Οι Κορυφαίοι 32 του Draft 2020

Κάθε γύρος του draft θεωρητικά αποτελείται από τριάντα δύο επιλογές, όσες συνολικά οι ομάδες του NFL. Τονίζουμε θεωρητικά διότι διάφορες ανταλλαγές και άλλες συμφωνίες δύναται να αλλάξουν τα δεδομένα. Ουσιαστικά όμως με τον αριθμό τριάντα δύο και τον όρο κορυφαίοι θέλουμε να συμβολίσουμε τους αθλητές που θεωρούνται η βιτρίνα της φετινής πανεπιστημιακής τάξης και αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για τις επιλογές του πρώτου γύρου.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω θα πρέπει να επισημάνουμε κάποια σημαντικά σημεία. Δεν σημαίνει ότι εάν κάποιος επιλεχθεί στον πρώτο γύρο θα είναι σίγουρα ένας παίχτης-εγγύηση. Αντίστοιχα, ένας παίχτης που θα βρεθεί στους παρακάτω γύρους δεν σημαίνει ότι το μέλλον του θα υπολείπεται σε αξία. Απλά, η όσο πιο υψηλή επιλογή αποτελεί έναν τρόπο να αυξάνεται η πιθανότητα ευστοχίας. Επιπλέον, για τις αποφάσεις τους οι ομάδες βάζουν στην ζυγαριά πάρα πολλά στοιχεία όπως τυχόν τραυματισμούς, εξωαγωνιστικές συμπεριφορές, πνευματικά χαρακτηριστικά και το κυριότερο τις ετήσιες ανάγκες τους διαμορφώνοντας έτσι κάθε χρόνο τις πρώτες επιλογές τους. Να σημειώσουμε ότι το παρόν άρθρο δεν αποτελεί προσωπική άποψη ή επιθυμία, αλλά όσο το δυνατόν μια ισορροπημένη προσέγγιση του NFL Draft για να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε πιο ευχάριστα:

Quarterbacks

Για αυτήν την κατηγορία αθλητών έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε παλαιότερο άρθρο το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Running Backs

H θέση του RB είναι μια θέση που παραδοσιακά δεν έχει μεγάλη ζήτηση λόγω των ιδιαιτεροτήτων της και λογικά οι υποψήφιοι θα πέσουν. O D’Andre Swift είναι ένα αθλητής που τον διακρίνει η ταχύτητα και συνδυάζει τα πολύ καλά πόδια. Δεν έχει το τρομερό ύψος παρόλο που δεν υπολείπεται σε δύναμη. Μας αρέσει πάρα πολύ και το στοιχείο της υποδοχής που έχει σε καλό επίπεδο.

Wide Receivers

Η τάξη των WR χαρακτηρίζεται ως πλούσια φέτος. Ο CeeDee Lamb είναι ένας εξαίσιος route runner με εξαιρετικά χέρια και σώμα για το παραπάνω επίπεδο. Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ως WR1 αν και μπορεί να παίξει εξίσου καλά όλες τις τρεις θέσεις. Εξαίσιος route-runner και ο Jerry Jeudy με καλύτερη τελική ταχύτητα από τον Lamb αλλά με όχι τόσο καλά χέρια.  Ανήκει στην κατηγορία αυτών που έχουν την προοπτική να γίνουν WR1 και μαζί με τον Lamb θα είναι ένα ωραίο ζευγάρι σύγκρισης τα επόμενα χρόνια.

Offensive Tackles

Φέτος, πάλι, η θέση του ΟΤ θα έχει μεγάλη ζήτηση και φαίνεται ότι η παραπάνω τετράδα ξεχωρίζει των υπολοίπων. Το πλεονέκτημα του Jedrick Willis είναι η σπιρτάδα σε πόδια και χέρια. Ο Μekhi Becton είναι ένα πραγματικό θηρίο με ύψος 6-7 που συνδυάζει την αθλητικότητα. Ο Andrew Thomas διακρίνεται για την σταθερότητα του στην προστασία της πάσας με μεγάλη εμπειρία στην θέση του LT. Δυνατός ο Tristan Wirfs με ειδίκευση στο μπλοκ του τρεξίματος. Τα γρήγορα όμως πόδια του μπορούν να τον μετατρέψουν και σε ΟΤ προστασίας της πάσας αργότερα.

