Ερωτήματα για το NFL draft 2016

Η μεγάλη εβδομάδα έφτασε. Προφανώς αναφερόμαστε και στο θρησκευτικό γεγονός που διανύουμε, αλλά για εμάς τους φίλους του NFL η εβδομάδα του draft έφτασε. Κάτι λιγότερο από 48 ώρες να απομένουν έως τις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής και σήμερα θα συζητήσουμε τα πιο hot θέματα για το NFL draft του 2016. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα δύο πρώτα Pick άλλαξαν χέρια, με το Νο1 από το Tennessee και τους Titans μετακόμισε στο LA και τους Rams, με το Νο2 να φέυγει από το Cleveland και τους Browns και να πηγαίνει στην στην Φιλαδέλφεια. Το μέλλον κάθε ομάδας και το πως θα πορευτούν τις ερχόμενες χρονιές περνά από την κρίσιμη διαδικασία της επιλογής στο draft. Φέτος αντί για ένα mock draft αποφασίσαμε να αναμετρηθούμε σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων και απαντήσεων προκειμένου να φτάσουμε πιο κοντά στην λύση του μυστηρίου που ονομάζεται draft 2016!

Ο DE Bubba Smith ή αλλιώς ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Moses Hightower στην Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή αποτελεί το πρώτο χρονικά νο 1 pick της νέας εποχής του NFL   

Mην υποτιμάτε ότι το σύστημα κάθε ομάδας αλλά και η προσωπικότητα κάθε αθλητή θα πρέπει να ταιριάξουν απόλυτα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη χημεία για τον δρόμο προς την επιτυχία. Ξεκινάμε!

  Ποιό είναι το πιο δύσκολο Pick του φετινού draft και γιατί? Ian:

Μακράν ο πιο δύσκολος αθλητής είναι ο DT Nkemdiche (Ole Miss). Σύμφωνα με το ESPN ήταν ο καλύτερος αθλητής των νοτιανατολικών ΗΠΑ που είχαν να επιλέξουν τα κολλέγια από το 1980. Ένα θηρίο, 3-τεχνικής, με ταχύτητα και ευκινησία linebacker και απίστευτο πακέτο ικανοτήτων. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για έναν αθλητή που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι στην συζήτηση για την πρώτη θέση αλλά ο προβληματικός του χαρακτήρας (ακόμη και στο combine), η έλλειψη αντίληψης και οι ακατέργαστες πλευρές στο παιχνίδι του θα τον ρίξουν αρκετά πίσω.

Ποιος/οι αθλητές είναι τα blue chips(σταθερές αξίες) του draft 2016 στις πρώτες θέσεις? Serdiegito:

Οι καλύτεροι αθλητές κατά την γνώμη μου για επιλογή στον πρώτο γύρο ανεξαρτήτως θέσης, θεωρώ είναι οι Ezekiel Elliott RB που αρκετοί τον έχουν παρομοιάσει ως τον νέο Adrian Peterson, ο Jalen Ramsey ίσως ο καλύτερος αθλητής του φετινού draft με δυνατότητες να αγωνιστεί ως CB αλλά και ως S, το πρώην Νο1 mock pick o Laremy Tunsil ο οποίος θα κάνει την διαφορά από την πρώτη μέρα σε όποια ομάδα τον αποκτήσει, ο DeForest Buckner DΤ με τρομερές αθλητικές ικανότητες και το μέγεθός του να βοηθά και σε 4-3 σχήμα αλλά και σε 3-4 σχήμα και ο Vernon Hargreaves III CB ο οποίος αν και δεν διαθέτει τον απαραίτητο όγκο θεωρώ ότι θα κάνει την διαφορά.

Ποιός αθλητής σε εντυπωσίασε και γιατί? Ian:

Ο αθλητής που εντυπωσιάζει στο φετινό draft φαίνεται να είναι ο Defensive Back Jalen Ramsey (Florida State). Στο πρόσωπο του αρκετοί τον συγκρίνουν με θρύλους του αθλήματος όπως τον Charles και Rod Woodson. Ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά και για τις δύο θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί (CB/S), 6’1” ύψος, πολύ καλός χαρακτήρας και αστέρι στις συνεντεύξεις στο προ ημερών combine, θεωρείται ότι αποτελεί δελεαστική πρόταση για κάθε ομάδα.

