To παζλ των προπονητών για το 2014 στο NFL

Επιτέλους! Μετά από 3,5 εβδομάδες οι Browns απέκτησαν head coach. Η ομάδα του Cleveland είναι η τελευταία από τις 7 ομάδες που καλύπτει τη θέση του πρώτου προπονητή. Μετά από πολλά χρόνια, η φετινή φουρνιά των νέων προπονητών δεν περιείχε κολεγιακούς προπονητές. Η εξαίρεση θα πει κανείς είναι ο Bill O’Brien του Penn State, αλλά με μόλις δύο χρόνια στο κολέγιο δύσκολα χαρακτηρίζεται “κολεγιακός”. Η ανακύκλωση προπονητών εντός των συνόρων του NFL, οδήγησε σε αλλαγές και ομάδες οι οποίες είδαν κάποιους από τους coordinators τους να προβιβάζονται. Μικρές ή μεγάλες, σημαντικές ή ασήμαντες, θα μελετήσουμε και θα βαθμολογήσουμε όλες τις αλλαγές προπονητών:

Houston Τexans

usa-bill-obrien-texansΧρονικά οι Texans ήταν η πρώτη ομάδα που απέλυσε τον προπονητής της. Πρώτα ο Gary Kubiak και στη συνέχεια ο προσωρινός αντικαταστάτης του, DC Wade Phillips απολύθηκαν από τους ταύρους. Την ομάδα ανέλαβε ο Bill O’Brien. Ο πρώην προπονητής του Penn State υπήρξε ένας από τους πιο έξυπνους και δημιουργικούς επιθετικούς προπονητές μέχρι και το 2011, όταν έφυγε από τους Patriots. Οι ικανότητες του στην επίθεση φάνηκαν και στο κολέγιο, όπου εφάρμοσε μία πολύπλοκη επίθεση στα επίπεδα του NFL. Ο QB των Raiders, McGloin υπήρξε “δικό του παιδί” στο κολέγιο και κατάφερε να βρει συμβόλαιο στη λίγκα χάρη κυρίως στις σύνθετες του γνώσεις και όχι τόσο λόγω της τεχνικής ή της σωματοδομής του. Η ικανότητα του O’Brien να μεγιστοποιεί την απόδοση του εκάστοτε QB του, αποτέλεσε ένα από τα βασικά σημεία του βιογραφικού του που έπεισε τους Texans. O Ο’Brien ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στους Browns του Bill Belichick και από εκεί μεταπήδησε σε διάφορες κολεγιακές ομάδες. Η επιστροφή του στο NFL ήρθε πάλι σε ομάδα του μέντορα του Belichick, στους Patriots. Στη Νέα Αγγλία ξεκίνησε ως QB coach το 2007 και εξελίχθηκε σε OC coordinator με τη φυγή του McDaniels στο Denver. Ο McDaniels ήταν αυτός που τον αντικατέστησε μετά το 2011 όπου προσλήφθηκε από το Penn State λίγες μέρες πριν συμμετάσχει στο Super Bowl. Παρά το γεγονός ότι η αντικατάσταση του θρυλικού Joe Paterno στον πάγκο της ομάδας ήταν άκρως κολακευτική, τα προβλήματα του κολεγίου μετά το σκάνδαλο Sanduski και το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού δεν του επέτρεψαν περισσότερες διακρίσεις.crennel Στους Texans αυτοανακηρύχθηκε εκτός από Head coach και Offensive Coordinator, αποδεικνύοντας ότι θέλει να αφοσιωθεί στην ολική αναδιοργάνωση της επίθεσης. Στη στελέχωση του προπονητικού του επιτελείου χρησιμοποίησε πολλούς από το δέντρο προπονητών της Νέας Αγγλίας όπως οι Brian Ferentz (O-line coach), Mike Vrabel (OLB-coach) και φυσικά τον Romeo Crennel ως Defensive Coordinator. Ο Crennel είχε εξαργυρώσει τη χρυσή του τριετία ως DC των Patriots (2001-2004) και μεταπήδησε στο Cleveland ως head coach (2005-2008) και στη συνέχεια στο Kansas City () ως DC. Το πλούσιο υλικό που διαθέτει η ομάδα στην άμυνα σε συνδυασμό με το αγαπημένο του 3-4 σχήμα που ήδη εφαρμόζουν οι Texans ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για την άμυνα της ομάδας. Με τον O’Brien να επικεντρώνεται στην επίθεση, η άμυνα πέφτει σχεδόν ολόκληρη στους ώμους του Crennel και των συνεργατών του. 

