Ο χαμός στην AFC North και τα υπόλοιπα της 10ης εβδομάδας

AFC North, η πιο γεωγραφικά εύστοχη κατηγορία.
AFC North, η πιο γεωγραφικά εύστοχη κατηγορία.

Ποιος θα το περίμενε η AFC North να έχει όλες τις ομάδες της πάνω από το 50% μετά από 10 εβδομάδες. Οι Steelers και οι Ravens βρίσκονται με ρεκόρ 6-4 στην 3η και στην 4η θέση της division αντίστοιχα, ενώ οι περσινοί νικητές Bengals βρίσκονται στο 5-3-1 και στη 2η θέση. Συνεπώς περισσεύουν οι Browns… στην κορυφή της βαθμολογίας με 6-3 ρεκόρ και βάση του εναπομείναντος προγράμματος βρίσκονται στην πλεονεκτικότερη θέση για να παραμείνουν στην  κορυφή. Αν κάποιος αθροίσει τα ρεκόρ όλων των division αφαιρώντας φυσικά τα ενδο-division παιχνίδια θα παρατηρήσει ότι η AFC North είναι η πρώτη κατηγορία! Επιπλέον είναι η μόνη ανοιχτή κατηγορία μιας και οι Broncos, Patriots και Colts έχουν ξεφύγει.  Την ανοιχτή αυτή θέση στην τετράδα της NFC θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους και οι τέσσερις λοιπόν ομάδες. Τα εναπομείναντα παιχνίδια έχουν ως εξής:

Με κόκκινο έχουν επισημανθεί τα εκτός έδρας παιχνίδια
Με κόκκινο έχουν επισημανθεί τα εκτός έδρας παιχνίδια

Μία πρόχειρη εκτίμηση της έκβασης της division μπορεί να βασιστεί στη δυναμικότητας των επόμενων αντιπάλων.

  • Οι Bengals δείχνουν να έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα και η εντός έδρας ισοπαλία τους δεν τους επιτρέπει να εκμεταλλευτούν το ως τώρα 2-1 ρεκόρ στη division τους.
  • Αμέσως δυσκολότερο πρόγραμμα φαίνεται να είναι αυτό των Steelers καθώς φιλοξενούν δύο καλές ομάδες και τους αντιμετωπίζουν δύο φορές τους Bengals. Τα εκτός έδρας παιχνίδια με τους αδύναμους Titans και Falcons δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολα για μία ομάδα που πέρσι είχε χάσει από τους πρώτους και τους Jaguars, ενώ φέτος έχει ήττες από τους Bucanneers και τους Jets.
  • Οι Browns έχουν το 2ο πιο ευνοϊκό πρόγραμμα και ένα παιχνίδι περισσότερο. Όλα τα παιχνίδια των Browns εκτός από αυτό με τους Colts είναι βατά. Οι καλοί Browns μπορούν να τελειώσουν με πολύ καλό ρεκόρ ειδικότερα αν ο Josh Gordon επιστρέψει παίζοντας στα ίδια επίπεδα με πέρσι.
  • Οι Ravens έχουν το καλύτερο πρόγραμμα στη divsion καθώς με εξαίρεση την επίσκεψη στη Νέα Ορλεάνη έχουν 3 βατά παιχνίδια, ένα εύκολο εντός εναντίον των jaguars και κλείνουν παίζοντας στην έδρα του το κρίσιμο τελευταίο ενδο-division παιχνίδι κόντρα στο έτερο φαβορί Browns.
Όπως είναι λογικό να 4 εναπομείναντα endo-division παιχνίδια θα κρίνουν κατά πολύ την έκβαση αυτού του μίνι πρωταθλήματος, με τα δύο εξ αυτών να διεξάγονται την τελευταία αγωνιστική ως είθισται.
 

Στο άλλο θέμα που με απασχόλησε αυτή την εβδομάδα, οι Arizona Cardinals τελικά έχουν πρόβλημα στο μαρκάρισμα των TEs. Μπορεί όπως επέμενε τις προάλλες ο φίλτατος Πάνος (deepstrider), το πρόβλημα να μην είναι τόσο έντονο όσο ήταν πέρσι, αλλά υφίσταται. Τουλάχιστον αυτό λένε οι αριθμοί… Στις 9 πρώτες αγωνιστικές, οι Cardinals έχουν επιτρέψει 4 φορές στην αντίπαλη ομάδα να έχει κορυφαίο receivers στο παιχνίδι έναν TE. Το έκαναν με τους Chargers (Gates 81 γιάρδες), το έκαναν με τους Giants ( Donnel 81 γιάρδες), το έκαναν με τους Cowboys (Witten 62 γιάρδες) και πιο πρόσφατα με τους Rams (Cook 84 γιάρδες). Επιπλέον στα παιχνίδια κόντρα στους Broncos και τους Redskins επέτρεψαν στον Julius Thomas να κάνει το δεύτερο καλύτερο φετινό του παιχνίδι (66 γιάρδες 2 TDs) και στον Reed να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση (92 γιάρδες). Αν κάποιος βγάλει από την εξίσωση τα παιχνίδια κόντρα στους Raiders και τους 49ers, οι οποίοι δεν πολυχρησιμοποιούν τους TEs τους, το μοναδικό παιχνίδι που οι Cardinals εξουδετέρωσαν πλήρως τους αντίπαλους TEs ήταν εκείνο εναντίον των Eagles. Την ώρα λοιπόν που τα δύο κορυφαία seed της NFC ετοιμάζονται να συγκρουστούν την ερχόμενη Κυριακή, οι απουσίες των Lions στην θέση του ΤΕ ίσως αποδειχθούν πολύ σημαντικές.


