Ανασκόπηση 1ης Εβδομάδας: Το κυρίως μενού

Πρώτη αγωνιστική στο NFL και τα πράγματα ήταν όπως τα περιμέναμε. Απρόβλεπτα! Είχαμε παιχνίδια για όλα τα γούστα, με πολύ σημαντικούς αγώνες ανάμεσα σε ανταγωνίστριες ομάδες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δούμε εντυπωσιακούς αγώνες από ομάδες που δεν είναι ακόμα 100% έτοιμες, κυρίως στο πνευματικό κομμάτι της προετοιμασίας, με αποτέλεσμα να δούμε πολλά λάθη που αργότερα στην σεζόν θα μειωθούν. Ας δούμε όμως τους αγώνες της Κυριακής αναλυτικά.

New England Patriots στους Buffalo Bills: 23-21

Περιμέναμε να δούμε τους Patriots να αργούν να ξεκινήσουν στο παιχνίδι λόγω των πολλών νέων προσώπων, αλλά κάποια στιγμή να κερδίζουν εύκολα. Αντ’αυτού είδαμε έναν αγώνα που κρίθηκε σε ένα field goal από τον Gostowski λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι Patriots ξεκίνησαν καλά παίρνοντας προβάδισμα 10-0 όμως τα λάθη και ο EJ Manuel, που όσο περνούσε ο χρόνος ένιωθε πιο άνετα, κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στο 17-21. Οι Patriots έδειξαν αδυναμία να τελειώσουν ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν στην 4η περίοδο και κατάφεραν να το πάρουν με 2 field goal. Ο Brady είχε ένα δύσκολο βράδυ, πασάροντας για 288 γυάρδες, 2 td, 1 int αλλά έχοντας και ένα fumble. Πάντως φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Amendola θα είναι μεγάλος παράγοντας για τους φετινούς Patriots καθώς όσο δεν έπαιζε οι Pats δυσκολευόντουσαν, ενώ όσο έπαιζε έπιασε 10 πάσες για 104 γυάρδες. Για τους Bills ο Manuel πάσαρε για 150 γυάρδες και 2 td, ενώ η ομάδα πλήρωσε τα λάθη της (2 fumbles).

21-17ketV.St.55

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Seattle Seahawks στους Carolina Panthers: 12-7

Οι Seahawks ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά για να κερδίσουν χρειάστηκαν ένα td στην 4η περίοδο, το μοναδικό τους στον αγώνα. Οι Panthers έδειξαν μια πολύ καλή εικόνα στην άμυνα με ηγέτη τον Kuechly, κάνοντας δύσκολη την ζωή στον Wilson που τελείωσε τον αγώνα με 320 γυάρδες, 1 td, 1 fumble. Απο την άλλη η άμυνα των Seahawks συνέχισε σε υψηλά στάνταρ περιορίζοντας τον Newton (125 pass yards, 38 run yards, 1 td) που δεν μπόρεσε να βάλει πάνω από 7 πόντους. Σίγουρα αν θέλουν να γίνουν διεκδικητές οι Seahawks πρέπει να βελτιώσουν το επιθετικό κομμάτι γιατί με 12 πόντους δεν παίρνεις φέτος πρωτάθλημα.

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Cincinnati Bengals στους Chicago Bears : 21-24

Μεγάλο παιχνίδι στο Soldier Field με τους Bears να παίρνουν την πρώτη τους νίκη στην νέα εποχή τους. Ένα ακόμα παιχνίδι που κρίθηκε μετά από ένα tdστην τέταρτη περίοδο. Αυτό του Marshall (8 rec, 104 γυάρδες, 1 td) μετά από πάσα του Cutler (242 γυάρδες, 2 td, 1 int). Μεγάλη βοήθεια πήραν και από την άμυνα με ηγέτες τους CB Jennings (2 forced fumbles) και Tillman (2 int). Από την απέναντι πλευρά ο Dalton ήταν καλός αλλά πλήρωσε τα λάθη του. 282 γυάρδες με 2 td και ints, ενώ η επαφή με τον A.J. Green (9 rec, 2 td, 162 γυάρδες) έδειξε σε άριστη κατάσταση. Οι Bengals έδειξαν ότι θέλουν να βρουν και άλλες λύσεις στην επίθεση. Υπάρχουν αλλά πρέπει να τις αξιοποιήσουν. Οι Bears στην πολύ δυνατή του έδρα έδειξαν ότι παραμένουν δυνατή ομάδα και μένει να δούμε πως θα εμφανιστούν και στις επόμενες αγωνιστικές.