Αξιολόγηση: Πολύ καλή επιλογή από τους Texans. Ο O’Brien είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση. Έχει αποδείξει ότι δουλεύει και βελτιώνει ότι έχει, αλλά το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει είναι οι δύσκολες αποφάσεις στο ρόστερ. Ως άπειρος Head coach, η επιλογή του D-coordinator, ήταν κρίσιμη για τη φετινή πορεία της ομάδας. O Crennel λατρεύεται σε κάθε ομάδα από τους παίκτες του και έχει δημιουργήσει πολύ καλά σύνολα. Ευτυχώς τόσο για τον ίδιο όσο και για τον McDaniels περιορίζεται σε χρέη συντονιστή και όχι head coach, όπου έχει αποδείξει ότι το χάνει. Αναμένονται με αγωνία οι κινήσεις τους στη free agency και στο ερχόμενο Draft όπου επιλέγουν πρώτοι.

Βαθμολογία: 8

Washington Redskins

Jay grudenΚαι το όνομα αυτού, Jay Gruden. Πρόκειται για τον αδερφό του Jon Gruden, νυν τηλεοπτικό αναλυτή και πρώην προπονητή των Buccaneers. Ο μικρός αδερφός Jay, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο τιμ του αδερφού του και είχε την τύχη να κατακτήσει μαζί του ένα Super Bowl, το 2002. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο γυρολόγος του NFL καθώς πριν αναλάβει offensive coordinator των Bengals είχε περάσει από το Arena Football και από την βοηθητική λίγκα του NFL, UFL. Στο Cincinnati έμεινε 3 χρονιές (2011-2013), όπου χρεώθηκε πρώτα την προσαρμογή και μετά την επιτυχία του Andy Dalton στη θέση του QB. Στα τρία του χρόνια είχε 3 συμμετοχές σε playoffs και βοήθησε τα μέγιστα στο σχεδιασμό μίας σύνθετης επίθεσης. Με τους Bengals παρουσίασε ένα σύνθετο επιθετικό σχήμα, είχε πολύ καλές επιλογές στο draft αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στα playoffs λόγω της στασιμότητας στη βελτίωση του Dalton. Ο owner των Redskins, Daniel Snyder του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ανασυγκρότηση της επίθεσης και στην βελτίωση του RG3 για τον οποίο η ομάδα έχει ξοδέψει τόσα πολλά.  Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των Redskins, ξεκαθάρισε ότι η θέση του βασικού QB ανήκει στον RG3 και εξέφρασε την ανυπομονησία τους να χτίσει την νέα επίθεση. O Gruden δεν έκανε πολλές αλλαγές στο προπονητικό επιτελείο του. Άφησε τον Jim Haslett στη θέση του D-Coordinator, ενώ προβίβασε τον ΤΕ coach, Sean McVay, σε ρόλο Offensive Coordinator.

Αξιολόγηση: Ο Gruden είναι έξυπνος προπονητής με πολλές ικανότητες στο σχεδιασμό της επίθεσης. Θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν είναι από εκείνους που τα χάνουν μόλις γίνονται πρώτοι προπονητές. Οι Redskins τον έχουν αφήσει χωρίς pick 1ου γύρου, κάτι που σημαίνει ότι έχει ένα τεράστιο ελαφρυντικό αν δεν πάει καλά φέτος στην πάντα δύσκολη NFC East. Ο βασικός λόγος για να μην πάει καλά είναι η εμπιστοσύνη του στον Jim Haslett, ο οποίος επί δύο χρονιές ήταν ο βασικός υπεύθυνος για μία απαράδεκτη άμυνα! Η αυστηρή διοικητική δομή του Cincinnati και αυτή της Washington διαφέρει αρκετά και ο νεαρός coach θα απογοητευτεί στην αρχή καθώς όλα θα περνούν από τα χέρια του. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν στις επόμενες χρονιές του, δούμε μία επιστροφή του αδερφού του στο NFL.