Να μην ξεχάσω:

  • O Greg Olsen είναι ο πιο αδικημένος ΤΕ. Μετά την προφανή κορυφαία τριάδα των Gronk, Graham και Thomas, βάζει υποψηφιότητα για το Νο 4 του NFL. Μα τι λέω; Είναι ήδη Νο 4, οι άλλοι πρέπει να βάλουν υποψηφιότητα να τον ρίξουν.
  • Μεγάλη αποτυχία τα primetime παιχνίδια αυτή την αγωνιστική. Όλα τελείωσαν σε ένα ημίχρονο. Κρίμα το ξενύχτι.
  • Αφού οι Saints χάνουν και εντός έδρας, την NFC South μπορούν να την πάρουν ακόμα και οι …Bucs.
  • Λυπάμαι τους: Jets, Lions, Dolphins και Bears. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των Vikings τον μήνα Δεκέμβριο. Δηλαδή μετά την επιστροφή του Adrian Peterson, ο οποίος υπέβαλε αίτηση με τη βοήθεια του συνδικάτου των παικτών (NFLPA) να επιστρέψει στη δράση. Μέχρι τώρα η Minnesota ήταν σάκος του μποξ για τις καλές ομάδες, αλλά με τον AD ξαφνικά σοβαρεύουν ως αντίπαλος.
  • Η λογική δεν μπορεί να εξηγήσει την ήττα των Steelers από τους Jets στο New Jersey. Οι Jets είχαν μόλις ένα INT σε όλη τη σεζόν και έκαναν δύο στον “καυτό” Big Ben. Επίσης το πως μπορούν οι defensive backs των Jets να σταματήσουν τους WRs των Steelers δεν μπορώ ακόμα να το καταλάβω στην 3η επίπονη φορά που βλέπω το παιχνίδι.
  • Το να έχεις στο fantasy τον Lynch σε μία βδομάδα που σου λείπει η μισή ομάδα με bye και να τον βλέπεις να κάνει 4 TDs είναι απλά απόλαυση. Η απόλαυση πολλαπλασιάζεται όταν ο παίκτης νικάει τόσο στο fantasy όσο και την πραγματικότητα τους Giants… Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να παραμείνει στο Seattle. Η φυγή του θα αποδυναμώσει τόσο την ομάδα όσο και τον ίδιο.
  • Μπορεί απλά να μου φάνηκε, αλλά το punt return του Sproles στον αγώνα κόντρα στους Panthers, έμοιαζε με την πιο αργή επιστροφή στην ιστορία.
  • Ο Brent Grimes περνάει το καλύτερο φεγγάρι του στο NFL. Beware!
  • Μετά τον Kirk Cousins άλλος ένας backup QB που είχε την ευκαιρία να καθιερωθεί την έχασε. O Shaun Hill θα αντικαταστήσει τον Austin Davis στη θέση του βασικού QB των Rams.
  • Οι Bills είναι μία από τις καλύτερες D-line στο πρωτάθλημα. Αν έπαιζε και ο OLB Kiko Alonso θα είχε γίνει αναγωγή του σχολίου σε ολόκληρη τη front seven. Οι 4 βασικοί στη D-line αδικούνται από τα στατιστικά τους. Τα  27 από τα συνολικά 35 sacks που έχουν τους αδικούν. Όσοι έχουν δει τα παιχνίδια θα έχουν διακρίνει τη συνέπεια με την οποία πρεσάρουν τον QB. Επιπλέον σε σχέση με τις αντίπαλες άμυνες, δεν τους βοηθάει η μέτρια secondary τους. Ελάχιστα από τα sacks είναι coverage sacks. Αναλυτικά τα sacks των βασικών: Mario Williams (6.5), Kyle Willliams (3.0), Jerry Hughes (7.5), Marcel Dareus (10.0).
  • Για τον Andy Dalton έχασα πάσα ελπίδα. Νομίζω ότι έχασα και ο ίδιος τις ελπίδες στον εαυτό του.
  • Σε 95 χρόνια ιστορίας οι Bears δεν είχαν ξανακάνει δύο συνεχόμενα τόσο άσχημα ημίχρονα όπως αυτά στη Νέα Αγγλία και στο Green Bay. Συγχαρητήρια στην άμυνα του κ.Trestman!

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.