Απο το δρομο στο SuperBowl

147Family-Christmas-2011-1024x768
Ο Michael Oher με την οικογένειά του

Η περίπτωση του Michael Oher, του offensive tackle της Βαλτιμόρης δεν είναι απλή. Ένα παιδί που μεγάλωσε σε ένα κατεστραμμένο σπίτι, κοιμήθηκε πολλές φορές στο δρόμο έφτασε να δίνει ένα… Όσκαρ στη Sandra Bullock και να διεκδικεί την Κυριακή ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή στο NFL.

Γεννημένος στις 28 Μαΐου του 1986 στο Μέμφις, ο Michael Jerome Williams, Jr. ήταν ένα από τα 12 παιδιά του Michael Williams και της Denise Oher, της οποίας το επίθετο τελικά επέλεξε να πάρει. Ο πατέρας του (που αργότερα δολοφονήθηκε) μπαινόβγαινε στις φυλακές και η μητέρα του ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη. Συνεπώς, ο Michael άλλαζε ανάδοχες οικογένειες πιο συχνά από μωρουδιακές πάνες. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα μαθήματά του. Οι βαθμοί του ήταν απογοητευτικοί και μέσα σε εννέα χρόνια άλλαξε έντεκα σχολεία.

Όλα στη ζωή του άλλαξαν στα 16 του, όταν γνώρισε τον Sean και τη Leigh Ann Tuohy, ένα λευκό ζευγάρι που τον υιοθέτησε, με την ιστορία του να γίνεται ταινία του Hollywood, για την οποία η Sandra Bullock (υποδυόμενη τη Leigh Ann Tuohy) κέρδισε το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου.

Οι βαθμοί του στο σχολείο εκτοξεύθηκαν, χάρη στα εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα που του πλήρωναν οι Tuohy, και παράλληλα έδειξε το πλούσιο ταλέντο του στο football, στο δίσκο και στο μπάσκετ. Έτσι, πήρε αθλητική υποτροφία για το University of Mississippi και το 2009 επιλέχθηκε από τους Ravens στον πρώτο γύρο του draft. Και την Κυριακή θα διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, με τους γονείς του να τον καμαρώνουν από τις εξέδρες. Γιατί, όπως περιγράφει στην αυτοβιογραφία του, «Ι Beat the Odds» μπορεί να μην είναι η φυσική του οικογένεια, είναι όμως η πραγματική.

153phil_9
Με τη σφραγίδα του Phil Dunphy

About The Author: NFLgreece