την άμυνα να αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα, η επίθεση έχει αναλάβει να “κουβαλήσει” την ομάδα. Toν σημαντικότερο ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια έχουν αναλάβει οι Amari Cooper και Michael Crabtree. Οι δυό τους έχουν συνολικά 1356 receiving γιάρδες και οκτώ touchdown. Συγκεκριμένα ο Amari Cooper με 787 receiving γιάρδες βρίσκεται στην τρίτη θέση συνολικά και ο Michael Crabtree με 569 receiving στην δωδέκατη, αποτελώντας το κορυφαίο δίδυμο, σε νούμερα, σε μια ομάδα. Το πλεονέκτημα να έχεις δύο ικανούς WR είναι και ο λόγος που βασικός QB της ομάδας Derek Carr έχει τέτοιες εμφανίσεις την φετινή χρονιά.

Δεν είναι όμως μόνο η πολύ καλή συνεργασία του φορμαρισμένου Carr με τους WR της ομάδας. Η μαχητικότητα των δύο αθλητών είναι αυτή που τόσο ατομικά όσο και συνδυαστικά τους κάνει το καλύτερο δίδυμο. Οι δυο wide receivers των Raiders δεν σταματούν στο πρώτο tackle. Είναι ικανότατοι στο να κερδίζουν γιάρδες έπειτα από την επαφή με τον αντίπαλο, κυρίως επειδή είναι παρά πολύ καλοί στο να “σπάνε” τα αντίπαλα tackles. Βέβαια το τελευταίο νικητήριο touchdown απέναντι στους Buccaneers το πραγματοποίησε ο Seth Roberts, αποτελώντας μια από τις εντυπωσιακότερες φάσεις της αγωνιστικής. Ο Crabtree έχει 94 γιάρδες έπειτα από επαφή και ο Cooper έχει 82 γιάρδες. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία σε όλους τους τομείς. Συγκεκριμένα ο Cooper “τραβά” όλη την άμυνα επάνω του και ο Crabtree μπορεί και βρίσκει χώρους για να σκοράρει. Ο Crabtree βρίσκεται στην κορυφή με 6 touchdown και ο Cooper έχει σημειώσει άλλα δύο, αλλά κερδισμένοι είναι οι Raiders!

SerDiegito


Οι Denver Broncos (ακόμα): Μπορεί η μέχρι τώρα παρουσία των Amari Cooper και Michael Crabtree να είναι επιβλητική στο Oakland όσο αφορά τα στατιστικά, αλλά η αξία των Emmanuel Sanders και Demaryius Thomas παραμένει υψηλότερη. Πρόκειται για δύο receiver οι οποίοι έχουν διανύσει ένα πιο δύσκολο πρόγραμμα από εκείνους των Raiders, ανήκουν και σε μία ομάδα η οποία πρωτίστως τρέχει και δεν πασάρει όσο στο παρελθόν, ενώ έχουν και έναν άπειρο QB ο οποίος δυσκολεύεται να τους αξιοποιήσει πλήρως.

Οι Broncos είχαν μεν 5 εντός έδρας παιχνίδια, αλλά μαζί είχαν να αντιμετωπίσουν πιο δυνατές θεωρητικά άμυνες όπως αυτές των Bengals, δις των Chargers και των Texans. Αντίθετα οι Raiders δεν έχουν ακόμα αντιμετωπίσει τη δυσκολότερη άμυνα του προγράμματος τους, τους Broncos, ενώ την ίδια στιγμή έχουν παίξει με Jaguars, Titans, Bucs και Saints. Η τελική σύγκριση, εκείνη μετά τη 17η αγωνιστική, είναι εκείνη που μετράει όταν αναφερόμαστε στα στατιστικά και όχι ένα δείγμα (οκ μεγάλο δείγμα, 50%).

Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων, ο Derek Carr έχει 2321 γιάρδες και 17 TDs, την ώρα που εκείνων των Trevor Siemian και Paxton Lynch αθροίζουν 1880 γιάρδες και 10 TDs. Η θέση του QB  όμως δεν είναι ο μόνος λόγους που οι Thomas και Sanders δεν κάνουν τα προ-διετίας  νούμερα. Η όλη επιθετική φιλοσοφία του Gary Kubiak περιστρέφεται γύρω από το run, όπου τόσο ο rookie Devonte Booker αλλά και ο τραυματίας πλέον CJ Anderson, κάνουν και έκαναν φέτος πολύ καλή χρονιά.

Η αξία των δύο WR των Βroncos φαίνεται ακριβώς στις επιδόσεις τους κατά τη διάρκεια ενός περιορισμένου ρόλο ή ρόλου συντήρησης αν προτιμάτε. Πρόκειται για δύο παίκτες που έχουν αποδείξει την αξία τους στο παρελθόν και όταν θα έρθουν τα πιο δύσκολα για τους Broncos είναι εκείνοι που θα κουβαλήσουν την επίθεση και την ομάδα. Είναι μεγάλοι παίκτες και η εμπειρία τους δεν μπορεί να συγκριθεί με “rookies” στον πρωταθλητισμού όπως το δίδυμο των Raiders.

Hyperblic Comparison


Ποια ομάδα διαθέτει το καλύτερο δίδυμο receivers;

View Results

Loading ... Loading ...

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.