Αμυνα ή επίθεση θα έχει τους περισσότερους αθλητές στον πρώτο γύρο? Serdiegito:

Εύκολη απάντηση. Άμυνα. Φέτος έχουν ξεχωρίσει σχεδόν οι διπλάσιοι αθλητές που αγωνίζονται στην άμυνα με την επίθεση να μένει λίγο πίσω όσον αφορά το ταλέντο. Βέβαια οι QB θα μονοπωλήσουν την αρχή του draft αλλά πιστεύω ότι όποιος έχει ανάγκες στην άμυνα θα μπορέσει να βρεί αυτό που θέλει σε όλους τους γύρους.

Πιστεύεις ότι έχει βάθος στη επίθεση? Ian:

Από όλους θεωρείται δεδομένο η φετινή τάξη κλείνει το μάτι αρκετά περισσότερο στην άμυνα. Συζητάμε όμως για έναν τεράστιο αριθμό αθλητών κάθε χρόνο που επί 4-5 χρόνια δουλεύει στο υψηλότατο αθλητικό επίπεδο του κόσμου για αυτήν ακριβώς την στιγμή. Πάντα θα υπάρχουν οι ευκαιρίες, τα διαμάντια, όπως και οι άνθρακες, αρκεί να κάνει με συνέπεια την δουλειά της το αντίστοιχο τμήμα των ομάδων.

Treadwell, Doctson, Coleman, Fuller ή κάποιος άλλος για την πρώτη επιλογή του WR? Serdiegito:

Ο Laquon Treadwell λόγω εξαιρετικών φυσικών προσόντων θα επιλεχθεί ως η πρώτη επιλογή στην θέση του WR. Θέλουν ύψος και δύναμη ορισμένες βαθιές μπαλιές. Εξαιρετικός αθλητής ο Corey Coleman με την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα να είναι το δύο του μεγάλα του προσόντα αλλά οι CB μπορούν εύκολα να καλύψουν το οπτικό του πεδίο.

Θεωρείς ότι άξιζαν τις ανταλλαγές οι δύο πρώτοι QB?  Ιan:

Προφανώς για να αξίζει η ανταλλαγή θα πρέπει οι δύο νέοι QBs να φτάσουν στην κορυφή της θέσης τους τα επόμενα έτη. Οτιδήποτε άλλο θα χαρακτηριστεί αποτυχία. Οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι λιγότερο από το μισό, περίπου σαν μια προσπάθεια τρίποντου. Μάλιστα ο ένας από τους δύο ίσως να αντικαταστάσει ένα παλιό νο1 που είχε πολύ καλύτερο βιογραφικό εκείνη την εποχή. Σαν αθλητές όμως έχουν την πρώτη ύλη για να ανήκουν στο κόσμο του NFL. Σαν ρίσκο θα το δούμε τα επόμενα χρόνια.

Πως θα διαμορφωθεί η πρώτη 5αδα? Serdiegito:

Το μεγαλύτερο μυστήριο αποτελούν οι Dallas Cowboys. Πριν την απαίτηση του Bradford για trade θα έλεγα ότι στο Νο2 θα επέλεγαν τον Ezekiel Elliott αλλά οι δύο πρώτες θέσεις είναι Goff/Wentz. Η μάλλον Wentz/Goff. Laremy Tunsil στους Chargers και την 3η επιλογή και Jalen Ramsey στους Jaguars και το Νο5. Στην τέταρτη επιλογή και τους Cowboys δεν ξέρω. Joey Bosa ή Ezekiel Elliott. Καταλήγω στον Elliott. Άρα 1.Wentz 2.Goff 3.Tunsil 4.Elliott 5.Ramsey. Προδίδω το mock που ακολουθεί….

