Υπερβολές: Περασμένα Μεγαλεία…

Λίγες ώρες μένουν για την έναρξη των υπολοίπων αγώνων της 7ης αγωνιστικής…
  • Απ’ τη σημερινή αγωνιστική ξεχωρίζω τα παιχνίδια των Cowboys κόντρα στους Giants, των Jets κόντρα στους Patriots, των Saints κόντρα στους Colts και φυσικά το παιχνίδι του Λονδίνου ανάμεσα στους Bills και στους Jaguars. Θα μου πείτε ότι είναι το πιο αδιάφορο παιχνίδι του σημερινού προγράμματος, αλλά θα δεν παύει να έχει εξωαγωνιστικό χαρακτήρα. Είναι βλέπετε η πρώτη φορά που ένα παιχνίδι NFL είναι δωρεάν στο ίντερνετ και μπορεί να παρακολουθηθεί από οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Σε μία χώρα όπου μέχρι πριν λίγες βδομάδες (πλέον υπάρχει NFL στο FoxSports της Nova) δεν υπήρχε η παραμικρή τηλεοπτική μετάδοση, οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να εκτιμηθούν.
  • Μίας αγωνιστικής που ξεκίνησε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής με τη νίκη των Seahawks 20-3 κόντρα στους αδύναμους φέτος 49ers. Ποιός να το έλεγε ότι πριν από δύο χρόνια όταν οι δύο αυτές ομάδες μεσουρανούσαν, ότι το 2015 το μεταξύ τους παιχνίδι θα έβρισκε και τις δύο με ρεκόρ 2-4. Βέβαια όταν οι 49ers έχουν παίξει μία βδομάδα πριν με τους Ravens στην επανάληψη του Super Bowl του 2013 και είχε αμφότερες από μία νίκη, τότε χωνεύεται λίγο πιο εύκολα. Αυτά τα δύο παιχνίδι των 49ers ας μας θυμίζουν πόσο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό είναι το NFL σε σχέση με τα υπόλοιπα αμερικάνικα αθλήματα και φυσικά με τον ευρωπαϊκό αθλητισμό.
  • Στο NFL ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει να έχουν μακροχρόνια επιτυχία. Μεταξύ των λιγοστών παραδειγμάτων είναι φυσικά οι Patriots της Belichick εποχής και οι άτιτλοι Eagles της εποχής Andy Reed. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις συναντά κανείς ένα one man show, όπως οι Colts του Manning και οι Packers του Rodgers. Αυτές οι ομάδες σε αντίθεση με τους Patriots (βλέπε 2008) έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους QBs τους.
  • Οι Patriots λοιπόν πρωταγωνιστούν και φέτος, όντας αήττητοι. Το σημερινό τους τεστ περιλαμβάνει τον δυσκολότερο αντίπαλο στο φετινό τους πρόγραμμα μιας και οι Jets δείχνουν ικανοί και σοβαροί. Με εξαίρεση το 1 τουλάχιστον INT του Fitzpatrick σε κάθε αγώνα, ο QB πίσω από το μούσι οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα της Νέας Υόρκης έχοντας μοιράσει αξιοζήλευτα τα επιθετικά plays ανάμεσα στους WR Marshall και Decker και τον RB Chris Ivory. Με την άμυνα της ομάδας να είναι παραδοσιακά πολύ δυνατή, η καλή επίθεση των Jets μπορεί να τεκμηριώσει ακόμα και την άποψη ότι οι Jets είναι τουλάχιστον η Νο3 ομάδα της AFC. Το αν μπορεί να ανέβει ψηλότερα θα το δούμε σήμερα.
  • Εκτός από τους Jets και τους Patriots, στην AFC ξεχωρίζουν και οι αήττητοι… ΝΑΙ, Αήττητοι Bengals! Μία το γεγονός ότι οι Ravens και οι Browns είναι ένα σκαλοπάτι πιο κάτω σε ποιότητα, μία ότι οι Steelers έχουν τον Big Ben λαβωμένο, μία ότι το πρόγραμμα τους δεν περιλαμβάνει αγώνα κόντρα στους Patriots ή τους Jets, μία η καταπληκτική κατάσταση των TE Eifert και QB Dalton, όλα φέτος δείχνουν ότι το 2015 θα είναι μία ιστορική χρονιά για το franchise του Ohio.
  • Και επειδή αυτή η στήλη υπάρχει για να υπερβάλω… Μόνο τρία παιχνίδια τρομάζουν το αήττητο των Bengals. Τα εκτός έδρας με Broncos, Cardinals και φυσικά το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής στο Pittsburgh με τους Steelers. Τι λέγαμε νωρίτερα για τα πάνω κάτω που βλέπουμε στο πρωτάθλημα; Αν κάποιος έπεφτε τον Αύγουστο σε 4μηνο κόμμα και ξυπνούσε να δει το Cincinnati με τέτοιο ρεκόρ, δε θα ξανάπεφτε για άλλα 4 μηνάκια από το σοκ;
  • Όπως και οι Bengals έτσι και άλλες 2 από τις 5 συνολικά αήττητες ομάδες έχουν bye αυτή την αγωνιστική. Αναφέρομαι στους Broncos του ταλαιπωρημένου Peyton Manning και στους Packers του καταπληκτικού και φέτος Aaron Rodgers. Μάλιστα οι δύο αυτές ομάδες ξεκουράζονται για να παίξουν το μεταξύ τους παιχνίδι την επόμενη αγωνιστική στο Mile High του Denver.