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Miami Dolphins στους Cleveland Browns: 23-10

Για κάποιο άγνωστο πραγματικά λόγο οι Browns συνεχίζουν να είναι μια ομάδα που έχει QB τον Weeden και RB τον Richardson και συνεχίζουν να πασάρουν πρώτα. Ο Weeden πάσαρε 53 φορές, έχοντας 289 γυάρδες, 1 td και 3 ints. Το αστέρι της ομάδας ο Richardson έτρεξε για μόλις 13 φορές και 47 γυάρδες. Πραγματικά κάτι λάθος γίνεται στο Cleveland. Και είναι πραγματικά για μια ομάδα που η άμυνα της έκανε ότι μπορούσε κρατώντας τους Dolphins στους 6 πόντους στο ημίχρονο. Οι Dolphins όμως κατάφεραν και ξεμπλόκαραν στο 2ο ημίχρονο με τον Tannehill να πασάρει για 272 γυάρδες και 1 td και int. Το παιχνίδι κρίθηκε στην tdπάσα του στον Hartlineπου τελείωσε τον αγώνα με 9 rec για 114 γύαρδες και αυτό το td. Απορία προκαλεί το ότι οι Dolphins δεν σημάδεψαν σχεδόν καθόλου το νέο τους αστέρι Mike Wallace. Πάντως ήταν μια σημαντική νίκη για τους Dolphins που έδειξαν ότι έχουν ταλέντο σαν ομάδα και επιθετικά αλλά και αμυντικά.

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Minnesota Vikings στους Detroit Lions: 24-34

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Είναι ο Ponder η λύση στην θέση του QB; Με 236 γυάρδες, 1 td, 3 int σίγουρα όχι. Αν αποκτήσει χημεία με τους νέους receiver του και μειώσει τα λάθη οι Vikings είναι πολύ καλή ομάδα. Ο “ADPeterson έδειξε ότι θα συνεχίσει εκεί που έμεινε. Έτρεξε για 93 γυάρδες, 2 td με την πρώτη του επαφή να είναι ένα 78 γυάρδες td, και έπιασε και έπιασε 4 πάσες για 18 γυάρδες και 1 td. Όμως δεν υπολόγιζαν στην ανανεωμένη επίθεση των Lions που με τον Bush (90 γυάρδες rush, 101 γυάρδες pass, 1 passtd) να κάνει θαύματα έμοιαζαν πολλά επίπεδα πάνω από πέρσι. O Stafford βρήκε προστασία και πάσαρε για 357 γυάρδες, 2 td, 1 int και με την άμυνα να δημιουργεί συνεχώς λάθη κατάφεραν και έφυγαν με μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Φυσικά ήταν ένας αγώνας και θέλουμε να δούμε και άλλα πράγματα από τους Lions αλλά αυτή η εμφάνιση έδειξε ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

AdrianPeterson vs DET 1st playΔες τα στιγμιότυπα εδώ

Oakland Raiders στους Indianapolis Colts: 17-21

Και όμως η χειρότερη ομάδα στα χαρτιά κατάφερε να ιδρώσει εκτός έδρας τους Colts του Luck. Αυτό είναι το NFL. Ο Pryor προσπάθησε όσο μπορούσε αφήνοντας και την ψυχή του στο γήπεδο, τελειώνοντας τον αγώνα με 217 γυάρδες, 1 td, 2 intκαι 112 γυάρδες rush. Και όλα αυτά με τον Luck να μένει στις 178 γυάρδες με 2 td και 38 γυάρδες rush και τον rush td που έδωσε την νίκη στους Colts. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο int του Pryorσε μια απελπισμένη προσπάθεια να δώσει την νίκη στην ομάδα του. Σίγουρα πάντως αυτή η δύσκολη νίκη πρέπει να προβληματίσει τους Colts. Αν δεν κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια εύκολα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά.

