Το τέλος της δυναστείας;

Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη δυναστεία στην ιστορία του NFL, ίσως έφτασε πλέον στο τέλος της. To Σάββατο στις 4 Ιανουαρίου, οι Patriots έχασαν από τους Titans στο Wild Card round, σε ένα παιχνίδι που αναγκάστηκαν να παίξουν λόγω της βαριάς ήττας από τους Dolphins στο τελευταίο παιχνίδι της regular season. Οι σταθερά δυνατοί Patriots, έφτασαν σε ένα αδιέξοδο φέτος και με τα επόμενα βήματα να είναι αβέβαια, ίσως μιλάμε για την τελευταία χρονιά της δυναστείας.

Το 2019 βρήκε τους Pats με ένα 12-4 record, το οποίο ακούγεται αρκετά καλό. Με εύκολες νίκες εναντίον των Jets, Redskins και Bengals, κάποιες όχι τόσο εύκολες με τους Bills, Eagles και Cowboys και με βαριές ήττες εναντίον των καλύτερων ομάδων που αντιμετώπισαν φέτος όπως οι Ravens, Texans και Chiefs. Με λίγα λόγια η φετινή χρονιά φαινόταν εξωτερικά καλή για την ομάδα του Brady, όμως μια βαθύτερη ανάλυση αποδεικνύει πως τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Η έλλειψη WR (με τον Edelman να προσπαθεί ως τρεις αθλητές) και η αδυναμία της επίθεσης να δώσει ουσιαστικές λύσεις, έδειξε σε όλους πως η ομάδα ήταν ασθενική και δεν είχε αυτά που χρειάζεται για μια καλή διαδρομή. Ο Tom Brady σίγουρα δεν είχε τις βοήθειες που χρειάζεται, όμως έδειξε και σημάδια κόπωσης. Οι βαθμολογίες του ήταν χαμηλότερες από άλλες χρονιές και η απογοήτευση ήταν εμφανής στο πρόσωπο του.

Η αμυντική πλευρά της ομάδας από την άλλη, ήταν αυτή που την κράτησε στο φετινό winning record, με έναν από τους καλύτερους defensive players του NFL, τον Stephon Gilmore. Όμως και πάλι, σαν σύνολο, η άμυνα έδειξε ότι δεν μπορούσε να κρατήσει πίσω τις ομάδες που πραγματικά αποδεικνύονταν πρόκληση για τους Patriots. Όση καλή εικόνα και να παρουσίασαν και όσο ψηλή θέση και να είχαν στο NFL, δεν στάθηκαν αρκετοί για να στείλουν τους Pats σε μια καλύτερη πορεία.

Δύο γεμάτες δεκαετίες μέτρησε η εποχή BelichickBrady με 6 νίκες σε Super Bowls, 9 εμφανίσεις, 17 division titles και πολλά ακόμη κατορθώματα. Ο Tom Brady είναι αδιαμφισβήτητα ο GOAT για το επαγγελματικό football, με ρεκόρ που θα περάσει καιρός για να ξεπεραστούν και φυσικά ο Bill Belichick είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής που πέρασε ποτέ από το NFL. Με το συμβόλαιο του Brady να λήγει και με τις φήμες να μιλάνε για μετακόμιση του προς την πόλη των Αγγέλων και τους Chargers, η εποχή που άφησε ιστορία, ίσως φτάνει στο τέλος της. Το μόνο σίγουρο είναι πως είτε είναι κάποιος fan της ομάδας, είτε όχι, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει την ιστορική πορεία αυτού του διδύμου.

About The Author: John S.

Λάτρης του NFL και πολλών άλλων πραγμάτων που έρχονται απο τις Η.Π.Α. Οπαδός των Baltimore Ravens εδώ και πολλά χρόνια από όταν και ανακάλυψε το άθλημα. Χιούμορ, ηρεμία και ισορροπία οι βάσεις της καθημερινότητας του. Όταν δεν παρακολουθεί football, θα τον πετύχετε να βλέπει κάποια σειρά/ταινία ή να παίζει κάποιο πρόσφατο game.