Τα βραβεία του NFLgreece για τη σεζόν 2013

Τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, 24 ώρες περίπου πριν από το Super Bowl, το NFL τιμάει τους κορυφαίους της σεζόν 2013. Η εκδήλωση NFL Honors βρίσκεται στον 3ο της χρόνο και τυχαίνει όλο και μεγαλύτερης αναγνώρισης. Παρουσιαστής θα είναι και φέτος ο Alec Baldwin, ο οποίος πέρυσι είχε μία καταπληκτική εισαγωγή που ανάγκασε τους πάντες να τον “χτυπήσουν” με τη franchise tag. Η καινοτομία της φετινής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της τάξης του 2013 για το Hall of Fame.

Όπως και στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του Site, οι συντάκτες του NFL δίνουν τη δική τους υποκειμενική ψήφο και περιμένουν να δουν τις δικές σας στα σχόλια:

Φέτος είναι η χρονιά του Peyton Manning. Το ξέρουμε! Για άλλη μία φορά ο κ. Peyton θα φύγει 2-3 βραβεία και παίκτες που έχουν κάνει καταπληκτική χρονιά θα μείνουν με την υποψηφιότητα. Στις επιλογές μου προσπάθησα να μοιράσω τις διακρίσεις. Η πιο δύσκολη ψήφος ήταν αυτή του κορυφαίου προπονητή. Ήμουν ανάμεσα στον Rivera και τον Reid. Διάλεξα τον τελευταίο επειδή δεν είχε ψήφους από κανέναν άλλο. Ο LeSean McCoy ήταν ο δικός μου MVP, μιας και ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης για την ομάδα του. Ο Marshawn Lynch δικαιούται το Ground Player of the year γιατί ήταν ο μόνος από τους πρωτοκλασάτους RBs που δεν είχε συμμετοχή στο passing game. Ο Carlos Dansby δικαίωσε και με το παραπάνω την επιστροφή του στην έρημο της Αριζόνα. Ο Josh Gordon ξεπερνάει τους πάντες στην επίθεση γιατί είχε περισσότερες γιάρδες από τον οποιονδήποτε με 2 παιχνίδια λιγότερα, υποδέχθηκε πάσες από 3 διαφορετικούς QBs στην ομάδα του και φυσικά όλες οι άμυνες γνώριζαν ότι ήταν ο μόνος στόχος για τους Browns. Καλύτερη ανατροπή ήταν αυτή των Patriots με το Cleveland που χρειάστηκαν 2 TDs και ένα πετυχημένο onside kick. Τέλος καλύτερο play είναι η επιστροφή για 98y του Tavon Austin. Ο rookie υποδέχθηκε τη μπάλα με πλάτη στην αντίπαλη endzone και αφού αυτή είχε σκάσει πρώτα, classic! 

                                                                                                                     Hyperbolic Comparison

Όπως λέει και πιο πάνω o HC φέτος είναι η χρονιά του Peyton! Όμως δεν του δίνω το M.V.P. βραβείο. Για μένα ο Brady ήταν ο απολύτως απαραίτητος παίχτης μια ομάδας που τερμάτισε 2η στην AFC, ενώ χωρίς αυτόν θα ήταν κάπου στο 8-8. Οι εμφανίσεις του δεν ήταν τόσο φανταχτερές, αλλά ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας. Με το ίδιο σκεπτικό δίνω και το Coach of the year στον Belichick που το παίρνει στις λεπτομέριες από τον Arians που το πήρε και πέρσι. OPoY είναι ξεκάθαρα ο Manning χωρίς πολλά λόγια. DPoY ο Kuechly που ήταν ο ηγέτης της αμυνάρας των Panthers, ο παίχτης που τελείωσε αγώνα με 20+ tackles. RoY είναι ο Lacy καθώς έκανε πολύ καλή σεζόν, αλλά πήρε και στις πλάτες του μια επίθεση (μετά τον τραυματισμό του Rodgers) που είχε να παίξει run χρόνια. ORoY ο Allen, καθώς έκανε εκπληκτική πρώτη σεζόν για receiver και τα στατιστικά του μιλάνε από μόνα τους. Μην ξεχνάμε ότι του πήρε χρόνο για να κερδίσει εμπιστοσύνη και χρόνο συμμετοχής. DRoY ξεκάθαρα ο Mathieu που έδειξε εξαρχής το ταλέντο του και πόσο game changer παίχτης είναι. Στο τσακ από τον εκπληκτικό φέτος Kiko Alonso. FedEx Air PoY ο Manning χωρίς σχόλια πάλι, ενώ Ground PoY ο Charles καθώς για μένα ήταν ο πιο αξιόπιστος RB, παρά τα μαγικά του McCoy που έρχεται δεύτερος. Τέλος Comeback PoY ο Thomas που γύρισε από 3 ACL. Η ψήφος μπορεί να μην είναι αντικειμενική 100% αλλά η επιστροφή του ήταν πολύ δύσκολη και η δουλειά που έκανε στο γήπεδο πάρα πολύ καλή. Έδειξε πόσο έλλειψε από μια τραγική secondary τα τελευταία 2 χρόνια.

                                                                                                                    Champagne Supernova

About The Author: NFLgreece