Breaking News: Με χειροπέδες ο Aaron Hernandez (Updated)

Ο Aaron Hernandez από το πρωί της Τετάρτης βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία της Μασσαχουσέτης. Όπως μπορείς να διαβάσεις και εδώ o TE των Patriots εμπλέκεται στον φόνο του 27χρονου Odin Loyd.

Το πρωί της Τετάρτης άνδρες από την αστυνομία της Μασσαχουσέτης χτύπησαν την πόρτα του νεαρού tight endnfl_g_hernandeza2_jv_300 με ένα ένταλμα σύλληψης στα χέρια. Ο Hernandez τους ακολούθησε χωρίς να φέρει αντίσταση φορώντας μια άσπρη μπλούζα πάνω από τα αλυσοδεμένα χέρια του. Είχαν προηγηθεί έρευνες στο σπίτι του αστέρα του NFL από αστυνομικούς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά το προηγούμενο Σάββατο, αλλά και έρευνες στην περιοχή γύρω από το σπίτι του. Να σημειωθεί εδώ ότι την πρώτη φορά ο Hernandez δεν φάνηκε συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς και ότι διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ασφαλείας με τις κάμερες όπως και ένα κινητό του βρέθηκαν κατεστραμμένα την επόμενη μέρα του φόνου. Τον ίδιο τον παίχτη τον είχαν δει έξω από το σπίτι του με το θύμα 2 μόλις ώρες πριν τον θάνατο του. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό με ποια κατηγορία συνελήφθη, αλλά θα το μάθουμε αργότερα μέσα στην ημέρα όταν και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα του Attleboro για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Οι New England Patriots 2 ώρες μετά την σύλληψη ανακοίνωσαν ότι αποδεσμεύουν τον Aaron Hernandez με την εξής δήλωση. “Ένας νεαρός άνδρας δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του που θρηνούν για τον χαμό του. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν την απογοήτευση που νιώθουμε γνωρίζοντας ότι ένας από τους παίχτες μας συνελήφθη ως αποτέλεσμα της έρευνας της αστυνομίας. Καταλαβαίνουμε ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Υποστηρίζουμε την προσπάθεια της αστυνομίας και σεβόμαστε την διαδικασία. Αυτή την στιγμή αυτή η αποδέσμευση είναι απλά η σωστή κίνηση που πρέπει να κάνουμε.”

Για περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώνουμε με updates αυτού του άρθρου.

Update (21:46): Ο Aaron Hernandez αντιμετωπίζει συνολικά 6 κατηγορίες, στην πρώτη εξ’αυτών κατηγορείται για τον φόνο του Odin Loyd. Ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Update (22:30): Η βασική κατηγορία για τον Hernandez είναι φόνος 1ου βαθμού. Κατηγορείται ότι σχεδίασε και εκτέλεσε τον φόνο του Odin Loyd. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν παράνομη οπλοφορία. Ο κατήγορος υποστήριξε ότι ο Hernandez και ο Loyd είχαν αντιπαράθεση λίγες μέρες πριν τον φόνο σε ένα nightclub όπου το θύμα φέρεται να μιλούσε με άτομα με τα οποία ο Hernandez είχε προβλήματα. Λίγο πριν τον θάνατο του Loyd και πριν τον πάρει ο Hernandez με το αμάξι, κάμερες έξω από το σπίτι του Hernandez έδειξαν τον κατηγορούμενο με ένα όπλο στο χέρι να λέει “δεν μπορείς να εμπιστευτείς κανέναν πλέον”. Όταν γύρισε σπίτι του πάλι κρατούσε το όπλο. Επίσης ίδιες σφαίρες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και στο αμάξι που είχε ενοικιάσει ο κατηγορούμενος. Τέλος ο Loyd πυροβολήθηκε στο στήθος και στην πλάτη, ενώ δυο σφαίρες διαπέρασαν το σώμα του. O δικαστής όρισε ότι δεν θα υπάρχει εγγύηση με αποτέλεσμα ο Hernandez να παραμείνει στην φυλακή μέχρι να δικαστεί.

Update (27 Ιουνίου): Ο παίκτης κατέθεσε αίτημα για να βρει από την φυλακή όπου κρατείται με εγγύηση. Το αίτημα απορρίφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο καθώς το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται είναι πολύ σοβαρό.

Update (28 Ιουνίου): Ο εισαγγελέας στην υπόθεση κατά του Hernandez υποστήριξε ότι υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις για τη συμμετοχή του Hernandez στο φόνο του Odin Lloyd. Αρχικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του ήταν στη σκηνή του εγκλήματος στις 3.21 πμ τη Δευτέρα, την ώρα δηλαδή που μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς. Επιπλέον υπάρχουν ηλεκτρονικά ντουκουμέντα που δείχνουν τον Hernandez τόσο να φεύγει από το σπίτι του γύρω στις 2 τα ξημερώματα, όσο και να γυρίζει στις 3.29 πμ με όπλο στα χέρια του για το οποίο δεν είχε άδεια. Ο παίκτης με συνοδεία 3 φίλων του, οδήγησε από το σπίτι του έξω από τη Βοστώνη στο σπίτι του θύματος μέσα στην πόλη. Όταν έφτασε έστειλε μήνυμα “we are out” στον Lloyd να κατέβει. Ο Lloyd λίγα λεπτά μετά έστειλε μήνυμα στην αδερφή του ρωτώντας την αν πρόσεξε με ποιόν έφυγε από το σπίτι (“Did you see who I am with?”). Όταν τελικά τον ρώτησε εκείνη με ποιόν, έγραψε μονολεκτικά “NFL”, για να τελειώσει με το “έτσι για να ξέρεις” (“Just so you know”) σε νέο μήνυμα λίγα λεπτά πριν τις 3.21.

About The Author: Champagne Supernova

Οπαδός των Giants από το 2007, όταν και υιοθέτησε από νωρίς ένα underdog στα playoffs. Ο ορισμός του πανηγυριτζή τότε, αλλά και ο πιο πιστός οπαδός έκτοτε. Η όρεξη του για διάλογο είναι τόσο μεγάλη, αλλά όχι μεγαλύτερη από την ανάγκη του να προσηλυτίσει τους άλλους στην άποψη του.Είναι η ψυχή του podcast. Είναι ο Παναγιώτης. Πιστός και παραγωγικός στρατιώτης του NFLgreece και να φανταστεί κανείς ότι γράφει χωρίς την επήρεια καφέ που δεν του αρέσει! Στις εκτός NFL ώρες του, ασχολείται με τα τρόφιμα ως πτυχιούχος χημικός μηχανικός, πίνει coca cola, ακούει ποιοτική μουσική και κάνει συλλογή από ιδιοτροπίες στο φαγητό.