Οι έξι διαφορετικές ανατροπές της τελευταίας στιγμής

Η άδικη: Vikings στους Bears

Ο Cutler σημαδεύει τον TE M.Bennett στο τέλος του χρόνου, εκείνος σκοράρει, το σκορ γίνεται 31-30, οι Bears κερδίζουν. Ποιος όμως πιστεύει ότι το άξιζαν; Μπορεί η O-line, οι δύο CBs και ο RB Forte να έπαιξαν απίστευτα, αλλά στην ομάδα υπάρχει ο Jay Cutler. Ο βετεράνος QB που τα προηγούμενα χρόνια κρυβόταν πίσω από τις αδυναμίες της O-line της ομάδας, την Κυριακή εκτέθηκε. Τελικός απολογισμός 2 interceptions και ένα fumble που κατέληξε σε αμυντικό TD για τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα στο 1ο INT, η ομάδα είχε κάνει ένα πολύ καλό drive μέχρι τη μία γιάρδα από το TD, όταν ο head coach Marc Trestman και το επιτελείο του αποφάσισαν να πασάρουν για πρώτη φορά στο drive. Αποτέλεσμα INT εντός της endzone και touchback για τους Vikings, οι οποίοι είχαν και καλή Field position. Όσο για το fumble του Cutler, συνέβη την ώρα που οι Bears ήταν σε εμβέλεια για να εκτελέσουν FG. Αντί λοιπόν να προστατεύσει τη μπάλα και τη field position που με τόσο κόπο είχε κερδίσει η ομάδα του, ο Cutler έκανε fumble και αντί για FG και το +3, η φάση κατέληξε σε fumble, TD και -7 για τους Bears.
cutler-intercepted-by-vikings
Ο Culter χαραμίζει το drive της ομάδας του από τη μία γιάρδα

 Η αναμενόμενη: Saints στους Buccaneers

Brees sackedΟι Bucs πλησίασαν όσο περισσότερο μπορούσαν στην νίκη απέναντι στους Saints. Κάθε χρόνο τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι ντέρμπι με την άμυνα των Buccaneers να είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος για τον Drew Brees σε όλη τη σεζόν. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά με τις προσθήκες των CBs Revis, Banks και S Goldson, η βελτιωμένη secondary της ομάδας υποσχόταν ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Δυστυχώς για τους Bucs, στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Josh Freeman. Στον 5ο του χρόνο στο NFL ο νεαρός QB δεν έχει δείξει ψήγματα ποιότητας. Τι κι αν η ομάδα τον πλαισίωσε με τους Vincent Jackson, Doug Martin και Kevin Ogletree, τι κι αν ο Schiano έχει μεταμορφώσει την άμυνα, ο Freeman συνεχίζει να πετά τις ευκαιρίες στα σκουπίδια. Σε μία πολύ κακή επιθετική εμφάνιση, οι έμπειροι Saints κατάφεραν να κερδίσουν το παιχνίδι με την νέα άμυνα του Rob Ryan. Ο τελευταίος δεν γύρισε απλά σελίδα και έφτιαξε μία υπεράμυνα. Υπεράμυνα την έκανε ο Freeman με τις πολύ κακές του αποφάσεις και τις ασυγχρόνιστες πάσες του. Ακόμα και όταν οι Bucs προηγήθηκαν με 13-14, λίγοι πόνταραν στην ανατροπή μιας και η άμυνα των Bucs δεν είχε άλλο χαρτί για να κρατήσει ακόμα και τον κακό Brees (26/46 προσπάθειες πάσας και 2 INTs) μακριά από την endzone.  