Βαθμολογία: 6

Minnesota Vikings

Mike ZimmerΜετά από διαδοχικές πετυχημένες χρονιές στον πάγκο του Cincinnati, ο Mike Zimmer απέκτησε επιτέλους ρόλο πρώτου προπονητή. Οι Vikings ήταν αποφασισμένοι να προσλάβουν έναν αμυντικό προπονητή. O Zimmer στα 57 του χρόνια βρίσκει την πρώτη του δουλειά ως head coach, έχοντας ήδη διατελέσει Defensive Coordinator για 13 χρόνια σε Cowboys (2000-2006), Falcons (2007) και Bengals (2008-2013). Οι πρόσφατες επιτυχίες της άμυνα των Bengals ήταν εκείνες που έπεισαν τους ανθρώπους της Minnesota. Ο Zimmer έχει παρουσιάσει πειθαρχημένα σύνολα και έχει καταφέρει να επιβληθεί στους παίκτες του στις προηγούμενες δουλειές του, ενώ φημίζεται και για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Η μετακίνηση του στην NFC North θα τον φέρει αντιμέτωπο με επιθετικές ομάδες και καλούς QBs. Με τον Jared Allen να είναι free agent το καλοκαίρι, η πρόσληψη του Zimmer ξεκινά την ανασυγκρότηση της άμυνας των Vikings που δεν ικανοποίησε στις μέρες του Leslie Frazier. Στην επίθεση, ο πρώτος O-coordinator που προσέλαβε ο Zimmer είναι ο Norv Turner.700.hq Ο Turner υπήρξε πρώτος προπονητής των Chargers (2007-2012) και offensive coordinator των Browns (2013). Στις δύο τελευταίες του δουλειές έδωσε περισσότερο βάρος στο passing game αφαιρώντας το ρόλο του ηγέτη από τους LeDainian Tomlinson και Trent Richardson. Ο ίδιος δήλωσε ότι η δουλειά του coordinator του ταιριάζει καλύτερα από αυτή του πρώτου προπονητή. Στη θέση του D-coordinator, προσλήφθηκε ο Greg Edwards πρώην LB coach των Dolphins. Ο Edwards έχει διατελέσει D-coordinator σε Bills (2010-11) και σε Redskins (2003), ενώ έχει συνεργαστεί μόλις μια χρονιά με τον Zimmer στους Cowboys (2001). Οι τρεις τους θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να βρουν βασικό QB και να παίξουν σε προσωρινή έδρα μετά την κατεδάφιση του Metrodome.

Αξιολόγηση: Η επιλογή του Zimmer με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Πρόκειται για έναν μεθοδικό και έξυπνο προπονητή. Αυτή του Norv Turner με προβληματίζει παρά την περσινή του επιτυχία στο Cleveland. Τα επιθετικά του σχήματα είναι σύνθετα και είναι πιθανό να μειώσουν το ρόλο  του Adrian Peterson. Σε συνδυασμός με το ότι δεν υπάρχει ικανός QB να εφαρμόσει ένα σύνθετο σύστημα, δε με ενθουσιάζουν τα επιθετικά σχέδια της ομάδας. Το γεγονός ότι η διοίκηση είχε μερίδιο στην απόκτηση του Turner δείχνει ότι μοιράζουν τις αρμοδιότητες σε άμυνα και επίθεση ανάμεσα στα δύο αυτά ονόματα, με τον Zimmer να έχει ένα έξτρα ρόλο επίβλεψης. Η πρόσληψη ενός LB coach ως αμυντικό συντονιστή, επιβεβαιώνει ότι ο Ζimmer θα έχει αυξημένο ρόλο στην άμυνα, ενώ έχει ήδη διαγνώσει το αδύνατο σημείο της γραμμής.  Τέλος το γεγονός ότι προέρχονται από την AFC θα τους αναγκάσει να ξοδέψουν πολλές ώρες στην προετοιμασία στην κατανόηση του τρόπου παιχνιδιού στην NFC. 