lucktd

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Kansas City Chiefs στους Jacksonville Jaguars: 24-2

Πολύ άνετη νίκη για τους Chiefs απέναντι στους Jaguars που έδειξαν ότι πολύ σωστά θεωρούνται από τις χειρότερες ομάδες του NFL, αν όχι η χειρότερη. Η επίθεση τους έμεινε στο μηδέν, με τον Gabbert να τελειώνει το παιχνίδι  τραυματίας πασάροντας για 121 γυάρδες και 2 int. Παρόλα αυτά οι Jaguars άνοιξαν το σκορ από ένα block punt που κατέληξε σε safety. Όμως οι νέοι Chiefs του Reid και του Alex Smith αντέδρασαν γρήγορα και καθάρισαν το παιχνίδι από το ημίχρονο. Ο Smith πάσαρε για 173 γυάρδες και 2 td, ενώ το αστέρι της ομάδας Charles έτρεξε για 77 γυάρδες και 1 td. Καμία έκπληξη σε αυτόν τον αγώνα καθώς η περσινή χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος είχε πολύ ταλέντο και έκανε σωστές κινήσεις για να γίνει πολύ καλύτερη φέτος. Και μας το έδειξε την πρώτη αγωνιστική.

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Atlanta Falcons στους New Orleans Saints: 17-23

Πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε δύο αντίπαλους που θα παλέψουν μεταξύ τους για μια θέση στα playoff. Οι Falcons μπήκαν ζεστά στον αγώνα και πήραν προβάδισμα με 10-0 γρήγορα στην 1η περίοδο. Ο Ryan (304 γυάρδες, 2 td, int) έδειχνε σε καλή κατάσταση και ο Jackson (77 rush γυάρδες, 45 pass γυάρδες) ότι είναι το κομμάτι που έλειπε από την επίθεση. Όμως απέναντι τους σε μια πολύ δυνατή έδρα βρήAtlanta Falcons v New Orleans Saintsκαν τον ανανεωμένο Drew Brees (357 γυάρδες, 2 td, int) που είχε στο πλευρό του το άλλο του μισό και προπονητή του Sean Payton. Έτσι το ημίχρονο τους βρήκε μπροστά με 13-10. Οι Falcons πήραν πάλι προβάδισμα όμως με 10 συνεχόμενους πόντους οι Saints κατάφεραν να μπουν μπροστά με 17-23. Οι Falcons έφτασαν ως τις 3 γυάρδες των γηπεδούχων όμως η άμυνα των Saints κράτησε και τους έδωσε την νίκη. Και αυτό ήταν το storyτου αγώνα. Η μεγάλη αδυναμία των Saints, η άμυνα, έδειξε πολύ βελτιωμένη υπό τις εντολές του Ryan και έδωσε την νίκη στην ομάδα. Αν η άμυνα των Saints μπορεί να μείνει σε καλά επίπεδα τότε προσοχή στους πάντα επικίνδυνους Saints.