Ο Elliot (RB) θα επιλεχθεί στην πρώτη 5άδα?  Ιan:

Ο RB Elliot είναι ένας ολοκληρωμένος αθλητής-πρωταγωνιστής που μπορεί να τρέξει μέσα έξω, εντυπωσιακός στο block και με πολύ καλά χέρια για την πάσα. Η θέση όμως είναι απαγορευτική κατά κανόνα για να επιλεχθεί κάποιος τόσο ψηλά αν και ακούγονται φήμες (Cowboys, Dolphins). Επίσης, έρχεται μια νέα δυνατή ομάδα RBs για του χρόνου από ότι λένε οι πρώτες αναφορές. Από την άλλη ο LB Jack είναι ένας σπάνιος αθλητής, ίσως και τοπ1 και σε αντίθεση με τον Elliot είναι μοντέρνος. Δηλαδή, αυτό που χρειάζεται να έχει ο σημερινός LB καθότι θεωρείται κορυφαίος στο pass coverage. Μεγάλο ερωτηματικό ο τραυματισμός (που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε-ιατρικό απόρρητο) αν και ορισμένες αναφορές μιλάνε για Clowney treatment.

Αξίζει κάτι στους S της φετινής τάξης για τον πρώτο γύρο?

Serdiegito:

Εκτός του Jalen Ramsey που ίσως αγωνιστεί ως Safety, θεωρώ ότι ο Von Bell θα αποτελέσει μια από τις αγωνιστικές εκπλήξεις μελλοντικά. Γιατί να μην ξεκινήσει τις εκπλήξεις από το φετινό draft μπαίνοντας στον πρώτο γύρο? Αρκετές ομάδες έχουν ανάγκη έναν σταθερό και δυνατό Safety. Του λείπει το ύψος αλλά μπορεί να πλαισιώσει ακόμη και την πιο σκληροτράχηλη αμυντική διάταξη με επιτυχία. Ο Karl Joseph είχε καλύτερες προδιαγραφές αλλά το ιστορικό με τους τραυματισμούς ίσως δεν τον αφήσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Ποιός αθλητής πιστεύεις θα κάνει το μεγαλύτερο άλμα projected σε picked. Projected οπό χαμηλά πρώτου έως μέσα δευτέρου και τελικά θα επιλεχθεί στην πρώτη 15άδα? Ιan:

Οι αναφορές του τμήματος scouting κάθε ομάδας σε σύγκριση με κάποιας άλλης μπορεί να είναι η μέρα με την νύχτα.  Για παράδειγμα υπάρχει ο OLB Lee όπου ορισμένες ομάδες τον έχουν ως mid-1 και κάποιες άλλες ως κλασσικό 2 γύρο. Παράλληλα, ένας άλλος λόγος που θα οδηγήσει σε αυτό το άλμα είναι η ανάγκη για κάποια θέση. Οπότε με 2 QB στα πρώτα δυο picks είναι αναμενόμενο ο Lynch να τρίβει τα χέρια του.

Ποιους θα ξεχωρίζατε ως καλύτερους εξωτερικούς rusher (DE, OLB) του draft? Serdiegito:

Οι αθλητές που έχουν ξεχωρίσει είναι οι Darron Lee LB, Shaq Lawson DE, Noah Spence DE, Joey Bosa DE και φυσικά ο Myles Jack. Ο τελευταίος βέβαια είναι ακόμη τραυματίας και ο φόβος για την κατάστασή του τις επόμενες χρονιές ίσως του κοστίσουν αρκετές θέσεις.

war-room

 

Ποιες είναι οι δικές σας απόψεις, αντιρρήσεις, προσδοκίες για την αγαπημένη σας ομάδα? Σας περιμένουμε στο forum του site (nflgreece.gr/forum).

PLAY BALL!!!  

About The Author: Ian

Μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό σε όλο του το φάσμα από τον κλασσικό στίβο έως το surf. Βαμμένος Raiders από τα τέλη 90s. Λάτρης της στρατηγικής και της συγκροτημένης σκέψης, ειδικά αυτής που πηγάζει από το football!