Champagne Supernova’s Notebook: 1st and 10

Καλημέρα σε όλους! Σας καλωσορίζω στην νέα αυτή στήλη του site. Αρχικά πρέπει να συστηθώ! Είμαι ο Παναγιώτης (από το podcast), ή αλλιώς όπως λέει και ο τίτλος της στήλης ο champagne supernova (από το γνωστό τραγούδι των oasis). Όπως θα έχετε καταλάβει όσοι ακούτε το podcast, είμαι οπαδός των Giants, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βλέπω με τα μπλε μου γυαλιά.. Φυσικό επόμενο είναι να έχω μια ιδιαίτερη “συμπάθεια” προς τις εξής ομάδες: Τους Jets που για κάποιο λόγο θέλουν να έχουν τα πρωτεία στην Νέα Υόρκη και όλες τις ομάδες της NFC East για τους προφανείς λόγους. Παρόλα αυτά έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου και ελπίζω οι οπαδοί τους να μην παρεξηγούνται από αυτά που γράφω, άλλωστε πρόκειται για προσωπική μου άποψη. Σε αυτή την στήλη θα μιλάμε για την επικαιρότητα κυρίως, αλλά και για οτιδήποτε άλλο μου κατεβαίνει στο κεφάλι ή με παρακινείτε εσείς να γράψω. Για παράδειγμα σε επόμενο άρθρο (spoiler alert) έρχεται ένα μίνι αφιέρωμα, αρχική εκτίμηση για τους QB που θα επιλεχθούν στο επόμενο draft! Αρχική πρόθεση είναι να ανεβαίνει τουλάχιστον ένα άρθρο την εβδομάδα, συνήθως Παρασκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα περιοριστώ σε αυτό. Ας αφήσω λίγο τα εισαγωγικά και πάμε να δούμε τι γίνεται αυτές τις μέρες στον κόσμο του NFL.

Αρχικά πρώτο θέμα που θέλω να πιάσω είναι οι δηλώσεις του συμπαθέστατου Dez Bryant πριν τον αγώνα με τους Lions. O Dez είπε πριν από τον κρίσιμο αγώνα για την ομάδα του, ότι μπορεί να κάνει λίγο πολύ ότι μπορεί να κάνει και ο Megatron. Και μετά διαχώρισε τον εαυτό του και είπε ότι ο καθένας είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει.. Dude please!

calvin-johnson-catch
Ο Megatron είναι ανίκητος στον αέρα..

Αυτή ήταν η δική μου αντίδραση, αλλά όπως φαίνεται και του ίδιου του Megatron που παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ για λίγες γυάρδες σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με το ότι αυτός ο παίχτης παίζει στους Cowboys, αλλά είναι λίγο υπερβολικό να προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο ότι είσαι το ίδιο καλός με τον καλύτερο παίχτη στην θέση σου. Δεν θα το πάρω ως ασέβεια, αλλά είναι λίγο μικρός για να μπει σε σύγκριση με το τέρας που λέγεται Calvin Johnson. Απο λόγια έχουμε χορτάσει κύριε Dez. Έχεις σίγουρα τα προσόντα να γίνεις ένας από τους καλύτερους, είσαι ήδη πολύ καλός, αλλά έχεις μίλια να βαδίσεις μέχρι την κορυφή.

DBonehand
Ο Dez δείχνει ότι έχει τα προσόντα..

Μου προκαλεί έναν εκνευρισμό το θέμα, γιατί αν ανοίξουμε αυτή την συζήτηση για μένα ο Dez δεν ξέρω καν αν είναι στους Top-5. Παίρνοντας μόνο wide receivers που παίζουν στην εξωτερική κυρίως, η λίστα πάει κάπως έτσι: 1. Calvin Johnson, 2. Larry Fitzgerald, 3. Reggie Wayne, 4. Andre Johnson, 5. A.J. Green. Και έχω αφήσει έξω και άλλους παίχτες που θα μπορούσαν να είναι πάνω από τον Dez. Kαι που να έμπαιναν στην συζήτηση και οι slot receivers. Και για να μην παρεξηγηθούμε, η επιλογή πάει με βάση το επίπεδο στο οποίο παίζουν οι παίχτες συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν με ενδιαφέρει αν μια χρονιά ένας παίχτης είχε φοβερή απόδοση. Παίχτες σαν τον Fitzgerald το κάνουν αυτό χρόνια, και δεν έχουν καν έναν QB της προκοπής για να τους πετάει την μπάλα. Οπότε Dez Bryant, μέχρι να δείξεις ότι μπορείς να έχεις διάρκεια και αποτελεσματικότητα σε κάθε αγώνα, είσαι εκτός top-5.