Defensive Ends

Ο σημαιοφόρος της φετινής τάξης θεωρείται ο Chase Young. Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε έναν franchise player για την ομάδα που θα τον επιλέξει. Εκπληκτικό pass rush παιχνίδι, μεγάλη ποικιλία κινήσεων και πολύ γρήγορο πρώτο βήμα. Στο Ohio St λένε ότι είναι ακόμη καλύτερος του συμπαίχτη του DE Nick Bosa. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όταν ο Bosa τραυματίστηκε, ο Young τα πήγε εξαιρετικά.

Defensive Tackles

Οι DT που παίζουν σε υψηλό επίπεδο στην θέση 3 (δηλαδή οι προσανατολισμένοι κυρίως στο pass rush) είναι μια σπάνια και ακριβή αξία στο NFL. Ο Derrick Brown με την απίστευτη ευκινησία και ταχύτητα για τα κιλά του τον καθιστούν μεγάλο κίνδυνο στο pass protection. Εξίσου καλός και στην αντιμετώπιση του τρεξίματος. Πολύ δυνατός και με δυναμική παρουσία στα αποδυτήρια.

Linebackers

Ο Ιsaiah Simmons είναι ένας αθλητής με σπάνιες δεξιότητες και θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει ως S ή ως DB απέναντι στους slot υποδοχείς. Τρομερή ταχύτητα και αθλητικότητα σε συνδυασμό με μια τεράστια για LB ικανότητα στην κάλυψη της πάσας. Βρίσκεται σε όλον το γήπεδο στην αντιμετώπιση του τρεξίματος και συρρικνώνει τον χώρο στους QBs διπλής απειλής. Το πακέτο του δημιουργεί μια συνεχής αναντιστοιχία στον σχεδιασμό της επίθεσης.

Cornerbacks

Ο Jeff Okudah έχει όλα τα εργαλεία σε υψηλό βαθμό στην ταχύτητα και το σώμα για το επόμενο επίπεδο. Αυτό τον κάνει ικανό να μπορεί να παίξει με όλους τους τρόπους είτε man-to-man είτε ζώνη. Δεν έχει θέμα με τους γρήγορους υποδοχείς αλλά ούτε με τους ογκώδεις. Μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε σαν έναν CB1 από την πρώτη χρονιά και επιπλέον έναν αθλητή με μεγάλο ταβάνι.

Safeties

O Xavier McKinney αποτελεί έναν αθλητή με υψηλό IQ που μπορεί να αναπτυχθεί σε πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο και να δημιουργήσει αναντιστοιχίες στην επίθεση. Δυναμικός, έμπειρος απέναντι σε υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό. Ίσως να χρειάζεται να εξελίξει την τεχνική στο tackling του.

 

NFLGreece Big Board 2020

 

*trivia: Γνωρίζετε ποια κοινή νο.1 επιλογή είναι η πρώτη στην ιστορία του NFL (Superbowl Era)?

Η πρώτη επιλογή ήταν o DE Bubba Smith που επιλέχθηκε από τους Colts, έπειτα από ανταλλαγή με τους Saints. Προερχόταν από τους Σπαρτιάτες του Michigan State και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην ισοπαλία 10-10 με το Notre Dame, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο αγώνας του αιώνα. Mε ύψος 6-7, βάρος 265lb και με εκπληκτική ταχύτητα (!) αποτελούσε ένα πραγματικό θηρίο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κατέκτησε το Superbowl V και έφτασε άλλη μια φορά στον τελικό. Δυστυχώς, τα προβλήματα στο γόνατο του δεν του επέτρεψαν να μεγαλώσει τον θρύλο του. Αγωνίστηκε συνολικά 9 περιόδους (5 Colts, 2 Raiders & 2 Oilers). Τo γόνατο όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για να κατακτήσει και την υποκριτική τέχνη αργότερα. Είχε μια ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία στο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των διαφημίσεων. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με τον ρόλο του αστυνόμου Moses Hightower στην “Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή”. Το σύνθημα που είχαν αφιερώσει οι οπαδοί στο πρόσωπο του ήταν το “Kill, Bubba, Kill”.

About The Author: Ian

Μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό σε όλο του το φάσμα από τον κλασσικό στίβο έως το surf. Βαμμένος Raiders από τα τέλη 90s. Λάτρης της στρατηγικής και της συγκροτημένης σκέψης, ειδικά αυτής που πηγάζει από το football!