Είναι ο Jared Goff το next big thing του NFL?

Η θέση του quarterback ήταν ανέκαθεν η σημαντικότερη όλων στο NFL. Στα αμερικάνικα High school τα κορίτσια είναι πάντοτε ερωτευμένα μαζί του, ενώ τα αγόρια τον θαυμάζουν, τον σέβονται ή και τον ζηλεύουν. Είναι ο πραγματικός αρχηγός κάθε ομάδας, ο παίκτης με τον οποίο ζει και πεθαίνει ένας ολόκληρος οργανισμός. Πως χτίζεις λοιπόν μία ομάδα? Ξεκινώντας από τον quarterback φυσικά!

Οι περισσότεροι θρύλοι αυτής της θέσης δεν έδειξαν από νωρίς τα δόντια τους. Ο Kurt Warner ένα χρόνο πριν παίξει στο NFL ήταν εργαζόμενος σε Supermarket χωρίς να έχει επιλεχθεί στο draft της τάξης του, ενώ στην αντίστοιχη διαδικασία 23 παίκτες στρατολογήθηκαν πριν τον Aaron Rodgers. Όταν τραυματίστηκε ο ‘’Uncle Drew’’, τον αντικατέστησε ένα αγόρι που το λέγανε Tom Brady και όλοι πίστευαν πως οι Patriots είναι τελειωμένοι. Η συνέχεια και των τριών είναι γνωστή σε όλους και για λόγους οικονομίας δεν θα την αναφέρουμε!

Την άνοιξη του 2016, ένα ξανθό αγόρι από το κολέγιο της California, επιλέχθηκε στο νούμερο ένα του draft, προκαλώντας έκπληξη σε πολλούς αναλυτές του πρωταθλήματος. Το όνομα του ήταν Jared Goff και τον Ιούνιο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο έναντι σχεδόν 28 εκατομμυρίων δολαρίων. Ας σημειώσουμε εδώ, ότι στο pre-draft Wonderlic test είχε χτυπήσει ένα πολύ υψηλό σκορ (36/50), κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους quarterbacks!

Στις πρώτες προπονήσεις του training camp, όλοι έμειναν έκπληκτοι. Οι αναλυτές κοιτούσαν ο ένας τον άλλο και ψιθύριζαν με ανοικτό το στόμα: ‘’ Αυτό το παιδί, δεν ξέρει να ρίχνει την μπάλα’’. Το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο. Πάγκος, πίσω από τον Case Keenum για τα πρώτα εννέα παιχνίδια και βασικός στα τελευταία επτά. Τα νούμερα πολύ άσχημα : 54,2% completions, 1089 yards, 5 TDs και 7 INTs.

Το 2017 η προσπάθεια του Goff άρχισε να φαίνεται στο γήπεδο. Ήταν αισθητά βελτιωμένος και κάτω από την καθοδήγηση του McVay οδήγησε την ομάδα (μαζί με τους Gurley και Donald) στα play offs μετά από περίοδο μεγάλης ξηρασίας. Σχεδόν 4000 Yards με TD/INT ratio 28/7!!!!

To 2018 ξεκίνησε για τους Rams, με πολύ μεγάλες προσδοκίες. Επεκτάσεις συμβολαίων στους καλύτερους παίκτες της ομάδας και σημαντικές προσθήκες σε θέσεις κλειδιά. Βέβαια, όλοι οι αναλυτές πίστευαν πως η τύχη της ομάδας ήταν στα χέρια του Goff. Αν αναβάθμιζε το παιχνίδι του, τότε οι Rams θα είχαν όλα τα φόντα για  να φτάσουν μέχρι το ιερό δισκοπότηρο, αν πάλι τραυματιζόταν ή θύμιζε τον Goff του 2016 τότε η ομάδα δεν θα είχε καμία τύχη. Προς το παρόν βλέπουμε το πρώτο σενάριο. Ο Jared παίζει εκπληκτικά, έχοντας  τρομερή χημεία με τους receivers του και το πλάνο της επίθεσης είναι εντυπωσιακό με πολύπλοκα συστήματα, που επιλέγονται σοφά την κατάλληλη στιγμή. Σίγουρα ο Goff αν συνεχίσει το ίδιο δυναμικά, έχει όλα τα φόντα να διεκδικήσει το βραβείο του MVP.

Ας μην βιαζόμαστε να τον χρίσουμε future Hall of Famer, είναι πολύ νωρίς και τα μεγάλα λόγια δεν βοηθάνε σε τίποτα. Παρόλα αυτά το μέλλον του ανήκει και έχει τις δυνατότητες  να γράψει ιστορία.

ΥΓ : O Goff επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του draft και ο Wentz στο 2! Κάποιοι είπαν ότι οι Eagles ήταν οι κερδισμένοι της υπόθεσης, ας το ξανασκεφτούν….

About The Author: Alex

Οπαδός του αμερικανικού αθλητισμού λόγω τους συστήματος των draft. Λάτρης των small market και θρησκευτικός ακόλουθος (εδώ και 4 χρόνια) οποιασδήποτε ομάδας εδρεύει στο Wisconsin, λόγω του Gianni GOATokounmpo. Παραδοσιακή αγάπη για τους RAMS, από εποχές Kurt Warner, αλλά και παθολογικό μίσος για τους Patriots και το τρίγωνο των βερμούδων Kraft – Brady – Belichick.