Βαθμολογία: 7

Tennessee Titans

Ken WhisenhuntΟ Ken Whisenhunt μετά από ένα χρόνο στον πάγκο των Chargers ως offensive coordinator, επιστρέφει σε πόστο head coach. Οι Titans είναι ο επόμενος σταθμός του. O Whisenhunt προέρχεται από τη σχολή προπονητών των Steelers στους οποίους θήτευσε από το 2001 ως το 2006 όταν και κατέκτησε το Super Bowl ως O-coordinator. Το δαχτυλίδι του έδωσε τη δουλειά του head coach στους Cardinals (2007-2012) με τους οποίους έφτασε τη δεύτερη του χρονιά στο Super Bowl αλλά έχασε από την πρώην ομάδα του. Τα προβλήματα στη θέση του QB οδήγησαν στην απόλυση του το 2012, αλλά οι Chargers του πρόσφεραν δουλειά και έσωσαν την καριέρα του. Στους Chargers του χρεώθηκε η επιστροφή του Rivers στις καλές εμφανίσεις και η βελτίωση της O-line. Με την ανάληψη της ηγεσίας από τον Whisenhunt, οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στους Titans είναι πολλές. Πρώτη και ίσως κρισιμότερη η ενδεχόμενη αποχώρηση του Chris Johnson από την ομάδα, στη συνέχεια το ξεσκαρτάρισμα των παικτών που είναι στο όριο να φύγουν και φυσικά η απόφαση ανανέωσης του Locker που μένει free agent to καλοκαίρι του 2015. Πρώτη κίνηση του Whisenhunt ήταν η πρόσληψη του Ray Horton ως D-coordinator, παλιού γνώριμου του Whisenhunt από την κοινή τους θητεία σε Pittsburgh και Arizona. O Horton στα 3 χρόνια του ως D coordinator, είχε καταφέρει να χτίσει εντυπωσιακές άμυνες σε Arizona (2011-2012) και Cleveland (2013) κάτι που θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στο Tennessee. Το αμυντικό δυναμικό των Titans δεν είναι σε καμία περίπτωση όμοιο με αυτό των προηγούμενων ομάδων του, αλλά τουλάχιστον προέρχεται από μία πολύ καλή περσινή σεζόν. Στη θέση του O-coordinator προβιβάστηκε ο Jason Mitchell, πρώην προπονητής των TEs.

Αξιολόγηση: Ο Whisenhunt κυνηγήθηκε από πολλές ομάδες αλλά αποφάσισε να γίνει ο 3ος προπονητής στην ιστορία των Titans. Όσο για τον Ray Horton, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους D Coordinator στο NFL, για τον οποίο μένω έκπληκτος που δεν έχει αναλάβει ακόμα χρέη head coach κάπου. Ο λόγος που έχει αλλάξει τόσες ομάδες είναι η αποτυχία των head coaches μαζί με τους οποίους απολύθηκε. Οι δυο τους έχουν την ικανότητα να κάνουν το Tennessee υπολογίσιμη δύναμη στο NFL, αλλά κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί από την πρώτη χρονιά.

Βαθμολογία: 9

Detroit Lions

NFL: Detroit Lions-Press ConferenceΟι Lions κυνήγησαν αρκετούς προπονητές πριν καταλήξουν στον Jim Caldwell. Η απογοήτευση από το περσινό ξεφούσκωμα, έκανε τη θέση στον πάγκο του Detroit μία από τις πιο μεγάλες προκλήσεις για τους διαθέσιμους προπονητές. Ο Caldwell δεν είναι χθεσινός στο NFL. Ξεκίνησε στην Tampa Bay το 2001 ως προπονητής QB αλλά έφτιαξε το όνομα του στους Colts βοηθώντας τον Peyton Manning να γίνει αυτός που είναι σήμερα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ποτέ δεν έγινε O-coordinator στους Colts. Η μεταπήδηση του στη θέση του Head coach το 2009, έγινε από τη θέση του QB coach. Από την ομάδα απολύθηκε μετά τη σεζόν 2012 στην οποία ο Manning ήταν τραυματίας και οι Colts ήταν η χειρότερη ομάδα στο NFL. Το 2013 αντικατέστησε τον Cam Cameron στη θέση του O-coordinator των Ravens τους οποίους βοήθησε τα μέγιστα για να φτάσουν στην κατάκτηση του Super Bowl. Η διοίκηση των Lions πείστηκε για την αξία του, όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του για τη θέση, δούλεψε μαζί με τον QB Matt Stafford. Ο Caldwell πληρούσε όλα τα κριτήρια των Lions, οι οποίοι έψαχναν για έναν επιθετικό προπονητή που θα “ξεκόλλαγε” την υποσχόμενη επίθεση της ομάδας από τις κακές εμφανίσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Caldwell δεν έχει ασχοληθεί με την άμυνα, συνεπώς η θέση του defensive coordinator ήταν κι αυτή μεγάλη προτεραιότητα για την ομάδα. Ο Caldwell διάλεξε τον προπονητή της secondary των Ravens,Teryl Austin, με τον οποίο βρίσκονταν στο ίδιο επιτελείο για 1,5 χρόνο. Οι δουλειές του Austin περιορίζονται στη θέση του Secondary coach την οποία κατείχε στους Seahawks (2003-06), τους Cardianals (2007-09) και τους Ravens (2011-13). Στη θέση του O-coordinator διάλεξε τον ανιψιό του θρυλικού Vince Lombardi, Joe Lombardi. Ο Lombardi ξεκίνησε το 2006 να δουλεύει στο NFL και τους Falcons αλλά μόλις μετά από ένα χρόνο μεταπήδησε στους Saints στους οποίους είχε χρέη QB coach μέχρι φέτος.