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Tampa Bay Buccaneers στους New York Jets: 17-18

Μαθήματα για το πώς να χάνεις εύκολους αγώνες από τους Bucs που έδωσαν κυριολεκτικά μια ανέλπιστη νίκη στους Jets. Παρά το κακό επιθετικά παιχνίδι τους με τον Freeman (210 γυάρδες, td, int) να έχει δύο στόχους μόνο, κυρίως τον Jackson (7 rec, 154 γυάρδες), και τον Martin (65 γυάρδες, td) σε μέτρια μέρα κατάφεραν σε ένα πολύ κακό παιχνίδι να πάρουν το προβάδισμα 17-15 με fieldgoalτου Lindell 34 δεύτερα πριν την λήξη και με τους Jets να μην έχουν timeout. Και όμως κατάφεραν να χάσουν. Ο Geno Smith (256 γυάρδες, td, int) που δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, αλλά απέφυγε τα μεγάλα λάθη πάσαρε στον πιο αξιόπιστο χθες receiver του, τον TE Winslow (7 rec, 79 γυάρδες, td), για 25 γυάρδες. Στην επόμενη φάση και με τον χρόνο να κυλάει κατάφερε να τρέξει για άλλες 10 γυάρδες. Όπως έβγαινε προς τα έξω για να σταματήσει τον χρόνο ο Lavonte David αψυχολόγητα τον χτύπησε δίνοντας την ευκαιρία στους Jets να εκτελέσουν ένα field goal 48 γυαρδών, το οποίο και πέτυχαν, κλέβοντας ουσιαστικά την νίκη. Οι Jets στάθηκαν τυχεροί, δείχνοντας ότι θα στηριχθούν για να κοντράρουν τις άλλες ομάδες στην άμυνα τους. Σε αντίθεση οι Bucs έκαναν ένα τεράστιο βήμα πίσω χάνοντας ένα από τα εύκολα φετινά τους παιχνίδια.

TB ηλίθιο flagΔες τα στιγμιότυπα εδώ

Tennessee Titans στους Pittsburgh Steelers: 16-9

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους Steelers, παίρνοντας κεφάλι με 2-0 με το kickoff, ύστερα από τραγικό λάθος του returner των Titans. Ο τραυματισμός του Pouncey του center των Steelers, και η πολύ κακή επιθετική λειτουργία της ομάδας δεν τους έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσουν καν το παιχνίδι. Ο Big Ben (191 γυάρδες, td, int) κατάφερε να κάνει ένα καλό driveστο τέλος του παιχνιδιού μειώνοντας απλά το σκορ. Η επίθεση με τρέξιμο ήταν απλά ανύπαρκτη με 32 γυάρδες στο σύνολο. Με αυτό τον τρόπο δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την άμυνα που στάθηκε στο ύψος της. Οι Titans του Locker (125 γυάρδες) δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο, αλλά κατάφεραν να σκοράρουν αρκετά για να πάρουν την νίκη. Μοναδικό td για του νικητές ήταν ένα τρέξιμο του Battle για 3 γυάρδες. Οι Steelers έχουν πολλά προβλήματα επιθετικά, που δεν φαίνονται ικανοί για να λύσουν φέτος. Οι Titans έδειξαν μια σκληρή ομάδα, που όμως χρειάζεται και αυτή βελτίωση επιθετικά.

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Green Bay Packers στους San Francisco 49ers: 28-34

Για μια ακόμη φορά ο Kaepernick (412 γυάρδες, 3 td, 22 rushγυάρδες) έκανε εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στους Packers, αυτή την φορά επικεντρωμένος στο καθήκοντα του ως πασέρ. Απίστευτη ήταν η επαφή που είχε με τον Boldin (13 rec, 208 γυάρδες, td) που δεν άφησε να φανεί το κακό παιχνίδι του Gore (44 γυάρδες, td). Toπαιχνίδι ήταν πάνω κάτω με τις δυο ομάδες να είναι συνέχεια κοντά στο σκορ. Πρώτη φορά προβάδισμα πήραν οι Packers στην 4η περίοδο με ένα τρέξιμο του Lacy (41 γυάρδες, td). O Rodgers (333 γυάρδες, 3 td, int) έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ σε όλο τον αγώνα, όμως με λιγότερο από 6 λεπτά στο ρολόι και τους 49ers 31-28 μπροστά, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από ένα 3&out που έδωσε πίσω την μπάλα στους γηπεδούχους. Οι 49ers κράτησαν την μπάλα και με ένα field goal 26 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, κλείδωσαν την νίκη. Και οι δύο ομάδες έδειξαν πολύ δυνατές, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε 2 από τις καλύτερες ομάδες της NFC. Εντυπωσιακό ήταν ότι η άμυνα των 49ers, έμεινε στα 2 sackαπέναντι σε μια κακή OLτων Packers.

