NFL 2017: Λιγα λογια για τo πρόγραμμα της Regular Season – AFC

Την Πέμπτη 20 Απριλίου, 68 ημέρες έπειτα από το Super Bowl LI που διεξήχθει στις 5 Φεβρουαρίου του 2017, το NFL ανακοίνωσε την το πρόγραμμα για το 2017.  Όλα τα ντέρμπι βρισκονται κυρίως στο prime time της Κυριακής, με τα Thursday Night Football αλλά και Monday Night Football να αναμένονται συναρπαστικά. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην σελίδα του site (εδώ).

Το rematch του Super Bowl LI, ανάμεσα στους Atlanta Falcons και New England Patriots, θα πραγματοποιηθεί την έβδομη αγωνιστική. Υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε να συνέλθουν οι Falcons από την απώλεια του τροπαίου… Οι αγώνες στην Αγγλία θα συνεχιστούν και το 2017, με τις αναμετρήσεις να έχουν οριστεί για την 3η αγωνιστική ανάμεσα στους Baltimore Ravens και Jacksonville Jaguars, την 4η αγωνιστική ανάμεσα στους New Orleans Saints και Miami Dolphins, την 7η αγωνιστική ανάμεσα στους Arizona Cardinals και τους Los Angeles Rams και τέλος την 8η αγωνιστική ανάμεσα στους Minnesota Vikings και τους Cleveland Browns. Να σημειώσουμε ότι την 11η αγωνιστική η ομάδα των Oakland Raiders θα υποδεχθεί τους New England Patriots στο Estadio Azteca, στο Μεξικό.

Mε το μυαλό μας να βρίσκεται ακόμη στο 2016, θα προσπαθησουμε να αναλύσουμε το πρόγραμμα των ομάδων στην AFC. Ξεκινάμε από τους LA Chargers. Νέα πόλη για την ομάδα, αλλά οι συνήθειες θα παραμείνουν οι ίδιες… Η ομάδα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο στην AFC West, και το πρόγραμμα δεν τους βοηθά ιδιαίτερα. Το ξεκίνημα μπορεί να τους βρεί χωρίς νίκη για αρκετές εβδομάδες, καθώς εκτός από τα ενδοdivision ντέρμπι, αντιμετωπίζουν τους Patrios, Giants και Cowboys έως την 8η αγωνιστική εβδομάδα. Προχωράμε στους Chiefs οι οποίοι ξεκινούν την χρονιά στην έδρα των πρωταθλητών, New England Patriots. Όλα τα βλέμματα πάνω στους Chiefs από την έναρξη του πρωταθλήματος, με την συνέχεια να περιλαμβάνει εφτά ομάδες που συμμετείχαν στα περσινά playoff στο πρόγραμμα της regular season τους. Δύσκολα τα πράγματα για τον Andy Reid και τους αθλητές του. Οι πρωταθλητές του 2015, Denver Broncos, έχουν ενα εύκολο ξεκίνημα στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Τα δύσκολα ξεκινούν την όγδοοη εβδομάδα όπου ταξιδεύουν στους Chiefs, τους Eagles και υποδέχονται τους Patriots και τους Bengals, με την συνέχεια να έχει εκτός έδρας αναμέτρηση με τους  Raiders και έπειτα με τους Dolphins. Οι Oakland Raiders έχουν όλο το δικαίωμα να ελπίζουν σε ανάλογη πορεία με την περσινή, εάν αξιοποιήσουν με νίκες τις εμφανίσεις τους στα παιχνίδια των πρώτων εννέα αγωνιστικών. Οι εβδομάδες 11 έως και 15 αποτελούν ίσως το δυσκολότερο κομμάτι σε οποιαδήποτε ομάδα της λίγκας, μιας και οι αναμετρήσεις με Patriots, Broncos, Giants και Chiefs θα βάλουν δύσκολα στην επίθεση.

Στην AFC East έχουμε ακόμη μια χρονιά το ίδιο φαβορί, τους New England Patriots. Δεν είναι μόνο η ενίσχυση της ομάδας, αλλά και η αδυναμία των υπολοίπων να εκθρονίσουν τους πρωταθλητές. Τα δυσκολότερα παιχνίδια στο πρόγραμμα των Patriots, είναι εντός εδρας, και η πρωτιά μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη και το 2017. Οι Buffalo Bills αντιμετωπίζουν τους Jets και τους Broncos στην έδρα τους αλλά έχουν τους Panthers, Falcons και Bengals εκτός έδρας. Τα τελευταία έξι παιχνίδια ολοκληρώνουν ενα δύσκολο πρόγραμμα, καθώς έχουν ταξίδι στους Chiefs, εντός τους Patriots τους Colts και τους Dolphins, ταξίδι στους Patriots και ολοκληρώνουν με ταξίδι στους Dolphins. Δεν μοιάζει εύκολο το πρόγραμμα και για τους Miami Dolphins, μιας και αντιμετωπίζουν τους Patriots δύο φορές σε 15 ημέρες. Δεν είναι μόνο το ταξίδι στο Λονδίνο χωρίς να ακολουθεί bye week, αλλά και το φινάλε της regular season μοιάζει εφιαλτικό για την ομάδα. Τέλος υπάρχουν και οι Jets. Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε το πρόγραμμα της ομάδας, μιας και τα κενά στο ρόστερ είναι πολλά, και η πιθανότητα ενός αρνητικού ρεκόρ και το 2017 είναι μεγάλη.