Αξιολόγηση: Οι Lions ρίξανε όλες τις μάρκες στο τραπέζι ποντάροντας στην επίθεση και στη βελτίωση του Stafford. Η επιθετική ανασυγκρότηση είναι η μεγάλη ευθύνη του Caldwell και σε δεύτερο βαθμό του Lombardi. Το πρόβλημα όμως των Lions τα τελευταία χρόνια είναι η άμυνα. Εκτός από την επιβλητική D -line, στις υπόλοιπες γραμμές είναι εμφανής η έλλειψη ταλέντου. Η ευθύνη λοιπόν της επιλογής παικτών και της προπόνησης τους σε ένα καλό σύνολο πέφτει στους ώμους του πρωτάρη Austin. Η παράδοση βέβαια θέλει τους αμυντικούς προπονητές που αφήνουν τους Ravens να έχουν άμεση επιτυχία, αλλά αν υπάρχει ομάδα που μπορεί να σπάσει τον κανόνα αυτή είναι το Detroit! Η περσινή εικόνα των Lions μου έδειχνε ότι ο αντικαταστάτης του Jim Schwartz θα ήταν ένας επίσης αμυντικός προπονητής που θα επέβαλε την ζητούμενη πειθαρχία στην ομάδα. Αντ’ αυτού η πρόσληψη του χαμηλών τόνων Caldwell, σημαίνει ότι ο πραγματικός υπεύθυνος για την ομάδα θα είναι ο GM Martin Mayhew που πλέον δε θα έχει κάποιον head coach να του γκρινιάζει για τις επιλογές του.

Βαθμολογία: 6

Tampa Bay Buccanners

ZZjKY.AuSt.69Οι Bucs ήταν δεδομένο ότι θα αποχωριστούν στον Greg Schiano. Η ταχύτητα πρόσληψης του Lovie Smith έδειξε ότι η ομάδα ήξερε τι ζητούσε. Ο Smith μετά από ένα χρόνο απουσίας από το NFL μετά τη σοκαριστική απόλυση του από τους Bears θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μία ακόμα επιβλητική άμυνα στην Tampa Bay. O Smith ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο NFL από τους Bucs (1996-2000) ως LB coach και μετεξελίχθηκε γρήγορα σε D-coordinator στους Rams (2001-03) και σε head coach των Bears (2004-12). Η μεγαλύτερη του επιτυχία ήταν η συμμετοχή στο Super Bowl το 2006. Μία από τις πρώτες του κινήσεις ήταν η πρόσληψη του πρώην head coach των  Vikings, Leslie Frazier, σε ρόλο D-Coordinator και του επί μία δεκαετία head coach του κολεγίου UCL, Jeff Tedford, σε ρόλο O-coordinator.

Αξιολόγηση: Όλο το προπονητικό επιτελείο διαθέτει μπόλικα “κιλά” εμπειρίας. Το πρόβλημα με τον Schiano ήταν ότι είχε χάσει τα αποδυτήρια. Συνεπώς η σχέση του Lovie Smith με τους βετεράνους πλέον παίκτες του είναι καθοριστικής σημασίας στην προσπάθεια των Βucs. Ταλέντο φυσικά και υπάρχει στην ομάδα, ειδικότερα στην άμυνα. Η επιλογή ενός κολεγιακού προπονητή για O-coordinator δε με εντυπωσιάζει, μιας και τα δύο πρωταθλήματα είναι τελείως διαφορετικά και υπήρχαν αρκετά νέα επιθετικά μυαλά με εμπειρία στο NFL. Ο Tedford στο UCL, ανέδειξε πολλούς RBs, κάτι που ταιριάζει στο υλικό των Bucs, αλλά απέτυχε να προπονήσει έναν καλό QB. Αυτή είναι και η θέση που θα κρίνει το νέο προπονητικό τιμ. Προς το παρόν δεν είμαι τόσο αισιόδοξος ότι μπορούν να τα καταφέρουν σ΄αυτόν τον τομέα και να βελτιώσουν και την επίθεση. Ο Mike Glennon δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη λύση.