1378685016000-USATSI-7424539

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

Arizona Cardinals στους St Louis Rams: 24-27

Όπως αναμενόταν το παιχνίδι ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες της NFC West ήταν μια πραγματική μάχη. Αυτό που ήταν έκπληξη, ήταν το μεγάλο σκορ σε αυτό το παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλές άμυνες. Όχι ότι υστέρησαν, αλλά οι επιθέσεις που ήταν το σημείο που ήθελαν να βελτιώσουν και οι δύο πήγαν πολύ καλά. Το προβάδισμα στον αγώνα είχαν οι Cardinals με τον Palmer (327 γυάρδες, 2 td, int) να βρίσκει από την αρχή επαφή με τον Fitzgerald (8 rec, 80 γυάρδες, 2 td). Με το σκορ στο 24-13 όμως ο Bradford (299 γυάρδες, 2 td, int) και η παρέα του, κυρίως ο νέος TE Cook (7 rec, 141 γυάρδες, 2 td), έκαναν μια εκπληκτική ανατροπή στην 4η περίοδο. Αρχικά μείωσαν με ένα td και στην συνέχεια με 2 field goal του Zuerlein, το δεύτερο με 40 δευτερόλεπτα να απομένουν, πήραν την νίκη. Και οι δύο ομάδες έχουν περιθώρια μεγάλης βελτίωσης, όμως η απόδοση και των δύο ομάδων δείχνει το βάθος της κατηγορίας και το πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο για καμία από τις 4.

Δες τα στιγμιότυπα εδώ

New York Giants στους Dallas Cowboys: 31-36

Πρώτη νίκη για την ομάδα του Dallas απέναντι στους Giants στο καινούργιο στάδιο τους μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες. Οι Giants πλήρωσαν τα λάθη τους, 6 στο σύνολο, προβληματίζοντας με την απροσεξία τους. Ο Tony Romo (263 γυάρδες, 2 td, int) και η παρέα του έκαναν μια καλή εμφάνιση χωρίς λάθη που τους έδωσε την νίκη. Και όμως παρόλα αυτά οι Giants βρέθηκαν πολύ κοντά στην ανατροπή καθώς με λιγότερο από 2 λεπτά να απομένουν και το σκορ στο 24-30 έφταναν κοντά στην περιοχή των Cowboys. Σε ένα screen που προσπάθησαν να κάνουν, ο Scott δεν μπόρεσε να κρατήσει μια πάσα του Manning και αυτή κατέληξε στα χέρια του Carrγια το 24-36. O Manning παρά τα  λάθη στην αρχή του παιχνιδιού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του σε μεγάλα στάνταρ πασάροντας για 450 γυάρδες, 4 td, 3 int, εκ των οποίων 118 στον Cruz για 3 td. Μεγάλη απογοήτευση ο Wilson που έφυγε νωρίς από το παιχνίδι μετά τα 2 fumble του, που όμως για να λέμε την αλήθεια, ήταν εκπληκτικά αμυντικά plays. Για το Dallas πολύ καλός ήταν ο Witten (8 rec, 70 γυάρδες, 2 td) ενώ πολλά περισσότερα περίμενε ο κόσμος από τον Dez Bryant (4 rec, 22 γυάρδες). Μεγάλη νίκη για τους Cowboys, που έπρεπε να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα. Για τους Giants παρά την ήττα, το κλικ που έκανε η επίθεση, αλλά και η αισθητή βελτίωση της secondary παρά τα προβλήματα τραυματισμών μπορούν να φέρουν αισιοδοξία στην ομάδα, αρκεί να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους.

Pick6_originalmanningΔες τα στιγμιότυπα εδώ

About The Author: NFLgreece