Επόμενο θέμα, είναι η καυτή πατάτα που κάει τους Dolphins αυτή την περίοδο. Περιλιπτικά θα πούμε ότι πρόκειται για την “διαμάχη” του Jonathan Martin με τον συμπαίχτη του Richie Incognito. Ο πρώτος, δευτεροετής πλέον, έφυγε μόνος του από την ομάδα λέγοντας ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά. Μετά από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι ο Martin δεν μπόρεσε να αντέξει την πίεση που δεχόταν από τον δεύτερο να κάνει τα εξωπραγματικά θελήματα που εκείνος ήθελε, με αποκορύφωμα μια συνομιλία που βγήκε προς τα έξω, όπου ο Incognito έβριζε με ρατσιστικό τρόπο τον Martin. Incognito-500x333Όλο αυτό το θέμα έχει ξεσηκώσει θύελλα στο NFL, με αρχή το σε τι σημείο φτάνει το “rookie hazing“, μέχρι το αν παίζεται κάτι άλλο στο Miami. Ο καθένας έχει πάρει κάποιου το μέρος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Martin είναι μεγάλο παιδί και είναι στο δικό του χέρι να μην τον εκμεταλεύεται κανένας, και να τον βάζει να του αγοράζει διαφορα πράγματα, ή να κάνει πράγματα που δεν θέλει. Επομένως θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να μην σηκωθεί να φύγει. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η κατάσταση ξέφυγε και καλά έκανε που έφυγε και μετά βγήκε και είπε τι συμβαίνει, ονομάζοντας τον φταίχτη που έκανε ανεπίτρεπτα πράγματα και πρέπει να τιμωρηθεί. Για μένα σημαντικότερες είναι οι δηλώσεις των παιχτών του Miami. Οι περισσότεροι έχουν βγει και υπερασπίζονται τον Incognito, ότι είναι πολύ καλός συμπαίχτης, πολύ καλό παιδί και ένας ηγέτης για την ομάδα. Όλοι λένε ότι οι δύο παίχτες ήταν φίλοι. Μετά την συνομιλία που βγήκε, όλοι είπαν ότι δεν ξέρουν τι έγινε και έφτασαν σε αυτό το σημείο να μιλήσει έτσι ο Incognito. Εκτός από τον Hartline που είπε ότι ο Martin γέλασε όταν άκουσε το μήνυμα και ότι ήταν κάποιου είδους αστείο. Να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και να πω εδώ, ή ότι κάτι κρύβουν στο Miami και θέλουν να μετριάσουν την κατάσταση, ή δεν τον πολυσυμπαθούν τον φουκαρά τον Martin. Μου φαίνεται παράλογο ένας παίχτης να έχει κάνει τέτοια ρατσιστικά σχόλια, σε ένα συμπαίχτη μάλιστα, και να βγαίνουν αυτοί που φυσιολογικά θα είχαν θιχτεί άπειρα και να τον υπερασπίζονται. Κάπου βρομάει αυτή η ιστορία για μένα. Ο Wallace είπε κάτι πολύ σωστό.  Όταν μιλάει έτσι κάποιος μαύρος για άλλο μαύρο είναι αποδεκτό, και ότι το γεγονός αυτό είναι πολύ υποκριτικό. Αυτό σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα λόγια του Incognito. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά εδώ δεν μιλάμε ότι είπε μια λέξη που μπορεί να μην εννοούσε. Το μήνυμα ήταν μια τεράστια απειλή που έβγαζε μίσος. Τα ερωτηματικά που υπάρχουν είναι τεράστια. Και σίγουρα έτσι όπως το βλέπω εγώ η υπόθεση διαχωρίζεται από το rookie hazing, και επικεντώνεται στο τι γίνεται στο Miami. Δεν θέλω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα γρήγορο για το τι συμβαίνει. Απλά δεν μπορεί να βγει από το μυαλό μου ότι στο Miami κάτι θέλουν να καλύψουν, είτε κάτι πιο μεγάλο που γίνεται για να μην εκτεθούν παραπάνω, είτε αυτό ως μεμονομένο γεγονός για να μην αποπροσανατολιστεί η ομάδα εντελώς από τους αγωνιστικούς της στόχους. Η πορεία θα δείξει..

Σκόρπιες σκέψεις:

  • Αν ο τραυματισμός του Rodgers τον κρατήσει έξω για πάνω από 4 βδομάδες, τότε δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα στο GB. Μέχρι 4 μπορούν να ελαχιστοποιήσουν το κακό. Πάνω από 4 το τρένο θα έχει σφυρίξει και οι Packers δεν θα έχουν φτάσει ακόμα στην αποβάθρα.
  • Ένας τραυματισμός που επηρεάζει και την NFC East ξεκάθαρα. Eagles και Giants παίζουν σίγουρα χωρίς τον Rodgers αντίπαλο, και μια τέτοια νίκη σε αυτή την κατηγορία μπορεί να κάνει την διαφορά.
  • Αυτοί οι Browns μπορούν να μπουν στα playoff! Αν δεν ξεκινήσουν πάλι τον Weeden. Και το ότι είναι και οι Jets μέσα στο παιχνίδι δείχνει πόσο κακή είναι ακόμα η AFC. Τους δίνω ότι έχουν πολύ καλές άμυνες, αλλά επιθετικά προχωράνε στα κουτουρού.
  • Οι Ravens είναι πολύ καλά οργανωμένη ομάδα για να έχουν πέσει τόσο έξω φέτος. Τουλάχιστον οι Giants πέρσι δεν έπεσαν με κατεβασμένα τα χέρια. Να θυμήσω ότι οι Giants ήταν η πρώτη ομάδα μετά από πολύ καιρό (αν όχι από την εποχή του SB) που δεν μπήκε στα playoff μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για το τέλος ένα video με τον Peyton Manning και την γλώσσα που χρησιμοποιεί πριν το snap, από την εποχή που έπαιζε στους Colts!

[http://www.youtube.com/watch?v=hVx4EjaqY78]

 

Για οποιοδήποτε θέμα ή πρόταση έχετε να κάνετε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email του site ή μέσω του forum! Stay tuned..

Champagne Supernova

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.