Πέντε προσλήψεις και μία αγγελία

Ο μήνας που διανύουμε είναι αφιερωμένος κυρίως στα playoff, τους τελικούς της περιφέρειας, το Pro Bowl (!) και το ζευγάρι του Super Bowl. Γνωρίζουμε ήδη τις δύο πρώτες ομάδες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό, και είναι οι Atlanta Falcons και οι Νew Englad Patriots. Εκτός των ομάδων που αγωνίζονται σήμερα, οι υπόλοιπες σχεδιάζουν το μέλλον τους, με τις  αλλαγές προπονητών από τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων να αποτελούν το πρώτο μέλημα τους. Υπήρξε βέβαια και μια αλλαγή πόλης για μια ομάδα, καθώς οι San Diego Chargers μετακόμισαν στο Los Angeles. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Dean Spanos λιτά με ένα γράμμα γνωστοποίησε ότι η ομάδα έπειτα από 56 χρόνια στο San Diego, ήρθε η ώρα να μετακομίσει στο LA και να γίνει η δεύτερη ομάδα που το κάνει έπειτα από τους Rams το 2016. Θα υπάρξει και ανάλογο αφιέρωμα από το NFLGreece για την San Diego εποχή των Chargers, οι οποίοι αν και δεν κατέκτησαν ποτέ Super Bowl, έχουν όμως επιτυχίες οι οποίες θα αφήσουν πολλές αναμνήσεις στην περιοχή. Η μετακόμιση αυτή δεν άρεσε σε αρκετούς, με τους οπαδούς που κατοικούν στο San Diego να διαμαρτύρονται έντονα. Βέβαια υπάρχει και ο Shawne Merriman o οποίος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους οπαδούς:

Οι Chargers λοιπόν ακολουθούν τον δρόμο των Rams, με την η πόλη του Los Angeles να φιλοξενεί τις δύο ομάδες που ηττήθηκαν από 49ers και Browns την φετινή χρονιά, χαρίζοντας τους τις μοναδικές τους νίκες για το 2016. Σε μία ακόμη σημαντική αλλαγή οι Chargers προσέλαβαν τον Anthony Lynn για head coach “κλέβοντας” τον από τους Buffalo Bills. Την φετινή χρονιά οι Bills παρουσιάστηκαν αρκετά βελτιωμένοι στον επιθετικό τομέα, με τον Lynn να βάζει το λιθαράκι του στην επιτυχία αυτή. Η επίθεση που θα σχεδιάσει ο Lynn θα είναι κατά πάσα πιθανότητα βασισμένη στο run παιχνίδι, και με τον Melvin Gordon στο ρόστερ της ομάδας, οι Chargers μπορούν ελπίζουν σε μια νικηφόρα χρονιά. Το βασικότερο βέβαια για την ομάδα το 2017 είναι η επίτευξη μιας σταθερότητας, με τον Lynn να είναι ο κατάλληλος να το πετύχει αυτό. Φήμες θέλουν ότι οι Chargers να έχουν προσεγγίσει τον Gus Bradley για τον ρόλο του defensive coordinator.

Στην άλλη ομάδα του Los Angeles, τους Rams είχαμε πολλές αλλαγές στο προπονητικό επιτελείο. Αρχικά ο offensive coordinator των Washington Redskins για το 2016, Sean McVay, αποδέχτηκε την πρόταση των Rams για να αναλάβει τα καθήκοντα του head coach. Η πρόσληψη του προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στον κόσμο του NFL, καθώς ο McVay είναι μόλις 30 χρονών και θα αποτελέσει τον νεότερο head coach στην μοντέρνα εποχή του NFL. Βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσληψή του μιας και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στους Redskins, και η επίθεση τους το 2016 είχε μέσο όρο 400 γιάρδες ανά αγώνα, ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου. Συνολικά ο McVay βρίσκεται στους πάγκους του NFL από το 2008 (Tampa Bay Buccaneers-Assistant wide receivers coach) και από το 2010 στους Redskins περνώντας από τις θέσεις του Assistant tight ends coach – Tight ends coach και Offensive coordinator της ομάδας. Στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας όμως προστέθηκε και ο Wade Phillips για την θέση του defensive coordinator. Η προσθήκη αυτή δίνει την εμπειρία που ίσως ακόμη δεν έχει ο νεαρός head coach, αλλά θα δώσει και άλλη πνοή στην ήδη δυνατή αμυντική διάταξη της ομάδας. Ο Wade Phillips είναι γνωστός για την complex 3-4 αμυντική διάταξη που παρατάσσει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι θα τροποποιήσει ανάλογα την διάταξη ώστε να αξιοποιήσει καλύτερα το ρόστερ και τις δυνατότητες της ομάδας.

