Νικητές & Χαμένοι: Week 12

Νικητές

Tyreek Hill & the Chiefs: Οι Chiefs θα μπορούσαν να είχαν χάσει αυτό το παιχνίδι στο 4th & 10 στο τελευταίο drive, στην οριακή φάση του τελευταίου TD όπου θα είχε λήξει ο χρόνος, στο 2 point conversion με το οποίο ισοφάρισαν,  ή στην απόπειρα για FG στην παράταση των γηπεδούχων από 62 γιάρδες. Όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά νίκησαν κιόλας. Σ’ αυτό το παιχνίδι ακόμα και η ισοπαλία, η οποία έμοιαζε πολύ πιθανό αποτέλεσμα, θα ήταν κέρδος για την ομάδα του Andy Reid. Με μπροστάρη τον Tyreek Hill που πέτυχε και τα τρία TDs της ομάδας του, με διαφορετικό τρόπο (run, pass και return) και τον Lamar Houston (3 sacks) να επιστρέφει εντυπωσιακά, οι Chiefs άφησαν πίσω τους Broncos και πέτυχαν μία χρυσή εκτός έδρας νίκη στην πρώτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων. Πλέον έχουν προβάδισμα για το wildcard εισιτήριο, ενώ είναι και σε απόσταση βολής από τους Raiders για την κατάκτηση της division και για ένα από τα δύο πρώτα seeds της AFC που εξασφαλίζει το πολυπόθητο bye την πρώτη αγωνιστική των playoffs. Οι Chiefs αγωνίζονται στη δυσκολότερη ίσως κατηγορία τους NFC, σίγουρα της AFC, και εντός της κατηγορίας έχουν 3-0 ρεκόρ!

Tampa Bay Bucaneers: Οι Bucs είναι για δεύτερη συνεχή φορά στους νικητές της αγωνιστικής. Με μία βδομάδα καθυστέρηση λοιπόν ήρθε η ώρα της παραδοχής ότι διεκδικούν την κατηγορία τους. Η νίκη απέναντι στους Seahawks ήταν πειστικότατη και δείχνει ότι οι Bucs δεν κερδίζουν μόνο τις μέτριες ομάδες. Με ρεκόρ 6-5 βρίσκονται οριακά εκτός wildcard εισιτηρίων και ένα παιχνίδια μακριά από την πρωτιά της NFC South. Η νίκη κόντρα στους φορμαρισμένους Seahawks ήταν η 3η σερί για την ομάδα της Tampa Bay. Μπορεί η επίθεση της ομάδας να μην κατάφερε να συνεχίσει στο ρυθμό που ξεκίνησε το παιχνίδι και έμεινες στους 14 πόντους που είχε σκοράρει στην 1η περίοδο, αλλά στο ίδιο ανάγκασε η άμυνα τους το Seattle. Οι 5 πόντοι που πέτυχαν οι Seahawks είναι ακόμα χειρότερο ενεργητικό και από την ήττα κόντρα στους Rams. Η ομάδα του Dirk Koetter έχει δύσκολο πρόγραμμα με εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα στους Chargers, τους Saints και τους Cowboys, αλλά πλέον όλοι οφείλουν να την υπολογίζουν.

Green Bay Packers: O Aaron Rodgers τελείωσε το αγώνα χωρίς να δεχθεί sack. Πέτυχε 2 TDs και πάσαρε για 313 γιάρδες σε 8 διαφορετικούς receivers. Οι Davante Adams, Jordy Nelson και Randal Cobb είχαν 113, 91 και 41 γιάρδες αντίστοιχα. Το running game των Packers κέρδισε 74 αξιοσέβαστες γιάρδες. Η άμυνα της ομάδας είχε 5 sacks και ένα interception κόντρα στον Carson Wentz, ενώ το καλύτερο στατιστικό είναι οι μόνο 13 πόντοι παθητικό σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Συνολικά οι Packers έκαναν ένα παιχνίδι από τα παλιά απέναντι σε μία καλή άμυνα. Ελπίδες υπάρχουν ακόμα, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν τέτοιους είδους ομαδικές εμφανίσεις μπορούν να έχουν συνέχεια.