 H θαρραλέα: Titans στους Texans

Για 55 αγωνιστικά λεπτά, οι Texans πάλευαν να μείνουν στο παιχνίδι. Οι Titans είχαν ισορροπία στην επίθεση τους ενώ στην άμυνα κρατούσαν απέναντι στο δυνατό running game των γηπεδούχων και στο passing game είχε μόλις κάνει το 17-16, 24-16, ύστερ από pick-6 στον Schaub. Η επόμενη κατοχή των Texans κατέληξε σε ένα άδοξο 3&out. Τι περνάει λοιπόν από το μυαλό ενός προπονητή που διαχειρίζεται το φαβορί της κατηγορίας, το οποίο παίζει εντός έδρας με αντίπαλο εντός κατηγορίας, έχει προβλήματα σε όλο το παιχνίδι και τα τελευταία δύο χρόνια αποκλείεται από τα playoffs όταν αναγκάζεται ο Schaub να πασάρει; Ρίσκο! Τουλάχιστον αυτή ήταν η απάντηση του Kubiak, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για το συντηρητικό τού gameplan. Η άμυνα ανάγκασε σε ένα γρήγορο 3&out τους Titans οι οποίοι σκέφτονταν περισσότερο να ξοδέψουν τον χρόνο και έδωσε τη μπάλα στην επίθεση. Με το running game να απαγορεύεται κάτω από την πίεση του χρόνου, ο Schaub άρχισε να πασάρει τους Andre Johnson και DeAndre Hopkins. Το αποτέλεσμα ήταν οι Texans να φτάσουν στην αντίπαλη endzone σε χρόνο ρεκόρ και τον Foster να σκοράρει από κοντά για το TD. Το 2 point conversion ήταν πετυχημένο και το ματς ήταν ισόπαλο στο 24-24. Οι Titans δεν κατάφεραν για μία γιάρδα να συνεχίσουν το σύντομο drive τους και οι Texans είχαν μία επίθεση με λιγότερο από ένα λεπτό. Χωρίς να υπάρχει η πίεση του σκορ, η ομάδα του Χιούστον συνέχισε την επίθεση με πάσα, ρισκάροντας άλλο ένα INT και το παιχνίδι. Ο Schaub και οι receivers του όμως έφτασαν σε εμβέλεια FG, όπου το δοκάρι στέρησε από την ομάδα την νίκη στην εκπνοή. Με την έναρξη της παράτασης οι Texans βρίσκονταν και πάλι στην επίθεση αλλά αυτή τη φορά δεν πήγαν για το FG το οποίο θα έδινε και άλλη ευκαιρία στους φιλοξενούμενους. Στόχος ήταν το TD το οποίο επιτεύχθηκε χωρίς καθυστέρηση με τον Hopkins. Ο Rookie ξελάσπωσε την ομάδα του, τον προπονητή του και τον QB του, επιβραβεύοντας το ρίσκο των τελευταίων λεπτών. Περιμένοντας τον Ed Reed να κάνει ντεμπούτο, οι Texans είναι στο 2-0 χωρίς να εντυπωσιάσουν, γι’ αυτό είναι μεγάλη ομάδα!
Ο rookie Hopkins, δίνει τη νίκη στην ομάδα του στην παράταση
Ο rookie Hopkins, δίνει τη νίκη στην ομάδα του στην παράταση

  Η δίκαιη: Eagles στους Chargers

Σύμφωνα με τον προπονητή των Eagles, Chip Kelly, ο ρυθμός της επίθεσης της ομάδας του δεν είναι γρήγορος. Αργός είναι ο ρυθμός του NFL. Μία νίκη συνήθως δε σε κάνει αυθεντία ή πρωταθλητή, εκτός αν δουλεύεις στο Ντάλας, στη Φιλαδέλφεια ή στη Νέα Υόρκη. Η αλαζονεία του Kelly, τιμωρήθηκε στο παιχνίδι απέναντι στους σαφώς πιο αδύναμους Chargers. Η φιλοσοφία της άμυνα των Eagles είναι «όλα ή τίποτα». Από τους 4 παίκτες της D-line, σε κάθε snap, όλοι κυνηγούν τον QB. Τα κενά που αφήνουν πίσω τους είναι κάτι παραπάνω από αδύνατον να καλυφθούν από τους μέτριους LBs της ομάδας. Επιπλέον, μπορεί ο Cary Williams και ο Asante Samuel να είναι αξιόλογοι CBs, αλλά στο σύγχρονο football οι receivers είναι παραπάνω από 3 με αποτέλεσμα οι κακοί Safeties της ομάδας να μην μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Αποτέλεσμα είναι κάθε screen play, κάθε γρήγορη πάσα και γενικότερα κάθε matchup RB ή WR με LB να καταλήγει σε καταστροφή για την άμυνα. Το μόνο που έκανε ο Rivers ήταν να ξεφορτώνεται την μπάλα στους RBs για μικρά αλλά σταθερά κέρδη γιαρδών. Ακολουθώντας αυτόν τον μεθοδικό ρυθμό, ακόμα και όταν ισοφάρισαν οι Eagles, οι Chargers έμοιαζαν ακλόνητο φαβορί. Η ταχύτητα της επίθεσης του Chip Kelly είχε προδώσει την ομάδα στο τελευταίο drive στο οποίο δεν έγινε καθόλου καλή διαχείριση χρόνου, με αποτέλεσμα οι Chargers να έχουν αρκετό χρόνο για να διανύσουν το γήπεδο και να πάρουν τη νίκη. Μία νίκη, η οποία ήρθε δίκαια και έδειξε σε όλες τις ομάδες που θα χτυπήσουν τους Eagles.