Συνολικά έχουμε πέντε ομάδες με νέο head coach, με τους Buffalo Bills, Jacksonville Jaguars, Los Angeles Rams και τους San Diego Los Angeles Chargers να σχεδιάζουν ήδη το μέλλον. Οι San Francisco 49ers ακόμη αναζητούν τον αντικαταστάτη του Chip Kelly, με τους επικρατέστερους αυτή την στιγμή να είναι οι Josh McDaniels και Kyle Shanahan. Πάντως η ανάληψη της θέσης ίσως μας απασχολήσει αρκετό διάστημα ακόμη.

Στις προσλήψεις, οι Jacksonville Jaguars προώθησαν τον Doug Marrone, τον μέχρι πρότινος assistant head coach και προπονητή της offensive line, να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή. Οι Jaguars είχαν πολλές απαιτήσεις το 2016 μιας και στα τελευταία draft αλλά και στις offseason κινήθηκαν πολύ σωστά και απέκτησαν σπουδαία ονόματα και ελπιδοφόρους αθλητές. Ο Marrone γνωρίζοντας πολύ καλά το ρόστερ της ομάδας θα έχει και τις πολύτιμες συμβουλές του Tom Coughlin (πρώην head coach και δις πρωταθλητή με τους Giants), ο οποίος ανέλαβε την θέση του προέδρου της ομάδας. Ο Coughlin ουσιαστικά θα έχει πλήρη έλεγχο του ρόστερ και ο Dave Caldwell θα είναι υπεύθυνος για την αναζήτηση και την αξιοποίηση ταλέντων για την ομάδα.

Με τον αποκλεισμό των Miami Dolphins από τα playoff, οι Denver Broncos προσέλαβαν τον defensive coordinator Vance Joseph για την θέση του head coach. Η έμφαση της ομάδας στην άμυνας αποδεικνύεται έμπρακτα, μιας και ο Vance Joseph έχει σπουδαίο παρελθόν ως προπονητής των defensive back σε San Francisco 49ers, Houston Texans και Cincinnati Bengals και ως defensive coordinator στους Miami Dolphins το 2016. Επίσης οι Broncos υπέγραψαν τον Mike McCoy για την θέση του offensive coordinator και του Bill Musgrave για προπονητή των QB.

Οι Buffalo Bills προσέλαβαν τον Sean McDermott. Έπειτα από μια επιτυχημένη πενταετία ως defensive coordinator στους Carolina Panthers, ο McDermott θα προσπαθήσει να συνεχίσει το ίδιο πετυχημένα το έργο του στους Bills. Το πλάνο που θα παρατάξει ο McDermott θα βασίζεται κυρίως στην ανάδειξη των αθλητών που διαθέτει το ρόστερ της ομάδας. Η επιμονή στην τακτική και στην κατανόηση του συστήματος από την ομάδα, ήταν ένα πλάνο που απέτυχε να εφαρμοστεί από τα αδέρφια Rex και Rob Ryan. Δύσκολο το έργο για τον McDermott, καθώς θα πρέπει να αποδείξει ότι η ομάδα διαθέτει αξιόμαχο ρόστερ και να αναδείξει το χαμένο ταλέντο αρκετών αθλητών.

Αυτές ήταν έως τώρα συνολικά οι κυριότερες κινήσεις στις ομάδες που δεν συμμετέχουν στα playoff, με τα παιχνίδια των Green Bay Packers – Dallas Cowboys για την NFC και των Pittsburgh Steelers – Kansas City Chiefs για την AFC να διεξάγονται σήμερα, ολοκληρώνοντας το puzzle των τελικών.

About The Author: Serdiegito

Οπαδός των Raiders, κάτι που κληρονόμησε από την οικογένεια. Όπως ο Πατσίνο στον Νονό, έτσι κι αυτός δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την μοίρα που του επέβαλε το σόι του και πιο συγκεκριμένα τα ξαδέρφια του που τον βασάνιζαν όταν ήταν μικρός (και μεγάλος). Γεννημένος στην Αμερική είναι Απόφοιτος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, γύριζε στο "ψηλέ" και πριν τον στρατό, έχει επενδύσει στο cross fit και χρησιμοποιεί χιούμορ και στον ύπνο του. Υπεύθυνος για τη μη παραγωγικότητα αρκετών υπαλλήλων χάρη στις αμέτρητες αστείες φωτό που στέλνει. Η θέση του Commisioner είναι το πάθος του, αν και δεν εχει ακόμη τίτλο....