Βαθμολογία: 7

Cleveland Browns

012314_mike-pettine_600Η ομάδα του ταλαιπωρημένου Cleveland, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την απόλυση του περσινού προπονητικού της τρίο (Chudzinski, Turner, Horton). Από τις 7 ομάδες που άλλαξαν προπονητή ήταν η τελευταία που απέκτησε καινούργιο. Η διοίκηση του Jimmy Haslam κυνήγησε αρκετούς συντονιστές πετυχημένων ομάδων, αλλά είδε αρκετούς να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για τη θέση όπως οι Josh McDaniels και Adam Gase των Patriots και Broncos αντίστοιχα. Η εναλλακτική επιλογή ήταν ο Mike Pettine, πρώην D-coordinator των Jets (2009-12) και των Bills (2013) με προηγούμενη θητεία σε κατώτερες προπονητικές θέσεις στους Ravens. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Pettine είναι αναμφίβολα οι δύο συνεχόμενες συμμετοχές σε τελικό της AFC με τους Jets. Άλλο ένα παράσημο είναι η ανασυγκρότηση της άμυνας των Bills τη φετινή σεζόν, η οποία είχε επενδύσει πολλά το 2012, αλλά οι καλές εμφανίσεις άρχισαν με την έλευση του το 2013. Ο Pettine δεν έχει προλάβει να προσλάβει ακόμα τους συντονιστές του.

Αξιολόγηση: Μετά την αδικαιολόγητη απόλυση του Chudzinksi και των συνεργατών του, οι Browns δεν είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν κάποιο πρώτο όνομα. Τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν για την ομάδα ήταν επιθετικά μυαλά. Αντ’ αυτού η ομάδα απέκτησε… τον Pettine. Ο Pettine θα είναι ο 4ος προπονητής των browns από το 2009! Η αλλαγή γίνεται σε μία κομβική χρονιά για το σύλλογο όπου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε ορίζοντα δεκαετίας μιας και η ομάδα διαθέτει 2 picks 1ου γύρου και 7 συνολικά picks στους πρώτους 4 γύρους. Επιπλέον χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία του, υπήρχαν σίγουρα ικανότεροι προπονητές στην αγορά για να αναλάβουν την θέση. Με την ανάγκη αξιολόγησης του ρόστερ και της λήψης τόσων αποφάσεων, το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν βρει coordianators σε άμυνα και επίθεση, δείχνει πόσο πρόχειρα δουλεύουν. Δυστυχώς για τον Pettine, έχει μπει σε νεκροταφείο προπονητών και δύσκολα θα κάτσει πάνω από 2 χρόνια.

Βαθμολογία: 5

Λοιπές αλλαγές σε προπονητικά επιτελεία

New York Giants: Οι Giants προσέλαβαν τον QB coach τον Packers, Ben McAdoo, για αντικαταστάτη του Kevin Gilbride στη θέση του Offensive Coordinator.

Miami Dolphins: Οι Dolphins απέλυσαν τους GM Jeff Irland και OC Sherman. Στην θέση του Offensive coordinator προσέλαβαν τον Bill Lazor. Ο Lazor βρισκόταν μέχρι την περασμένη σεζόν στο επιτελείο των Eagles ως QB coach.

San Diego Chargers: Μετά την αποχώρηση του Ken Whisenhunt, οι Chargers προβίβασαν τον QB coach, Frank Reich στη θέση του Offensive Coordinator.

Cincinnati Bengals: Οι Bengals έχασαν και τους δύο coordinators τους, τους οποίους αντικατέστησαν εκ των έσω. Ο Hue Jackson, πρώην head coach των Raiders, προβιβάστηκε σε offensive coordinator από RB coach. Στη θέση του Defensive coordinator προβιβάστηκε ο Paul Guenther, ο οποίος ήταν Coach μέχρι και πέρυσι.

Buffalo Bills: Οι Bills αντικατέστησαν άμεσα τον Mike Pettine στη θέση του D-coordinator με τον πρώην head coach των Lions, Jim Schwartz.

Κενές Θέσεις μέχρι: 26.1.14

Cleveland Browns: Offensive Coordinator, Defensive Coordinator

Baltimore Ravens: Offensive Coordinator

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.