Dallas Cowboys: Ούτε οι φορμαρισμένοι Redskins κατάφεραν να σταματήσουν το εντυπωσιακό σερί των Cowboys που μετρά πλέον 10 νίκες. Η καλύτερη ομάδα του NFL, βρήκε πάλι τρόπο να σκοράρει λίγο περισσότερο απ’ όσους πόντους δέχθηκε. Οι Cowboys κέρδισαν 163 γιάρδες στο έδαφος και 190 στον αέρα, έχοντας επιθετική ισορροπία. Κατάφεραν μάλιστα να κερδίσουν μία ομάδα η οποία κέρδισε 150 περίπου περισσότερες γιάρδες συνολικά. Ο βασικός λόγος είναι η αποτελεσματικότητα τους στην Redzone όπου είχαν 4/4 επισκέψεις, με τους Redskins να έχουν 2/5. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν πολύ καλοί και δεν υπήρχαν γενικά και από τις δύο ομάδες turnovers. Αυτό το παιχνίδι δεν καταδικάζει τη σεζόν των Redskins απλά τους αφήνει πολύ πίσω από τις δύο πρώτες ομάδες της NFC East και τους αναγκάζει να παλέψουν με την υπόλοιπη NFC για το τελευταίο wildcard εισιτήριο. Όσο για τους Cowboys, όσο δεν έχουν τραυματισμούς δείχνουν ασταμάτητοι και μπορούν μόνο καλύτεροι να γίνουν. Είναι μία ομάδα  που είχε την πολυτέλεια να περιμένει την ανάρρωση του Jaylon Smith μέχρι τη 12η εβδομάδα.

   

Χαμένοι

Jeff Fischer & the Rams: Τι δικαιολογία θα μπορούσε να έχει ο Jeff Fischer πλέον; Η άμυνα του με τους 6 defensive backs στο αρχικό σχήμα, διασύρθηκαν από τους Saints, οι οποίοι σκόραραν 49 πόντους έχοντας σηκώσει το πόδι από το γκάζι στο τέλος. Οι Saints κέρδισαν 555 γιάρδες συνολικά, είχαν 46% στα 3rd downs, είχαν 5/5 στην redzone και σκόραραν 7 TDs. Μόνο TDs, κανένα FG. Μετά από τα προβλήματα προσαρμογής του Jared Goff, ο οποίος έπαιξε βασικός για 2ο μόλις αγώνα, τα μειωμένα νούμερα του RB Todd Gurley και το απογοητευτικό ρεκόρ του 4-7, τα προβλήματα στην άμυνα ήταν κερασάκι στην τούρτα για ένα προπονητή που έχει ποιοτικό ρόστερ και δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μετριότητα. Το καλοκαίρι θα έχει πρόβλημα στο να πείσει τη διοίκηση της ομάδας να παραμείνει.

Denver Broncos: Θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει το ντέρμπι με τους Chiefs, σε περισσότερα από δύο σημεία του παιχνιδιού. Σε ένα όμως σημείο θα μπορούσαν να μην το είχαν χάσει. Η απόφαση να εκτελέσουν ένα τόσο μακρινό FG στην παράταση ( 62 γιάρδες), έδωσε χρόνο και field position στους φιλοξενούμενους να κερδίσουν το παιχνίδι και να τους προσπεράσουν στη βαθμολογία. Η ήττα αυτή τους αφήνει δύο παιχνίδια πίσω από το Oakland και σε πολύ μειονεκτική θέση  τόσο για τη διεκδίκηση της κατηγορίας (1-3 division record), όσο και για το wildcard εισιτήριο όπου το Miami τους προσπέρασε και κατέχει το 6ο και τελευταίο εισιτήριο προς το παρόν. Η ήττα ήρθε με την επίθεση να παίζει αρκετά καλό football, με τον Emmanuel Sanders να κάνει όργια (162 γιάρδες, 1 TD) και τον αλάνθαστο Trevor Siemian να έχει 368 γιάρδες, 3 TDs. Ακόμη όμως κι αυτό δεν ήταν αρκετό για τους πρωταθλητές, το άστρο των οποίων δείχνει σιγά σιγά ότι σβήνει.