 Η υποσχόμενη: Panthers στους Bills

Ένα αρκετά βαρετό παιχνίδι στο 1ο ημίχρονο, απέκτησε έναν εκρηκτικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Bills που έχασαν ένα ψυχολογικά εξοντοτικό παιχνίδι κόντρα στους Patriots την 1η αγωνιστική, έδειξαν ένα πολύ καλό επιθετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην ανερχόμενη άμυνα των Panthers που την προηγούμενη εβδομάδα είχε βγάλει το λάδι στην επίθεση των Seahawks. Οι RBs Spiller και Fred Jackson, οι WRs Robert Woods και Stevie Johnson και φυσικά ο rookie QB EJ Manuel έκαναν εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και με ένα έξυπνο τελικό play πήραν τη νίκη σε νεκρό χρόνο. Στο Buffalo έχουν  κάθε λόγο να χαμογελούν, μιας και ο Manuel δείχνει να επιβραβεύει σε πρώτο βαθμό το ρίσκο της ομάδας να τον επιλέξει στον 1ο γύρο του draft. Η ελπιδοφόρα εμφάνιση της ομάδας, περιελάμβανε και την πολύ θετική εμφάνιση της άμυνας που περιόρισε το running game των Panthers και τις επελάσεις του Cam Newton.
Ο Manuel κερδίζει το πρώτο του παιχνίδι σε νεκρό χρόνο
Ο Manuel κερδίζει το πρώτο του παιχνίδι

Η δύσκολη: Lions στους Cardinals

Δύσκολη χάρις στον τραυματισμό του Fitzgerald, σε ένα λάθος του Palmer και ένα των διαιτητών. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος μέχρι τον τραυματισμό του Reggie Bush. Ο Megatron είχε πετύχει 2 TDs και οι Lions ήταν μπροστά στο σκορ με 14-13. Κάπου εκεί ο QB Carson Palmer είπε να πετάξει ένα αψυχολόγητο INT, το οποίο στέρησε από την ομάδα του ένα FG και έδωσε στους Lions ένα εύκολο αμυντικό TD. Οι Cardinals όμως επέμειναν. Τα κρίσιμα plays της άμυνας έδιναν ξανά και ξανά τη μπάλα στην επίθεση και η ανατροπή έδειχνε ότι θα έρθει. Ο Bruce Arians χωρίς τον Fitzgerald δε φοβήθηκε να καλέσει trick plays με τον Patrick Peterson να παίζει CB, WR και QB.
Ο Peterson παίζει και QB!
Ο Peterson παίζει και QB!
Το σκορ μειώθηκε, αλλά οι Lions διατηρούσαν το προβάδισμα. 5:52 πριν από το τέλος του παιχνιδιού και με το σκορ στο 19-21, οι Cardinals έψαχναν οποιοδήποτε σκορ για να τους βάλει μπροστά στο σκορ. Ο Palmer πάσαρε στον Michael Floyd, εκείνος υποδέχθηκε τη μπάλα κοντά στο έδαφος βάζοντας την ομάδα του σε εμβέλεια FG. Οι διαιτητές έδωσαν incomplete pass, αναγκάζοντας τον Bruce Arians να κάνει Challenge στη φάση. Παρά τα πολλαπλά replays που έδειχναν τα χέρια του Floyd κάτω από τη μπάλα, δεν υπήρχε κάποιο στιγμιότυπο που να επιβεβαιώνει πλήρως ότι η υποδοχή ήταν έγκυρη και έτσι οι Cardinals έχασαν το Challenge και έκαναν punt. Η λύτρωση ήρθε στο επόμενο drive της ομάδας με TD του Mendenhall από τη μία γιάρδα, αφού πρώτα η άμυνα των Cardinals είχε σταματήσει άλλο ένα drive των φιλοξενούμενων.  

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.