Οι 5 Quarterbacks του 2018 NFL Draft

Λιγότερο από μια εβδομάδα έμεινε για την διεξαγωγή του Scouting Combine (27/2). Εν αναμονή και της περιόδου των ελεύθερων μεταγραφών (14/3), τα διοικητικά τμήματα των ομάδων είναι στο κόκκινο προκειμένου να καταστρώσουν τα πλάνα τους. Τι γίνεται όμως με την ίσως πιο πολύπλοκη θέση του πρωταθλήματος, αυτή του QB; Αξίζει κάποιος να ποντάρει σε έναν ελεύθερο αθλητή ή να επενδύσει τις ελπίδες του σε έναν από το draft του 2018 (26/4). Παρακάτω θα διαβάσετε μια λιτή και περιεκτική παρουσίαση των 5 QBs, που όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα επάνω τους στο ερχόμενο Scouting Combine αλλά και που αναμένεται να μας απασχολήσουν στους πρώτους γύρους του draft:

 

QB Sam Darnold, USC Trojans, r-Sophomore, ύψος 6-4

Θεωρείται ο πιο ολοκληρωμένος QB του draft 2018. Δυνατό χέρι, ακρίβεια στην πάσα, επιθυμητό μέγεθος σώματος για το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ευκίνητος και επιπλέον δυσκολοκατάβλητος σε ένα πιθανό sack. Εργατικός και καλός συμπαίχτης με ένα μεγάλο ταβάνι εξέλιξης πιθανώς τα επόμενα χρόνια. Προέρχεται, όμως, από μια περίοδο με πολλά σκαμπανεβάσματα. Αρκετά fumbles και interceptions για το επίπεδο του. Πρέπει να δουλέψει την αυτοπεποίθηση του. Ίσως τα κολακευτικά σχόλια στην αρχή της περιόδου από τον τύπο να ήταν υπερβολικά ή παραπάνω από ότι άξιζε και να του έκαναν περισσότερο κακό παρά καλό. Αναμένουμε να τον δούμε στην πράξη.

 

QB Josh Rosen, UCLA Bruins, Junior, ύψος 6-4

Εισήλθε στο NCAA football ως ένας από τους κορυφαίους νεοσύλλεκτους της σειράς του. Πρωταγωνιστής σε ένα από τα επικότερα comeback (έχανε 44-10 στην τρίτη περίοδο). Φοβερή μηχανική, εξαιρετικά αγνός pocket passer και καλή κίνηση ποδιών. Αγωνιζόταν σε under center διατάξεις το οποίο είναι σημαντικό για τα συστήματα που παίζουν οι ομάδες του NFL. Ανησυχίες υπάρχουν γύρω από την ηγετικότητα του και τις σχέσεις με τους συναθλητές και προπονητές του. Ακόμα, είχε θέμα με την διάρκεια τα τελευταία δύο χρόνια καθώς έλειψε σε αρκετά παιχνίδια ή βγήκε εκτός κατά την διάρκεια του αγώνα.

 

QB Baker Mayfield, Oklahoma Sooners, r-Senior, ύψος 6-0

Πραγματικό πολυβόλο! Εισέρχεται στο draft 2018 ως ένας από τους πιο φημισμένους QBs στην ιστορία του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος. Νικητής φέτος του Heisman Trophy. Playmaker, με μια απίστευτη ακρίβεια (70,5%, παίζοντας και στα playoff). Τουλάχιστον στο κολεγιακό επίπεδο μπορούσε εύκολα να αποδρά από την πίεση, να επεξεργάζεται και να επεκτείνει το παιχνίδι ενώ στις ικανότητες του περιλαμβάνεται η πάσα καθώς τρέχει. Το ύψος του τρόμαξε αρκετά κολέγια για να τον αποκτήσουν και πιθανώς το ίδιο να συμβεί και τώρα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ακόμη και 5-11. Θεωρείται QB spread διάταξης το οποίο σημαίνει ότι αρκετοί θα φοβηθούν την μετάβαση του σε πιο επαγγελματικά συστήματα.

 

QB Lamar Jackson, Louisville Cardinals, Junior, ύψος 6-3

Ήδη έχουν αρχίσεις οι συγκρίσεις με τον Michael Vick, με την διαφορά ότι είναι δεξιόχειρας και πιο ψηλός. Απίστευτο δυνατό χέρι μαζί με σπάνια αθλητικότητα, ταχύτητα και ικανότητα τρεξίματος. Εκρηκτικό παιχνίδι που μπορεί να δημιουργήσει επίτευξη τέρματος από το πουθενά. Νικητής του Heisman Trophy το 2016. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα πρέπει να εξετάσουν την ασταθή ακρίβεια στην πάσα του. Παράλληλα, θα πρέπει να βάλει κιλά επάνω του για να αντεπεξέλθει στο NFL.

 

QB Josh Allen, Wyoming Cowboys, r-Junior, ύψος 6-5

Αποτελεί τον QB-στοίχημα. Δυνατό χέρι και μεγάλο σώμα που κάθε QB θα ήθελε να είχε. Δυνατός, αθλητικός, δύσκολος στο sack, που κάποιες στιγμές όλο το πακέτο θύμιζε στυλ Ben Roethlisberger. Στο Senior Bowl τα πήγε πολύ καλά ενώ αντίστοιχες ήταν και οι συνεντεύξεις, ανεβάζοντας την αξία του. Οι άνθρωποι των ομάδων μιλούσαν για έναν καλό χαρακτήρα και εργατικό αθλητή. Από την άλλη, αρκετοί είναι εκείνοι που εκφράζουν δυσφορία για το επίπεδο της ακρίβειας στην πάσα του. Ακόμη, είναι φανερό ότι υπάρχει η πρότυπη πρώτη ύλη αλλά χρειάζεται αρκετή κατεργασία. O χρόνος και ο σωστός τρόπος ανάπτυξης θα μας δείξουν αν θα αποτελέσει ένα ρίσκο με μεγάλη ανταπόδοση ή ένα ενθουσιώδες σχέδιο που έμεινε στα χαρτιά.

   

*σε ένα δεύτερο επίπεδο επεξεργασίας των διαθέσιμων αθλητών του draft, θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε τον QB Mason Rudolph, Oklahoma State Cowboys (Senior, ύψος 6-5),  QB Luke Falk, Washington State Cougars (r-Senior, ύψος 6-4) και QB Mike White, Western Kentucky Hilltoppers (Senior, ύψος 6-4) που λογικά θα μας απασχολήσουν από τον δεύτερο γύρο και μετά.

About The Author: Ian

Μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό σε όλο του το φάσμα από τον κλασσικό στίβο έως το surf. Βαμμένος Raiders από τα τέλη 90s. Λάτρης της στρατηγικής και της συγκροτημένης σκέψης, ειδικά αυτής που πηγάζει από το football!