Brock Osweiler: Οι πρωτοπόροι της AFC South έχασαν εντός έδρας και εύκολα από τους ουραγούς της AFC West. Αυτό το παιχνίδι είναι αρκετά ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των κατηγοριών στο NFL, μιας και συμμετείχαν ομάδες από την καλύτερη και τη χειρότερη division. Για άλλο ένα παιχνίδι πληγή για την ομάδα του Bill O’Brien ήταν οι αστέρες της. O QB Brock Osweiler είχε 3 INTs, και ο RB Lamar Miller είχε ένα κρίσιμο χαμένο fumble. Ειδικότερα ο πρώτος είχε μερικά πολύ κακά throws, και συνέχισε την κακή φετινή του εικόνα. Ήταν ένα παιχνίδι που οι Texans θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει, αλλά δεν το έκαναν. Πλέον έμειναν πίσω ως προς το ρεκόρ τους στην AFC, όπου Chiefs, Broncos αλλά και Miami έχουν καλύτερο ρεκόρ. Πλέον μονόδρομος για την πρόκριση στα playoffs είναι η κατάκτηση της division όπου βρίσκονται μόλις μισό παιχνίδι μπροστά από τους Titans, οι οποίοι πλησίασαν.

Minnesota Vikings: Οι Lions και οι Vikings ξεκίνησαν την αγωνιστική την περασμένη τετάρτη με σκοπό αμφότεροι να αφήσουν πίσω τον αντίπαλο τους και να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κατηγορία. Παρά την ήττα τους στην παράταση στην Minnesota, οι Vikings δεν κατάφεραν σε ένα κλειστό παιχνίδι να πάρουν εκδίκηση. Είχαν το παιχνίδι στα χέρια τους μέχρι την τελευταία περίοδο, όταν και δέχθηκαν δύο απανωτά FGs για το τελικό 13-16. Παρά το γεγονός ότι η επίθεση των Lions έπαιζε safe, φοβούμενη να κάνει το λάθος, το οποίο τελικά δεν έκανε. Συγκριτικά λοιπόν μία συντηρητική επίθεση των Lions έκανε τις ίδιες γιάρδες με εκείνη των Vikings, είχε 40% σε σχέση με το 20% των φιλοξενούμενων στα 3rd downs, δεν φυσικά απέφυγε τα turnover (0-1 υπέρ του Detroit). Με άλλα λόγια η επίθεση των Vikings ήταν χειρότερη ακόμα και από αυτούς τους Lions. Μπορεί ο WR Stefon Diggs να απουσίαζε, αλλά κανένα κρίσιμο παιχνίδι δε θα περιμένει την ομάδα του Mike Zimmer, να είναι 100% έτοιμη. Οι Vikings έχασαν μεγάλη ευκαιρία και πλέον η κατάκτηση της division δεν είναι στο χέρι τους.

     

About The Author: Hyperbolic Comparison

Ιδρυτικό μέλος του site και πηγή γκρίνιας σε κάθε στιγμή της ύπαρξης του. Εργάζεται πρωινές ώρες όταν του επιτρέπει το NFL. Ερασιτέχνης-αποτυχημένος ποδοσφαιριστής πιο αργός από το replay. Έμπλεξε με το football για οικογενειακούς λόγους και δεν είχε δικαίωμα να μη διαλέξει τους Patriots.