  • Η τελευταία αήττητη ομάδα βρίσκεται στην NFC South και όχι δεν είναι οι πολυδιαφημισμένοι Atlanta Falcons. Πρόκειται για την νεανική ομάδα “μοντέλο” του Ron Rivera, τους Carolina Panthers. Ο Rivera που ήταν με το ένα πόδι στην έξοδο το 2012, φιλοδοξεί φέτος να νικήσει για 3η σερί χρονιά την κατηγορία έχοντας στερηθεί για όλη τη χρονιά τον καλύτερο περσινό του παίκτη, τον WR Kelvin Benjamin. Μάλιστα ο WR που ήλπιζαν όλοι ότι θα κάλυπτε μέρος της απουσίας του Benjamin, ο rookie WR Funchess αντιμετωπίζει κι αυτός από το καλοκαίρι προβλήματα τραυματισμών που δεν του έχουν επιτρέψει να παίξει ακόμα πολλά snaps. Οι βασικοί λόγοι για τη βελτίωση των Panthers είναι η ατομική βελτίωση του Cam Newton, ο οποίος είναι πιο συνεπής σε σχέση με πέρσι, και η συμπλήρωση μίας καταπληκτικής τριάδας LB με την απόκτηση του Shaq Thompson.
  • Βέβαια οι Panthers δεν έχουν παίξει ακόμα με τους άμεσους αντιπάλους τους στη NFC South τους καλούς φέτος Falcons και στους Saints του Drew Brees. Οι μεν Falcons φαίνονται μετά από πολύ καιρό αθλητικοί στην άμυνα, ενώ οι Brees προσπαθούν να κατασταλάξουν σε έναν ρεαλιστικό τρόπο να κερδίζουν παιχνίδια και όχι να κάνουν λίγο απ’ όλα, αυτές οι εποχές ανήκουν στο παρελθόν.
  • Με την προσθήκη των Bucs του Winston που έχουν έντονα σκαμπανευάσματα αυτή είναι η NFC South κατηγορία. Μόλις πριν ένα χρόνο ο νικητής της division είχε αρνητικό ρεκόρ 7-8-1! Πλέον με βάση το πρόγραμμα και τα πρώτα 5-6 παιχνίδια, η NFC South είναι φαβορί για να δώσει σε μία ομάδα της ένα Wildcard εισιτήριο.
  • Ένα εισιτήριο που λογικά θα λείψει από την NFC West, όπου παρά τα χάλια των 49ers, τα προβλήματα συμβολαίων, τραυματισμών και κούρασης των Seahawks, οι Rams δεν έχουν καταφέρει να δώσουν την παραμικρή υπόσχεση για το κάτι παραπάνω φέτος.
  • Οι δικαιολογίες των περασμένων ετών για QB είναι πλέον παρελθόν. Ο Foles έχει αποδείξει με δύο διαφορετικούς προπονητές στους Eagles ότι μπορεί να κερδίσει παιχνίδια. Μάλιστα στη Philadelphia η άμυνα που τον πλαισίωνε δεν είχε την ποιότητα αυτής των Rams. O Tavon Austin δεν δείχνει εξαφανισμένος, η ομάδα έχει RB και ο Britt έχει αποδείξει ότι μπορεί να καλύψει τη θέση του Νο1 WR την οποία φημολογούνται ότι θα καλύψουν με το 1st round pick σε κάθε draft. Οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει και τα playoffs δεν δείχνουν πιο κοντά. Αν λοιπόν υπάρχει ανοχή φέτος για την αδυναμία βελτίωσης της ομάδας, κάτι τέτοιο δε θα ισχύει και του χρόνου για τον Head Coach Jeff Fischer.
  • Στα πεπραγμένα της 6ης αγωνιστικής τώρα είχαμε 2 παιχνίδια που πήγαν σε παράταση, μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους Browns που παραλίγο (και αυτοί) να νικήσουν τους αήττητους Broncos, μία ήττα εκτός προγράμματος για τους Cardinals που έπαθαν blackout στο Pittsburgh και φυσικά το πρώτο παιχνίδι που οι Giants χάνουν με κάτω τα χέρια.
  • Δεν ξέχασα φυσικά τη νίκη του Detroit κόντρα στους Bears. Οι Lions ήταν η τελευταία ομάδα που έκανε την πρώτη της νίκη, αλλά δε θα είναι η τελευταία. Κύριος λόγος που το Detroit ήταν στο 0-5 ήταν το δύσκολο πρόγραμμα (και ο κακός Stafford), αλλά η απόδοση της ομάδας δεν άφηνε την εντύπωση πως οι Lions ήταν η χειρότερη ομάδα.
  • Επίσης δε θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη πρώτα την όρεξη με την οποία έπαιξαν οι Dolphins μετά την απόλυση του Philbin και μετά την ίδια τη νίκη. Μπορεί με την πρώτη ματιά κάτι τέτοιο να αφήνει μία κακή εντύπωση για τη διοίκηση της ομάδας που άφησε τους παίκτες να “φάν唨τον προπονητή, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Philbin ήταν υπερβολικά χαμηλών τόνων για να επιβληθεί σε οποιαδήποτε ομάδα NFL, πόσο μάλλον στους Dolphins που παραδοσιακά λόγω Miami είναι πιο “άτακτοι”.

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.