 Προχωράμε στην AFC North, και τους Bengals οι οποίοι έχουν ένα από τα ευκολότερα προγράμματα στην λίγκα. Τα εντός έδρας παιχνίδια στις δύο πρώτες αγωνιστικές απέναντι σε Ravens και Texans και τα παιχνίδια απέναντι σε Browns και Bills, μπορούν να δώσουν τέσσερις νίκες και καλή ψυχολογία στην ομάδα. Το ενδοdivision ντέρμπι με τους Steelers θα έρθει έπειτα από την bye week, με τον χρόνο να είναι σύμμαχος της ομάδας. Οι Steelers με την σειρά τους έχουν ξεκάθαρο το τοπίο για συμμετοχή στα playoffs, καθώς το πρόγραμμα τους ξεκινά με τους Browns και Vikings εντός έδρας, ταξίδι στους Bears και τους Ravens και εντός έδρας με τους Jaguars. Αντίθετα οι Ravens έχουν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, μιας και την 4η αγωνιστική αντιμετωπίζουν τους Steelers, έπειτα τους Raiders, τους Bears, τους Vikings και μετά από τέσσερις ημέρες αντιμετωπίζουν τους Dolphins στο TNF. Δεν μοιάζει το 2017 χρονιά στην οποία οι Ravens θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα playoffs. Τέλος οι Browns θα πρέπει να επιλέξουν στο draft αθλητές που θα κάνουν την διαφορά από την πρώτη στιγμή στην ομάδα, ώστε να ελπίζουν σε χρονιά με παραπάνω από τρείς νίκες.

 Τέλος στην AFC South το πρόγραμμα δεν επηρεάζει τόσο πολύ τις ομάδες, όσο το πως θα παρουσιαστούν οι ίδιες κυρίως στα ενδοdivision παιχνίδια, μιας αυτά είναι που κρίνουν την πρόκριση στα playoff. Oι Colts έχουν το ευκολότερο πρόγραμμα από τις υπόλοιπες ομάδες της division, μιας και αντιμετωπίζουν τους Browns, τους Rams και τους 49ers, ομάδες που με βάσει τις περσινές εμφανίσεις δεν αποτελούν ιδιαίτερο εμπόδιο. Βέβαια ο Luck και η παρέα του θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές και να παρουσιαστούν αρκετά πιο σοβαροί το 2017. Οι Texans κρατούν την τυχη στα χέρια τους μιας και το πρόγραμμά τους εχει τέσσερα απο τα πρώτα έξι παιχνίδια μέσα στο Houston, Βέβαια τα δύσκολα βρίσκονται στο τέλος, καθώς αντιμετωπίζουν τους Cardinals και ταξιδεύουν στους Ravens και Titans, με τους τελευταίους να ζητούν εκδίκηση για τον περσινό τους αποκλεισμό. Οι Titans παρουσιάστηκαν αρκετά βελτιωμένοι το 2016, και αν αυτό συμβεί και το 2017 τότε, σχεδόν σε κάθε αγωνιστική θα πρέπει να θεωρούνται φαβορί. Μην ξεχνάμε ότι διαθέτει αρκετά νεανικό ρόστερ και η ενίσχυση από το draft έχει δύο pick πρώτου γύρου… Οι Jaguars εκτός από τους Steelers και τους Cardinals μπορούν να διεκδικήσουν όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πρωτίστως ομως θα πρέπει να βελτιωθούν σε όλα τα επίπεδα, αλλιώς μια ακόμη καταστροφική χρονιά περιμένει τους οπαδούς.

About The Author: Serdiegito

Οπαδός των Raiders, κάτι που κληρονόμησε από την οικογένεια. Όπως ο Πατσίνο στον Νονό, έτσι κι αυτός δεν μπόρεσε να γλιτώσει από την μοίρα που του επέβαλε το σόι του και πιο συγκεκριμένα τα ξαδέρφια του που τον βασάνιζαν όταν ήταν μικρός (και μεγάλος). Γεννημένος στην Αμερική είναι Απόφοιτος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, γύριζε στο "ψηλέ" και πριν τον στρατό, έχει επενδύσει στο cross fit και χρησιμοποιεί χιούμορ και στον ύπνο του. Υπεύθυνος για τη μη παραγωγικότητα αρκετών υπαλλήλων χάρη στις αμέτρητες αστείες φωτό που στέλνει. Η θέση του Commisioner είναι το πάθος του, αν και δεν εχει ακόμη τίτλο....